Ştiri
PROPUNERE: Primăria să ia bani de la Revelion și artificii, pentru premiul de Zilele Eminescu: Sau de la un cântăreț care cântă manele

Au fost discuții în contradictoriu la proiectul de hotărâre privitor la aprobarea cheltuielilor suportate de Primărie pentru Zilele Eminescu din ianuarie, anul viitor.

Mai puține artificii, mai mulți bani la poeți 

 

Primarul a propus o sumă de 40.500 de lei pentru întreg evenimentul și a inclus în această sumă și valoarea Premiului Național Mihai Eminescu destinat laureatului din acest an, de 25.000 de lei față de 35.000 de lei cât a fost anul trecut.

 

Maricel Maxim de la PNL a reacționat:

 

„Un premiu național care este inițiat de Fundația Hyperion „Caiete Botoșănene” la care noi am achiesat și am spus că vom sprijini această activitate. Suntem la cea de-a 32 ediție și observ că bugetul depus, solicitat de cei care manageriază proiectul este în valoare de 92.200 lei, noi prin regulamentul aprobat în 2019 ne-am angajat să susținem acest proiect iar cei de la fundație să pună minim 10%”.

 

10.000 de lei ar fi aportul fundației alături de care Primăria organizează acest eveniment.

Maricel Maxim a propus prin amendament o sumă totală de 82.200 de lei pentru eveniment, iar valoarea premiului să fie de 40.000 de lei.

 

„Mă veți întreba de unde luăm banii, de la organizarea Revelionului, de la artificii și probabil de la un cântăreț care cântă manele sau altfel și vă rog frumos să țineți cont de acest aspect și să votați amendamentul meu”, a arătat Maricel Maxim, consilier local PNL.

 

Fără economii la cultură 

 

A intervenit și Cătălin Flutur care a arătat că acest premiu este cel mai important din România și nu mai există nicio entitate care să organizeze așa ceva: „Cred că ar trebui să rămână la aceeași valoare. Am crescut constant valoarea acestui premiu până am ajuns undeva la 40.000 de lei și nu cred că ar trebui aici să facem economie. Adică facem economie la curent, facem economie oriunde și facem economie și la Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu. Nu dă bine pentru noi, noi suntem cei care decidem cât oferim”.

 

USR s-a opus propunerii și a arătat că și așa valoarea premiului este destul de consistentă: ”Eu nu sunt de acord cu un premiu de 40.000 de lei în condițiile în care am analizat valoarea premiilor care se oferă la nivel internațional și nu se dă nicăieri un asemenea premiu. 5.000 de euro mi se pare un premiu mai mult decât suficient, nu voi vota acest amendament”, a arătat Raluca Curelariu.

 

Premiul în sine este valoros

 

Primarul Cosmin Andrei a explicat faptul că s-a propus o diminuare doar în cazul valorii premiului, restul cheltuielilor fiind asigurate integral, asemenea edițiilor precedente.

 

„Doar valoarea este diminuată, restul cheltuielilor sunt acoperitoare pentru ceea ce a propus această fundație. Dar din punctul meu de vedere dlor poartă o discuție de pe o poziție de forță ca și cum nu am putea organiza acest eveniment dacă nu avem alături Fundația Hyperion iar acest lucru demonstrat de ultimele adrese formulate într-un mod imperativ. Eu aș fi onorat să primesc un premiu și să nu fie nicio sumă de bani. Însuși premiul în sine este atât de valoros fiind acordat de la Botoșani și mai puțin această sumă de bani”,

Cosmin Andrei, primar

 

Primăria a solicitat și un referat cu cheltuielile suportate din banii botoșănenilor, inclusiv o listă cu persoanele pentru care se plătește cazare.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Gală organizată de Ziua Culturii Naționale, la Botoșani! Primăria a stabilit valoarea PREMIULUI național de poezie

 

 

