Știrea zilei
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi

Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.

Ce a fost, ce a rămas!

 

Și de indemnizația de doctorat. Sau de ocuparea mai multor posturi în consiliile de administrație.

 

Deși la început s-a dorit limitarea accesului în aceste structuri, în sensul în care o persoană să fie membră într-un singur CA, în forma finală a Ordonanței de Guvern, măsura a fost mai blândă, actualii administratori pe funcții fiind lăsați în maximum două consilii de administrație.

 

Iar în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare să își exercite opțiunea.

 

„În situația în care persoanele nu își exercită dreptul de opțiune în termenul prevăzut, acestea își pierd de drept calitatea de membru din toate consiliile de administrație și/sau de supraveghere ale întreprinderilor publice sau în organele de conducere ale altor entități deținute de stat sau de unitățile administrativ teritoriale”,

se arată în Ordonanță  

 

Cuvântul care a făcut diferența 

 

La Botoșani, singura care ar fi trebuit să renunțe la calitatea de membru dintr-un CA este Viorica Andronachi, care face parte din consiliile de administrație de la Urban Serv, Nova Apaserv și Modern Calor, companii subordonate Consiliului Local sau Consiliului Județean.

 

Șefa CA-ului de la Urban Serv a apelat la serviciile unui jurist și a constatat că aceste prevederi nu o afectează deloc.

 

„Textul de lege ce spune? Angajații sau personalul din instituțiile bugetare. Eu nu fac parte din această categorie. Eu nu fac parte din personalul instituțiilor bugetare, eu sunt o persoană la pensie și am contract individual de muncă. Nu sunt din interior. Aici este vorba despre personalul angajat în instituțiile publice și care deține și calitatea de administrator în consilii de administrație. Dacă va fi nevoie, nu e nicio problemă, eu renunț, că nu încalc legea. Dar eu am calitate de pensionar și am contract de mandat”,

Viorica Andronachi, președintele CA Urban Serv

 

Practic, alineatul din ordonanță face trimitere la „personalul din cadrul autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de subordonare și de finanțare pot deține calitatea de membru al CA...”.

 

Fiind pensionară, Viorica Andronachi poate fi administratori la „n” societăți cu capital de stat. Deși, recunoaște că ar alege pensia în locul activităților desfășurate în CA-uri.

 

„Vă spun sincer că nu eu sunt cea care mă lupt pentru consilii de administrație, ci se cer oameni cu pregătire. Chiar sunt un om cu foarte multă experiență, să nu credeți dvs. că trag eu așa de tare să fiu membru în consilii de administrație. A întrebat cineva ce rezultate am? Drept dovadă puteți lua evoluția societății Urban Serv”,

Viorica Andronachi, președintele CA Urban Serv

 

Își păstrează funcțiile Simion Drelciuc care de asemenea este pensionar și este în CA-urile de la  Modern Calor și Eltrans, precum și Andrei Beilic (Eltrans, Urban Serv).

 

(Sursa foto - Depositphotos)

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
Angajările la stat blocate, Rafila face apel către managerii de spitale să scoată posturi la concurs: Vă promit că...

 

”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
„Criminalii!” Durere și val de furie la protestul pentru moartea Alexandrei, s-a chemat paza la Maternitate, au fost și polițiști în civil – FOTO & VIDEO
Credincioasă, sensibilă, devotată și mamă iubitoare, așa este descrisă Alexandra de către apropiați și nu numai. Iar întreaga comunitate este alături în aceste zile de familia îndurerată.
România, pe primul loc în Europa centrală la olimpiada de informatică, elevii coordonați de un profesor din Botoșani: Este foarte important pentru noi ca țară
Locul 1 pe națiuni pentru România, la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023.Elevii români participanți au fost coordonați de un profesor din Botoșani care a avut calitatea de team-leader.
Primăria Botoșani construiește un bloc de locuințe într-o parcare dintr-un cartier al orașului – VIDEO
În noul imobil care urmează să fie construit în municipiul Botoșani, cu fonduri europene, ar urma să fie amenajate20 de garsoniere.
Partidul ia pus sa ia banuti in plus, bineinteles ei vor cotiza la partid si respectiv la sefii care iau propulsat!
16 mai 2023, 23:31
Nu va alarmati partidul ia pus sa mai ia banuti in plus, fomisti dupa bani. Bineinteles cotizeaza la partid si ceva la sefii care ia propulsat!
16 mai 2023, 23:29
TREZIȚI-VĂ, FRAȚILOR,...ÎNCĂ MAI DĂ NUME, ALȚII ȘI ALȚII,..CÎT SĂ MAI SUPORTĂM ACESTE INFECȚII ALE SISTEMULUI, CE CĂPUȘEAZĂ ACESTE INSTITUȚII,.STAU PE BANII CONTRIBUABILULUI, UNDE NE SÎNT TINERII CE POT SĂ-ȘI FACĂ TREABA, LĂSĂM ACESTE RELICVE SĂ NE REPREZINTE. OARE CÂND VOM FACE CEVA. ( sper să dați drumul la comentariu, să vă manipuleze politic)
16 mai 2023, 18:08
Face parte din C.A-uri pentru a beneficia de indemnizație.Oricum nu are nimic de spus,doar ridică mâna și aprobă hotărârile.Și toate astea pe banii fraerilor.
16 mai 2023, 12:30
Ce bine! M-am linistit, ca eram foaaarte ingrijorata! Si iata asa, inca o bataie de joc la adresa contribuabililor, inca o galeata de praf care ne este aruncata in ochi!
16 mai 2023, 11:56
Ce eminenta cenusie este aceasta domna. A murit mama specialistilor , iar aceasta indoctrinata face parte din trei CA. De asta merg asa bine cele trei societati ?La pensie cu voi acrtivistilor .
16 mai 2023, 11:13
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
”Eu cred în continuare că putem ieși din subsol. De la locul 8 în jos clasamentul este strâns. Va fi un campionat echilibrat de la locul 8 în jos, vor fi rezultate strânse. Mai sunt destule etape și trebuie să luăm puncte, ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.3 o C
Dorohoi
22.4 o C
Bucecea
23.8 o C
Darabani
21.8 o C
Saveni
22.7 o C
Ştefăneşti
17.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.