Știrea zilei
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO

Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.

Primul show de stand-up comedy muzical din România cu ”Pavarouati”, ”Flamingo” și ”Carras”


”The Free Tenors” au creat primul show de stand-up comedy muzical din România, care a început chiar cu numele protagoniștilor.


Cezar Ouatu a fost ”Luciano Pavarouati”, Andrei Duțu era ”Placido Flamingo”, iar pe Mihnea Niculescu îl chema ”Jose Carras”.


Totul în acompaniamentul cvartetului de coarde ”The Virgins”, care de fapt a existat doar pe afiș.


Și pentru că era nevoie și de un ”dirijor emerit”, l-au adus pe DJ Kabal. Care chiar și-a luat bagheta magică la el pe care o folosea ca să schimbe melodiile la laptop pentru că show-ul nu a avut orchestră.

 

”Nu mai aplaudați impostorii!”


”Tenorii liberi” au început cu ”Fantoma de la operă” în care Ouatu juca rolul unei soprane extaziate de propria interpretare, așa că ai săi colegi de scenă i-au băgat ”Lie ciocârlie” când îi erau... vocalizele mai dragi.


A fost doar primul act de ”sabotaj” dintr-o serie care a continuat până la finele spectacolului.


Când rămânea un singur artist pe scenă, ceilalți doi încercau să convingă publicul că prestația colegului lor este una care nu le merită aprecierile: ”nu mai aplaudați impostorii, aplaudați mai în zona asta, aplaudați-ne pe noi”.


Așa că la un moment dat ”Pavarouati” și cu ”Flamingo” și-au abandonat colegul pe scenă și au făcut raiduri prin sală, oferind flori pentru a atrage spectatorii de partea lor.

 

Între ”arii” și... ”harii”


A urmat ”Volare”, după care pe ”Funiculi funicula” s-au apucat de făcut genuflexiuni.


”Prin aceasta arie eu reușesc să slăbesc doua kilograme. Așa ca, cei care aveți probleme cu greutatea, apucați-va de arii. Aria și kilogramul” a transmis Ouatu ”Pavarouati”.


Bine, ba erau ”arii”, ba ”harii”.


Andrei Duțu l-a lăsat baltă pe ”Placido Flamingo” și a făcut-o pe-a Elvis Presley la ”Can't help falling in love”, cu toate gesturile, bezelele și amplele mișcările ale ”Regele rock 'n' roll-ului”.


Iar ”Jose Carras” nu s-a mai dat dus de pe scenă la ”Me and Mrs. Jones”. A fost împins la propriu, însă de fiecare dată se strecura și cerea ostentativ ”neaplauzele” publicului, așa cum spunea ”Pavarouati”. Oricum era supărat că, ”de fiecare dată când intru pe scenă mă aplaudă un singur spectator. Ar putea face un fan club”.

 

Cozmiță a venit la nuntă


Chiar dacă până atunci fusese deja un spectacol ieșit din tipare, ”bomba muzicală” a explodat abia la ”Nessun Dorma”, întreruptă brusc pentru ”Pinguinul”, pentru ca în fața asistenței să ajungă nimeni altul decât Cozmiță Lascarache. Nu singur, ci cu toată formația sa. ”Am venit la nuntă”, a explicat artistul Botoșanilor, care nu a cedat nici când i s-a răspuns că pe scenă sunt artiști care au cântat la New York și la ”Scara” din Milano. ”Am cântat și noi la Cătămărăști, am cântat la Stăuceni, am cântat peste hotare”, a fost replica lui Cozmiță Lascarache.


Așa că repertoriul s-a schimbat la 180 de grade sau ceva pe acolo: ”Palamakia”, ”Trandafir de la Moldova”, în care oamenii din sală au dat concurs la cât de mult pot să țină ”i-ul”, ”Am atins cerul cu mâna” și ”Bella Ciao”.  


S-au cerut aplauze ”pentru neinvitații noștri” și s-au spus lucrurilor pe nume:


”Această fuziune între note și bancnote naște muzica. Dai un do, dai o bancnota”.

 

Hai și cu poezia!


Stand-up – ul muzical a devenit la un moment dat unul poetic, când ”Carras” cu ochelari de intelectual, emoționat, abia ținându-și lacrimile, a recitat versurile unei... manele:

 

Să iubești două femei
Să nu știi pe care o vrei
Una-i mama la copii
Și alta-i pofta inimii

 

A fost anunțată cumva de din culise, când i s-a cerut posesorului automobilului cu numărul B – 69 – MNL (manele- n.r.) să își mute mașina că blochează traficul.


Pentru că la un moment dat s-a ajuns la ”That’s amore”, trebuie să amintim și că ”Flamingo” a mărturisit asistenței că, ”știu la ce va gândiți, la asta mă gândesc și eu: da, sunt bun la pat”, așa că, ”unde dragoste nu e, să facem”.


 ”O sole mio”, ”Doamna Traviata”, așa cum a fost denumită de Ouatu și ”Radetzky March” s-au mai cântat până la finele spectacolului, care a regăsit publicul în picioare astfel încât ”Pavarouati” a transmis botoșănenilor să se așeze înapoi pe scaune... probabil ca să aibă de unde să se ridice pentru că el și ai săi colegi au părăsit în scurt timp scena.


Nu înainte de a le reaminti spectatorilor să voteze ”The Free Tenors” la ”iUmor”, unde se bat pentru titlul de anul acesta și să le mulțumească managerului Mirel Manea și impresarului artistic Liviu Sorinel.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Filarmonica smile: Pagina web a ajuns în anul în care trăim, bannere uriașe prin oraș și... vine ”Simfonia Direcția 5” – GALERIE FOTO
Botoșani și Chișinău, unite muzical în ”Odă bucuriei” cu peste o sută de oameni pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO

 

”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
„Criminalii!” Durere și val de furie la protestul pentru moartea Alexandrei, s-a chemat paza la Maternitate, au fost și polițiști în civil – FOTO & VIDEO
Credincioasă, sensibilă, devotată și mamă iubitoare, așa este descrisă Alexandra de către apropiați și nu numai. Iar întreaga comunitate este alături în aceste zile de familia îndurerată.
România, pe primul loc în Europa centrală la olimpiada de informatică, elevii coordonați de un profesor din Botoșani: Este foarte important pentru noi ca țară
Locul 1 pe națiuni pentru România, la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023.Elevii români participanți au fost coordonați de un profesor din Botoșani care a avut calitatea de team-leader.
Primăria Botoșani construiește un bloc de locuințe într-o parcare dintr-un cartier al orașului – VIDEO
În noul imobil care urmează să fie construit în municipiul Botoșani, cu fonduri europene, ar urma să fie amenajate20 de garsoniere.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
”Eu cred în continuare că putem ieși din subsol. De la locul 8 în jos clasamentul este strâns. Va fi un campionat echilibrat de la locul 8 în jos, vor fi rezultate strânse. Mai sunt destule etape și trebuie să luăm puncte, ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.3 o C
Dorohoi
22.4 o C
Bucecea
23.8 o C
Darabani
21.8 o C
Saveni
22.7 o C
Ştefăneşti
17.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.