Top News
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO

La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.

Într-o fostă farmacie


Noua casă a AUR-ului a fost amenajată într-o fostă farmacie, Eusebiu Cilibiu, președintele organizației municipale a partidului și artizanul preluării acestui spațiu, explicând că Primăria Botoșani a refuzat să repartizeze un imobil astfel încât problema a trebuit să se rezolve în privat.


În jur de o sută de oameni, unii dintre ei purtând tricolorul cu stema AUR în mijloc, s-au strâns cu o oră înainte de cea programată, 11:00.


Sfințirea a fost oficiată de părintele protopop Petru Fercal împreună cu alți doi preoți și în timpul acesteia a sosit și George Simion, președintele AUR.


A fost întâmpinat cu o pâine care reda harta României, însă deputatul a refuzat atunci să guste, așteptând finalul serviciului religios.

 

”Este din ce în ce mai greu ca să ții un tricolor în mână”


Rând pe rând au luat cuvântul șefii organizației Botoșani, după care microfonul a ajuns la liderul național al partidului.


Acesta a ieșit însă afară pentru a se adresa și oamenilor care așteptau în frig întrucât nu au mai încăput înăuntru astfel încât anunțata conferință de presă s-a transformat într-un monolog la zero grade.


De pe scările partidului, după ce s-a arătat deranjat că boxa produce microfonie, George Simion a abordat același discurs populist consacrat, de la românii care trudesc în străinătate și care sunt înlocuiți cu nepalezi și srilankezi la răscumpărarea de către stat a Petrom și a altor companii de anvergură și cedarea acțiunilor către populație.


”Este din ce în ce mai greu ca să ții un tricolor în mână, este din ce în ce mai greu să vorbești de istorie, de neam, având în vedere că țara noastră nu este unită în momentul ăsta. Nu este unită teritorial pentru că am rămas la configurația impusă de Stalin după al Doilea Război Mondial. Avem un stat mai mult sau mai puțin artificial (Ucraina – n.r.), dar în care nu dăm acum pentru că este totuși un stat agresat de către Rusia, dar care nu se poartă cum trebuie cu românii noștri”,


George Simion, președinte AUR.


După aproximativ un sfert de oră, în care a fost întrerupt de câteva ori pentru aplauze, a așteptat întrebări.


Doar doi botoșăneni au ținut să îi vorbească: Florin Zberea ”Carai”, care nu a avut o întrebare anume și o botoșăneancă ce voia să afle cum poate să achiziționeze acțiuni la companii românești.

 

Audiențe printre poze


Apoi, George Simion a intrat în sediu, unde i-a invitat și pe cei de afară ca să se încălzească la un ceai sau o cafea și s-a apucat de transmis în direct pe TikTok, anunțând fanii rețelei de socializare menționate că va intra zilnic live.


A acceptat apoi să guste din pâinea în formă de România, arătând că îi lipsesc câteva teritorii, după care a urmat o lungă ședință foto în care admiratorii liderului politic și-au făcut selfie-uri cu acesta.


Printre poze sau chiar în timpul acestora, George Simion a ținut și ceva audiențe ad-hoc, de la un agricultor nemulțumit de valorificarea produselor la o locuitoare a Centrului Istoric supărată pe ”judecătorii și procurorii corupți”, care i-ar fi creat probleme cu fostul concubin și cei cinci copii.


După care a cerut să i se aducă geaca pentru a merge în Piața Centrală.


În noul spațiu își are cabinetul parlamentar și deputatul Radu Grădinaru, prezent de altfel la inaugurare, senatorul Dorinel Cosma, nelipsit nici el de la eveniment, având cabinetul în zona ”capătul lui 1”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
ACUM: O sută de persoane îl așteaptă pe George Simion la inaugurarea noului sediu AUR - GALERIE FOTO

 

