Top News
Cel mai tare ”transfer” din ultimul deceniu: O companie de prestigiu devine acționar la FC Botoșani

Planurile președintelui grupului ”Elsaco” de a mai coopta și alte firme în acționariatul FC Botoșani se concretizează. Începând din acest an, ”Electroalfa” va prelua o parte din capitalul clubului.

Clubul trece de pe asociație pe firmă


Echipa fanion a județului se află într-un amplu proces de reorganizare al cărui scop îl reprezintă trecerea de la o asociație la o societate pe acțiuni.


În prezent, la Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) este înscrisă Asociația Fotbal Club Botoșani, care este deținută de grupul ”Elsaco”, iar desfășurarea activității pe un ONG a fost mereu una dintre problemele juridice de care proprietarii clubului s-au lovit în tentativele de a aduce și alți privați care să sprijine formația.


Procesul de transformare al clubului ar urma să se finalizeze până la sfârșitul actualului sezon, astfel încât în viitorul an competițional la FRF și LPF să fie înscrisă societatea pe acțiuni.


”Pentru mine importanți nu sunt neapărat banii pe care Electroalfa îi poate aduce, ci semnalul de încredere dat prin intrarea în acționariat. Înseamnă că am creat un club credibil, că prezentăm încredere”,


Valeriu Iftime, președinte grupul ”Elsaco”.

 

Echipă în prima ligă, o mândrie pentru Botoșani


Pentru ”Electroalfa” sprijinirea sportului de performanță nu reprezintă o premieră. Grupul de firme fondat de Gheorghe Ciubotaru a mai susținut financiar FC Botoșani, roș-alb-albaștrii evoluând de altfel la un moment dat cu numele companiei ancoră a grupului pe tricouri (vezi foto jos), dar și handbalul și unele halterofile.


”Este și o mândrie, un orgoliu local faptul că de 10 ani avem echipă de fotbal în prima ligă la Botoșani. În Moldova, dacă ne uităm în jos, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, nu mai există vreun județ care să aibă echipă în prima ligă”,


Gheorghe Ciubotaru, președinte grupul ”Electroalfa”.


În cursul zilei de astăzi este așteptat un comunicat oficial din partea FC Botoșani pe această temă.

 

ELECTROALFA sponsor fc botosani

 


154.132.757 de lei


a fost cifra de afaceri a SC Electro-Alfa Internațional SRL, principală firmă a grupului, în anul 2021.


În Top 50 al firmelor din Botoșani, în funcție de cifra de afaceri, grupul mai are încă două societăți: SC Electroalfa CM SRL (48,7 milioane de lei), SC Electro Alfa Servicii Inginerie SRL (37,9 milioane lei).


SC Electro-Alfa Internațional SRL are 199 de angajați, fiind potrivit Topului Județean al Firmelor întocmit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani al 11 – lea cel mai mare angajator din Botoșani.


Prima firmă din grupul ”Electroalfa” a fost înființată tocmai în 1991, pentru ca după trei decenii de activitate să ajungă la patru fabrici moderne în Botoșani, un Centru de Cercetare Dezvoltare, reprezentanțe de vânzări la export pe întreg teritoriul țării și un birou de proiectare în Republica Moldova.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Revoluție la FC Botoșani: Se face o nouă firmă, negocieri cu un om de afaceri din Neamț să preia din acțiuni – Aș ceda mâine cu tot dragul, dar să nu stricăm echipa - VIDEO 
Președintele grupului Electroalfa: România va fi un El Dorado

 

