Știrea zilei
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE

Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.

Convocare contestată, întrebări insistente despre banii cheltuiți


Adunarea Generală a proprietarilor a fost convocată pentru data de 28 aprilie 2023, însă la ora 17:00, când ar fi trebuit să înceapă lucrările, nu erau prezenți decât 19 oameni din necesarul de 326 pentru ca întrunirea să fie statutară.


Darea de seamă pentru perioada 2019-2022, raportul privind activitatea financiară în aceeași perioadă și bugetul pe anul în curs au fost câteva dintre punctele de pe ordinea de zi.


Chiar dacă ședința propriu-zisă nu a mai avut loc, nu au lipsit discuțiile.


Între altele, s-a contestat legalitatea convocării Adunării Generale. Unul dintre locatarii arondați Asociației de Proprietari nr.2 susține că Adunarea Generală trebuia convocată cu 10 zile înainte de data ședinței, lucru care nu s-a respectat.


”Ședința este declarată nulă dacă nu este anunțată în termen”,


Dragoș Viziteu, membru Asociația de Proprietari nr.2.


Totodată, s-au adresat întrebări privind unele venituri și cheltuieli efectuate de conducerea asociației.


”Nu doar eu, toți locatarii i-au cerut acte referitoare la cheltuielile pe care le-au făcut în asociație și n-au dat niciodată așa ceva”,


Dragoș Viziteu, membru Asociația de Proprietari nr.2.

 

Furt la scurt timp după ședință


Întrunirea oficială, transformată în una mai puțin oficială din cauza lipsei cvorumului, nu s-a terminat cu vreo hotărâre concretă.


Însă, la puțin timp după aceea, sediul asociației a fost spart și din interior s-a sustras un laptop.


Imobilul este unul nou construit pe Aleea Unirii, în spatele blocului Semnal de pe Pietonalul Unirii, cu fonduri provenite în principal de la o sponsorizare făcută de o firmă de construcții.


Ședința s-a încheiat vineri seară, sâmbătă nu a existat program de lucru, iar duminică președintele Asociației de Proprietari nr.2 a fost sesizat de o femeie de serviciu că un geam al asociației este deschis. Președintele Laurențiu Maftei s-a deplasat la fața locului împreună cu Radu Cenușă, membru al comitetului și a observat că o fereastră din termopan a fost forțată și a sesizat Poliția, care a trimis echipe la fața locului duminică și din nou luni.


Astfel că nu se știe dacă în asociație s-a pătruns prin efracție în noaptea de vineri spre sâmbătă sau în cea de sâmbătă spre duminică.


Sigur este că evenimentul a avut loc la scurt timp după ședință și înainte de reluarea programului de lucru al asociației.


”Și mie mi se pare suspect, dar și cei de la Poliție mi-au spus: cu hoții nu te pui”,


Laurențiu Maftei, președinte Asociația de Proprietari nr.2

 

A fost sau nu a fost afișată în termen?


La câteva zile, pe 4 mai, s-a anunțat convocarea unei noi ședințe a Adunării Generale pe data de 12 mai, precizându-se că ”adunarea planificată în data de 28 aprilie 2023 a fost de acord” cu ziua menționată, ”așa cum de fapt, a fost convocată în prealabil de către Comitetul Executiv”.


Ori Dragoș Viziteu susține că, atât timp cât ședința inițială nu a fost convocată legal din cauza afișării, nu se poate face o reconvocare în baza acelei întruniri.


Președintele are însă varianta sa și arată că ședința a fost convocată în termen, doar că unii locatari au văzut mai târziu anunțurile.


”A fost afișată. El ce spune? Când a observat el că sunt afișate. Dacă se scula mai dimineață le vedea că sunt afișate de ieri sau de alaltăieri”,


Laurențiu Maftei, președinte Asociația de Proprietari nr.2


A adăugat că, încă de la început s-a precizat foarte clar când va avea loc a doua ședință, fiind sigur că la prima nu se vor prezenta jumătate plus 1 din numărul de locatari arondați.