Sute de botoșăneni la ”Marșul pentru viață” cu muzică religioasă și zeci de pancarte: Avortul oprește o inimă care bateVIDEO & GALERIE FOTO
Biserica ”Buna Vestire” din Botoșani a fost înțesată de oameni sâmbătă la ora 13:00. Sute de credincioși s-au strâns aici pentru a participat la a XIII – a ediție a ”Marșului pentru viață”.
201 de ani de la înființarea Poliției marcați „în lehamite” la Botoșani printr-un eveniment...ca să fie – VIDEO&FOTO
Ziua Poliției Române este marcată în fiecare an pe data de 25 martie.Anul acesta, fiind vorba despre bugetari, acest eveniment a fost marcat cu o zi înainte pentru că în general angajații de la stat nu muncesc în weekend.
Botoșănenii invitați la VOT: Concurs național pentru „Destinația Anului” – VALORILE cu care județul nostru intră în competiție – VIDEO
În urma acestei competiții județul Botoșani poate câștiga pe partea de promovare prin prezența unor creatori de conținut care să atragă turiștii în căutare de locuri naturale și cu încărcătură spirituală.
Mirel Manea și colegi din Filarmonica Botoșani, concert de vis în singurul hotel de 7 stele din lume – VIDEO & GALERIE FOTO
Concertele sold out desfășurate la Casa de Cultură a Sindicatelor sunt dublate la Filarmonica ”George Enescu” de spectacole susținute în săli celebre ale lumii. După ce în decembrie muzicienii botoșăneni au efectuat un turneu în Anglia, Scoția și Țara Galilor, în martie au avut o reprezentație la Dubai.
Concursurile rușinoase de la Mavromati, șefa spitalului: Toată lumea m-a întrebat cum poate un medic să ia 3 sau 4VIDEO
Nu puține au fost examenele pentru promovarea pe un post din structura Spitalului Județean Mavromati, unde notele au fost sub 5 și evident, candidații respinși?Cum se ajunge în astfel de situații și cât de slab pregătiți sunt cei care participă la aceste concursuri?
Cel mai tare ”transfer” din ultimul deceniu: O companie de prestigiu devine acționar la FC Botoșani
Planurile președintelui grupului ”Elsaco” de a mai coopta și alte firme în acționariatul FC Botoșani se concretizează. Începând din acest an, ”Electroalfa” va prelua o parte din capitalul clubului.
Iftime a izbucnit din cauza stadionului: Când vorbești cu primarul este ca și cum ai vorbi cu stâlpul rupt / Mă tratează ca pe nimeni - VIDEO
FC Botoșani a învins cu 1 – 0 pe Chindia Târgoviște în prima etapă din play-out, iar la finalul meciului, președintele ”Elsaco”, grup de companii care deține clubul, a avut o veritabilă tiradă la adresa primarului.
Două avioane s-au ciocnit pe pistă la Suceava, TOȚI pasagerii evacuați din aeronavă – FOTOGALERIE
Alertă pe aeroportul din Suceava unde în urmă cu scurt timp două avioane care aparțin companiei WizzAir s-au ciocnit pe pistă.
Trei botoşăneni medaliați la Balcaniada de Matematică din Macedonia: O ocazie potrivită pentru a-mi testa limitele - FOTO
Astăzi, 14 martie, când sărbătorim Ziua Internațională a Matematicii, vă prezentăm trei botoșăneni care s-au întors de la Balcaniada de Matematică din Macedonia cu rezultate excepționale: o medalie de aur și două de bronz.
Artă și artiste, poezii nescrise, muzică și premii la Galerii, într-o expoziție ”un pic mai altfel” – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 11 martie 2023, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani a fost o adevărată explozie de culoare. ”Arta... la feminin” a fost prilej de primăvăratice primeniri spirituale, de (re)întâlniri culturale, dar și de o necesară reamintire că ”eternul suflet feminin” este și va fi mereu creator de frumos.
Bijuterie de clădire pe Calea Națională cu spații comerciale, de birouri, apartament generos și stații de încărcare electrice – FOTO
Deocamdată, pentru acest obiectiv privat sunt parcurse etapele de obținere a avizelor necesare de la Primăria Botoșani.
