Top News
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO

Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.

„Nu vom mai avea cu cine discuta”

 

A mărturisit însă că se adresează tuturor persoanelor fiindcă „toți suntem buni de educat”.

 

Iar treptat a atins câteva dintre subiectele dureroase cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi.

 

Preotul s-a referit, printre altele, la dependența de tehnologie, și a susținut că este necesar să renunțăm la telefoane, rețele sociale.

 

„De la vârsta de o lună până la cei care poate sunt aici, de 90 de ani, să încercăm să nu mai trăim în lumea virtuală. Repet, trăiți în lumea reală, nu într-o lume paralelă care aduce după aceea depresie, gânduri rele, neputințe, neputința de a gândi, de a discerne.

 

Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi, generația de astăzi, să iubim această țară, să iubim Biserica în care ne-am născut, ortodoxă, să iubim limba română, să cunoaștem istoria acestei țări, să iubim valorile acestui neam românesc, să ne cunoaștem bine trecutul și tot ceea a însemnat România și românismul în istorie... de nu ne vom trezi ... cei de 10, 15 ani și mai mici nu vor avea bucuria copilăriei și o tinerețe sănătoasă și până la urma urmei din nefericire nu vom mai avea cu cine discuta. Nu își vor mai pune întrebările astea existențiale «Ce sa fac ca să moștenesc viața veșnică? » Și vor trăi doar pentru problemele acestea uzuale: hrană, îmbrăcăminte, casă, plăcere, putere, avere. Toate trecătoare”,

 Partenie Apostoaie, preot paroh Biserica Vovidenia

 

 

Importanța părinților în viața copiilor

 

Părintele a vorbit mai apoi despre puterea exemplului.

 

„Nu are cum tânărul de astăzi să iubească țara și să slujească Biserica și neamul românesc din țară dacă noi în casa noastră până la 15 -18 ani blamăm și criticăm și poate de multe ori regretăm că nu ne-am născut în altă parte. Nu are cum tânărul să iubească familia, familia tradițională – tată, mamă, bunici, frați, dacă noi nu vom arăta frumusețea și valoarea familiei ”,

Partenie Apostoaie, preot Biserica „Vovidenia”

 

 

Și a susținut de asemenea că se așteaptă prea multe de la școală când de fapt ...

 

„Cei mai de seamă profesori ai copilului și ai tânărului sunt părinții și de aceea este foarte bine că părinții se îngrijesc pentru creșterea fizică, să aibă copilul nostru hrana, îmbrăcămintea și educația necesară. Dar să știți că un tânăr nu are nevoie doar de banul, haina și hrana de la tată și de la mamă, are nevoie de îmbrățișare, tânărul crește și spiritual, tânărul are nevoie de un sfat”,

 

 

În cuvântul de învățătură, preotul a afirmat că tot mai mulți români trebuie să se întoarcă în țară și să nu mai plece în străinătate pentru a munci pentru că:

 

„Tinerii, copiii și nepoții au nevoie de îmbrățișarea mamei, de sfatul ferm al tatălui, nu au nevoie doar de bani, haine și hrană. Au nevoie să crească într-o familie sănătoasă în care tatăl prezintă verticalitatea, siguranța familiei și mama grijulie, plină de dragoste, bunicii îmbrățișează nepoții și toți își aduc un aport la creșterea sănătoasă a tânărului”,

 

 

Alte subiecte abordate au fost drogurile, alcoolul, care trebuie alungate din viața tinerilor și  nu numai pentru a duce o viață curată, cu pace, cu liniște și prosperitate.

 

„Copiii au nevoie de aceeași dragoste și în gimnaziu și în timpul liceului și chiar după liceu.”, a conchis preotul botoșănean

 

Mesajul complet poate fi urmărit în video atașat mai jos.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un preot botoșănean a ajutat mai mulți copii cu hăinuțe și ghiozdan

 

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.3 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
12.7 o C
Ştefăneşti
14.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.