Top News
”Ramon” cu limuzină, flori, aplauze, Pavel Bartoș promite că se întoarce: Voi pune acestui eveniment hashtag-ul ”Miracolul de la Botoșani” - GALERIE FOTO&VIDEO

”Sunt Viorel de la Cinema și iubesc filmul românesc!”. Au fost singurele cuvinte rostite de-a lungul unei seri memorabile la Botoșani de către Viorel Hrițcu, dar ele pot da cheia întregului eveniment prilejuit, miercuri, de proiecția specială a producției ”Ramon”.

Cinematograful Unirea, vitregit din varii pricini în ultimii ani, dar care a beneficiat în cele din urmă de multe prefaceri, necesare investiții, chiar și o nouă abordare la nivel managerial, a primit în final ceea ce merita: actori principali pe covorul roșu, public entuziast și săli pline.

 

Proiecția specială pe 8 Martie, o dată așezată aparent sub semnului riscului având în vedere însemnătatea zilei, s-a dovedit a fi una de bun augur. Botoșănenii au venit în număr extrem de mare. ”Ramon” a rulat la Botoșani cu casa închisă, însă în fața cinematografului au venit mult mai mulți iubitori de film. Nu au reușit să prindă un bilet, dar s-au bucurat de prezența lui Pavel Bartoș, care – și în semn de compensație – le-a oferit botoșănenilor câteva minute de voie bună, prilej de a se fotografia și de a transmite mesaje de mulțumire.

 

Debutul evenimentului s-a derulat în stilul atât de cunoscut pentru botoșăneni. Marca ”Viorel de la cinema” s-a simțit din momentul în care au sosit cei doi invitați: Pavel Bartoș și Bogdan Horga au coborât, pe Pietonalul Unirii, dintr-o mașină specială cu însemnul ”Ramon”, cu un șofer ca la Hollywwod.

 

”Vino, Pavel Bartoș, ești foarte iubit la Botoșani” a fost chemarea lui Bogdan Horga şi botoșănenii au confirmat cu asupra de măsură. Imediat ce a coborât din mașină, Pavel Bartoș a fost aproape ”luat pe sus”: îmbrățișat, fotografiat, întrebat despre toate cele (vezi video jos).

 

 

 

Iar covorul roșu nu a fost singurul ingredient pe care Viorel Hrițcu l-a oferit invitaților și botoșănenilor veniți la filmul ”Ramon”. La intrarea în cinematograf, doamnele și domnișoarele au fost întâmpinate cu flori, tinerii din cadrul Atelierului de Teatru fiind cei cărora li s-a încredințat delicata misiune.

 

Filmul regizat de Jesús del Cerro a pornit de la o idee a lui Pavel Bartoș. Scenariul a fost scris apoi împreună cu Anghel Damian, pentru a beneficia în final de mâna Liei Bugnar. O mână care s-a simțit de-a lungul filmului, care are parte de un ritm alert, replici bine legate, cu accente și comic de situații. De remarcat, deopotrivă, imaginea excelentă (Adrian Silișteanu) a peliculei.

 

Fie că semnează ca producător sau co-scenarist, Pavel Bartoș este în primul rând un actor profesionist. Cu statut de vedetă, dar un statut construit pe un calapod solid, pe ani și ani de scenă și de platourile de filmare. Fie că se află în culisele ”deschise” de la ”Românii au talent”, fie pe ecranele TV sau de cinema, Pavel Bartoș este un ”pachet” care, livrat publicului, funcționează în orice formulă de marketing. Or asta înseamnă în primul rând carismă, dar mai înseamnă și respect pentru public. Iar Pavel Bartoș a dovedit din plin că secretul unui astfel de succes vine și din disponibilitatea sufletească, din entuziasmul sincer și din bucuria nedisimulată la fiecare întâlnire cu spectatorii.

 

Cel de-al doilea invitat al serii a fost actorul botoșănean Bogdan Horga. Un profesionist al scenei format în școala de teatru ieșeană, de 20 de ani component al trupei Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani. Cu certitudine, ”Ramon” este și va rămâne pentru Bogdan Horga o bornă importantă în destinul său artistic. Considerat de către Pavel Bartoș drept ”o revelație”, actorul botoșănean se evidențiază în economia filmului nu doar ca o figură aparte, dar și printr-o interpretare de excepție. Faptul că alături de el s-au aflat alți doi actori de primă mână, ambii câștigătorii ai unui Premiu Gopo (Iulian Postelnicu și Bogdan Farcaș), a adăugat peliculei sare și piper din plin. Un ”trio” de actori care se completează, fără să se excludă reciproc.