O tânără este al doilea om din administrația publică locală de la Botoșani, după primar! Numire după o carieră îndelungată
Dispoziția de numire a fost semnată de primarul Cosmin Andrei și este valabilă de astăzi, 9 martie 2023.
PREMIERĂ în administrația locală! Primăria asfaltează 10 străzi de pământ de la marginea orașului, în câteva luni – VIDEO&FOTO
Este acel prim cvartal care a intrat la faza de execuție, lucrările fiind în plină desfășurare. Constructorul a atacat 10 străzi de pământ pe care dorește să le asfalteze în câteva luni.
”Ramon” cu limuzină, flori, aplauze, Pavel Bartoș promite că se întoarce: Voi pune acestui eveniment hashtag-ul ”Miracolul de la Botoșani” - GALERIE FOTO&VIDEO
”Sunt Viorel de la Cinema și iubesc filmul românesc!”. Au fost singurele cuvinte rostite de-a lungul unei seri memorabile la Botoșani de către Viorel Hrițcu, dar ele pot da cheia întregului eveniment prilejuit, miercuri, de proiecția specială a producției ”Ramon”.
Poliția a sesizat Parchetul în cazul incredibil al dispariției unei mașini din curtea Serviciului Rutier, doi „oameni ai legii” vizați de cercetări
Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a finalizat verificările în cazul mașinii dispărute chiar din curtea instituției.
Trăiască partidul! Soția unui PSD-ist, aproape de a ajunge managerul unei unități medicale din Botoșani
Postul de manager de la o unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean a fost scos la concurs. Nu există concurență pentru această funcție de conducere fiind înscrisă o singură candidată.
Tribut Maria Tănase în spectacolul Filarmonicii, o artistă din Republica Moldova a impresionat publicul: Mulțumesc UniversuluiVIDEO & GALERIE FOTO
Casa de Cultură a Sindicatelor s-a umplut din nou vineri seară și aceasta întrucât, continuând nota de diversitate adusă Filarmonicii ”George Enescu” după preluarea conducerii de către muzicianul Mirel Manea, instituția municipalității a organizat un nou spectacol inedit.
Botoșani, județul cu cei mai mulți români din întreaga țară... Și totuși, suntem în top la ucraineni și ruși
Datele recensământului efectuat anul trecut arată că în 26 de județe proporția românilor depășește 80% din populația rezidentă. Valorile maxime, 89% sunt atinse în nord-estul țării, la Botoșani mai exact, și în sud-vest, la Gorj.
Ministrul Daea la Botoșani, monolog de două ore și discuții la telefon, în fața a sute de oameni! Unii au adormit, alții au ieșit din sală – VIDEO & GALERIE FOTO
Ministrul Agriculturii Petre Daea a ajuns la Botoșani cu „Caravana Cunoașterii” în care s-a dorit a fi prezentat Planul Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, cu o valoare de 15,8 miliarde de euro.
”O surpriză extraordinar de plăcută” - Cel mai tânăr manager din istoria primei instituții lirice din România, mesaj pentru primar și managerul Filarmonicii – VIDEO
”Innamorato di te”, spectacolul romantic de muzică italiană organizat pe 25 februarie de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani cu concursul Operei Naționale Române din Cluj, l-a adus la Casa de Cultură a Sindicatelor chiar pe directorul prestigioasei instituții culturale din inima Transilvaniei.
Cu asa nulitati, aur va ajunge la coada listei. Resapati si penelisti asezati acolo pentru a bloca un partid in favoare pnl. Cam asta a fost politica pnl cand a aparut un partid cu sanse, au pus ei sef si in secunda doi partidul respectiv a ajuns o relicva.
6 februarie 2023, 06:57
Nulitatea de grădinaru ,mare aur ce suge la fața locului?
25 ianuarie 2023, 20:57
Grădinaru, care trăiește ca o lipitoare și s....e aur!
25 ianuarie 2023, 17:26
Cilibiu... un parvenit care umbla numai după funcții. Mi-e greata
25 ianuarie 2023, 16:23
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.1 o C
Dorohoi
6.1 o C
Bucecea
5.4 o C
Darabani
5.7 o C
Saveni
6.5 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.