”Niciodată, la nici o asociație, de prin 2012 de când am fost și la Primărie, nu s-a ținut o ședință de prima dată, cu 50% plus 1”,


Laurențiu Maftei, președinte Asociația de Proprietari nr.2


Până ce să se prindă hoțul, s-a aplicat un avertisment


Revenind la spargere, neoficial nu s-ar fi găsit amprente pe geamul forțat, ceea ce ar însemna că hoțul ar fi putut pătrunde prin altă parte, eventual chiar pe ușă.


Doar că, potrivit președintelui asociației, ”poate să îmi fure calculatorul și de 10 ori, că noi avem evidență și în registre”. Iar bani nu s-au sustras și pentru că sunt predați zilnic la bancă.


43 de scări


are arondate Asociația de Proprietari nr.2, cu un total de aproape 700 de apartamente, situate între Pietonalul Unirii, strada Marchian, bulevardul Mihai Eminescu și strada Cuza Vodă.


Asociația de Proprietari nr.2 s-a mutat în luna ianuarie a acestui an în noul spațiu, care nu are gratii la geamuri și se afla la data spargerii în curs de contractare a unei firme care să monteze camere de supraveghere.


Poliția i-a aplicat avertisment pentru neluarea tuturor măsurilor necesare de securizare a sediului.


La Asociația de Proprietari nr.2 sunt arondate o mulțime de persoane cu funcții înalte în aparatul de stat.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Proprietarii clădirilor și terenurilor neîngrijite din municipiu puși la plată de Primărie: Le vom supraimpozitaFOTO & VIDEO
Povestea unei spargeri cu autori neidentificați nici după 20 de ani și un obiect care leagă aproape misterios trei familii cu blazon

 

”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
„Criminalii!” Durere și val de furie la protestul pentru moartea Alexandrei, s-a chemat paza la Maternitate, au fost și polițiști în civil – FOTO & VIDEO
Credincioasă, sensibilă, devotată și mamă iubitoare, așa este descrisă Alexandra de către apropiați și nu numai. Iar întreaga comunitate este alături în aceste zile de familia îndurerată.
România, pe primul loc în Europa centrală la olimpiada de informatică, elevii coordonați de un profesor din Botoșani: Este foarte important pentru noi ca țară
Locul 1 pe națiuni pentru România, la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023.Elevii români participanți au fost coordonați de un profesor din Botoșani care a avut calitatea de team-leader.
Primăria Botoșani construiește un bloc de locuințe într-o parcare dintr-un cartier al orașului – VIDEO
În noul imobil care urmează să fie construit în municipiul Botoșani, cu fonduri europene, ar urma să fie amenajate20 de garsoniere.
43 de scări cu 700 apartamente nu este asociaţie de proprietari, este o uzurpare a drepturilor proprietarilor de a se organiza pe condominiu. Nişte putori se umplu de bani fără muncă. " (Art.3) În sensul art. 2 lit. h), constituie condominiu:b) clădiri multietajate; un tronson cu una sau mai multe scări din cadrul clădirii multietajate în cazul în care se poate delimita proprietatea comună;" Adică spaţii şi instalaţii comune ce se folosesc în comun, nu pot fi folosite numai de anumiţi proprietari. Ce au în comun, blocul de pe Cuza-Vodă, cu cel de pe Marchian. Deşteaptă-te rumâne!
24 mai 2023, 15:58
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
”Eu cred în continuare că putem ieși din subsol. De la locul 8 în jos clasamentul este strâns. Va fi un campionat echilibrat de la locul 8 în jos, vor fi rezultate strânse. Mai sunt destule etape și trebuie să luăm puncte, ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.3 o C
Dorohoi
22.4 o C
Bucecea
23.8 o C
Darabani
21.8 o C
Saveni
22.7 o C
Ştefăneşti
17.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.