Știrea zilei
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO

În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.

S-a dus (și) speranța

 

Doru Constantin a avut încă de anul trecut o susținere necondiționată din sfera PSD pentru a conduce operatorul licențiat de apă și canalizare din județul Botoșani.

 

A dobândit calitatea de președinte al Consiliului de Administrație (CA) dar și de director adjunct. Neoficial au existat ceva discuții că una dintre condiții ar fi fost efectuarea unei rocade la un moment dat cu directorul general Liviu Ștefan. Zvonuri infirmate însă de la vârful conducerii Consiliului Județean, principalul acționar al companiei.

 

Încă de anul trecut, de când a ajuns în unitate, a fost privit de PSD-iști mai ales, drept omul care ar fi putut redresa compania care se zbate de câțiva ani să evite un faliment care pare din nou inevitabil. În echipă cu actualul „general” cu care în lunile care au urmat a avut o relație mai degrabă rece și fără rezultate concrete pentru bunul mers al companiei.

 

Demonstrații de mușchi

 

Odată taberele formate în interior, atenția a fost îndreptată preponderent către micile războaie decât spre soluții pentru redresarea financiară a societății Nova Apaserv. Despre starea conflictuală s-ar fi știut inclusiv în conducerea Consiliului Județean, care ar fi insistat inutil pe calm și colaborare.

 

Neoficial, situația din Nova Apaserv ar fi fost creată artificial mai degrabă de angajații din interior pentru care provocările profesionale din mediul privat rămân o mare necunoscută și care doar ar bifa zilele de muncă, fără să fie neapărat interesați de propria productivitate.

 

S-ar fi solicitat inclusiv identificarea unor soluții pentru echilibrarea rețelelor pentru a fi evitate avariile numeroase care ar avea o cauză și în faptul că apa este furnizată haotic, fără măsurători specifice de debit. Avarii care ar fi ascunse sub veșnica scuză privitoare la vechimea conductelor.

 

„Nu am știut”

 

Totul a culminat cu plecarea „speranței PSD” la Bacău, în urma unui concurs despre care Doru Constantin nu ar fi informat decât maximum o persoană cu putere de decizie. Și care, va deconta acest eșec managerial din fruntea Nova Apaserv.

 

Nici măcar directorul general, Liviu Ștefan, nu știa și susține că a aflat abia după ce informația a apărut în presa din Bacău.

 

„Nu am știut, ieri (miercuri, 11 ianuarie, nota red.) am aflat și eu. Am avut o discuție cu el și mi-a confirmat că undeva la sfârșitul lunii ar trebui să intre acolo. Eu unul nu am știut nimic. E o decizie personală. Până la urmă trebuie să ne adaptăm, nimeni nu e de neînlocuit. Oricine pleacă din unitate, și sunt destui care au plecat, până la urmă se înlocuiesc”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

„Am aflat din presă”

 

Și șefii de la Consiliul Județean tot din mass-media au aflat că societatea de apă și canalizare a județului rămâne fără adjunct de la data de 1 februarie.

 

„Am citit în presă de numărul doi că într-adevăr pleacă la Bacău. A fost o surpriză și pentru mine, mă anunțase de fapt că are niște gânduri viitoare în decembrie, dar nu a explicat despre ce este vorba sau dacă pleacă sau rămâne. Dar o să ne descurcăm, am trecut și prin altele mai grele și o să găsim soluții. Oricum, Botoșaniul fără apă nu va rămâne, asta e cel mai important”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

În urma unei vizite efectuată în biroul președintelui CJ, lui Doru Constantin i s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile pe care le deține la Botoșani, inclusiv din consiliile de administrație de la Nova Apaserv și Modern Calor.

 

Program de lucru de navetist

 

Doru Constantin nu a dorit să comenteze public plecarea intempestivă de la Botoșani și a explicat că preferă să țină sub tăcere motivele care au stat la baza deciziei, pentru a nu fi nevoit să nominalizeze efectiv persoanele care se fac răspunzătoare de situația de la Nova Apaserv.

