Știrea zilei
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO

Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.

Audiențe în Centrul Istoric 

 

Primarul Cosmin Andrei a preluat și în mod oficial spațiul din Centrul Istoric care a trecut de la SC Locativa SA în administrarea Primăriei. Și-a amenajat acolo un birou unde a promis că va avea întâlniri periodice cu cetățenii. Prima a fost în această săptămână.

 

Au fost în jur de 20 de persoane care s-au înscris pentru a discuta cu edilul șef. În general, la depunerea solicitării este expusă și problema întâmpinată astfel că alături de Cosmin Andrei au fost prezenți la întâlnirea cu cetățenii și persoane cu funcții de conducere din instituție pentru a oferi soluții sau explicații.

 

Centrală în pericol să explodeze

 

Printre persoanele care au ajuns la biroul primarului din Centrul Istoric a fost și un grup de cetățeni care au statut de chiriași în blocurile nou construite din ANL Șoseaua Iașului. I s-au plâns lui Cosmin Andrei de faptul că în continuare întâmpină probleme cu căldura din cauza centralei care este mai mereu defectă.

 

De la Locativa au transmis că nu au primit sprijin în rezolvarea acestei probleme.

 

„Nu s-a reușit să se rezolve nimic. Am înțeles că au chemat o firmă de la Suceava care are contract cu Locativa și nu s-a rezolvat nimic. Am vorbit cu domnii de la Locativa, am făcut cereri pentru a ne aproba să ne punem centrale proprii. Ne-au spus că începând cu 12 septembrie anul acesta se va face recepția finală și vom putea să ne punem centrale proprii. Acum ei ne spun că totul ține de Primărie”, afrima unul dintre cei prezenți.

 

Oamenii din ANL Șoseaua Iașului se trezesc la diferite ore din noapte pentru a reseta centrala și trăiesc cu frică întrucât defecțiunile frecvente ar putea produce o nenorocire.

 

„Centrala este pe gaz, eu am centrala de scară fix sub bucătărie, nu vă puteți imagine zgomotul pe care-l face și ce frică putem avea. Știți foarte bine, o centrală de apartament ce daune poate provoca. Eu nu mă pot duce să încerc să o repar, au venit acei oameni de o grămadă de ori și nu au reușit să-i dea de cap. Mi-e frică să stau în casă”, a povestit o tânără din cartierul menționat.

 

Primarul le-a răspuns că știe problema și a transmis deja o adresă către Agenția Națională de Locuințe (ANL).

 

„Știm problema și am făcut adrese la ANL să reclamăm faptul că aceste centrale sunt defecte și să le înlocuiască prin executarea garanției pe care au constituit-o la efectuarea lucrărilor. Mai așteptați câteva zile, încerc să obțin un răspuns cât mai rapid și să vedem dacă prin executarea garanției pentru cumpăra centrale noi”,

Cosmin Andrei, primar

 

În orice caz, i-a transmis și lui Cătălin Fetcu, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei, să caute soluții pentru achiziția de noi centrale de scări de bloc, care să fie în stare de funcționare și să nu pună în pericol oamenii care locuiesc acolo.

 

Alte probleme ridicate la audiențe:

 

  • Un cetățean a reclamat că asociația de proprietari a angajat o persoană fără studii de specialitate.
  • Un botoșănean vrea să facă schimb de terenuri cu Primăria în cartierul Tulbureni: „Noi nu facem afaceri proaste, în principiu nu sunt de acord să vindem ci mai degrabă să cumpărăm terenuri”, i-a transmis primarul, care a promis totuși că va analiza solicitarea sa.
  • O altă doamnă ar vrea să cumpere 24 mp din domeniul public pentru a-și putea continua activitatea dintr-un bar de cartier.
  • Un alt botoșănean solicită parcare pe Aleea Pinului, edilul șef i-a răspuns că se lucrează la documentația tehnică.
  • O botoșăneancă i-a cerut primarului să amenajeze o seră în municipiu, unde să fie plantate mușcate și unde să lucreze pensionarii din municipiu „ca să aibă activitate” și astfel să nu se mai cumpere flori din Olanda, care-s scumpe.
  • Un alt botoșănean s-a plâns că are locuri de parcare improvizate sub geamul locuinței și respiră gaze de eșapament, primarul i-a promis stâlpișori.
  • Un fiu de fost judecător este nemulțumit că șoferii parchează pe trotuar în fața Casei de Asigurări de Sănătate și nu are acces în garaj.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO
Centrul Vechi a fost scanat! TUR VIRTUAL creat în cadrul unui proiect transfrontalier: A fost o provocare pentru noiFOTO & VIDEO

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.3 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
12.7 o C
Ştefăneşti
14.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.