Andrei și-a sărbătorit ziua alături de pompierii din Botoșani: Te așteptăm în echipa noastră! GALERIE FOTO
Andrei împlinește  5 ani și, cel mai mult, și-a dorit să petreacă o zi alături de pompieri.
Oaspeți din Franța și Spania au ajuns în școlile botoșănene – GALERIE FOTO
În perioada 13-17 martie 2023, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost gazda unei delegații formată din 3 inspectori școlari ai Academiei din Grenoble, Franța, participanți la un stagiu de observare.
Inspectorii ANAF intră puternic în piața mașinilor de lux: ŢEAPA prin care românii sunt lăsați fără bani
Cei de la ANAF atrag atenţia asupra firmelor ”fantomă” din Bulgaria sau Slovacia, oamenii riscând să-și piardă banii dați pentru achiziționarea mașinii.
Aproape 700 de botoșăneni angajați prin AJOFM în două luni
În perioada ianuarie-februarie 2023, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 674 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 285 femei.
Zeci de intervenții ale polițiștilor în ultimele 24 de ore, AMENZI de peste 45.000 de lei
Nu mai puțin de 140 de sancțiuni au fost aplicate în timpul intervențiilor.
Botoșănean ridicat de acasă și dus direct după gratii: CE fapte i-au adus condamnarea
Un an și șapte luni va sta tânărul de 26 de ani în Penitenciarul Botoșani.
Mii de kilograme de îngrăşământ depozitat aiurea, au fost chemați urgent polițiștii
Cercetări efectuate de polițiști pentru nerespectarea legislației privind protecția mediului.
Violator de 74 de ani prins de polițiștii botoșăneni și băgat după gratii
Va sta după gratii aproape șapte ani. 
Plimbare ”penală” la Cornișa cu mașina unei rude
Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele tânărului aflat la volan, dar nu a scăpat de răspundere nici proprietarul autoturismului.
Nou pachet de vouchere și ajutoare pentru pensionarii și persoanele vulnerabile, Marcel Boloș: Este pentru prima dată!
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că Guvernul României pregătește un nou pachet pentru pensionarii și persoanele vulnerabile.
Mașină la un pas să fie ridicată din parcarea de la „Mavromati', șoferul amendat de polițiști – GALERIE FOTO
S-a întâmplat în prima parte a zilei de marți, 21 martie 2023.
Zece hectare de vegetație uscată au ars seara trecută – FOTO&VIDEO
Vegetația uscată de pe aproximativ zece hectare a ars în urma a două incendii produse pe raza localităților Hudești și Adășeni, seara trecută.
Miracolul înfăptuit de educatoarea cu 30 de copii, într-un sat din Botoșani: Nici o greșeală nu e pedepsită, ci e un pas în învățare! - FOTOGALERIE
Faptul că școala se află în mediul rural este văzut de educatoare ca un mare avantaj, fiind ”mai aproape de natură, mai aproape de tradiții și mai aproape de comunitatea mică din jur”.
ACUM: Premieră, primul președinte de Tribunal în direct la o emisiune LIVE – FOTO&VIDEO
Judecătorul Mihaela Ungureanu, primul președinte de Tribunal, la o emisiune LIVE din Botoșani.
Spectacol pentru cei mici la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani, în regia unui regretat actor
Cei mai mici spectatori sunt invitați la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”, pentru a viziona  „Soacra cu trei nurori”, după Ion Creangă.
SCANDALUL cu medicul din Botoșani ajunge la un nou nivel: Acuzații de furt și recuperare cu avocatul – DOCUMENT
Unul dintre cei doi medici implicați într-un scandal fără precedent este originar din Botoșani.
Plătești mai mulți bani: Cât costă în 2023 un an de liniște la bătrânețe
Cei care se apropie de vârsta de pensionare și nu au numărul minim de ani pentru a beneficia de o pensie de stat, mai pot cumpăra vechime și în acest an, până la data de 31 august.
Mare atenție, șoferi, Codul Rutier se MODIFICĂ: Cum poți rămâne șase luni fără carnet, restricții și pentru cei care produc accidente mortale
Modificarea va duce la creşterea gradului de siguranţă rutieră, precum şi la conştientizarea conducătorilor auto că viteza poate avea consecinţe grave asupra vieţii, integrităţii şi sănătăţii personale.
Cuplu din Botoșani REȚINUT pentru șantaj și proxenetism, polițiștii au ridicat din casă droguri și o armă - FOTO
În cursul zilei de luni, 20 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a două persoane din municipiul Botoșani.
Călugăr căutat de DIICOT într-un dosar de corupere a doi minori din Botoșani