 

De cealaltă parte, aceiași oameni pe care-i contestă îi impută faptul că era prezent la serviciu de la amiaza zilei de luni, până în după amiaza zilei de joi, în contextul în care Doru Constantin pleca acasă la fiecare sfârșit de săptămână.

 

Click pe VIDEO de mai jos pentru a ne reaminti promisiunile de anul trecut. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
TAIFUN la Nova Apaserv, trei posturi de directori au fost desființate! Noua conducere formată din doi șefi, unul se mută la Botoșani

 

DUREROS: Șoferiță judecată la Botoșani pentru moartea în accident a fiicei de 9 ani
 Dosarul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie.
Prefectul a sesizat MAI-ul, sute de oameni stau în aceeași casă, primarul nu mai știe câți cetățeni are în acte: Nimeni nu-mi spune
Suspiciunea că în unele comunități populația a crescut în mod artificial a atras atenția autorităților. Prefectul Sorin Cornilă a solicitat o analiză amănunțită a acestor localități.
Blocurile sociale de la ANL Cișmea aproape gata, cetățenii din Centrul Istoric au prioritate: Nu putem risca viețile chiriașilorGALERIE FOTO
Ansamblul de locuințe sociale nou ridicate în zona ANL Cișmea este aproape de finalizare. Constructorul a reușit să realizeze finisajele exterioare, urmând ca în ultima etapă să se ocupe de intervențiile la interior.
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați
Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.
Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava
Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.
Noul stadion va fi construit pe patru nivele, cu tribune acoperite, loje VIP, parcare subterană și supraterană și spații comerciale – DETALIILE făcute publice de primar – VIDEO
După schimbul dur de replici între Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, proprietarul FC Botoșani și primarul Cosmin Andrei, edilul șef a dorit să explice public ce demersuri a întreprins pentru ca Stadionul Municipal din Botoșani să aibă parte de lucrările de modernizare care au tot fost promise de-a lungul anilor.
Se pregătește un nou sens giratoriu într-o zonă extrem de aglomerată: Este o intersecție foarte complicată VIDEO & FOTOGALERIE
Primăria Botoșani are în plan anul acesta reînființarea sensului giratoriu de la Botoșani Shopping Center, în zona showroom-ului Darex Auto. Amenajarea acestuia face parte dintr-un proiect mai larg de refacere a străzii Sucevei.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a venit special până la Botoșani pentru un spectacol al Filarmonicii – VIDEO & GALERIE FOTO
S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
Cei care l-au adus de la Govora si cei care l-au numit in functie ar trebui sa raspunda pentru abuz in serviciu si alte infractiuni. SC Nova Apa este in insolventa. Toti irosesc banii statului cum vor. Nimeni nu raspunde.
14 ianuarie 2023, 13:55
Păcat, aproape că-și revenise fosta regie de apă. Un om de mare valoare. A băgat în el haleală prin hoteluri, a decontat bănet la greu și și-a băgat picioarele în tot. Să știți un lucru, unde calcă un PSD-ist transformă tot în cenușă. Dar unde calcă oamenii lui Doina, rămâne vid. Trebuie făcute demersuri civice și trasă la răspundere individa din Coșula. Luată la bani mărunți e vai de capul ei.Doamne ferește! De neimaginat cum pot ajunge asemenea specimene în funcții.
14 ianuarie 2023, 12:20
Gruparea Saveni lovește din nou si lasă societatea de apă fără unul dintre cei mai mari specialisti. După ce a contribuit din plin la redresarea unitatii juristul Doru care s-a facut remarcat ca voleibalist in divizia C pleaca la Bacau sa ii salveze si pe altii .Multumim pe aceasta cale conducerii consiliului judetean pentru oportunitatea si privilegiul acesta acordat cetatenilor din Botoșani.
14 ianuarie 2023, 08:06
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.