Știrea zilei
Instituțiile de forță îngenuncheate de George Simion și ai lui: Turneul sfidător din Botoșani făcut cu încălcarea legii, tolerat rușinos de ”oamenii legii”
  • George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a efectuat un turneu cu parfum electoral la Botoșani, pe data de 23 ianuarie, cu scopul de a strânge semnături pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis.
  • Liderul AUR a făcut ce a vrut prin județ: a adunat zeci de oameni la un loc, a intrat în magazine și alte spații închise fără mască de protecție, a mers pe linia dublă continuă de pe mijlocul străzii Marchian, a făcut ordine în curtea unei biserici și altele asemenea.

Legea, mumă sau ciumă?!

 

Niciun polițist sau jandarm nu l-a tras de mânecă. Ba chiar i s-a pregătit culoar favorabil să se plimbe prin municipiu pe unde a dorit, iar jandarmii și polițiștii au strălucit prin absență. Mai ales că, unele surse neoficiale arată că înainte cu câteva zile de vizită ar fi existat discuții în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) privitoare la vizita lui George Simion la Botoșani, de care s-a știut.

 

Pentru publicul larg, pe rețelele de socializare a circulat un program cu traseu extrem de scurt, cu loc de întâlnire la Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare” din curtea Spitalului Județean Mavromati și cu deplasare pe Pietonalul Unirii.

 

 

„Nu ne trebuie autorizație”

 

În realitate, grupul lui George Simion s-a deplasat pe următorul traseu: Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare” - Marchian - Piața Centrală - str. Victoriei - Parcarea Elvila - Calea Națională - Marchian - Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare”, iar plimbarea a durat aproximativ două ore.

 

La plecarea spre piață cineva din grup ar fi întrebat cumva retoric dacă este nevoie de autorizație pentru plecarea în oraș, așa cum prevede legislația în vigoare și așa cum li se cer tuturor celor care organizează acțiuni de acest gen prin oraș. – „Nu ne trebuie autorizație” ar fi răspuns George Simion impasibil. Liderul AUR s-a plimbat prin mijlocul străzii perturbând traficul rutier. A intrat în magazine fără mască și s-a îmbrățișat cu unii care au fost de acord cu acest gest de apropiere.

 

La un moment dat, când AUR-iștii au ajuns în Piața Centrală, un echipaj de Poliție ar fi fost observat cum tocmai părăsea perimetrul, moment în care unii membri și simpatizanți ai partidului ar fi început să strige cu satisfacție: „fug ca dracul de tămâie”.

 

 

După ce a prestat cât, cum și unde a vrut în municipiul Botoșani, George Simion a plecat spre Flămânzi.

 

După vizita efectuată la Botoșani, singura instituție care a aplicat sancțiuni pentru nerespectarea legii a fost Inspectoratul de Poliție Județean. Amenzile au venit mai degrabă urmare a presiunii publice față de modul deficitar în care s-a acționat la acest eveniment, față de altele similare.

 

IPJ Botoșani 

 

„În urma imaginilor apărute în spațiul public la data de 23 ianuarie 2022, în care apar mai multe persoane care nu respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă, la nivelul Poliției municipiului Botoșani au fost efectuate verificări pentru identificarea acestora și luarea măsurilor legale, prilej cu care până la acest moment au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei fiecare”,

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Neoficial ar fi fost sancționate persoanele recognoscibile și cu notorietate, însă IPJ Botoșani nu a prezentat o listă.

 

IJJ Botoșani

 

Din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) nu a fost aplicată nicio sancțiune. Și nu a fost trimis niciun echipaj în teren pentru această vizită politică de care s-a știut.

 

Este vorba despre aceeași instituție care a bifat performanța de a monta garduri în Piața Revoluției pe data de 30 martie 2021 când la Botoșani au ieșit să protesteze câțiva tineri. Atunci, în centrul orașului au fost masate echipaje de jandarmi și s-a ajuns inclusiv la percheziția corporală a adolescenților.

 

Jandarmii au închis cu garduri Piața Revoluției, oamenii care vor să treacă sunt legitimați și controlați corporal – VIDEO & GALERIE FOTO

 

 

În acest caz însă, iată răspunsul IJJ Botoșani:

 

„Semnalările din spațiul public cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, de unele persoane participante la activitățile desfășurate de către organizația politică Alianța pentru Unirea Românilor în data de 23 ianuarie 2022 în județul Botoșani, sunt analizate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, urmând a fi luate măsurile legale față de eventualele persoane care vor fi identificate că nu au respectat măsurile de protecție sanitară prevăzute de actul normativ menționat”,

Dan Izotov, purtător de cuvânt IJJ Botoșani

 

Poliția Locală Botoșani

 

Nu a fost aplicată nicio sancțiune.

