Top News
Alegerile locale pentru Primărie și Consiliul Local blocate în contestații, situația se schimbă de la o oră la alta – DOCUMENT

Pentru prima dată în istoria postrevoluționară, la Botoșani, la trei zile de la alegerile locale nu se știe cine este primarul. De la Biroul Electoral al Circumscripției Municipale (BECM), singurele informații oferite sunt hotărârile publicate la avizierul din fața Primăriei Botoșani. Și nicio situație a rezultatelor parțiale privitoare la voturile centralizate pe municipiu nu a fost furnizată.

Cascadă de contestații la municipiu

 

În schimb, curg contestațiile la Biroul Electoral Municipal din partea partidelor politice. În general, solicitările sunt pentru renumărarea voturilor nule în toate secțiile de votare pentru primar și Consiliul Local și punctual se solicită redeschiderea sacilor cu buletine de vot pe secții anume, unde ar exista suspiciuni.

 

Cert este că, în cursul zilei de astăzi, abia în jurul amiezii au început să fie publicate Hotătârile BECM.

 

Una dintre ele, este catalogată ca o victorie a primarului în funcție Cătălin Flutur, care a solicitat renumărarea voturilor nule pentru primar și CL, adoptată cu majoritate de voturi (7 la 4) și contestată de PSD Botoșani, prin candidatul Cosmin Andrei, căștigătorul la acest moment al alegerilor locale, la Biroul Electoral Județean (BEJ).

La redactare, primarul în funcție a fost trecut Flutur Cătălin Gabriel. 

 

 

De asemenea, a solicitat renumărarea voturilor din secțiile 28, 29, 79, 67, 75, 64 și 83 și candidatul Marcel Gheorghiță, din partea Alianței USR – PLUS, pe motiv că procesele verbale din aceste secții ar conține corecturi, ștersături și neconcordanțe majore.

 

„Analizând procesele verbale emise de secțiile de votare 28, 29, 79, 67, 75 și 64 Biroul Electoral de Circumpscripție Municipală nr. 1 Botoșani va avea în vedere că acestea au fost emise cu respectarea dispozițiilor legale, neprezentând vreo greșeală ce se impunea a fi corectată”,

Se arată în Hotărârea BECM Botoșani

 

Ca atare, solicitarea candidatului Marcel Gheorghiță a fost respinsă ca nefondată.

 

 

O întâmpinare care viza veridicitatea proceselor verbale a fost depusă și de Cătălin Flutur, care sesiza că în 13 secții de votare, pe procesele verbale au existat modificări, asumate prin semnătură de președinți.

 

Membrii BECM au respins întâmpinarea „având în vedere că petentul nu a depus probe din care să rezulte suspiciuni de vreo fraudă electorală”, acest demers fiind de asemenea considerat neîntemeiat.

 

O altă întâmpinare a fost depusă de reprezentanta ALDE în BECM, prin care s-a solicitat renumărarea voturilor valabil exprimate în data de 27 septembrie 2020 în toate secțiile de votare din municipiul Botoșani pentru Consiliul Local dar și a buletinelor nule.

 

 

„Cu privire la întâmpinarea de față, membrii BECM nr. 1 cu majoritate de voturi (8 la 3) au apreciat că: - cu privire la renumărarea voturilor petenta avea posibilitatea să formuleze întâmpinare la secțiile de votare. Iar în ceea ce privește verificarea voturilor nule, dat fiind faptul că nu s-a depus la dosar vreo probă din care să rezulte că ar exista o suspiciune de fraudă electorală, întâmpinarea formulată urmează să fie respinsă ca nefondată”.

 

 

 

Și independentul Cătălin Silegeanu a depus o contestație și a solicitat renumărarea voturilor pentru primar și Consiliul Local și acest demers fiind respins.

 

Așadar, singura contestație admisă a fost cea privitoare la renumărarea voturilor nule, contestată de PSD la BEJ. La orele 14:00 membrii BEJ se aflau în ședință pentru luarea unei decizii.

 

Situația privitoare la rezultatul alegerilor locale de la Botoșani este într-o continuă schimbare având în vedere numeroasele contestații și întâmpinări depuse de competitorii electorali care suspicionează mai mult presupuse fraude în secțiile de votare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Renumărarea voturilor nule de la municipiu s-a blocat, nu se știe când și dacă va mai avea loc
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.8 o C
Dorohoi
12.8 o C
Bucecea
12.0 o C
Darabani
12.3 o C
Saveni
13.2 o C
Ştefăneşti
14.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.