Știrea zilei
Umilință pentru comisia trimisă de Consiliul Local pentru a scoate documente dintr-o direcție a Primăriei, directorul a strălucit prin absență - VIDEO
  • Comisia a fost înființată la cererea primarului, care a explicat că nu are acces la documentele din cadrul acestei direcții și nu există un dialog interinstituțional cu conducerea de acolo.
  • Consilierii locali și funcționarii Primăriei au fost umiliți în prima zi de activitate.

Politică sau administrație?

 

Respectiva comisie are rolul de a inventaria activele fixe corporale și necorporale, obiectele de inventar și stocurile de materiale gestionate de către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) – Serviciul Intervenții Edilitare și Serviciul Amenajare Spații Verzi.

 

Din comisie fac parte consilierii locali Raluca Curelariu (care are calitatea de președinte) și Gabriel Tănasă, alături de funcționari din aparatele de specialitate ale primarului, precum Direcția Edilitare, Serviciul Contabilitate, dar și angajați din cadrul DSPSA.

 

Documentele pentru care s-a deplasat comisia la DSPSA sunt:

 

- contractele în curs de executare

- litigiile de orice natură

- procedurile de achiziție publică în curs de desfășurare

- investițiile în curs

- personalul aferent (nume, prenume, funcție) și posturile vacante

- estimarea ponderii celor două activități din activitatea totală a Direcției

 

Comisia ținută pe holuri, în picioare

 

Membrii comisiei s-au întâlnit luni, la ora 11:00, la sediul DSPSA din strada Codrului, unde însă nu au avut vreun contact cu directorul Eugen Țurcanu.

 

Raluca Curelariu le-a prezentat angajaților din DSPSA prevederile Hotărârii de Consiliu Local, precum și lista de documente care trebuia să fie pusă la dispoziție.

 

Și la acest punct a apărut prima problemă. Salariatele DSPSA au insistat să fie contactat directorul unității, motivând că, dacă ar elibera actele solicitate, ulterior ar fi fost pasibile să răspundă în fața lui Eugen Țurcanu.

 

„Nu am primit nicio dispoziție să pun (documente, la dispoziție, n.r.)”, încerca să se justifice una dintre angajatele DSPSA.

 

Pentru a clarifica situația, Raluca Curelariu l-a apelat telefonic pe șeful DSPSA, pe care l-a întrebat când ajunge la birou pentru a preda situația solicitată de Consiliul Local.

 

„Astăzi nu vin. V-am răspuns vineri privind legalitatea hotărârii de Consiliu Local. Aștept răspuns și să ne răspundeți la întrebările pe care vi le-am pus acolo”,

i-a răspuns Eugen Țurcanu, Ralucăi Curelariu.

 

„Ce vreți de la mine?”

 

Șefa comisiei i-a explicat că, la momentul vizitei, prevederile hotărârii adoptată de plenul municipal erau în vigoare, iar actul nu a fost atacat în privința legalității.

 

„Dar dvs. ce vreți de la mine? Faceți ce vreți dvs., faceți ce vreți, aveți toată puterea, sunteți puterea. Eu nu dau nimic, nu interpretați și răstălmăciți nimic, faceți dvs. ce vreți dvs. Acționați în consecință, ca putere”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

- Deci putem ridica documentele de la dvs?, a vrut să știe Raluca Curelariu

 

„Dar de ce să ridicați documentele? Acum v-am spus eu că puteți ridica documente? În ce farsă suntem acum? Ce clinci îmi faceți acum mie? Faceți ce vreți dvs., da? Faceți ce doriți dvs., ce vă taie capul aia faceți”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Într-un final, angajații DSPSA au fost de acord să elibereze documentele solicitate în Hotărârea de Consiliu Local adoptată în ședința din 30 martie 2022.

 

Aceste acte sunt necesare pentru reorganizarea direcției condusă de Eugen Țurcanu.

 

„Dl Eugen Țurcanu a refuzat să vină să comunice”

 

 

„Am fost aleasă de către colegii mei să fiu președintele acestei comisii tocmai în ideea de a asigura imparțialitatea, nefiind parte din niciuna din taberele din Consiliul Local. Am avut prima întâlnire joi, când am stabilit cum vom funcționa. Astăzi (luni - n.r.) la ora 11:00 am convocat comisia, ne-am prezentat la sediul DSPSA, unde am început cu stângul. Dl director Eugen Țurcanu a refuzat să vină să comunice cu noi pentru a avea o comunicare interinstituțională civilizată. Angajații de aici au fost puși într-o situație complet neplăcută din punctul meu de vedere pentru că directorul le spune una și hotărârea de CL le spune alta”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

