Top News
O social-democrată cu state vechi pregătită pentru conducerea Nova Apaserv, șeful cel mare a demisionat, dar încă e conducător

Deși i s-a cerut și s-a supus cerințelor de a renunța la toate funcțiile de la SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin mai rămâne conducător pentru aproximativ o lună.

Șeful cu demisia pe masă

 

Nu mai este director adjunct în cadrul SC Nova Apaserv SA, în schimb rămâne președintele Consiliului de Administrație chiar dacă a depus o demisie și din această postură.

 

Iar acest lucru este posibil din cauza procedurilor care trebuie urmate și prin care acționariatul companiei ar trebui să ia act de renunțarea la funcție.

 

Iar Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a fost convocată abia la finele lunii. Până atunci, Doru Constantin își păstrează calitatea de administrator șef.

 

„Până pe data de 27 februarie el face în continuare parte din Consiliul de Administrație. El este în perioada de preaviz sau de luare de act. El figurează demisionar, dar timp de 30 de zile conform statutului este în perioadă de preaviz sau mai există varianta cu acordul părților să aibă loc demisia imediat. Demisia lui a fost depusă după întrunirea ultimei ședințe AGA”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Doamna dintre domni 

 

Ulterior, după ce acționarii iau act de demisie, urmează să fie convocată o ședință a Consiliului de Administrație în care să fie aprobat noul membru de pe lista scurtă rezultată în urma concursului organizat de CJ-ul din actuala legislatură.

 

Ar fi vorba despre Viorica Andronachi, fost director economic la Direcția Silvică și fost consilier local, care este președinte al CA-ului de la SC Urban Serv SA.

 

„Prima pe listă ar fi doamna Viorica Andronachi și mai este o persoană pe lista scurtă. Mai sunt două nume, atât”, a continuat Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean responsabil de activitatea companiei de apă și canalizare.

 

Ce s-a negociat, unde s-a ajuns

 

Firma controlată de CJ va avea astfel un CA cu componență politică tripartită, cu membri care provin de la PSD, PNL și mai nou, AUR: „Ca formațiune politică ALDE nu mai are niciun membru în CA”, a explicat vicepreședintele CJ. Însă, în cazul în care după o analiză atentă privitoare la parcursul și obiectivele administratorilor se constată deficinețe majore, se poate lua o decizie de revocare totală.

 

„Acum, unul dintre lucrurile bune lăsate de Doru Constantin este faptul că revocarea membrilor din CA poate să aibă mult mai ușor loc. Ei au mandat pe patru ani dar, în cazul în care nu-și ating obiectivele pot să fie revocați mai ușor. Și dacă ar fi să se revoce, se revocă întreg CA-ul, acesta este punctul meu de vedere”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

În prezen, din CA-ul de la Nova Apaserv fac parte: Doru Constantin (demisionar), Dumitru Pascariuc (PSD), Ioan Comarița (PSD), Gabriel Atudoroae (PNL, plecat odată cu Florin și Roxana Țurcanu din ALDE), Ionel Dimitrovici (fost Pro România, ALDE și în prezent la AUR).

 

Lui Ionel Dimitrovici i s-ar fi sugerat oricum demisia din funcția de administrator după apariția la inaugurarea sediului AUR Bootșamni alături de George Simion, el cerând câteva zile de gândire.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
Nova Apaserv și-a desemnat noul președinte al consiliului de administrație

 

