Ştiri
Primarul anunță finalizarea documentației pentru stadion și ”degajează” în Iftime: Echipa se duce în cap și caută tot felul de vinovați / A vândut 90% din echipă / Nu e în stare să plătească 6.000 de lei la stadion

Primarul i-a răspuns în termeni duri președintelui ”Elsaco”, grup de firme care deține FC Botoșani. După victoria obținută astăzi, 1 – 0 cu Chindia Târgoviște în prima etapă din play-out, Valeriu Iftime s-a plâns că prin votul consilierilor PSD s-a dublat chiria pentru utilizarea ”Municipalului” și a altor baze sportive și că edilul șef nu întreprinde măsuri concret

”De ce refuză tot timpul să facă un audit?”


Edilul șef a arătat că, în realitate, propunerea de majorare a chiriei a venit din partea conducerii PNL a Direcției pentru Sport și Agrement și că prețul plătit este oricum insignifiant raportat la bugetul clubului și la faptul că utilizează cu titlu de exclusivitate ”Municipalul” și bazele ”Victoria” și ”Mecanex”.


Potrivit edilului șef, FC Botoșani plătea înainte doar 2.800 de lei pe lună pentru utilizarea celui mai mare stadion din oraș, sumă care în opinia acestuia pentru Valeriu Iftime ”cred că reprezintă bani de chipsuri”.


”Despre ce sumă vorbim? Cât costă salariul unui jucător față de cât costă închirierea arenei în exclusivitate pentru această echipă? (...) Câți bani din bilete se încasează la un meci? Cât din publicitate? Care este salariul celui mai slab plătit jucător din echipă? De ce refuză tot timpul să facă un audit și se plânge de banii pe care Primăria îi acordă inclusiv în acest an și care însumează 600.000 de lei, buget alocat pentru echipele din aria această sportivă pe care de obicei i-a luat FC Botoșani? Adică s-a supărat iar ca văcarul pe sat. Să se uite la echipă, să nu mai vândă jucători. Că nu m-a sunat niciodată să împărțim banii cu Primăria. Nu știm niciodată cu cât s-a vândut. Mi se pare că este un pic business acolo decât dăruire și altruism excesiv pentru municipiul Botoșani, așa cum se bate dlui cu pumnul în piept, pe care nu l-am văzut în alte situații”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.


Aceasta în timp ce Primăria Botoșani cheltuiește anual din taxele și impozitele cetățenilor 4 milioane de lei pentru întreținerea celor trei baze sportive menționate, care sunt folosite doar de către clubul patronat de la ”Elsaco”, amintind de ”opoziția clară” pe care FC Botoșani a avut-o când și alte echipe au dorit să utilizeze ”Municipalul” și celelalte două baze sportive: ”că îi strică gazonul, că nu știu ce. Miorlăituri dintr-astea nedemne de un bărbat”.

 

Documentația este gata până la sfârșitul lunii, dar oricum ”nu tribunele îl împiedică pe dumnealui să obțină punctele”


Cosmin Andrei a arătat și că, în ciuda afirmațiilor lui Valeriu Iftime, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru noul stadion a fost finalizată și că mai are nevoie de avizul Agenției pentru Protecția Mediului (APM), fiind deja obținute cel de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, precum și cel pentru sistematizarea circulației.


Până la sfârșitul acestei luni ar urma să elibereze și APM documentul necesar, după care va depune proiectul la CNI pentru obținerea finanțării împreună cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici și ministrul Muncii, Marius Budăi.


A explicat și că, tocmai pentru a veni în sprijinul FC Botoșani, municipalitatea a făcut un schimb de terenuri pentru a extinde accesul și din bulevardul Mihai Eminescu și că intenționează să demoleze și mai multe garaje pentru a mări spațiul disponibil noii arene.


”Îl înțeleg pe dl Iftime că vrea să se lipească de acest subiect, că-i supărat că echipa aceasta se duce în cap și caută tot felul de vinovați. După ce a epuizat toți antrenorii pe care i-a schimbat și a vândut 90% din echipă, se uită la stadion, pe care joacă în exclusivitate. Stadion pe care noi botoșănenii îl întreținem cu 4 milioane de lei pe an în exclusivitate pentru FC Botoșani întrucât nu mai joacă nimeni pe această arenă, care ne costă destul de mult. Avem o armată de oameni care întrețin stadionul acesta care se prezintă într-un mod excepțional la fiecare meci și nu tribunele îl împiedică pe dumnealui să obțină punctele de care are nevoie să își mențină poziția în clasament ca să nu se facă de râs”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

”Am documentația pe birou, o voi depune la CNI”


Și a amintit că în primul său mandat de viceprimar, ”Municipalul” a fost dotat cu nocturnă și încălzire în gazon.


