Știrea zilei
Seara în care Parisul s-a mutat la Botoșani - Teatru muzical în premieră pe scena de la ”Sindicat”: șansonete, pantomimă și... Moulin Rouge – VIDEO & GALERIE FOTO

De la preluarea conducerii Filarmonicii Botoșani de către Mirel Manea, în fața melomanilor au fost aduși artiști de calibru internațional, care de-a lungul carierei au concertat pe cele mai mari scene ale lumii, de la New York la Sydney, de la Londra la Viena și de la Barcelona la Paris.

O plimbare muzicală prin încântătorul Paris


Ei bine, după călătorii muzicale prin jurul lumii, managerul instituției municipalității s-a gândit să aducă la Botoșani un crâmpei dintr-o astfel de metropolă.


Și a făcut-o prin intermediul unui spectacol pus în scenă de Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București cu ajutorul orchestrei simfonice a Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani.


Timp de mai bine de două ore, cei aproximativ 700 de spectatori care au umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor au plutit pe Sena, au urcat agale pe Montmartre și au fost la promenadă pe Champs-Elysees. Și da, au poposit la faimosul Moulin Rouge, unde au avut parte de vestitul spectacol ”Made in Paris”. Cu fiecare cântec, cu fiecare dans, cu fiecare replică, au pătruns în atmosfera fermecătoare a capitalei Franței.


Iar decorurile au avut rolul lor. Nu au lipsit felinarele sub care îndrăgostiții își furau câte un sărut, o terasă desprinsă parcă din ”La Belle Epoque” și, bineînțeles, infamul de altădată și atât de căutatul zilei de astăzi, Moulin Rouge.


Toate completate cu un ecran de dimensiuni generoase pe care se proiectau imagini nocturne cu Parisul, în care tot apărea - se putea altfel? – turnul Eiffel.

 

Parfum de ”La vie en rose”


Parisul s-a mutat puțin la Botoșani cu melodii nemuritoare: Salade de fruits, C’est si bon!, Les feuilles mortes, La vie en rose, A Paris!, Aux Champs Elysées, La Bohème, C’est en septembre, L’Indifférence, Tombe la neige, Je t'aime, Ne me quitte pas!, Je ne regrette rien!


Acompaniați de orchestra botoșăneană, care a avut partea sa de aplauze furtunoase la finalul spectacolului, artiștii din capitală au îmbinat teatrul pur cu interpretări de excepție ale amintitelor piese. Și pentru ca show-ul să fie unul total, a cuprins inclusiv un număr de pantomimă.

 

”Un spectacol manifest”


Intitulat sugestiv, ”Bonjour, bonne nuit, Paris!” este un musical despre viața zbuciumată a unui trupe de teatru care, cu toate biletele vândute pentru o premieră, rămâne fără sală cu doar o săptămână înainte de data spectacolului.


”Un spectacol manifest, care te întâmpină evocând istoria recentă a Teatrului de Operetă şi Musical «Ion Dacian», iată subiectul acestei recente realizări, montarea «Bonjour, bonne nuit, Paris!», prezentate de artiştii acestui gen atât de agreat de publicul bucureştean. Fără a derula seria de încercări şi întâmplări, dificultăţi trăite pe scenă, la premiera de duminică seara, imaginea principală a fost reprezentată de dorinţa întregului ansamblu de a depăşi trecutul, pentru a ajunge astfel, cu curaj, spre un viitor stabil, aducând la locul lor valorile interpretative şi repertoriale, cei mai de seamă creatori de roluri, vocile, dansatorii, actorii, talentele, vârstele diverse, utile genului”, spunea după premiera dinaintea pandemiei regretatul critic muzical Grigore Constantinescu.

 

S-au mai adus scaune


O bucurie pentru publicul botoșănean, care nu a mai avut posibilitatea să vadă vreodată pe viu un asemenea musical, un teatru muzical-filarmonic, ”Bonjour, bonne nuit, Paris!” a constituit o premieră și pentru sala de la ”Sindicat”, a cărei capacitate a fost mărită cu un rând de scaune de birou.


În sală, botoșănenii au ajuns după ce au pășit pe un covor roșu străjuit de făclii și au traversat holul în care pianistul Filarmonicii introducea deja publicul în cosmpolitul Paris.


Iar la final, spectatorii, din rândurile cărora nu au lipsit primarul Cosmin Andrei și soția sa Ana-Maria, au aplaudat minute în șir, nelăsând trupa de la ”Ion Dacian” să părăsească scena.


Până la urmă însă, despărțirea s-a produs cu suflete pline de fiecare parte și cu o întrebare pe buzele multor spectatori: oare ce ne mai pregătesc?

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DUREROS: Șoferiță judecată la Botoșani pentru moartea în accident a fiicei de 9 ani
 Dosarul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie.
Prefectul a sesizat MAI-ul, sute de oameni stau în aceeași casă, primarul nu mai știe câți cetățeni are în acte: Nimeni nu-mi spune
Suspiciunea că în unele comunități populația a crescut în mod artificial a atras atenția autorităților. Prefectul Sorin Cornilă a solicitat o analiză amănunțită a acestor localități.
Blocurile sociale de la ANL Cișmea aproape gata, cetățenii din Centrul Istoric au prioritate: Nu putem risca viețile chiriașilorGALERIE FOTO
Ansamblul de locuințe sociale nou ridicate în zona ANL Cișmea este aproape de finalizare. Constructorul a reușit să realizeze finisajele exterioare, urmând ca în ultima etapă să se ocupe de intervențiile la interior.
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați
Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.
Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava
Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.
Noul stadion va fi construit pe patru nivele, cu tribune acoperite, loje VIP, parcare subterană și supraterană și spații comerciale – DETALIILE făcute publice de primar – VIDEO
După schimbul dur de replici între Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, proprietarul FC Botoșani și primarul Cosmin Andrei, edilul șef a dorit să explice public ce demersuri a întreprins pentru ca Stadionul Municipal din Botoșani să aibă parte de lucrările de modernizare care au tot fost promise de-a lungul anilor.
Se pregătește un nou sens giratoriu într-o zonă extrem de aglomerată: Este o intersecție foarte complicată VIDEO & FOTOGALERIE
Primăria Botoșani are în plan anul acesta reînființarea sensului giratoriu de la Botoșani Shopping Center, în zona showroom-ului Darex Auto. Amenajarea acestuia face parte dintr-un proiect mai larg de refacere a străzii Sucevei.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a venit special până la Botoșani pentru un spectacol al Filarmonicii – VIDEO & GALERIE FOTO
S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
Spectacol de cabaret pentru publicul pesedist, nimic înălțator. Până la manele mai e un pas și acela mic. Alta e menirea filarmonicii. Astfel de spectacole lipsite de valoare au fost totdeauna pe tot felul de scene fără pretenții. Nicio legătură cu muzica cultă. Mirel, pus director în vremea cosminului în floarea are de plătit, tot pe banii primăriei, adică ai noștri, oferă spectacole electorale, "cu sala plină" fără a face publice încasările pentru fiecare "spectacol" și nu concert, așa cum stă bine unei filarmonici. Mai jos ca acum n-a fost niciodată această instituție culturală botoșăneană, așa cum este toată cultura botoșănenă sub talpa roșie, pesedistă.
4 februarie 2023, 21:38
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.