 

 

 

 

”Iubiți aceste cinematografe!”

 

La finalul proiecției, publicul a aplaudat îndelung prestația actorilor. S-au făcut fotografii de o parte și de alta, Pavel Bartoș și Bogdan Horga ținând și ei să imortalizeze momentele încărcate de emoție.

 

”Un public extraordinar! Eu am crescut într-un asemenea cinematograf, la Miercurea Ciuc, orașul unde m-am născut. Mi-am dorit să vină ziua în care să apar și eu pe un astfel de ecran, într-un astfel de cinematograf. Iată că s-a întâmplat la Botoșani, în această sală frumoasă! Mai sunt doi oameni dedicați în România: domnul Purice la Neamț și Viorel Hrițcu la Botoșani. Foarte puțini oameni mai sunt pasionați de un astfel de loc. Vedeți, tot într-un astfel de loc este cel mai frumos film! Aici este un farmec aparte, ține de copilăria noastră. Iubiți aceste cinematografe! Le mulțumesc autorităților de aici! Este foarte important să susții actul de cultură, să susții artiștii. Datorită unui astfel de loc, acest film trăiește!”, a spus Pavel Bartoș.

 

Încântat de reacția publicului și de organizarea evenimentului, Pavel Bartoș a anunțat că revine la Botoșani cu spectacolul său ”One Man aproape Show”.

 

”De pe acum vă spun cu mare drag că m-ați convins să vin cu al meu spectacol aici, la Botoșani. I-am promis domnului Viorel că voi veni în această sală care deja înseamnă ceva pentru mine. Vreau să facem o poză care să rămână mărturie că am stat lângă Viorel de la cinema... Ce frumos sună asta, Viorel de la cinema! Vreau să facem cel mai mare selfie posibil”, a adăugat actorul Pavel Bartoș, completând în aplauzele sălii: ”Voi pune acestui eveniment hashtag-ul Miracolul de la Botoșani”.

 

 

 

 

La rândul său, actorul Bogdan Horga le-a mulțumit celor prezenți în sală, dar și familiei sale și colegilor din Teatrul ”Mihai Eminescu”.

 

”Este foarte greu să vorbești după Pavel Bartoș. Sunt copleșit, nu îmi vine să cred ce se întâmplă. Înțeleg de ce Pavel Bartoș este o instituție în România. Mă bucură enorm tot ce se întâmplă în seara asta aici. Băiatul meu, tatăl meu, soția mea, mama mea sunt în sală. Domnul primar este în sală... Vreau să îl prețuim pe Viorel Hrițcu, și el este un Ramon! Iubesc Botoșaniul!”, a spus vizibil emoționat actorul Bogdan Horga.

 

Filmul ”Ramon” rulează și în următoarele zile în programul Cinematografului Unirea, publicul botoșănean având astfel prilejul să vadă o producție românească la care pot intra, după cum ne-a asigurat Pavel Bartoș, și copiii de 8 ani, și adulții de 118 ani!

 

Citește și Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii Gopo 

 

 În curând vom reveni cu un interviu amplu cu protagonistul filmului ”Ramon”, actorul Pavel Bartoș!