A menționat totodată că tot pentru a susține clubul vor fi amenajate vestiare și la bazele de la ”Victoria” și ”Mecanex”.


”Îi plac foarte mult declarațiile astea pompieristice, «cancanistice», pentru a fi mereu în centrul atenției, dar o face mereu într-o manieră de bufon care mie nu-mi place. Îmi plac lucrurile concrete, să discutăm foarte pragmatic. Am documentația pe birou, o voi depune la CNI. M-am săturat de tot felul de invective, de scuze, de declarații dintr-astea care să îl pună în centrul atenției, să se lipească de un subiect care îi place. Ar fi dat el 2 milioane de euro, dar nu e în stare să plătească 6.000 de lei la stadion pentru o competiție unde încasează sute de mii de lei sau zeci de mii de lei pe bilete. Cam așa stau lucrurile și mi se pare că este un pic neserios pentru vârsta pe care o are”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

”Se dă mare patriot local că sprijină Botoșaniul”


A adăugat că i-a explicat foarte clar stadiul în care se află documentația pentru noul stadion, dar că Valeriu Iftime ”privește cu neîncredere lucrurile acestea” și că ”devine un pic mai excitat când vede o cameră de filmat și se simte în centrul atenției. Are nevoie de o atenție deosebită, un personaj histrionic care începe să nu îmi mai placă” și care în opinia sa nu va atinge vreodată o cotă mai mare de 22%.


”Sunt convins că atunci când acest stadion se va reabilita, bineînțeles că o să se bată cu pumnul în piept că a făcut nu știu ce. Este un obiectiv al Primăriei, un stadion al nostru, pe care într-adevăr joacă această echipă”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.


A subliniat că, stadionul se va face cu sau fără dl Iftime. Că nu se va face peste noapte, că mai sunt și alte lucruri care trebuie făcute prin oraș, dar se va face”.

 
Dincolo de fotbal, Cosmin Andrei susține că Valeriu Iftime este atașat de Botoșani doar în declarații, dar că firmele din grupul ”Elsaco” nu au participat la o licitație pentru lucrări termice de 8 milioane de euro pentru branșări de școli și grădinițe ”pentru că nu are profitul de la București, dar se dă mare patriot local că sprijină Botoșaniul și așa mai departe. De ce nu a venit la licitație de termie când se laudă că are cea mai mare firmă de termie care lucrează și în Europa și în Asia și așa mai departe? (....). De moment ce este interesat doar de profit, doar de câștig, normal că Botoșaniul nu a fost interesant”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
FC Botoșani a demolat pe final turnul Chindiei, prima izbândă după 6 etape de secetă - GALERIE FOTO
Stadionul din Botoșani: Ce facilități au fanii pe arenă, capitolul la care botoșănenii au luat ZERO

 

