Știrea zilei
Se prăbușește un imperiu: Direcția condusă de unul dintre cei mai vechi directori ai orașului, aproape de dezintegrare
 • Ultima etapă din acest proces de reorganizare se va consuma în următoarele două săptămâni.
 • Aleșii din Legislativul local au votat pentru stabilirea comisiilor care vor face transferurile de bunuri și activități.

Când administrația se amestecă cu politica

 

Și practic acesta poate fi momentul în care anumite activități prestate pentru oraș nu vor mai fi privite în cheie politică.

 

Conflictele administrative dintre conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și primarii PSD ai orașului sunt deja de notorietate. Practic sintagma de „colaborare administrativă” nu pare să fi existat între Eugen Țurcanu și primarii Ovidiu Portariuc (mandatul 2012 – 2016) sau Cosmin Andrei (mandatul 2020 – 2024). Fără a relua exemplele, într-o retrospectivă a evenimentelor, acuzele au curs și de-o parte și de cealaltă și s-au răsfrânt în final asupra botoșănenilor.

 

Acestă tensiune ar urma să fie stinsă prin reorganizarea DSPSA, direcția Primăriei care este condusă de Eugen Țurcanu încă de la înființare. Liberalul a fost demis din funcție de fostul primar Ovidiu Portariuc, însă a obținut repunerea pe post după ce a deschis un proces în instanță.

 

Directorul certăreț demis de Portariuc, repus pe funcție!

Primarul uimit, verifică juridicul : Se întoarce circul în oraș, a fost liniște trei luni de zile

Eugen Țurcanu a plecat din funcția de director cu tot cu mobilă: A lăsat doar un scaun: FOTOGALERIE

 

Actualul primar Cosmin Andrei a ales altă variantă, respectiv reorganizarea DSPSA, explicând că a procedat astfel după ce mai multe comenzi transmise către această structură erau întârziate extrem de mult și chiar neonorate.

 

Prin reorganizare, cele mai importante activități au fost transferate în august de la această DSPSA către SPAPOC – Serviciul Public de Administrare a Piețelor, Oborului și Cimitirelor.

 

DSPSA devine astfel Direcția pentru Sport și Agrement (DSA).  

 

După reorganizare a rămas cu următoarele activități:

 

 • Stadionul Municipal
 • terenul Victoria
 • terenul Mecanex
 • Zona de agrement din Parcul Mihai Eminescu
 • Sala Polivalentă Elisabeta Lipă
 • Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa

 

 

Direcția de Sport și Agrement (DSA) rămâne cu 92 de angajați, din care opt cu funcții de conducere.

 

SPAPOC se transformă în Direcția de Servicii Publice (DSP)

 

Și se va ocupa de:

 

 • administrarea, modernizarea, dezvoltarea, întreținerea cimitirelor, piețelor și oborului
 • semnalizare rutieră,
 • întreținere și exploatare fântâni,
 • mentenanță semafoare,
 • amenajare, întreținere și reparații locuri de joacă,
 • montare, reparații și întreținere mobilier urban
 • amenajarea și întreținerea spațiilor verzi
 • lucrări de exploatare forestieră
 • gestionarea populației canine fără stăpân

 

 

Noua direcție a Primăriei va fi condusă de un director și va avea în total 136 de posturi din care opt de conducere și 128 de execuție.

 

Cel mai probabil directorul interimar al acestei direcții rămâne Marinela Vieriu, actuala șefă SPAPOC.

 

Ultimele zbateri 

 

În ședința extraordinară de Consiliu Local convocată luni, 17 octombrie 2022, aleșii au votat și componența comisiilor care se vor ocupa de predarea – primirea bunurilor între cele două structuri, din care vor face parte și patru consilieri locali.

 

Eugen Țurcanu, care rămâne doar cu partea sportivă și de agrement ca activitate a direcției pe care o conduce, a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

 

”Acest proiect de hotărâre nu poate fi adoptat astăzi, iar un motiv ar fi că am depus o plângere prealabilă la Consiliul Local în data de 23 septembrie cu acest proiect, 370, pe care l-am adoptat în august și nici până în acest moment nu mi s-a dat răspuns. A doua, există un proces pe rolul Tribunalului Botoșani cu termen de judecată pe 20 ale lunii, deci peste 3 zile”,

Eugen Țurcanu, director DSA

 

Secretarul municipiului, persoana care asigură legalitatea tuturor documentelor din cadrul instituției, a explicat că nu există motive pentru ca proiectul să nu fie supus aprobării.

 

„Hotărârea 370 este în vigoare, chiar dacă există un proces pe rolul Tribunalului Botoșani care a fost înregistrat pe data de 5 octombrie. Acesta urmează să fie soluționat, dar din punctul meu de vedere nu sunt întrunite cele două condiții cumulative ale legii contenciosului administrativ pentru pentru a se dispune suspendarea executării hotărârii”,

Ioan Apostu, secretarul municipiului Botoșani

 

Hotărârea a primit aviz de legalitate din partea Prefecturii Botoșani și își produce efectele.

 

Au fost votați în comisia de predare consilierii locali Gabriel Tănasă (președinte) și Raluca Curelariu (membru), iar în comisia de primire Marian Buliga (președinte) și Miluță Timofti (membru).

 

Procesul de predare – primire a tuturor bunurilor se va finaliza în termen de 14 zile.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-a votat! DSPSA rămâne fără mare parte din activitate, directorul acuzat că ar fi blocat activitatea altei instituții
Prefectul contraatacă în meciul cu primarul pe DSPSA-ul condus de Țurcanu: Să se ocupe de lucrurile pentru care l-au ales cetățenii, nu de declarații spectaculoase

 

Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
Nesimțitul are mult de dat socoteală. Trebuie să fie izolat de lume. Este foarte periculos din cauză că doamne,doamne nu ia pus și minte în tărtăcuță (BOSTAN). Nu mai este respectat de nimeni , că așa merită. PNL-scapati de PARAZIT.
19 octombrie 2022, 07:08
Grasu karatist cu barba de mult ar fi trebuit sa fie chemat pe la procuratura sa dea seama pt abuzurile facute....da de unde
18 octombrie 2022, 18:31
Locativa, cat mai primeste un purcoi de bani de la bugetul municipiului, si de ce exista ea ca entitate independenta si nu ca simpla durectie in interiorul PBt? Reduceti cosyurile cu putorile!
18 octombrie 2022, 17:36
Eugen Cristian Țurcanu, nici nu îți dai seama cât de mic devii. Au început subalternii să te ignore, nici bună ziua nu îți dau, unii chiar îți întorc spatele când apari printre ei...! Ai ajuns să fii comparat cu un ,,lepros', fug toți de tine când te văd. Blestemele unora te-au ajuns din urmă...răutatea, comportamentul inuman față de ei, răzbunările și toate relele făcute ți s-au întors. Îți meriți soarta...,,ce ai semănat, aia culegi!'. Nici ,,Dumnezeul tău' nu mai ține cu tine, să vezi și TU cum este să stai într-un stres continuu cu frica zilei de mâine...! Vai de barba ta, personal îți plâng de milă...!
18 octombrie 2022, 11:49
Borfașul ăsta bătăuș(a lovit doi salariați) trebuia dat afară de mult timp.
18 octombrie 2022, 09:35
Bine spus imperiu, sunt acolo locotenenți, servitori , curlingaii, și foarte multe dame de companie, va fi cam greu de împărțit.
18 octombrie 2022, 08:55
Hai că nu mai e mult eujeeen! Păcat că nu te mai găsesc acolo.
18 octombrie 2022, 08:41
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.8 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.