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

Eroii sărbătoriți la Botoșani pe găști politice: Pleiadă de oficialități la cimitir, unii cu pozele, alții cu pomana – FOTO & VIDEO
Politicieni, militari, preoți și simpli botoșăneni au putut fi văzuți joi la Cimitirul Pacea acolo unde a fost marcată Ziua Eroilor.
Conducătorul Filarmonicii Botoșani, omagiu plin de amar la cavoul lui George Enescu din Paris: Mormântul celebrului compozitor român se poate confunda cu al oricărui anonim VIDEO & FOTOGALERIE
Spre finalul stagiunii numărul 70, aniversată cu o serie de concerte grandioase, Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a marcat șapte decenii de existență și printr-un omagiu adus marelui muzician căruia instituția îi poartă și numele.
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Oamenii Academiei la Botoșani: ”Cortina de fier” de pe Prut, granița care a schimbat definitiv destine – GALERIE FOTO
Vineri, 5 mai 2023, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc un eveniment care iese din tiparul celor aflate în agenda obișnuită a unei instituții de cultură.
PREMIERĂ la Botoșani: Primăria animată de proiecții luminoase, spectacol impresionant în fața a zeci de oameni – FOTO & VIDEO
Proiectul artistic a fost inițiat de către profesorii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Profesor de liceu acuzat de comportament cu tentă sexuală, Poliția infirmă acuzele, prefectul: Vă asigur că voi dispune măsuri imediateVIDEO
De Ziua Internațională a Tineretului, trei liceeni din Botoșani au petrecut o zi în Prefectură iar printre discuțiile purtate s-au atins și subiecte mai... sensibile.
Mult sau puțin? Condamnare cu suspendare pentru un șofer beat turtă care a încercat să mituiască doi agenți chiar în sediul Poliției
În vara anului trecut, Romeo Ștefancu s-a cinstit bine după care a plecat la plimbare cu un Duster. Cu domiciliul în Vârfu Câmpului, a trecut relativ repede granița județului și a ajuns la Zvoriștea.
Popăuți asaltat de mii de botoșăneni, Simion de la AUR a furat startul și l-a sabotat pe Daea – VIDEO & GALERIE FOTO
Stațiunea de Cercetare Popăuți unde se desfășoară Târgul Agroo Zoo în aceste momente, este efectiv blocată de mii de oameni.Drumul național este aglomerat de autoturisme iar polițiștii abia fac față cu dirijarea traficului.
Târgul Agro Zoo deschis de liberali și ceva șefi de pe la centru – GALERIE FOTO
Cea de-a XV-a ediție a Târgului Agro Zoo devenit tradiție în Stațiunea de Cercetare Popăuți și-a deschis sâmbătă porțile, într-o zi cu vreme caldă.
Foișoarele din Parcul Eminescu DEZAFECTATE, proiect cu statui, totemuri și numele orașului în litere volumetrice – FOTOGALERIE
Două dintre foișoarele din cea mai mare grădină publică a orașului au fost dezafectate total.Este vorba despre cel care se afla pe movilița dinspre Aleea Viilor și celălalt poziționat în imediata vecinătate a sediului Poliției din Bulevardul Mihai Eminescu.
Fiul unui patron din Botoșani și-a cumpărat Lamborghini
Un tânăr din cel de-al doilea municipiu al județului și-a achiziționat un bolid de lux.
Zi de mare sărbătoare la Botoșani, sute de credincioși la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente cu încărcătură spirituală în dimineața zilei de 23 aprilie 2023, la Botoșani.Și un moment istoric, biserica orașului fiind restaurată după ani întregi de luptă cu birocrația și provocări pentru atragerea fondurilor necesare.
Zilele Orașului Botoșani cu mii de creștini pe străzi, IPS Teofan: Procesiunea aceasta să se înrădăcineze și să devină parte a orașului GALERIE FOTO&VIDEO
A fost o reală sărbătoare a creștinătății la Botoșani, oraș care în aceste zile îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul urbei.
Primarii invitați la sfințire, coadă la plecăciuni în fața șefei Județului: A fost nevoie să ajungă la CJ / Cu toată smerenia și recunoștința...VIDEO
Doi primari social democrați și unul liberal au participat la activitatea de sfințire a drumului mănăstirilor de astăzi.
A fost o seară magică, un 8 Martie de excepție organizat exemplar în ”minunatul oraș Botoșani”, care l-a avut invitat pe Pavel Bartoș, protagonist și co-scenarist al peliculei ”Ramon”, un film gândit ”pentru toate vârstele” , pentru ca ”și copilul meu de opt ani jumate să se bucure de ceea ce fac eu, pentru că dacă în mine nu vede un model, în cine să vadă?”Mulțumim actorului Pavel Bartoș pentru film, prezență și atmosferă!Respect domnului Viorel Hrițcu și echipei datorită căruia a avut loc ”miracolul de la Botoșani”, o Gală de Oscar în miniatură.
9 martie 2023, 10:31
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am avut o durere că nu a fost lângă mine pentru că eu am suferit niște pierderi fizice și emoționale. Și el nu a înțeles pierderea mea fizică. Dar l-am iertat și i-am iertat pe toți din viața mea. Pentru că dacă nu ier ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9640 lei
USD
Dolarul SUA
4.6302 lei
CHF
Francul elveţian
5.1284 lei
GBP
Lira sterlină
5.7480 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3014 lei
XAU
Gramul de aur
290.1652 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3397 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0306 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6665 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.8 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
19.9 o C
Darabani
16.4 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
14.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.