Jandarmii botoșăneni își marchează ziua cu demonstrații de autoapărare, exerciții cu câini și retragere cu torțe  
Sărbătorirea a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române va fi marcată, în acest an, prin activități organizate în spațiul public, în municipiile Botoșani și Dorohoi.
CUM va fi vremea de Florii și de Paști: Val de frig, ploi și lapoviță, în primele zile din aprilie       
ANM a emis vineri, 31 martie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
Angajați din MAI, în frunte cu prefectul Sorin Cornilă, acțiune la ora dimineții ”pentru viață”: Este un gest firesc! GALERIE FOTO
Campania de donare de sânge ”MAI uniți pentru viață” a început, la Botoșani, la prima oră a dimineții de vineri, 31 martie.  
”Exorcistul Papei”, recomandarea săptămânii la Cinema Unirea Botoșani
Cinefilii din Botoșani sunt așteptați să vizioneze filmul ”Exorcistul Papei” la Cinema Unirea.
VESTE bună: Dacă lucrezi în una dintre ACESTE instituții vei primi salariul mai devreme în aprilie
Mai multe instituții au decis ca sute de mii de români să primească banii mai devreme în luna aprilie.
VINZI mașina? Vei avea nevoie de DOCUMENTUL de la RAR cu numărul de kilometri și accidentele grave
Datele vor fi preluate de RAR de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice periodice și de la service-uri, atunci când mașinile ajung acolo pentru verificări, reparații sau întreținere.
Românii care găzduiesc ucraineni NU vor mai primi bani pentru cazare / Sumele merg direct la refugiați
Programul României pentru sprijinul refugiaţilor din Ucraina va fi modificat.
Povestea fundașului de fier salvat de FC Botoșani care tocmai a marcat la națională: Jumătate de an am jucat numai ca să îmi plătesc datoriile
Ajuns acum în vârful formei sportive, poate uita perioada de acum câțiva ani, atunci când ar fi fost tentat să renunțe la fotbal.
PROBLEME cu furnizarea apei potabile în trei orașe și 11 comune, Nova Apaserv își cere scuze
Remedierea avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN 1000, a necesitat lucrări de reparații de o complexitate ridicată, din cauza faptului că s-a produs la îmbinarea unui tronson PREMO din beton cu un tronson din oțel, transmite Nova Apaserv Botoșani.
Elevii și profesorii se pregătesc de vacanța de Paști: CÂTE zile libere vor avea
Mai sunt 7 zile până la vacanța de Paști din anul școlar 2022-2023.
80 de euro, preţul unui dosar penal
Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere prin intermediul unei persoane pe care a transportat-o în Germania, plătind suma de 80 de euro.
A început programul Rabla 2023! Schimbă-și mașina la Darex Auto, ai oferte pe toate gusturile și... finanțările
(P) Programul guvernamental de înnoire a parcului auto din România și reducere a emisiilor poluante s-a reluat luna aceasta tot prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. ”Rabla” din 2023 se împarte în două mari categorii: ”Clasic” și ”Plus”.
Dan Nechifor, prezentare cu multe cifre: Asta este activitatea noastră, cu ea defilămDOCUMENT
În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi, 30 martie 2023,  adjunctul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani, Dan Nechifor, a prezentat execuția bugetului general consolidat și indicatorii inspecției fiscale pe anul 2022.
Doina Federovici, mesaj în ședință cu dezvoltarea județului: Cred că nu mai lasă loc la niciun comentariu
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 30 martie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii martie.
Sute de copii de la Botoșani au învățat astăzi să salveze vieți – GALERIE FOTO
 Pompierii botoșăneni s-au întâlnit și astăzi cu elevii din județ, în cadrul programului „Școala Altfel”.
Ziua Porților Deschise organizată în școli: ANUNȚUL șefului educației botoșănene
 În ședința Consiliului de Administrație din data de 22 martie 2023 a fost aprobată organizarea, la nivelul județului Botoșani, a unei activități sub titlul „Ziua Porților Deschise”.
Șefa „Antidrog”, bilanț în ședință: Zeci de botoșăneni la spital din cauza substanțelor interzise
În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi, 30 martie 2023, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani a prezentat activitatea instituției pentru perioada iunie – decembrie 2022.
Angela Paveliuc-Olariu împlinește astăzi 85 de ani: Un Cetățean în Onoarea Botoșanilor
Angela Paveliuc-Olariu împlinește astăzi 85 de ani. Este etnograf, cercetător, muzeograf, scriitor cu mii de pagini de studii dedicate artei și obiceiurilor tradiționale. Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, un titlu care confirmă nu doar valoarea, ci și prețuirea comunității.
25 de elevi vor reprezenta Botoșaniul la olimpiadele de limbi moderne - LISTA