Sute de botoșăneni la ”Marșul pentru viață” cu muzică religioasă și zeci de pancarte: Avortul oprește o inimă care bateVIDEO & GALERIE FOTO
Biserica ”Buna Vestire” din Botoșani a fost înțesată de oameni sâmbătă la ora 13:00. Sute de credincioși s-au strâns aici pentru a participat la a XIII – a ediție a ”Marșului pentru viață”.
201 de ani de la înființarea Poliției marcați „în lehamite” la Botoșani printr-un eveniment...ca să fie – VIDEO&FOTO
Ziua Poliției Române este marcată în fiecare an pe data de 25 martie.Anul acesta, fiind vorba despre bugetari, acest eveniment a fost marcat cu o zi înainte pentru că în general angajații de la stat nu muncesc în weekend.
Botoșănenii invitați la VOT: Concurs național pentru „Destinația Anului” – VALORILE cu care județul nostru intră în competiție – VIDEO
În urma acestei competiții județul Botoșani poate câștiga pe partea de promovare prin prezența unor creatori de conținut care să atragă turiștii în căutare de locuri naturale și cu încărcătură spirituală.
Mirel Manea și colegi din Filarmonica Botoșani, concert de vis în singurul hotel de 7 stele din lume – VIDEO & GALERIE FOTO
Concertele sold out desfășurate la Casa de Cultură a Sindicatelor sunt dublate la Filarmonica ”George Enescu” de spectacole susținute în săli celebre ale lumii. După ce în decembrie muzicienii botoșăneni au efectuat un turneu în Anglia, Scoția și Țara Galilor, în martie au avut o reprezentație la Dubai.
Concursurile rușinoase de la Mavromati, șefa spitalului: Toată lumea m-a întrebat cum poate un medic să ia 3 sau 4VIDEO
Nu puține au fost examenele pentru promovarea pe un post din structura Spitalului Județean Mavromati, unde notele au fost sub 5 și evident, candidații respinși?Cum se ajunge în astfel de situații și cât de slab pregătiți sunt cei care participă la aceste concursuri?
Cel mai tare ”transfer” din ultimul deceniu: O companie de prestigiu devine acționar la FC Botoșani
Planurile președintelui grupului ”Elsaco” de a mai coopta și alte firme în acționariatul FC Botoșani se concretizează. Începând din acest an, ”Electroalfa” va prelua o parte din capitalul clubului.
Iftime a izbucnit din cauza stadionului: Când vorbești cu primarul este ca și cum ai vorbi cu stâlpul rupt / Mă tratează ca pe nimeni - VIDEO
FC Botoșani a învins cu 1 – 0 pe Chindia Târgoviște în prima etapă din play-out, iar la finalul meciului, președintele ”Elsaco”, grup de companii care deține clubul, a avut o veritabilă tiradă la adresa primarului.
Două avioane s-au ciocnit pe pistă la Suceava, TOȚI pasagerii evacuați din aeronavă – FOTOGALERIE
Alertă pe aeroportul din Suceava unde în urmă cu scurt timp două avioane care aparțin companiei WizzAir s-au ciocnit pe pistă.
Trei botoşăneni medaliați la Balcaniada de Matematică din Macedonia: O ocazie potrivită pentru a-mi testa limitele - FOTO
Astăzi, 14 martie, când sărbătorim Ziua Internațională a Matematicii, vă prezentăm trei botoșăneni care s-au întors de la Balcaniada de Matematică din Macedonia cu rezultate excepționale: o medalie de aur și două de bronz.
Artă și artiste, poezii nescrise, muzică și premii la Galerii, într-o expoziție ”un pic mai altfel” – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 11 martie 2023, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani a fost o adevărată explozie de culoare. ”Arta... la feminin” a fost prilej de primăvăratice primeniri spirituale, de (re)întâlniri culturale, dar și de o necesară reamintire că ”eternul suflet feminin” este și va fi mereu creator de frumos.
Bijuterie de clădire pe Calea Națională cu spații comerciale, de birouri, apartament generos și stații de încărcare electrice – FOTO
Deocamdată, pentru acest obiectiv privat sunt parcurse etapele de obținere a avizelor necesare de la Primăria Botoșani.
O tânără este al doilea om din administrația publică locală de la Botoșani, după primar! Numire după o carieră îndelungată
Dispoziția de numire a fost semnată de primarul Cosmin Andrei și este valabilă de astăzi, 9 martie 2023.
PREMIERĂ în administrația locală! Primăria asfaltează 10 străzi de pământ de la marginea orașului, în câteva luni – VIDEO&FOTO
Este acel prim cvartal care a intrat la faza de execuție, lucrările fiind în plină desfășurare. Constructorul a atacat 10 străzi de pământ pe care dorește să le asfalteze în câteva luni.
”Ramon” cu limuzină, flori, aplauze, Pavel Bartoș promite că se întoarce: Voi pune acestui eveniment hashtag-ul ”Miracolul de la Botoșani” - GALERIE FOTO&VIDEO
