Știrea zilei
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO

După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.

Următoarele demolări de garaje

 

Se află în apropierea Stadionului Municipal Botoșani, pe aleea prin care se face accesul către parcarea din spatele tribunei oficiale.

 

Aceste garaje urmează a fi demolate și în contextul proiectului de modernizare al stadionului, documentația fiind deja transmisă către Compania Națională de Investiții (CNI), în vederea acordării finanțării.

 

Practic, prin proiectul de investiții aceste garaje care ocupă o suprafață de teren de peste 30.000 de mp, urmează să dispară pentru ca noua arenă să poată fi construită.

 

Primăria Botoșani a transmis deja în cursul acestei săptămâni notificări către cei care își desfășoară activități în aceste imobile.

 

„Vă punem în vedere că, în termen de 15 zile calendaristice de la primirea prezentei, să dezafectați construcția (garaj) edificată pe terenul situat în Calea Națională, în zona de acces către Tribuna Stadionului Municipal, având în vedere că nu dețineți un titlu valabil pentru terenul aparținând domeniului public al Primăriei Botoșani și pentru construcția aferentă”,

se arată în notificările transmise de Primărie

 

În cazul în care în termenul de două săptămâni construcțiile nu vor fi demolate, procesul de dezafectare va fi însușit de municipalitate, iar costurile vor fi imputate persoanelor care ocupă aceste garaje.

 

„Proprietari” pe terenul orașului

 

Abuziv, de altfel.

 

Iar acest lucru reiese în urma unui schimb de adrese efectuat anul trecut între 12 dintre persoanele care ocupă garajele și Primăria Botoșani.

 

Aceste persoane au semnat o petiție prin care au arătat că utilizează construcțiile în diverse scopuri încă din anul 1994.

 

Pe atunci, Clubul Sportiv Botoșani, pe baza autorizației de construcție nr. 351/14.07.1994 eliberată de Primăria Botoșani, a realizat aceste construcții pe care ulterior le-a oferit spre închiriere, durata contractului inițial fiind de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire.

 

Situația s-a perpetuat în timp, doar că aceste garaje se aflau de fapt pe domeniul public, în proprietatea Primăriei, iar chiria era încasată de Clubul Sportiv.

 

„În calitate de parte a contractului, fiecare dintre noi am folosit clădirile conform destinației prevăzute în contractul de închiriere și am plătit clubului sportiv anual suma convenită prin contract. Începând cu anul 2021, CS Botoșani nu a mai acceptat plata chiriei pe motiv că sunt niște împrejurări care nu îi îndreptățesc să mai încaseze banii, fără să ni se explice motivul real”,

Au arătat semnatarii petiției

 

Primăria își ia bunul înapoi

 

S-a solicitat clarificarea situației juridice, iar Primăria a consultat arhivele și a constatat că aceste construcții nu figurează în baza de date a Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) și deci, nu se achită impozitul datorat pe clădire.

 

Lucru, de altfel confirmat și de directorul CS Botoșani.

 

„La o reinventariere și reevaluare a inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflat în administrarea clubului nostru, am constatat că terenul pe care se află garajele de pe aleea care duce la sala de lupte nu se află în administrarea noastră și nici nu am găsit în arhivă vreun document care să ateste acest lucru. De-a lungul anilor clubul a avut în administrare baze sportive din închirierea cărora își suplimenta bugetul (la fel a fost terenul pe care s-au construit garajele), dar acestea au fost date și luate de la club, conform deciziilor celor care le aveau în proprietate”,

Mia Roată, directorul CS Botoșani

  

În acest context, în termen de 15 zile calendaristice aceste construcții ar urma să fie demolate fie de cei care le dețin și le-au folosit de-a lungul anilor, fie de Primărie, proprietarul de drept al terenului.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Mobilizare la Ministerul Dezvoltării pentru stadion: Cei mai înalți demnitari ai PSD au mers cu primarul ca să depună documentația pentru noua arenă - GALERIE FOTO
80 de garaje demolate în timp record la Botoșani, Primăria anunță șantier în zonă începând cu luna aprilie – VIDEO & FOTO

 

”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
„Criminalii!” Durere și val de furie la protestul pentru moartea Alexandrei, s-a chemat paza la Maternitate, au fost și polițiști în civil – FOTO & VIDEO
Credincioasă, sensibilă, devotată și mamă iubitoare, așa este descrisă Alexandra de către apropiați și nu numai. Iar întreaga comunitate este alături în aceste zile de familia îndurerată.
România, pe primul loc în Europa centrală la olimpiada de informatică, elevii coordonați de un profesor din Botoșani: Este foarte important pentru noi ca țară
Locul 1 pe națiuni pentru România, la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023.Elevii români participanți au fost coordonați de un profesor din Botoșani care a avut calitatea de team-leader.
Primăria Botoșani construiește un bloc de locuințe într-o parcare dintr-un cartier al orașului – VIDEO
În noul imobil care urmează să fie construit în municipiul Botoșani, cu fonduri europene, ar urma să fie amenajate20 de garsoniere.
Ar trebui demolate si gardurile mutate abuziv pe terenul primariei si care au ingustat strada ca sa si mareasca gradina.Ex Dr Tatarilor nr 73 ,71 , etc care au intrat cu cat 4,4 m in strada.
19 mai 2023, 20:54
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
”Eu cred în continuare că putem ieși din subsol. De la locul 8 în jos clasamentul este strâns. Va fi un campionat echilibrat de la locul 8 în jos, vor fi rezultate strânse. Mai sunt destule etape și trebuie să luăm puncte, ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.1 o C
Dorohoi
26.6 o C
Bucecea
25.6 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
21.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.