Ştiri
S-a depus PUZ-ul pentru extinderea Iulius Mall Suceava: De la retail park cu acces direct din exterior la parcare supraterană multietajată - FOTOGALERIE

Luni, 6 martie, au fost depuse propunerile în vederea aprobării în Consiliul Local al municipiului Suceava a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de Iulius Mall.

Peste 176.000 de metri pătrați de reglementat


Mai exact, este un PUZ elaborat deja pentru construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixte și care în prezent este supus dezbaterii publice până la finele lunii curente pentru ca ulterior să fie trimis spre dezbatere în scopul aprobării de către deliberativul local.


În această etapă de dezbatere, cetățenii – sau „publicul interesat”, cum este formularea de pe site-ul Primăriei Suceava – pot formula observații referitoare la documentația de urba­nism și transmite fie pe adresa de mail urbanism@primariasv.ro, fie direct la sediul din bulevardul 1 Mai, nr. 5A al Primăriei municipiului Suceava, însă doar în perioada 06.03.2023 – 30.03.2023.


Pe scurt, ce conține anume PUZ-ul respectiv: spațiu comercial, servicii, alimentație publică, parcări, accese, amenajări exterioare, sistematizare verticală, parcare supraterană multietajată și refuncționalizare clădiri existente. Potrivit documentației depuse, terenul aflat în proprietate privată în suprafață de 176.232 mp propus a fi reglementat este alcătuit din 101 de parcele, deținute de Iulius Mall Suceava și de Ambro SA.

 

Locurile de parcare aproape se vor dubla


În momentul de față pe terenul studiat construcția predominantă este reprezentată de centrul comercial Iulius Mall și câteva construcții mai mici cu funcțiuni diverse, dar practic mare parte nefuncționale și în stare de degradare. Principalele disfunctionalități sunt reprezentate de incompatibilitatea funcțiunilor clădirilor existente în raport cu centrul comercial existent, aspectul dezolant al zonei dregradate, amenajarea necorespunzătoare a sensului giratoriu existent în zona de acces din partea de vest a amplasamentului studiat, zona tranzitată și de vehiculele de pe strada Energeticianului care nu au intenția de a intra la Iulius Mall, coerența circulațiilor în zona de parcaj și asigurarea cu locuri de parcare suficiente pentru funcțiunile propuse.

 

Legat de lipsa unei zone verzi amenajate mai ample, se remarcă în documentație că în zona amenajată aferentă Iulius Mall se regăsesc pe amplasamentul actual așa numite „pastile de vegetație” în cadrul parcajului existent și câteva zone de „covor floral” amenajate, dar acestea însă nu sunt considerate a fi „consistente” și de aceea necesită îmbunătățiri. Una din cele mai „vizibile” modificări este legată de parcarea auto, investiție în urma căreia numărul locurilor de parcare va crește de la 1.350 cât este în prezent la nivel orizontal la 2.422.

 

Cea mai mare destinație de shopping și divertisment din nordul țării


Intenția de extindere a fost anunțată oficial de IULIUS Mall la începutul lunii februarie 2022.  


“IULIUS” este prezent din 2008 în Suceava, timp în care a devenit destinația  principală de shopping, relaxare și distracție, cu peste 10 milioane de vizite anual, din întreaga regiune, proiectul se extinde, continuând misiunea de a păstra publicul conectat la tendințele din retail, cu acces la branduri fashion renumite direct la ei în oraș, noi concepte de entertainment și servicii care facilitează viața în fiecare zi”, se arăta atunci în comunicatul oficial transmis de companie.


”Extinderea va avea o suprafață de 14.000 mp închiriabili, sub forma unui retail park, cu acces direct din exterior, dar conectat și cu mall-ul. Alți 10.000 mp existenți din Iulius Mall Suceava vor fi reconfigurați și reamenajați. În total, Iulius Mall Suceava va avea peste 65.000 mp, consolidându-și statutul de cea mai mare destinație de shopping și divertisment din nordul țării. Odată cu extinderea Iulius Mall, Suceava va fi o prezență și mai competitivă în retailul autohton, concurând cu orașe precum Iași, Timișoara, Cluj-Napoca sau Constanța”, a mai transmis Iulius Mall.