În urma participării la etapa județeană a olimpiadelor de limbi moderne - engleză și franceză, studiu normal și studiu intensiv-bilingv, 18 elevi s-au calificat pentru etapa națională de drept  iar 7 elevi s-au calificat pe locurile suplimentare ale celor două olimpiade, care vor avea loc la Cluj Napoca în perioada 9-13 aprilie 2023.
Liceul cu Program Sportiv Botoșani, LOCUL I pe țară la competiția organizată de Ministerul Educației - FOTOGALERIE
A fost un weekend plin de medalii pentru elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani.
Domn primar, sa intelegem ca inca nu te-au facut"fratiorul "lor, inca nu ai jurat credinta? Daca ajungi acolo, sluga devii!
20 martie 2023, 08:51
Nu poate exista echipa fara Iftimie astazi. Retrogradeaza in 3 saptamani. De ce? Pentru ca asa este sistemul in privat sau acolo unde produci ca sa cheltui cat ai nevoie si, in acest sport, nevoile sunt mari. Nu inteleg cum voia dl. Primar sa-l consulte Iftimie cand l-a vandut pe Morutan? Cum?Din alt punct de vedere, cred ca echipa are nevoie de cateva milioane de euro anual: drepturi de televizare, consiliul local, bilete, sponsorizari.... vanzari de jucatori. Cam de aici pot veni banii. Sa nu uitam ca se demoleaza tramvaiul pentru ca nu au fost destui bani de reparatie... Pai cum sa fie daca nu-i produci, atragi, ceri? E mare diferenta intre privat si primarie.....
19 martie 2023, 17:43
Iftime si Sfaiter au creat echipa si au dus-o in Divizia A. Iftime o mentine in Divizia A fata de alte orase ca Iasul unde echipa a cazut. Dar echipa nu are jucatori localnici deloc, una din cauze ca nu vin foarte multi spectatori la meciuri. Sunt adusi jucatori liberi de contract din toata lumea care nu sunt legati de zona noastra cu nimic. Sunt antrenati, pusi sa joace si apoi vanduti. La fel lucrari foarte mari sunt castigate si sunt executate pe bucati de alte firme. Nu se investeste in formarea de fotbalisti localnici. Nu se investeste in formarea de muncitori localnici. Nu se investeste in productie. Vindem si montam apometre dar nu le producem noi.
19 martie 2023, 15:46
Bravo domnului primar pentru pozitia luata. FC Botosani e doar o afacere pentru iftimie. Daca documentatia e gata si mai lipseste doar un aviz, ce atata gargara din partea lui?Sau s-a molipsit de la Gigi becali, prietenul lui de afaceri ???
19 martie 2023, 12:43
bravo... Iftimie de mult aberează cu investițiile lui, și dar el nu face altceva decât s a tranzacționeze jucători... 6000 RON chirie la stadion!?!? e practic gratis... nu acoperă cheluielile
19 martie 2023, 12:37
Bravo domnului primar pentru pozitia luata. FC Botosani e doar o afacere pentru iftimie. Daca documentatia e gata si mai lipseste doar un aviz, ce atata gargara din partea lui?Sau s-a molipsit de la Gigi becali, prietenul lui de afaceri ???
19 martie 2023, 12:29
astia prin Evropa si Asia invart hartii. beneficiul lor este din bani europeni, investitii fara numar. Voi i-ati transformat in hiene lacome dandu-le tot ce au vrut.Care va este valoarea, veti afla cand nu veti mai fi șefi- ZERO (in ochii lor).Dirijati banii europeni catre tineri, catre cei cu potential profesional si uman, nu mai bagati in fundul imbogatitilor iar si iar sume imense . Aici este slabiciunea voastra si pe măna asta veti pierde fiindca bogatii nu merg la vot iar salariatii lor prost platiti vor vota invers decat li se va cere.
19 martie 2023, 12:28
Bai sa se certe ăștia ca chiorii rin presa este în beneficiul Botosaniului? Sau a FC Botoșani? Cât de ....sa fii?
19 martie 2023, 08:47
Felicitări pentru poziția luată!
19 martie 2023, 07:40
Un vot pentru curaj! Sa nu creada cei ce ne conduc ca daca le vor face pe plac bogatasilor judetului, le vor deveni simpatici acestora. Oamenii care iubesc banii, nu iubesc oamenii ci se folosesc de ei prin diverse tertipuri pentru a profita. Lingusirea si falsul comportament amabil si exagerat de prietenos ar trebui sa creeze suspiciuni. Flutur a pierdut increderea votantilor fiindca devenise primarasul unui grupulet, lucru care devenise public, vizibil si greu de digerat pentru oamenii simpli si modesti ai Botosaniului.
19 martie 2023, 00:13
"firmele din grupul ”Elsaco” nu au participat la o licitație pentru lucrări termice de 8 milioane de euro pentru branșări de școli și grădinițe" Aici din întâmplare a nimerit-o, lui madam ursula îi pute gazul aşa că o pune de o electrică. Nu văd ca moderna să poată încăzi apa electric, ar costa dublu, la ce să-ţi mai baţi capul cu ibricu, oricum e o groapă de bani. Cine are bani va pune centrală electrică, cine nu va pune o pătură, două la învelit. Trai neneacă!
18 martie 2023, 23:33
Și uite așa ajungem în liga secundă.Marele "atotștiutor " o să.și ia jucăriile și o să plece, iar noi suporterii ne reprofilăm pe "votul de blam".Cam asta a fost.
18 martie 2023, 22:10
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.