”Sunt Viorel de la Cinema și iubesc filmul românesc!”. Au fost singurele cuvinte rostite de-a lungul unei seri memorabile la Botoșani de către Viorel Hrițcu, dar ele pot da cheia întregului eveniment prilejuit, miercuri, de proiecția specială a producției ”Ramon”.
Poliția a sesizat Parchetul în cazul incredibil al dispariției unei mașini din curtea Serviciului Rutier, doi „oameni ai legii” vizați de cercetări
Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a finalizat verificările în cazul mașinii dispărute chiar din curtea instituției.
Trăiască partidul! Soția unui PSD-ist, aproape de a ajunge managerul unei unități medicale din Botoșani
Postul de manager de la o unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean a fost scos la concurs. Nu există concurență pentru această funcție de conducere fiind înscrisă o singură candidată.
Tribut Maria Tănase în spectacolul Filarmonicii, o artistă din Republica Moldova a impresionat publicul: Mulțumesc UniversuluiVIDEO & GALERIE FOTO
Casa de Cultură a Sindicatelor s-a umplut din nou vineri seară și aceasta întrucât, continuând nota de diversitate adusă Filarmonicii ”George Enescu” după preluarea conducerii de către muzicianul Mirel Manea, instituția municipalității a organizat un nou spectacol inedit.
Botoșani, județul cu cei mai mulți români din întreaga țară... Și totuși, suntem în top la ucraineni și ruși
Datele recensământului efectuat anul trecut arată că în 26 de județe proporția românilor depășește 80% din populația rezidentă. Valorile maxime, 89% sunt atinse în nord-estul țării, la Botoșani mai exact, și în sud-vest, la Gorj.
Ministrul Daea la Botoșani, monolog de două ore și discuții la telefon, în fața a sute de oameni! Unii au adormit, alții au ieșit din sală – VIDEO & GALERIE FOTO
Ministrul Agriculturii Petre Daea a ajuns la Botoșani cu „Caravana Cunoașterii” în care s-a dorit a fi prezentat Planul Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, cu o valoare de 15,8 miliarde de euro.
”O surpriză extraordinar de plăcută” - Cel mai tânăr manager din istoria primei instituții lirice din România, mesaj pentru primar și managerul Filarmonicii – VIDEO
”Innamorato di te”, spectacolul romantic de muzică italiană organizat pe 25 februarie de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani cu concursul Operei Naționale Române din Cluj, l-a adus la Casa de Cultură a Sindicatelor chiar pe directorul prestigioasei instituții culturale din inima Transilvaniei.
Dupa "valorile consacrate" de la EAlpha, Dumbraveanu si F. Gheorghita, mai lipseste o "valoare" si la Apa. Desi toata lumea stie ca deja este una, chiar din marea famigliie. La Apa ar trebui o concediere colectiva si apoi o reangajare de personal pe doua criterii-sa fie profesionisti si sa nu fi avut niciodata tangenta cu acest focar. Alegerea pare a fi buna intrucat un manager trebuie sa fie economist, directorul tehnic ar trebui sa fie "instalator", dar nu un instalator ratat, cu nota 6 la facultate. Cloaca va respinge tot si va declara ca intra in greva.
6 februarie 2023, 06:50
Acesti politicieni ar trebui sa se gandeasca la interesul public intai. Sa schimbe pe toti din conducere - intrucat nu au legatura cu domeniul - sa aduca oameni capabili sa scoata SC Nova Apa din dezastrul in care se afla, cu 80% pierderi din apa produsa, aproape de insolventa. Sunt ingineri hidro sau de instalatii la SGA, la IJC un inginer foarte bun cu experienta de conducere, ingineri de la la firmele private de instalatii cum ar fi H. Sau ingineri cu experienta buna de conducere la Electroalfa si Elsaco cu rezerva sa nu ajute tot firmele de unde provin. Din pensionari P. si C. ar trebui chemati inapoi nimeni nu i-a pus sefi si ar fi meritat multi ani au lucrat in linia intai la SC Nova Apa.
5 februarie 2023, 13:44
Mai are psd in rezerva de babe cate una dornica sa fie sefa? Asta spune multe despre rezeva de cadre a acestui partid. Parca dna Federovici a inlocuit ceva manageri de la institutii din subordinea cj pe motiv de varsta. Diaconu si Andronachi sunt eterne se pare
5 februarie 2023, 08:53
Nu degeaba se spune apa gaura serv!
5 februarie 2023, 08:35
Competență maximă de la psd )))
4 februarie 2023, 20:39
veorica andronachi, bona lui Ion Iliescu, singura valoare din cadrul psd pregătită sa conducă ( a se citi a mulge) societatea de apa...chiar nu găsiți pe alcineva, vreun nepot, stranepot al lui Stalin, orișicine, dar mai tânăr?
4 februarie 2023, 20:36
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.4 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
9.6 o C
Darabani
6.2 o C
Saveni
8.0 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.