Știrea zilei
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați

Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.

Nervi de la Ziua Femeii

 

Și cum 2023 este un an preelectoral, în care se pregătește terenul pentru cele patru scrutine din 2024, tensiunile încep din nou să iasă la iveală.


Un astfel de episod s-a consemnat vinerea trecută, la Biroul Politic Local (BPL) al liberalilor.


Convocarea acestuia a avut loc după o acțiune de Ziua Femeii care l-a nemulțumit pe șeful de la județ.


Liberalii au strâns bani pentru a oferi flori doamnelor și domnișoarelor, doar că liderii de la municipiu nu s-au deplasat efectiv prin oraș pentru a le împărți, ci au luat legătura cu șefii unor instituții și le-au distribuit prin aceștia către angajați.


Ca atare, Costel Șoptică a solicitat conducerii de la municipiu convocarea unui BPL, care a avut loc la finele săptămânii precedente.

 

Galbenii sunt supărații că foștii portocalii blochează organizația în așteptarea candidatului la Primăria Botoșani


Pornind de la episodul de 8 Martie, președintele de la județ le-a reproșat celor de la municipiu lipsa de activitate, de la problemele interne, unde încă nu s-au desemnat toți șefii subfilialelor de cartiere, până la cele externe, unde nu se sancționează derapajele social-democraților.


Vechii liberali cred că foștii ”portocalii” țin ”în adormire” organizația pentru ca, dacă în cursa pentru Primăria Botoșani nu va intra unul de-al lor, să se poată muta la alt partid ori să sprijine o candidatură independentă, iar liberalul nominalizat să fie nevoit să refacă toată organizația.


Deputatul le-a transmis că nu va mai tolera această stare de lucruri și a avut parte de un răspuns acid din partea lui Cătălin Flutur, prim-vicepreședinte municipal al PNL Botoșani.


Foștii PDL-iști, deranjați de asocierea PNL - PSD


Consilierul local a reclamat alianța de la guvernare cu PSD care pe plan local i-a transformat pe liberali într-o anexă a social-democraților, ai căror consilieri votează în bună parte la Consiliul Județean și Consiliul Local Botoșani alături de PSD-iști.


Fostul primar a arătat că, din discursul deputatului înțelege că președintele filialei județene pregătește dizolvarea BPL-ului ales în 2021 pentru formarea altuia, mai îngăduitor cu PSD-ul și a anunțat că, dacă se va întâmpla așa ceva, va deschide o acțiune în instanță.


La ședință au luat parte și mai mulți consilieri locali, care în general s-au ferit să intre în disputa purtată cu precădere de perechile Costel Șoptică / Sorin Cornilă – Cristian Achiței / Cătălin Flutur.


Enervat la un moment dat, directorul de la Locativa a ieșit din ședință pentru a-și aprinde o țigară, iar unii vechi liberali au rămas nedumeriți că, ”ne reproșează nouă guvernarea cu PSD-ul când vărul său de la Suceava a fost unul dintre artizanii ei?!”

 

Ședințe (ne)pregătite pentru CL


După ce senatorul Cristian Achiței l-a acuzat că nu prea își asumă actul de guvernare, în joc a intrat și Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte județean PNL, care i-a transmis lui Cătălin Flutur și celorlalți șefi de la municipiu că nu există o coerență a grupului de consilieri locali, că aleșii de la municipiu nu se întrunesc înainte de convocările Consiliului Local pentru a dezbate strategia de adoptat la acea ședință și că unii mai află doar printr-un mesaj telefonic că ”eu mă abțin la punctul 32”. Și a arătat că știe toate aceste lucruri tocmai de la consilierii locali care i s-au plâns de ceea ce se întâmplă la CL.

 

Eugen, supărat și el pe prefect că nu mai este director atât de mare


A izbucnit Eugen Țurcanu, care i-a reproșat prefectului că l-a lăsat fără 70% din activitatea de la fosta Direcție de Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA), care a rămas doar cu sportul și agrementul, prin acordarea vizei de legalitate hotărârilor adoptate de CL pe această temă.


Sorin Cornilă i-a răspuns că toți funcționarii din Prefectură care au analizat hotărârile nu au identificat problemele de legalitate și, ca atare, nu putea să treacă peste semnăturile acestora și să le conteste în instanță.


Totodată, a arătat și că problema DSPSA-ului este una strict personală a lui Eugen Țurcanu și nu una a partidului atât timp cât partidul nu a avut vreodată ceva de câștigat prin deținerea șefiei acestei unități.

 

Joc de glezne


Tensiunile se acutizează pe măsura apropierii alegerilor și, mai ales, a desemnării candidatului la Primăria Botoșani. Deputatul Costel Șoptică a anunțat câteva posibile nume, fără a-l nominaliza și pe fostul primar, iar într-un cadru mai restrâns Cătălin Flutur le-a transmis că el oricum va candida și va rămâne un om de Dreapta. Astfel că liberalii sunt blocați în momentul de față.


Vechii PNL-iști nu cred că Flutur, care la alegerile locale de la anul va avea aproape 62 de ani, mai reprezintă o variantă viabilă pentru Primăria Botoșani și își doresc un candidat mai tânăr, iar foștii PDL-iști cred exact contrariul și că Flutur este singurul liberal cu șanse reale de a câștiga Primăria Botoșani și de a nu pactiza cu PSD-iștii.


Iar intrarea în cursa electorală a doi candidați din zona liberală ar asigura practic un nou mandat actualului primar PSD întrucât voturile electoratului de Dreapta s-ar împărți automat în două. Asta dacă nu se ia în calcul și USR-ul. De aceea, unii vechi liberali cred că foștii ”portocalii” încearcă să le forțeze mâna și să îi determine să îl sprijine pe primarul din legislaturile 2004 – 2012 și 2016 – 2020.


Cum a fost și în cazul numirii prefectului Sorin Cornilă, neagreat de foștii PDL-iști, este posibil ca problema să fie tranșată de conducerea centrală, direct sau prin intermediul lui Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte național al PNL.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
Aleșii de la PNL obligați să anunțe la partid absența de la ședințele de la Județ și Municipiu după chiulul jenant din ziua lui Eminescu

 

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Săracul de el a rămas fără 70% din șpagă!!!!
23 martie 2023, 07:51
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.0 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
13.2 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.