Top News
Concursurile rușinoase de la Mavromati, șefa spitalului: Toată lumea m-a întrebat cum poate un medic să ia 3 sau 4VIDEO

Nu puține au fost examenele pentru promovarea pe un post din structura Spitalului Județean Mavromati, unde notele au fost sub 5 și evident, candidații respinși?

Cum se ajunge în astfel de situații și cât de slab pregătiți sunt cei care participă la aceste concursuri?

„Într-adevăr, notele au fost 3 și 4”

 

A încercat să răspundă la aceste întrebări Doina Caba, managerul Spitalului Județean Mavromati, prezentă la Botoșăneanul TV.

Mai ales că participă în comisii de concurs la structurile subordonate direct managerului.

 

„Am fost și eu președință la două sau trei concursuri. Și am avut un post de medic pentru structura de management a calității la care au participat doi medici. Într-adevăr, notele au fost 3 și 4, toată lumea m-a întrebat cum poate un medic să ia 3 sau 4. Nu era pentru medic clinician, era medic pentru structura de management a calității, adică să contribuie la îmbunătățirea sistemului medical, în ceea ce privește procedurile și protocoalele”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

„Tinerii să nu creadă în tot ce se aude”

 

Postul a mai fost la concurs de două ori dar nu s-a mai înscris nimeni. Pentru că bibliografia făcea trimitere la legislația specifică care prevede aplicarea unor proceduri pentru unitatea medicală.

Doina Caba a respins categoric varianta prin care notele care nu fac cinste candidaților au avut alte înțelesuri. Sau că posturile ar fi fost de fapt, aranjate pentru alte persoane.

Tocmai din acest motiv a lansat un apel în spațiul public un apel către tineri să participe la concursuri ori de câte ori acestea sunt organizate, pentru că spitalul are nevoie de persoane competente.

 

 

„Părerea mea personală per ansamblu, pentru că de atâția ani încă există în spațiul public, și eu aș vrea să-i încurajez pe tineri să nu creadă în tot ceea ce se aude și tot ce se spune. Majoritatea sau o parte din ei, cred că postul scos la concurs este deja aranjat și vin la întâmplare. Eu, managerul spitalului nu aș putea spune niciodată că un post este aranjat”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

 

Cât despre notele mici, la orice fel de post scos la concurs, șefa spitalului susține că nu are informații detaliate din interior pentru că aceste comisii de evaluare sunt independente.

A recunoscut că nu exclude varianta prin care să existe și o serie de discuții dincolo de limita legii, însă nu crede că personalul ar putea face astfel de lucruri.

 

„Mi-am pus întrebarea și eu singură și la mine în familie și cu toată lumea. Nu înțeleg de ce lumea vine chiar total nepregătită la un concurs, eu spun că, cele mai multe posturi care se scot la concurs sunt de asistent medical. Când văd rezultatele la concurs, eu chiar îmi pun întrebarea: de ce nu reușește lumea să ia 7?”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

O parte din teste sunt publice pe site-ul unității sub forma unor grile cu întrebări care pot și învățate în mod etapizat. Și astfel, nu ar exista motive pentru respingerea candidaților.

Sau, în cazul tinerilor care doresc să se familiarizeze cu activitatea de la Spitalul Județean, o pot face prin voluntariat, această procedură fiind întinsă pe o perioadă de 6 luni în care pot cunoaște sistemul din interior.

 

Discuția poate fi urmărită de la minutul 40:30.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Mașină la un pas să fie ridicată din parcarea de la „Mavromati', șoferul amendat de polițiști – GALERIE FOTO
Zeci de botoșăneni loviți de viroze internați pe secțiile de la „Mavromati”
Managerul de la „Mavromati”, apel către botoșăneni să vină cu încredere la spital: Ne vom îmbunătăți activitatea VIDEO

 