Eroii sărbătoriți la Botoșani pe găști politice: Pleiadă de oficialități la cimitir, unii cu pozele, alții cu pomana – FOTO & VIDEO
Politicieni, militari, preoți și simpli botoșăneni au putut fi văzuți joi la Cimitirul Pacea acolo unde a fost marcată Ziua Eroilor.
Conducătorul Filarmonicii Botoșani, omagiu plin de amar la cavoul lui George Enescu din Paris: Mormântul celebrului compozitor român se poate confunda cu al oricărui anonim VIDEO & FOTOGALERIE
Spre finalul stagiunii numărul 70, aniversată cu o serie de concerte grandioase, Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a marcat șapte decenii de existență și printr-un omagiu adus marelui muzician căruia instituția îi poartă și numele.
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Oamenii Academiei la Botoșani: ”Cortina de fier” de pe Prut, granița care a schimbat definitiv destine – GALERIE FOTO
Vineri, 5 mai 2023, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc un eveniment care iese din tiparul celor aflate în agenda obișnuită a unei instituții de cultură.
PREMIERĂ la Botoșani: Primăria animată de proiecții luminoase, spectacol impresionant în fața a zeci de oameni – FOTO & VIDEO
Proiectul artistic a fost inițiat de către profesorii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Profesor de liceu acuzat de comportament cu tentă sexuală, Poliția infirmă acuzele, prefectul: Vă asigur că voi dispune măsuri imediateVIDEO
De Ziua Internațională a Tineretului, trei liceeni din Botoșani au petrecut o zi în Prefectură iar printre discuțiile purtate s-au atins și subiecte mai... sensibile.
Mult sau puțin? Condamnare cu suspendare pentru un șofer beat turtă care a încercat să mituiască doi agenți chiar în sediul Poliției
În vara anului trecut, Romeo Ștefancu s-a cinstit bine după care a plecat la plimbare cu un Duster. Cu domiciliul în Vârfu Câmpului, a trecut relativ repede granița județului și a ajuns la Zvoriștea.
Popăuți asaltat de mii de botoșăneni, Simion de la AUR a furat startul și l-a sabotat pe Daea – VIDEO & GALERIE FOTO
Stațiunea de Cercetare Popăuți unde se desfășoară Târgul Agroo Zoo în aceste momente, este efectiv blocată de mii de oameni.Drumul național este aglomerat de autoturisme iar polițiștii abia fac față cu dirijarea traficului.
Târgul Agro Zoo deschis de liberali și ceva șefi de pe la centru – GALERIE FOTO
Cea de-a XV-a ediție a Târgului Agro Zoo devenit tradiție în Stațiunea de Cercetare Popăuți și-a deschis sâmbătă porțile, într-o zi cu vreme caldă.
Foișoarele din Parcul Eminescu DEZAFECTATE, proiect cu statui, totemuri și numele orașului în litere volumetrice – FOTOGALERIE
Două dintre foișoarele din cea mai mare grădină publică a orașului au fost dezafectate total.Este vorba despre cel care se afla pe movilița dinspre Aleea Viilor și celălalt poziționat în imediata vecinătate a sediului Poliției din Bulevardul Mihai Eminescu.
Fiul unui patron din Botoșani și-a cumpărat Lamborghini
Un tânăr din cel de-al doilea municipiu al județului și-a achiziționat un bolid de lux.
Zi de mare sărbătoare la Botoșani, sute de credincioși la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente cu încărcătură spirituală în dimineața zilei de 23 aprilie 2023, la Botoșani.Și un moment istoric, biserica orașului fiind restaurată după ani întregi de luptă cu birocrația și provocări pentru atragerea fondurilor necesare.
Zilele Orașului Botoșani cu mii de creștini pe străzi, IPS Teofan: Procesiunea aceasta să se înrădăcineze și să devină parte a orașului GALERIE FOTO&VIDEO
A fost o reală sărbătoare a creștinătății la Botoșani, oraș care în aceste zile îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul urbei.
Primarii invitați la sfințire, coadă la plecăciuni în fața șefei Județului: A fost nevoie să ajungă la CJ / Cu toată smerenia și recunoștința...VIDEO
Doi primari social democrați și unul liberal au participat la activitatea de sfințire a drumului mănăstirilor de astăzi.
Fratiorii... Vor fi doi care vor striga ca nu au moni. Al doilea se bazeaza pe faptul ca "stie sa vorbeste" in asa fel incat nu-i rezista nimeni. In realitate... Circul foamei de la Botosani, judetul cu cea ma mica pensie medie si cei mai multi pensionari saraci lipiti pamantului. Cantine sociale, case de batrani cu taxe rezonabile, burse pentru copii, din taxele si impozitele platite de botosaneni, cand?
22 martie 2023, 06:59
Un tânăr,Anatolie,are nevoie de 95000 mii de euro,pentru lupta sa cu un cancer la plămâni.Cu siguranță viața acestuia este mai importantă decât joaca de-a fotbalul a celor de la AFCB ce ne aduc doar nervi și dezamăgiri.Stimați acționari de la Electro-Alfa,nu aruncați banii pentru niște indivizi care nu pot să dea cu piciorul în minge,folosiții pentru cauze mai bune!
21 martie 2023, 15:14
Nu am mai vazut o asemenea macheta de stadion, parca sunt 4 dughene, cu spatiu pe la colturi...ca la noi, la nimeni. Pe tot ce pune mana primarasul - se usuca.
21 martie 2023, 10:41
S-a ales praful de echipele unde s-a implicat Electroalfa. Mare atentie!
21 martie 2023, 09:19
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am avut o durere că nu a fost lângă mine pentru că eu am suferit niște pierderi fizice și emoționale. Și el nu a înțeles pierderea mea fizică. Dar l-am iertat și i-am iertat pe toți din viața mea. Pentru că dacă nu ier ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9640 lei
USD
Dolarul SUA
4.6302 lei
CHF
Francul elveţian
5.1284 lei
GBP
Lira sterlină
5.7480 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3014 lei
XAU
Gramul de aur
290.1652 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3397 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0306 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6665 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.8 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
19.9 o C
Darabani
16.4 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
14.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.