„Sunt peste 13 ani de când întreaga regiune de nord a țării găsește în Iulius Mall Suceava o destinație pentru întreaga familie, un loc de întâlnire, socializare, distracție, dar și unul unde să îți faci cumpărăturile și unde găsești servicii cotidiene. Iulius Mall este un reper pentru comunitate și vom continua să îl menținem în topul preferințelor, prin amplificarea rolului său în dezvoltarea economică și socială a orașului. Continuăm să fim aproape de locuitorii regiunii și să răspundem cu noi oportunități așteptărilor unui oraș în ascensiune”,


Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius Mall Suceava.

 

Noi branduri fashion renumite și o zonă de parc

 

Extinderea va completa atracțiile oferite de Iulius Mall Suceava cu un nou mix de branduri de modă internaționale, aduse în premieră în regiune, locații de tip drive-thru, magazine și servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor și producătorilor locali, dar și o zonă de relaxare și promenadă, cu restaurante și cafenele tematice și terase în aer liber. Totodată, proiectul va cuprinde și servicii medicale, într-un spațiu individual.


Noua dezvoltare va integra și o zonă verde și pietonală de aproximativ 10.000 mp, amprentă a proiectelor realizate de IULIUS, care va aduce o infuzie de natură și un spațiu pentru evenimente în aer liber, completând oferta de entertainment deja existentă la Iulius Mall Suceava.


Odată cu extinderea, zona va beneficia de o remodelare urbană, fiind modernizate intrările în proiect, accesele pietonale și conexiunile rutiere. La accesibilitatea proiectului vor contribui  noi locuri de parcare, precum și noi facilități pentru transportul electric, alternativ și cel public.


Iulius Mall Suceava a fost inaugurat în 2008, are o suprafață de 51.500 mp și oferă un mix complet de retail și entertainment: peste 200 de magazine, branduri internaționale și naționale, cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din nordul țării, cu 8 săli, food court, hypermarket Auchan, patinoar sezonier, numeroase opțiuni de relaxare și distracție, multiple servicii și birouri ale instituțiilor publice. Destinația de shopping și recreere atrage anual aproximativ 10 milioane de vizitatori, inclusiv din județele învecinate și chiar de peste graniță.


Din 2017, Iulius Mall Suceava este deținut în procente de 50% – 50% de companiile IULIUS și Atterbury Europe.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Iulius a semnat un parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru decarbonizarea portofoliului său real estate și atingerea țintei de net-zero emisii
Târg de nunți la Iulius Mall Suceava în preajma Zilei Îndrăgostiților – GALERIE FOTO ce puteți găsi acolo

 

