Știrea zilei
TAIFUN la Nova Apaserv, trei posturi de directori au fost desființate! Noua conducere formată din doi șefi, unul se mută la Botoșani

Compania care furnizează servicii de apă și canalizare în întreg județul intră de astăzi, 1 februarie 2022, într-o normalitate specifică unor astfel de unități, din punctul de vedere al numărului de directori. Au existat perioade îndelungate în care societatea Nova Apaserv a fost condusă și de cinci directori, însă a căror activitate nu s-a justificat în rezultatele financiare sau calitatea serviciilor oferite cetățenilor și abonaților persoane juridice.

Trei directori și-au depus demisiile, unii de bunăvoie, alții forțat

 

Noua organigramă care este valabilă de astăzi a obținut aprobare din partea acționarilor din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua și a fost votată în ședința Consiliului de Administrație, desfășurată la finele săptămânii trecute.

 

S-a propus și aprobat reorganizarea societății prin desființarea Direcției Economice, Direcției Executive și Direcției Operaționale cu suprimarea posturilor de conducere care au avut titulatura de director.

 

„Se desființează direcțiile respective și se reînființează două direcții și două departamente, conform organigramei aprobate, respectiv Direcția Generală și Direcția de Dezvoltare care va avea un director adjunct, un departament economic – financiar - trezorerie și un departament de exploatare - producție”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

 

Departamentul economic ar urma să fie condus de un contabil-șef, iar cel de producție de către un inginer-șef.

 

Cei doi șefi vor lucra în baza unor contracte individuale de muncă, renunțându-se astfel la contractele de mandat.

 

În companie, singurii care vor lucra cu contract de mandat vor fi directorul general și cel adjunct.

 

 

Au dispărut astfel posturile ocupate de Daniela Jîtărașu - director economic, Cristina Panait - director executiv și Romeo Obuf - director de exploatare. Foștii directori ar urma să lucreze în continuare în unitate, însă pe alte posturi, inferioare ierarhic.

 

„Ei au alte posturi în unitate, li s-au propus alte posturi. În cursul zilei de astăzi (luni, 31 ianuarie 2022, n.r.) ar trebui să finalizăm aceste lucruri. Nu intră automat pe posturile nou înființate, suntem încă în discuții, iar pozițiile lor finale în unitate le vom definitiva azi, vă imaginați că nu este chiar simplu”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Luni, 31 ianuarie 2022, directorii care au renunțat la contractele de mandat urmau să intre la negocieri privitoare la pozițiile pe care le vor ocupa în societate. Există posibilitatea ca doi dintre ei să acceadă în posturile de conducere ale noilor departamente, de contabil-șef, respectiv inginer-șef. Regula neoficială din cadrul negocierilor ar fi ca angajații existenți să aibă prioritate și dacă nu se identifică cineva corespunzător să se organizeze un concurs.

 

Neoficial, foștii conducători cu mandat și-ar fi depus demisiile în contextul propunerii noii organigrame, singura care nu ar fi acceptat această mutare fiind Cristina Panait.

 

Negocierile cu miros politic

 

Numirile pe posturile de conducere, atâtea câte au rămas, au evident și un substrat politic. Iar actori principali în tragerea sforilor în povestea Nova Apaserv sunt PSD și ALDE care au reușit să-și impună oameni în Consiliul de Administrație (trei administratori PSD și doi ALDE).

 

Pentru postul de director adjunct persoana care ar urma să facă echipă cu directorul general Liviu Ștefan este tocmai președintele CA, Doru Constantin, care momentan face naveta de la Vâlcea. De la 1 februarie, el ar urma să se stabilească la Botoșani.

 

„Da, mă mut la Botoșani. Este un post de conducere în care cine este pe acel post trebuie să fie prezent în Botoșani. Deci, nu ne batem joc”,

Doru Constantin, președinte CA Nova Apaserv

 

Pentru postul de inginer-șef șansele înclină către Gelu Matei, membru ALDE, care activează deja de ceva vreme în cadrul companiei pe un post de serviciu tehnic. Iar Daniela Jîtărașu înclină balanța pentru conducerea departamentului economic.

 

Oameni mai mulți în teren, venituri în plus

 

Noua organigramă presupune și două obiective importante, primul fiind acela de reorganizare a părții comerciale, prin creșterea veniturilor societății.

 

„Noua organigramă a fost puțin regândită pe partea comercială, că noi practic aici avem probleme. Putem să ne reorganizăm de o sută de ori, dacă nu cresc veniturile, dacă nu ne crește cifra de afaceri, deznodământul este același. La număr de posturi, vechea organigramă avea 550 și acum are 520. În principiu, abordarea a fost să se acopere integral posturile acestea operaționale, pe partea de exploatare, că nu are rost să mai spun cu intervențiile prin oraș și multe alte locuri în care stăm cu trei, patru oameni, fără variantă de back-up”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Și în al doilea rând se urmărește o eficientizare a părții de exploatare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Nova ApaServ angajează avocat pentru un proces cu o miză de aproape 8 milioane de lei
ȘAPTE consilieri „pestriți” puși să negocieze indicatorii de performanță de la „Apă” – FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Tragedie învăluită în mister: Botoșănean de 43 de ani mort fulgerător în Italia
Forțele de ordine continuă investigațiile.
Milionar botoșănean mort la New York, un fost manechin a făcut anunțul - GALERIE FOTO
Născut la Rediu, în județul Botoșani, Nelu Bălan a fost o vreme ospătar în Iași și pe timpul comuniștilor a fugit din România în Israel. De acolo a plecat în Elveția, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii, devenind o celebritate în industria ospitalității din New York.
Spitalul în care medicii își amenință pacienții că îi dau pe mâna procurorilor dacă îndrăznesc să vină cu plicul: Sun la DNA, lasă-mă în pace VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o unitate sanitară din Botoșani atențiile acordate cadrelor medicale sunt cel mult sub forma unui buchet de flori, eventual a unei ciocolate. Aceasta pentru că doctorii de aici refuză ferm cadourile la plic.
Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
De ce este asa de important acest domn jurist de la Valcea care detine doua functii atat de importante la Sc Nova Apa? Cine ia aceste decizii de neinteles? Sa le asume acum si sa raspunda daca societatea va ajunge in insolventa sau faliment.
1 februarie 2022, 17:51
Poate se va fura mai putin la Botosani, dar Dorohoiul de ce s-a retras din asociatie? Sa poata fura in continuare? Cine a dat acordul? Fiecare face ce vrea pe banii nostri.
1 februarie 2022, 14:43
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR. Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9633 lei
USD
Dolarul SUA
4.6099 lei
CHF
Francul elveţian
5.0913 lei
GBP
Lira sterlină
5.7790 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3216 lei
XAU
Gramul de aur
293.6078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4361 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.9 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
13.8 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
9.8 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.