Știrea zilei
Strada Primăverii ÎNCHISĂ de săptămâna viitoare! Primăria începe scoaterea dalelor de tramvai și turnarea asfaltului
  • Una dintre cele mai aglomerate artere ale orașului va fi închisă circulației rutiere în următoarele săptămâni.
  • Primăria Botoșani lansează un apel la înțelegerea conducătorilor auto pentru ridicarea mașinilor din zonă.

Asfalt pe strada Primăverii 

 

Primarul Cosmin Andrei a anunțat că de marți, 16 august 2022, muncitorii și utilajele companiei Conrec intră cu front de lucru pe strada Primăverii.

 

În primă fază vor fi înlăturate dalele pe care se află șinele utilizate în trecut de tramvaie.

 

„Abordăm primul tronson din strada Primăverii cu înlocuirea dalelor de tramvai cu asfalt, începând din capătul liniei 1 spre strada Sucevei, astfel încât să facem aceste lucrări pe contractul subsecvent pe care-l avem cu firma care lucrează la reparații străzi. Avem proiect tehnic și autorizație de construire, iar motivul pentru care au întârziat aceste lucrări a fost pentru perfectarea acestor documente”,

Cosmin Andrei, primar

 

Bugetul estimativ pentru aceste intervenții din strada Primăverii este la acest moment de 900.000 de lei, până la desemnarea unei noi firme care să se ocupe de lucrările de reparații și întreținere străzi în municipiul Botoșani.

 

Conrec își încheie actualul contract cu strada Primăverii 

 

Primăria Botoșani este la acest moment în plină procedură de licitație, existând deja mai multe oferte depuse de firme de construcții interesate de contractul care va avea o valabilitate de patru ani.

 

Revenind la strada Primăverii: „Vom demonta vechea infrastructură pentru tramvaie, fir - contact și suportul pentru acest fir – contact, recuperăm materialele care sunt reutilizabile și le vom valorifica astfel încât să scădem din factură ceea ce recuperăm”.

 

Circulația în zonă va fi restricționată, frontul de lucru urmând a fi abordat pe ambele sensuri de mers de pe Primăverii.

 

 

„Durata lucrărilor se va întinde pe o perioadă de timp pe care o va determina constructorul în funcție de ritmul și de situația din șantier. Vom face notificări șoferilor, pe primul tronson de la Primăverii până la prima intersecție cu Teodor Boyan, să elibereze frontul de lucru și ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar sunt convins că beneficiile vor fi substanțiale pentru că vom avea o tramă stradală care nu o să mai provoace disconfort și incidente”,

Cosmin Andrei, primar

 

Pe viitor dispar și celelalte dale de tramvai

 

În viitor, în funcție de buget și disponibilitate vor fi înlăturate dalele rămase pe Calea Națională, de pe linia 101 spre fostul Cinematograf Luceafărul. Și de asemenea, tronsonul de lângă Carrefour.

 

Lucrările pe strada Primăverii au fost întârziate de faptul că municipalitatea a avut nevoie de avize de la alte instituții pentru a se putea deschide șantierul. Ar fi fost depuse inclusiv sesizări din partea adversarilor politici pentru verificarea documentației tehnice a intervențiilor din strada Primăverii.

 

Odată această etapă parcursă, Primăria poate deschide front de lucru pentru turnarea asfaltului pentru ca circulația să fie desfășurată în condiții normale.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-a APROBAT! Consilierii au votat pentru scoaterea dalelor de tramvai de pe strada Primăverii - FOTO
Primarul Cosmin Andrei susține că a fost amenințat cu plângeri penale dacă reabilitează strada Primăverii

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
In cazul meu, vorbește gura fără stăpân. Nu am mers niciodată mai departe de Copălău. Dar îmi place să fac pe interesantul.
13 august 2022, 03:29
Felicitari! De cat sa reparati ....ati distrus.Ma incearca un sentiment de neputinta ca nu am incercat sa va opresc. Istoria va avea o pagina dedicata... celor care au distrus tramvaiul in Botosani.
12 august 2022, 21:47
Pentru cetățean...da ambele și încă multe..sunt venetici aici în Botoșani....dar va rog sa nu faceți aceste comparații între orașe.!!! Botosaniul este un oraș cu sub 100.000 locuitori nemaivorbind de suprafață utilitate etc
12 august 2022, 18:53
Domnul care a fost la Sibiu a vizitat și Iașiul? Dar Strasbourgul?
12 august 2022, 13:10
Prietenii și vechi amici din tara rad de cei din Botoșani când își amintesc ce tramvaie erau la Botoșani Slava domnului ca dispar în sfârșit Botoșani nu este un oraș care se pretează tramvaiului Pt ăștia cu poluarea mergeți 1 săptămâna în Sibiu și vedeți cum se fac lucruri cu piste de biciclete și autobuze electrice în asa fel încât în 15 minute sa străbați de oriunde tot orașul indiferent de unde pleci și unde vii..Tramvaiele sunt din alta epoca
12 august 2022, 11:21
Totusi ce masuri se vor lua pentru fluidizarea traficului? Politistii de la rutiera sunt prea domni pentru a dirija traficul. Deci cine va face acest lucru? Probabil nimeni.
12 august 2022, 09:37
Avand in vedere restrictionarea circulatiei, care va fi traseul liniei 102? Dar frecventa de circulatie?
12 august 2022, 09:22
In sfarsit !!!!!FELICITARI dle Primar, v-ati tinut de promisiune pana la capat. Ne-am saturat de acele sine, mi-am taiat 3 cauciucuri in 2 ani !!!!
12 august 2022, 09:01
Felicitari Dl. primar!!! Fapte nu vorbe!!!
12 august 2022, 08:31
Acesti indivizi vor ramane in memoria noastra ca niste nenorociti care ne au scos tramvaiele.rusine!
12 august 2022, 08:23
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-2.7 o C
Bucecea
-2.7 o C
Darabani
-3.2 o C
Saveni
-2.6 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.