Știrea zilei
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO

Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.

Ei chiar sunt îngeri pentru animale

 

Într-o lume în care răul aproape că învinge binele, există totuși speranță. Au fost situații disperate în care botoșănenii s-au unit pentru a ajuta copii sărmani sau bătrâni neputincioși. Însă donatorii pentru necuvântătoare nu sunt tocmai numeroși.

 

Singurii pentru care misiunea de salvare a animalelor a devenit un mod de a trăi sunt medicii de la cabinetul TrioVet din municipiul Botoșani. O echipă de oameni care există datorită medicilor Daniel Bejinariu și Dănuț Bratu și care în ultimii opt ani s-au dedicat salvării animalelor abandonate, maltratate sau rănite.

 

 

Medicul Daniel Bejinariu a fost prezent la emisiunea Botoșăneanul TV, unde a vorbit despre misiunea pe care și-a asumat-o la Botoșani alături de colegii care i-au devenit o a doua familie.

 

„Am știut de mic că asta voi fi, medic veterinar. De mic am avut animăluțe, am avut și sprijinul părinților, cu tata mergeam și-mi cumpăram porumbei de la piață și creșteam porumbei. Mai târziu am știut la ce liceu vreau să dau, la „științele naturii” am făcut Laurian Botoșani, pentru ca mai departe să pot să dau la Medicină Veterinară”,

Daniel Bejinariu, medic veterinar TrioVet

 

A fost admis la două facultăți, însă a ales-o pe cea din Iași, la rugămințile mamei care-l voia mai aproape.

 

Au urmat șase ani de studiu intens, perioadă în care l-a cunoscut pe Dănuț Bratu, cel care avea să-i devină partener în viața profesională și alături de care a fondat de fapt cabinetul veterinar de la Botoșani.

 

„La Iași l-am întâlnit și pe colegul meu cu care acum am cabinetul și poate dacă mă duceam la Cluj nu-l întâlneam și atunci sunt foarte convins că am făcut alegerea potrivită. Este din Brăila, dar s-a stabilit la Botoșani, este doctorul Dănuț Bratu, toată lumea îl știe și pe dumnealui. Nu sunt doar eu, suntem împreună. Suntem familie de acum, nu se poate unul fără celălalt și ca și afacere de cabinet și pentru salvarea animăluțelor suntem trup și suflet, așa cum sunt eu este și dumnealui”,

Daniel Bejinariu, medic veterinar TrioVet

 

Botoșani, orașul de care a fugit...

 

Au absolvit printre primii. Râde și își amintește că nu a fost șef de promoție, însă a ocupat un meritoriu loc doi, alături de bunul său prieten. După anii de facultate, invariabil au ajuns la etapa în care se creionau planurile de viață.

 

Primul loc ales pentru a profesa de ambii medici a fost, evident, Iașul. Dar n-a fost să fie.

 

„Fugeam de Botoșani, un oraș mic, și am încercat să rămânem și noi la Iași. Numai că la momentul respectiv, în 2013, salariul care ni se oferea era undeva la 850 de lei, iar chiria era 800 de lei. Și atunci cu 50 de lei nu puteam trăi în Iași să-ți asiguri hrană și toate cele. Ne-am luat inima în dinți și am zis că deschidem noi o mică farmacie, un cabinet și cu ajutorul părinților, prietenilor, cu o sumă foarte mică am deschis cabinetul”,

Daniel Bejinariu, medic veterinar TrioVet

 

Începuturile la Botoșani au fost grele. Abia ieșiți din facultate, Daniel Bejinariu și Dănuț Bratu au văzut urâțenia realității, printr-un contract de prestări servicii la adăpostul public din municipiu. Au suferit un șoc, nimeni nu-i pregătise pentru imaginile de acolo, cu câinii din cuști care lătrau înnebuniți și cu aproximativ 60 de pui ținuți în perfuzie aproape zi de zi, din care mulți mureau.

 

”Puține sunt zilele în care să nu existe un animăluț pe care să-l luăm în grija noastră”

 

Nopțile li s-au albit, ei s-au maturizat. Iar timpul i-a călit. Și cumva și-au găsit drumul pe care aveau să pășească, unul anevoios în care lipsurile sunt mai numeroase decât câștigurile. Spre deosebire de alți colegi din breaslă care și-au făcut o situație financiară bună din această activitate, cei de la TrioVet își folosesc absolut toate resursele pentru salvarea animalelor.

 

Iar cazurile nu sunt deloc puține la Botoșani.

 

„Opt ani de zile am fost Poliția Animalelor în Botoșani, încă ne implicăm activ pentru că așa cum ați spus, toată lumea dacă găsește un animăluț vine la TrioVet. De cele mai multe ori ajutăm, avem trei ani în care nu există zi în care să nu luăm un animăluț. Bine, poate exagerez, dar puține sunt zilele în care să nu existe un animăluț pe care să-l luăm în grija noastră. Mai departe îi ajutăm cum putem până la o adopție”,

Daniel Bejinariu, medic veterinar TrioVet

 

Și partea de adopții este anevoioasă, cele mai multe dintre pisicile sau câinii adoptați se întorc la cabinet. Motivele sunt variate, de la faptul că animalele lasă păr până la cantitatea de mâncare pe care o îngurgitează.

 

În ciuda greutăților mai numeroase decât eșecurile, medicii de la TrioVet continuă să curețe străzile de animale abandonate și să contribuie la acel climat de ordine și liniște publică într-o aglomerare urbană.

 

Deși sunt aproape neobservați de cei în locul cărora fac acest lucru. În timp au efectuat gratuit în jur de 12.000 de sterilizări. Fără să aibă vreun ajutor de la vreo autoritate, ci doar donațiile de la oameni.

 

„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut asta atâția ani. Și că nu mai sunt câini pe străzi. Dar nu s-a întâmplat până acum”,

Daniel Bejinariu, medic veterinar TrioVet

 

La TrioVet lucrează la acest moment trei doctori veterinari și doi tehnicieni. Din resurse proprii au în grijă două adăposturi cu 260 de pisici și 300 de câini.

 

Zilnic pe pagina de Facebook a cabinetului sunt postate tot felul de cazuri cu animale salvate de pe stradă dar și un cont pentru donații din partea iubitorilor de animale: RO69RZBR0000060018778836, titular Asociația We Care About Strays

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un cabinet veterinar din Botoșani vine în sprijinul refugiaților care dețin animale de companie
Dosar penal după ce mai mulți adolescenți din Botoșani au omorât o pisică

 

Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Tot respectul pentru activitatea dv.Din partea politicienilor să nu vă așteptați niciodată la nimic!
11 august 2022, 13:23
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Nu mi-a căzut bine, dar pe mine mă interesează ce zice lumea? M-a deranjat la început. M-am gândit chiar că ar fi trebuit să reacționez imediat în fața Anei, dar acum mă felicit că n-am făcut-o. Mă atacau toți, ‘Băi, ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9221 lei
USD
Dolarul SUA
4.5466 lei
CHF
Francul elveţian
4.8998 lei
GBP
Lira sterlină
5.6028 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4868 lei
XAU
Gramul de aur
278.5779 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2408 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2639 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1795 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3781 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2066 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.9 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
3.6 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
3.2 o C
Ştefăneşti
-1.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.