Jandarmii botoșăneni își marchează ziua cu demonstrații de autoapărare, exerciții cu câini și retragere cu torțe  
Sărbătorirea a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române va fi marcată, în acest an, prin activități organizate în spațiul public, în municipiile Botoșani și Dorohoi.
CUM va fi vremea de Florii și de Paști: Val de frig, ploi și lapoviță, în primele zile din aprilie       
ANM a emis vineri, 31 martie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
Angajați din MAI, în frunte cu prefectul Sorin Cornilă, acțiune la ora dimineții ”pentru viață”: Este un gest firesc! GALERIE FOTO
Campania de donare de sânge ”MAI uniți pentru viață” a început, la Botoșani, la prima oră a dimineții de vineri, 31 martie.  
”Exorcistul Papei”, recomandarea săptămânii la Cinema Unirea Botoșani
Cinefilii din Botoșani sunt așteptați să vizioneze filmul ”Exorcistul Papei” la Cinema Unirea.
VESTE bună: Dacă lucrezi în una dintre ACESTE instituții vei primi salariul mai devreme în aprilie
Mai multe instituții au decis ca sute de mii de români să primească banii mai devreme în luna aprilie.
VINZI mașina? Vei avea nevoie de DOCUMENTUL de la RAR cu numărul de kilometri și accidentele grave
Datele vor fi preluate de RAR de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice periodice și de la service-uri, atunci când mașinile ajung acolo pentru verificări, reparații sau întreținere.
Românii care găzduiesc ucraineni NU vor mai primi bani pentru cazare / Sumele merg direct la refugiați
Programul României pentru sprijinul refugiaţilor din Ucraina va fi modificat.
Povestea fundașului de fier salvat de FC Botoșani care tocmai a marcat la națională: Jumătate de an am jucat numai ca să îmi plătesc datoriile
Ajuns acum în vârful formei sportive, poate uita perioada de acum câțiva ani, atunci când ar fi fost tentat să renunțe la fotbal.
PROBLEME cu furnizarea apei potabile în trei orașe și 11 comune, Nova Apaserv își cere scuze
Remedierea avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN 1000, a necesitat lucrări de reparații de o complexitate ridicată, din cauza faptului că s-a produs la îmbinarea unui tronson PREMO din beton cu un tronson din oțel, transmite Nova Apaserv Botoșani.
Elevii și profesorii se pregătesc de vacanța de Paști: CÂTE zile libere vor avea
Mai sunt 7 zile până la vacanța de Paști din anul școlar 2022-2023.
80 de euro, preţul unui dosar penal
Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere prin intermediul unei persoane pe care a transportat-o în Germania, plătind suma de 80 de euro.
A început programul Rabla 2023! Schimbă-și mașina la Darex Auto, ai oferte pe toate gusturile și... finanțările
(P) Programul guvernamental de înnoire a parcului auto din România și reducere a emisiilor poluante s-a reluat luna aceasta tot prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. ”Rabla” din 2023 se împarte în două mari categorii: ”Clasic” și ”Plus”.
Dan Nechifor, prezentare cu multe cifre: Asta este activitatea noastră, cu ea defilămDOCUMENT
În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi, 30 martie 2023,  adjunctul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani, Dan Nechifor, a prezentat execuția bugetului general consolidat și indicatorii inspecției fiscale pe anul 2022.
Doina Federovici, mesaj în ședință cu dezvoltarea județului: Cred că nu mai lasă loc la niciun comentariu
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 30 martie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii martie.
Sute de copii de la Botoșani au învățat astăzi să salveze vieți – GALERIE FOTO
 Pompierii botoșăneni s-au întâlnit și astăzi cu elevii din județ, în cadrul programului „Școala Altfel”.
Ziua Porților Deschise organizată în școli: ANUNȚUL șefului educației botoșănene
 În ședința Consiliului de Administrație din data de 22 martie 2023 a fost aprobată organizarea, la nivelul județului Botoșani, a unei activități sub titlul „Ziua Porților Deschise”.
Șefa „Antidrog”, bilanț în ședință: Zeci de botoșăneni la spital din cauza substanțelor interzise
În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi, 30 martie 2023, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani a prezentat activitatea instituției pentru perioada iunie – decembrie 2022.
Angela Paveliuc-Olariu împlinește astăzi 85 de ani: Un Cetățean în Onoarea Botoșanilor
Angela Paveliuc-Olariu împlinește astăzi 85 de ani. Este etnograf, cercetător, muzeograf, scriitor cu mii de pagini de studii dedicate artei și obiceiurilor tradiționale. Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, un titlu care confirmă nu doar valoarea, ci și prețuirea comunității.
25 de elevi vor reprezenta Botoșaniul la olimpiadele de limbi moderne - LISTA
În urma participării la etapa județeană a olimpiadelor de limbi moderne - engleză și franceză, studiu normal și studiu intensiv-bilingv, 18 elevi s-au calificat pentru etapa națională de drept  iar 7 elevi s-au calificat pe locurile suplimentare ale celor două olimpiade, care vor avea loc la Cluj Napoca în perioada 9-13 aprilie 2023.
Liceul cu Program Sportiv Botoșani, LOCUL I pe țară la competiția organizată de Ministerul Educației - FOTOGALERIE
A fost un weekend plin de medalii pentru elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.