Despre atitudinea colegului său din plenul municipal, consiliera USR a spus că este:

 

„Rușinoasă. Acesta este cuvântul. Niciuna dintre direcțiile Primăriei nu este proprietatea nimănui și sunt foarte dezamăgită de atitudinea dlui Țurcanu care refuză să comunice cu Primăria, Consiliul Local, căruia de altfel i se subordonează, și să-și exercite atribuțiile de serviciu conform fișei postului. Dumnealui este subordonat Consiliului Local, CL a hotărât înființarea acestei comisii și predarea tuturor bunurilor. Nu înțeleg nici ce încearcă să obțină și nici de ce i se pare legală atitudinea asta, sau măcar de obraz”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

„Ar trebui să tragem toți în aceeași direcție”

 

Celălalt membru din comisie, Gabriel Tănasă, a dezavuat la rându-i atitudinea directorului DSPSA. În același timp, susține că a înțeles și poziția defensivă a salariaților din această direcție, care este condusă de la înființare de același șef.

 

„E bine că totuși angajații din DSPSA înțeleg care este rolul acestei comisii. Noi practic nu suntem niciun organ de control, niciun organ de cercetare și mă bucur că au înțeles și au trecut practic peste interdicția dlui director de a ne pune la dispoziție aceste documente. E regretabil în schimb că a trebuit să ajungem la o astfel de hotărâre de CL, practic ca să reușim să obținem listele de inventar ale tuturor obiectelor aflate în patrimoniul DSPSA. Trebuia să existe acest dialog cu Primăria municipiului Botoșani și în speță cu CL. Efectiv nu înțeleg de ce dl Țurcanu se încăpățânează, chiar și acum, și în al 13-lea ceas să poarte un dialog constructiv. La urma urmei nu cred că există DSPSA sau Primăria Botoșani separat ca entități, noi practic trebuie să reprezentăm un întreg și să punem mai presus de toate interesul cetățenilor din municipiul Botoșani. Ar trebui să tragem toți în aceeași direcție. Nu știu unde va duce această atitudine, nu văd nimic constructiv în poziția pe care dlui o are, în schimb mă bucur că găsim înțelegere la angajați, mai greu, dar găsim înțelegere”,

Gabriel Tănasă, consilier local PSD

 

În cursul după-amiezii de luni, 18 aprilie 2022, toate documentele solicitate au intrat în posesia comisiei, spre analiză.

 

Înainte de a constitui această structură, primarul susține că a formulat o solicitare similară, însă nu i-au fost furnizate actele, deoarece nu ar fi avut calitatea să le ceară, DSPSA fiind în directa subordine a Consiliului Local.

 

Acest demers a fost considerat necesar pentru reorganizarea acestei direcții, în sensul în care activitățile pe lucrări edilitare precum și amenajarea spațiilor verzi să fie preluate de Primărie, edilul-șef plângându-se că o mulțime de comenzi adresate DSPSA nu sunt onorate.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Circ total la municipiu: Acuze de răpire și sechestrare după ce o șefă de serviciu a fost chemată în biroul viceprimarului - VIDEO
A început asaltul final? Locativa obligată să trimită contractele de mandat pentru Flutur, Gornea și Achiței

 

 

 

Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
ȘANTIER anunțat peste două luni pe maidanul de la marginea orașului: Foișoare, paintball, tiroliană, tubing, bănci smart și terenuri de sport – GALERIE FOTO
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
DRAMĂ socială transformată în acuzații de abuz fizic și sexual! Trei surori care trăiau la lumina lumânării luate de stat – GALERIE FOTO
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Managerul Spitalului Județean, APEL public la botoșăneni să îi sesizeze orice neregulă din spital: Sunt deschisă la orice discuție / Mă rușinez când se vorbește urâtVIDEO
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Afaceri bănoase cu cazarea ucrainenilor! Aproape 32.000 de euro făcuți de un botoșănean în doar două luni
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
POVESTEA femeii care conduce o unitate de top la Botoșani, după o carieră de peste 40 de ani în care a văzut tot ceea ce se vrea a fi UITAT – VIDEO
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Casă acoperită de gunoaie, focar de infecție pe Calea Națională! Proprietarul și-a rupt hainele de pe el când a văzut Poliția – GALERIE FOTO
Imobilul se află la stradă, pe Calea Națională din municipiul Botoșani și prezintă imaginea unei rampe de gunoi la dimensiuni mai mici.
Foc mocnit la Pediatrie: Laboratorul rămâne fără personal, șefii de la „Mavromati” iau în calcul inclusiv relocarea lui
Situație tensionată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.
Cimitirul cu mii de locuri de veci, capelă și camere video de lângă Eternitatea prinde contur: Rezolvă problema orașului pe următorii 10 aniVIDEO & GALERIE FOTO
Lucrările sunt în plină desfășurare și deja au fost înhumate în jur de 10 persoane pe una dintre parcelele cimitirului.
Întrebare de 100 de puncte : care e umilința prin care a trecut aceasta comisie??
3 mai 2022, 09:24
Domnule Mircea si Dr. House se pare ca voi stiti ce se petrece in accea institutie.De ce nu ati vorbit atunci si va treziti acum???ati facut si voi hotii la acea vreme??? Si doamna Curelariu sa stie ca nu ai dreptul sa filmezi persoane fara accordul lor...filmezi institutia si birouri si tot ce vrei dar nu pe angajati fara acordul lor....
3 mai 2022, 09:21
Serviciile conduse de Țurcanu, implicând multă forță de muncă necalificată, merg totuși bine. (Spre deosebire de cele ale Urban Serv-ului, condus de 8 ani de oamenii PSD-ului, care merg spre dezastru.(vă place cum arată Piața Centrală?) Și uite ce probleme are Primarul Cosmin Andrei: să dea afară un director care se descurcă! În timp ce el desființează transportul cu tramvaie, Teatrul stă, colectarea gunoiului este ca acum 20 de ani (ce frumos a rezolvat Suceava, Iași-ul, Piatra-Neamțul!-mergeți și vedeți minunile altora!...) taxa pentru gunoi ne-a crescut-o cu 30%, deși trebuia să-o scadă, pentru că gunoiul livrat astăzi de botoșeneni este mult mai valoros ca cel de acum 10 ani, având multe ambalaje reciclabile. Oameni mici, principii veninoase, trai prost. Dar mândru! Mândru...
21 aprilie 2022, 12:35
Mi-ar place sa avem niște instituții care sa funcționeze după un regulament și nu după bunul plac al unui director. Ca și cu Putin... dacă stai prea mult pe un fotoliu îți dăunează ție, societății, tuturor. După câțiva ani chiar te crezi stăpânul inelelor.
20 aprilie 2022, 12:48
Mă bucur că și alți consilieri au luat contact cu țurcanu , cred că au început să creadă ce se auzea și înainte că la DSPSA e DEZASTRU, trebuie verificate și achizițiile și modul de control a contractelor în vigoare, cine e responsabil de contract ? Ce pregătire are conform cu atribuțiile asumate? Veți avea surpriza la contractul de prestări servicii medical veterinare.
20 aprilie 2022, 10:03
Comportamentul porcesc al ȚURCANULUI nu vine din fizicul lui exterior ci din intestinul gros, mai de la capătul lui.Mă mir că nu a venit să-i ia la bătaie pe consilierii ce au mers după documente, așa cum a facut cu unii angajați.E greu de înțeles, cum Primăria prin Primar, prin Consiliul Local nu reușesc prin procedee legale să-l înlăture din funcție pe acest hărțăgos-bătăuș?
20 aprilie 2022, 08:25
Nu doresc să predea documentele, deoarece sunt de ascuns multe hoții făcute în decursul anilor de către conducerea din DSPSA. Utilaje, scule, materiale, combustibil ce au fost luate și folosite la propietățile private ale unor șefi din DSPSA. Diferite contracte cu șpăgi primite de aceștia, a se vedea contractul cu Vodafone, contractul cu Gama Verde(Focșani), diferite contracte cu spațiile închiriate de aceștia, etc-etc. Persoana care poate dovedi toate măgăriile din DSPSA este contabila șefă ( cea care a fost ,,răpită și sechestrată împotriva voinței...') Chiar ea la amenințat acum ceva timp pe WhatsApp, într-una dintre convorbirile avute pe grup, că va demasca toate măgăriile făcute de Eugen Ț.în toți acești ani de când este la conducerea DSPSA.
20 aprilie 2022, 08:20
Urmează un întreg lanț de nebunie și prostie administrativă la DSPSA.
20 aprilie 2022, 07:35
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte, foarte clar de la început, încă de când erau zvonuri de cum se scria PNRR. Acest PNRR a fost scris pe ascuns, secretizat, nedezbătut cu partenerii sociali, cu societatea civilă. Nu au vrut să dezbată cu ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9209 lei
USD
Dolarul SUA
4.5755 lei
CHF
Francul elveţian
4.9434 lei
GBP
Lira sterlină
5.6037 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4595 lei
XAU
Gramul de aur
289.3735 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2595 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0548 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3477 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6609 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.5 o C
Dorohoi
17.2 o C
Bucecea
16.9 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
15.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.