Capii PSD, luați la rost de o botoșăneancă la intrarea în cimitir: Generalii o să vă scoată din rahat VIDEO
Săptămâna trecută, de Ziua Eroilor, social-democrații s-au așteptat unii pe alții la intrarea în Cimitirul Pacea mai bine de o jumătate de oră, timp în care nu s-au întâlnit doar cu liberalii veniți la manifestare, ci și cu o mulțime de simpli botoșăneni.
Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac, a fost transportat de urgență la spital – FOTO & VIDEO
Șoferul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
S-a aprins Ipoteștiul! Festival ca la ”municipiu”: artiști de la București și Chișinău și un foc impresionant de artificii la ”Floare albastră”– VIDEO & GALERIE FOTO
Tineri și mai puțin tineri din comună și-au dat întâlnire sâmbătă pe stadionul ”Luceafărul” din Ipotești, acolo unde spre seară s-a deschis a XIV – a ediție a festivalului ”Floare Albastră” organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu.
Concursul ”Sfinții Închisorilor” și-a desemnat câștigătorii: Au lăsat o mărturie puternică pentru generația noastră, am ajuns să înțeleg mai bine comunismulGALERIE FOTO
Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe”, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani și Asociația ”Scut botoșănean” au organizat Concursul Județean Interliceal, gimnazial de Arte Plastice, Eseu și Poezie cu tema ”Sfinții Închisorilor”, ediția 2023.
FOTO & VIDEO Prefectul Cornilă în mijlocul protestatarilor, flancat de jandarmi: A fost huiduit și redus la tăcere  
Sute de profesori au protestat astăzi în Piața Revoluției. Printre protestatari, a ajuns și reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Eroii sărbătoriți la Botoșani pe găști politice: Pleiadă de oficialități la cimitir, unii cu pozele, alții cu pomana – FOTO & VIDEO
Politicieni, militari, preoți și simpli botoșăneni au putut fi văzuți joi la Cimitirul Pacea acolo unde a fost marcată Ziua Eroilor.
Conducătorul Filarmonicii Botoșani, omagiu plin de amar la cavoul lui George Enescu din Paris: Mormântul celebrului compozitor român se poate confunda cu al oricărui anonim VIDEO & FOTOGALERIE
Spre finalul stagiunii numărul 70, aniversată cu o serie de concerte grandioase, Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a marcat șapte decenii de existență și printr-un omagiu adus marelui muzician căruia instituția îi poartă și numele.
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Oamenii Academiei la Botoșani: ”Cortina de fier” de pe Prut, granița care a schimbat definitiv destine – GALERIE FOTO
Vineri, 5 mai 2023, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc un eveniment care iese din tiparul celor aflate în agenda obișnuită a unei instituții de cultură.
PREMIERĂ la Botoșani: Primăria animată de proiecții luminoase, spectacol impresionant în fața a zeci de oameni – FOTO & VIDEO
Proiectul artistic a fost inițiat de către profesorii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Profesor de liceu acuzat de comportament cu tentă sexuală, Poliția infirmă acuzele, prefectul: Vă asigur că voi dispune măsuri imediateVIDEO
De Ziua Internațională a Tineretului, trei liceeni din Botoșani au petrecut o zi în Prefectură iar printre discuțiile purtate s-au atins și subiecte mai... sensibile.
Mult sau puțin? Condamnare cu suspendare pentru un șofer beat turtă care a încercat să mituiască doi agenți chiar în sediul Poliției
În vara anului trecut, Romeo Ștefancu s-a cinstit bine după care a plecat la plimbare cu un Duster. Cu domiciliul în Vârfu Câmpului, a trecut relativ repede granița județului și a ajuns la Zvoriștea.
Popăuți asaltat de mii de botoșăneni, Simion de la AUR a furat startul și l-a sabotat pe Daea – VIDEO & GALERIE FOTO
Stațiunea de Cercetare Popăuți unde se desfășoară Târgul Agroo Zoo în aceste momente, este efectiv blocată de mii de oameni.Drumul național este aglomerat de autoturisme iar polițiștii abia fac față cu dirijarea traficului.
Târgul Agro Zoo deschis de liberali și ceva șefi de pe la centru – GALERIE FOTO
Cea de-a XV-a ediție a Târgului Agro Zoo devenit tradiție în Stațiunea de Cercetare Popăuți și-a deschis sâmbătă porțile, într-o zi cu vreme caldă.
La spitalul din Botosani sunt doar medici de mâna a 2-a. Aici, ajung toate ciurucurile. Are mare dreptate managera.
24 martie 2023, 18:38
Îmi amintesc,nu demult,doamna manager invita pacienții să vină cu încredere la spital.Astăzi la tv.văd un reportaj despre spitalul Mavromati,unde un bătrân moare așteptând pe holuri,iar o pacientă internata pe o secție sună la 112 deoarece se simțea foarte rău și nimeni nu venea să o vadă.Ce să mai spun,o armată de medici și asistente cu salarii enorme ce își bat joc de meserie și de pacienți!
24 martie 2023, 17:29
Vedeți “doctorita” Georgescu, care a ramas repetenta de doua ori in timpul facultății. Ce meserie stie aceasta persoana?
24 martie 2023, 16:59
Cata școală a făcut managera la x și o sa-și permită sa judece un medic. Nu mai pricep nimic. Cum a.decedat bătrânul pe holul spitalului l? Asta este treaba.
24 martie 2023, 11:18
Nu poți dumitale sa faci comentarii de aceasta natura. De ce? Pentru ca cei ca tine care sunt numiți politic iau note mari din alte considerente pe care le știm cu toții. Dacă ar fi notarea corecta, voi cu siguranța sunteti sub 4 și majoritatea semianalfabeti.
24 martie 2023, 08:43
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR. Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9633 lei
USD
Dolarul SUA
4.6099 lei
CHF
Francul elveţian
5.0913 lei
GBP
Lira sterlină
5.7790 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3216 lei
XAU
Gramul de aur
293.6078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4361 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
14.0 o C
Bucecea
14.7 o C
Darabani
10.3 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
14.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.