Călugărul i-a spus starețului că pleacă la spital pentru o operație, dar nu mai este de găsit.
Ești idiot, mon cher! Din numele tău rămâne numai "alt", nu și cititor. Ce să citești tu, note de plată, mersul trenurilor? De unde să știi că la Ipotești se dă un premiu de debut gestionat de cei de la Consiliul Județean Botoșani? Dacă ai fi fost citior, ai fi aflat că la Botoșani, nu la Ipotești, au fost încoronați cei mai importanți poeți români, nu are rost să-ți dau numele lor, că oricum n-ai auzit de ei. Ia-te de mână cu PSD-ul prea-cultului primar de Botoșani, cu arlechinul de serviciu și cu o doamnă simandicoasă din primărie care i-a f...t pe toți primarii, inclusiv pe ăsta, și citiți voi că vă pricepeți de minune. Apoi să le oferiți diplome, că de diplome duc lipsă poeții. Hai sictir tu, pocitanie!!!
29 noiembrie 2022, 09:46
Comparați valoarea simbolică a Premiului Eminescu cu suma la care se transferă ori se cumpără un fotbalist de maidan adus de pe coclauri și-o să vedeți cum întreaga discuție din Consiliul municipiului Botoșani, cu primar cu tot, devine de rușine alunecând în ridicol și meschinărie. Păcat, mare păcat că asemenea culmi de spiritualitate, cum sunt creațiile poeților contemporani, se măsoară în bani și sunt lăsate la aprecierea unor pigmei ajunși din jocul întâmplării în scaune prea înalte pentru ei.
29 noiembrie 2022, 09:42
F bine,important este premiul,nu suma!A propos,e cineva in stare sa recite un vers din creația "inestimabila" a fostilor laureați?O adunătură de betivani si ratați social se adună anual la Ipotești ca sa ce?Sa bea si sa primească onoruri pe motiv că ei sunt "urmasii"POETULUI LUMINA A NEAMULUI ROMANESC".Hai sictir!
29 noiembrie 2022, 06:44
Rogojinschi, președintele comisiei de cultură pesedistă, acest Che Guevara autodeclarat al politicii botoșănene, nu se poate premia decât pe sine. Este cunoscut că USR-ul botoșănean e tot un fel de PSD, doar cu alte haine, chiar în prezentarea lor apare ideea de "origine sănătoasă", cum pe vremuri era la PCR din care provine și PSD. Felicitări peneliștilor pentru poziție, dar se vede cum in CL Botoșani cantitatea contează, de unde se trage concluzia că democrația asta cantitativă dăunează grav. Cu un așa primar, nu e de mirare că toate vor falimenta mai devreme sau mai târziu și vor avea soarta tramvaielor, chestiune din care primarul ar trebui să suporte, fie și numai în plan material, pierderile produse acestei comunități. Și asta nu este totul. Prpun administratorului botoșăneanul.ro să facă publice unele comentarii pertinente, deoarece de aici, din acest spațiu, nu sunt vizibile.
29 noiembrie 2022, 02:17
O fi primit Cărtărescu un premiu de 150.000 de euro, dar, dacă "omul de cultură" de la USR n-a auzit, nu înseamnă nimic. Propun tuturor entităților care acordă premii de tot felul să trimită informări primăriei Botoșani, în mod expres primarului, acest mecena al gropilor mărunte, și doamnei Curelaru. Mai adaug că în Romania sunt premii valorice chiar mai mari decât acesta, însă mai puțin râvnite, sunt premii de 10.000 euro acordate pentru o carte, unui singur autor.
29 noiembrie 2022, 02:02
Un premiu prea mic devine meschin. Suntem ieftini la faina si scumpi la tarata. Cheltuim mult pe lucrari de strazi, de cladiri, pe pansele, pe delegatii in strainatate si acest premiu cu numele Poetului National nu valoreaza nici 10 mii de euro. Recent Cartarescu a primit un premiu pentru literatura de 150 de mii de euro.
28 noiembrie 2022, 19:55
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte, foarte clar de la început, încă de când erau zvonuri de cum se scria PNRR. Acest PNRR a fost scris pe ascuns, secretizat, nedezbătut cu partenerii sociali, cu societatea civilă. Nu au vrut să dezbată cu ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9209 lei
USD
Dolarul SUA
4.5755 lei
CHF
Francul elveţian
4.9434 lei
GBP
Lira sterlină
5.6037 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4595 lei
XAU
Gramul de aur
289.3735 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2595 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0548 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3477 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6609 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.5 o C
Dorohoi
17.2 o C
Bucecea
16.5 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
16.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.