Top News
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO

Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.

Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.

Alexia a început ședințele de recuperare

 

Pentru Alexia începe o nouă etapă lungă și anevoioasă: partea de recuperare medicală. Serviciile medicale pentru acest proces îndelungat au fost oferite familiei Tudose de Monclinic Botoșani.

 

Zi de zi, Alexia va fi ajutată de echipa de medici de la această clinică de recuperare medicală din municipiu să revină la viața dinaintea accidentului rutier, care i-a adus primul obstacol major din viață. O vor ajuta să se recupereze echipa de specialiști din cadrul Monclinic printre care se află Ioana Iftime, medic de recuperare, Radu Malancea, medic de ortopedie și traumatologie dar și Maria Hrihoreanu, kinetoterapeut.

 

„Procesul de recuperare pentru Alexia va fi un proces lung. Deocamdată ne concentrăm pe restul corpului, decât pe cele două brațe, ca să o pregătim încet, încet pe ceea ce înseamnă recuperarea brațelor ei. Deocamdată multă vreme vom face în continuare kinetoterapie și terapii manuale, fără aparatură cu proceduri electrice. Deci, terapie prin mișcare”,

Ioana Iftime, medic de recuperare medicală

 

 

Urmează o perioadă lungă pentru Alexia dar și pentru familia care îi este aproape necondiționat. Pentru că urmările accidentului rutier le resimt deopotrivă atât părinții cât și fratele care s-a aflat în autocar. Cu toții vor avea nevoie de consiliere psihologică pentru a-i putea oferi Alexiei puterea de a lupta, pentru a reveni la o viață care să se înscrie în firesc.

 

„După cum bine știți, nu există prea multe precedente în cazul ei. În general, în recuperare ne facem planul în funcție de obiective. Avem un obiectiv pe o lună de zile, un alt obiectiv pentru trei luni de zile. E un proces de luni de zile cu siguranță, poate de ani chiar. Acum obiectivul nostru este să o întreținem până când scapă de orteze, până când avem undă verde de la medicul ei chirurg să începem efectiv recuperarea pe mâini și pe brațe. Și în continuare o să vedem, mergem pas cu pas. Este o provocare medicală, cu siguranță, ne bucurăm că putem să o ajutăm, încercăm și sperăm să ajutăm și să-i fim alături. Pentru că pașii sunt mici și are nevoie de un mediu sigur în care să fie susținută și protejată”,

Ioana Iftime, medic de recuperare medicală

 

Mona Vrăjitoriu: M-a marcat cazul 

 

Pe Alexia, administratorul Monclinic, Mona Vrăjitoriu a „cunoscut-o” încă dinainte de accidentul rutier. La un Bal al Bobocilor organizat de Colegiul Național AT Laurian la care fetița alături de fratele ei au dansat împreună, entuziaști și frumoși, fără să știe că se vor afla în fața celei mai mari provocări din adolescența lor.

 

„M-a marcat cazul, ca pe fiecare părinte. Dar cel mai mult, când am ajuns acasă fiul meu mi-a spus: mami, știi, fata care a dansat cu fratele ei și ți-a plăcut ție, ea este cea din accident. Chiar mi-a plăcut cum au dansat. Și atunci am stat și m-am gândit și am spus că acest copil are nevoie de o recuperare pe termen lung. Nu e o săptămână, două sau o lună, două. Am discutat cu dna doctor și întreaga echipă și am zis că ar fi bine să ne oferim, iar decizia le-a aparținut părinților și nu în ultimul rând dnei doctor Sidonia Susanu de la Iași”,

Mona Vrăjitoriu, administratorul Monclinic

 

 

Echipa de la Monclinic a decis să susțină în mod gratuit procedurile necesare pentru recuperarea Alexiei Tudose, atât cât va fi necesar pentru ca fetița să poată reveni la normalitate.

 

În paralel, familia a apelat și la un apărător legal pentru a avea reprezentare în instanță, atunci când dosarul penal privitor la accidentul rutier va ajunge la etapa de trimitere în judecată.

 

„Sunt persoana care mă ocup din punct de vedere juridic pentru a reprezenta acest caz în instanță. Am primit o reprezentare din partea familiei și pentru a-i reprezenta în fața presei, respectiv în fața unor anumite clinici medicale cu care urmează să avem de-a face în recuperarea fetei. Este deja un dosar penal pe rol, urmează ca acolo să fie făcute procedurile din partea Parchetului, din partea Poliției, iar noi ca și părți vătămate ne vom face apărările la momentul potrivit, după ce vom ajunge în fața organelor de cercetare penală, respectiv în instanță”,

Marian Jurgiu, reprezentantul convențional al familiei

 

 

Familia Tudose urmează să se constituie parte civilă în procesul penal care va fi deschis împotriva șoferului, în cazul în care se va constata că se face vinovat de producerea accidentului rutier.

Deocamdată, potrivit reprezentantului legal al familiei este prematur să se discute despre cuantumul daunelor materiale sau morale ce vor fi pretinse în instanță, în funcție de durata recuperării medicale pentru Alexia dar și gravitatea traumelor suferite de părinți sau frate.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Întâlnire emoționantă între Alexia și colegii din accidentul de autocar, mărturia Elenei: În două secunde ni s-a schimbat viaţa / I-am văzut mâna şi mi-a fost frică să o iau - VIDEO
Alexia vizitată de medicul care a operat-o: Ne-ați umplut casa cu liniște sufletească FOTOGALERIE
Cu zâmbetul pe buze: Alexia a plecat acasă după o operație în PREMIERĂ în Europa

 

Botoșănenii rupți în două în 2023, de Ziua Națională a României – VIDEO&GALERIE FOTO
Cea mai importantă zi din an a fost marcată în modul tradițional cu care s-au obișnuit locuitorii municipiului Botoșani.
Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Noi interzicem cu desăvârșire folosirea petardelor de către copii. Sunt situații în țară unde copiii și-au pierdut degetele, și-au pierdut ochii. Deci părinții trebuie să fie atenți. Părinții sunt responsabili și părin ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9679 lei
USD
Dolarul SUA
4.6140 lei
CHF
Francul elveţian
5.2769 lei
GBP
Lira sterlină
5.8029 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1866 lei
XAU
Gramul de aur
301.7158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2595 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3050 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0289 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3946 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.1 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
-1.1 o C
Darabani
0.7 o C
Saveni
0.5 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.