 

Acesta este răspunsul oficial și al celor de la Poliția Locală Botoșani, unitate finanțată de Primăria Botoșani.

 

„La adresa dv. înaintată prin email instituției noastre cu privire la vizita co-președintelui Alianței pentru Unirea Românilor din 23 ianuarie 2022, vă facem cunoscut faptul că nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 dlui George Simion, nici persoanelor din anturajul acestuia”,

Aleodor Pomîrleanu, șeful serviciului ordine și liniște publică din cadrul Poliției Locale Botoșani

 

Motivul ar fi fost faptul că numărul echipajelor de Poliție Locală care se afla în patrulare a fost unul redus și nu a reușit să acopere și zona în care se afla grupul AUR.

 

Deși în zonă a fost totuși fotografiată o mașină a Poliției Locale.

 

 

 

La câteva zile de la vizita de la Botoșani, George Simion a anunțat pe Facebook că se deplasează în străinătate, pentru întâlniri cu românii din Diaspora. S-a pozat în fața unui avion cu care urma să călătorească, mijloc de transport în care au acces DOAR persoanele vaccinate. Aceasta în condițiile în care AUR a explodat electoral tocmai în pandemie contestând măsurile impuse de autorități, inclusiv vaccinarea.

 

*Sursa foto - Facebook George Simion

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
INTERVIU cu profesorul botoșănean cu care George Simion și-a făcut lucrarea de masterat: Mie mi-a atras atenţia când a mers acasă la Ion Iliescu
AUR a greșit harta județului: Săveni este la Flămânzi, Suceava e în Botoșani, iar Darabani... e dus la alții – FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
USR-iștii de la Botoșani anunță „dezvăluiri incendiare” cu angajări făcute la Primăria Botoșani – VIDEO
Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă convocată de membrii USR Botoșani și în contextul solicitărilor tot mai numeroase de transparentizare a concursurilor publice.
Căldura se ieftinește și nu prea: Populația plătește la fel, firmele trebuie să dea chiar mai mult - S-a schimbat... filozofia
Propunerile sunt înaintate dezbaterii consilierilor locali care se întrunesc astăzi în ședință ordinară.
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Care instituții de forță? Unde sunt alea?
3 februarie 2022, 17:53
A observat cineva prezența celor doi parlamentari de Botoșani în peripețiile acestui trepăduș ? Nu cred. Le-a fost și lor rușine să-l însoțească...în periplul acestui individ !
3 februarie 2022, 16:44
Simion era si tare greu de identificat de polițiști, banuiesc ca nu au CNP-ul lui ca sa-i trimita amenda...Nu am sa înțeleg niciodată cum e posibil sa votezi un partid condus de un golan din galeria de fotbal. Cât de jos poate cădea nivelul de educație și bun simt? Se pare ca nu exista limite.
3 februarie 2022, 15:56
Asta e bre tonnny, după Alianţa hoţilor a apărut şi Partidul sărăntocilor!! Noi sărăntocii nu am uitat 28 Iunie 1940.
3 februarie 2022, 15:07
Ia să treacă un bătrân sau un copil strada când culoarea la semafor este rosu. Atunci să vezi încordare, aplicarea legii etc.Dacă vine un smecher cu pile, fac pe ei încordații în uniformă.
3 februarie 2022, 14:26
Curiozitatea e alta de unde are acest individ atatia bani sa se plimbe prin toata tara bacsa si in afara tari , e un partid ca a lui Diaconsescu care va dispare cum a aparut .
3 februarie 2022, 14:12
Si cu cat respect ati scris despre avansarile de la jandarmi! Un articol patetic.
3 februarie 2022, 12:54
Orașul Botoșani are un prefect si doi subprefecți. Trei leneși .Prietenii lui Șoptică.
3 februarie 2022, 11:21
De când a ajuns bezmeticul acesta să ,,dirijeze,, circulația pe Marchian?
3 februarie 2022, 11:20
E activ, e locvace, dar comportamentul lui e foarte apropiat de cel al unui derbedeu și foarte, foarte departe de cel al unui senator.
3 februarie 2022, 10:43
sat fără câini, județ cu prefect x și 0
3 februarie 2022, 08:13
PZD incurajeaza acest partid al sarantocilor in speranta ca vor face alianta in cativa ani.
3 februarie 2022, 07:06
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Am trimis opt jucători la echipa a doua. Ei toți, cei opt jucători, vor evolua în Cupa României, acum, cu Botoșani. Niciun jucător de bază nu va face deplasarea. Îi dăm posibilitatea lui Iftime, poate câștigă și el un meci ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9126 lei
USD
Dolarul SUA
4.6804 lei
CHF
Francul elveţian
4.9667 lei
GBP
Lira sterlină
5.6911 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4228 lei
XAU
Gramul de aur
266.7598 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2374 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1838 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1421 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6605 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.0 o C
Dorohoi
0.8 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.