Știrea zilei
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO

S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.

Iar DSPSA...

 

Din nou, este vorba despre Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din subordinea Consiliului Local Botoșani.

 

Medicul veterinar Mihai Maxim a fost scos de la padocul municipal de o mulțime de oameni: o comisie constituită la nivelul DSPSA și un echipaj de Poliție Locală.

 

Verificat dacă este la muncă de Revelion

 

Doctorului i s-a desfăcut contractul de muncă pe motive disciplinare. I s-au făcut mai multe referate de șefii direcți prin care s-a notat faptul că nu a fost la serviciu în perioada 23 decembrie – 31 decembrie 2021.

 

Adică, ultimele două săptămâni din an, când au fost sărbătorile de iarnă. În referate este consemnat faptul că nu a fost la padoc în zilele de 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 3 ianuarie 2022 și alte câteva. Pentru absențele nemotivate doctorul Maxim a fost trimis în comisia de disciplină, fiind cercetat de către o comisie formată din două persoane (Ovidiu Dumitraș și Remus Șaramet).

 

Șase referate l-au vizat pe medicul câinilor comunitari.

 

La final a fost încheiat un raport: „rezultatul cercetării disciplinare prealabile este consemnat în raportul de cercetare nr. 2028/21.02.2022 și susține că fapta salariatului Maxim Mihai de a absenta de la serviciu în perioada 23.12.2021 – 31.12.2021 constituie abatere disciplinară”.

 

Dat afară după șase referate 

 

Prin decizie semnată de conducere, doctorului i s-a desfăcut contractul de muncă undeva spre finele lunii trecute. Doar că luarea la cunoștință s-a dovedit a fi mai dificilă.

 

Medicul a continuat să se prezinte la locul de muncă.

 

Pentru a-l trimite acasă, conducerea DSPSA a constituit o comisie care să-i înmâneze decizia. Și a fost solicitată și Poliția Locală.

 

„Au fost chemați cei de la Poliția Locală să-mi aducă la cunoștință că eu nu mai am ce căuta la padoc pentru că ei au luat la cunoștință de o decizie prin care eu am fost dat afară, începând cu data de 21 aprilie 2022, pe care eu nu am primit-o decât astăzi (4 mai 2022, n.r.). Eu astăzi am primit această decizie. Eu nu știu de unde Poliția Locală știe cu o zi înainte că eu nu voi mai lucra pentru DSPSA. Și ei au venit acolo, au abuzat de funcție, că dacă mai vin îmi dau amendă. Bineînțeles că m-am dus la serviciu, numai că m-au întâmpinat cei de la DSPSA și mi-au dat decizia astăzi dimineață (ieri - n.r.) și am făcut ce trebuia acolo, cu inventarul și am predat”,

Mihai Maxim, fost medic la padocul municipalității

 

Conflictul deschis dintre medicul Mihai Maxim și conducerea DSPSA este deja de notorietate, între cele două părți existând o sumedenie de reclamații la diverse instituții ale statului, inclusiv plângeri penale.

 

„Eu practic am fost și sunt incomod și am cerut clarificări cu privire la autorizarea medicului care prestează activități veterinare la padoc, pe care nu le-am primit”,

Mihai Maxim, fost medic la padocul municipalității

 

Angajatul care a sărit gardul să meargă la serviciu

 

Șeful Poliției Locale Botoșani a explicat de ce a fost necesară prezența unui echipaj pentru înlălurarea unui salariat de la locul de muncă, fost sau actual.

 

„În dimineața zilei de 3 mai, orele 8:15, șeful de serviciu din cadrul DSPSA, dl Corduneanu Eduard, a dat telefon la Poliția Locală și a solicitat sprijin pentru menținerea ordinii și liniștii publice în cadrul padocului unde un fost angajat a sărit gardul în perimetrul padocului și desfășoară activități neautorizate și tulbură ordinea și liniștea publică în zonă. Drept pentru care, conform prevederilor art. 6, lit. f și h, în care se spune că Poliția Locală asigură protecția personalului din unitatea administrativ teritorială și asigură paza obiectivelor, s-a deplasat un echipaj pentru a verifica cele sesizate. Într-adevăr, acolo era un fost angajat care a spus că refuză să ia la cunoștință de faptul că nu mai are dreptul să desfășoare activități profesionale în cadrul DSPSA”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală

 

Cel care a cerut ajutorul polițiștilor, șeful Direcției Intervenții Edilitare, Eduard Corduneanu, a refuzat categoric orice dialog privitor la ceea ce s-a întâmplat pe data de 3 mai 2022, când a fost contactat telefonic de Botoșăneanul.

 

„Nu sunt purtătorul de cuvânt al instituției. Deci, nu sunt în măsură să vă dau nicio relație”, a spus Eduard Corduneanu, care a întrerupt mai apoi convorbirea și nu a mai răspuns la telefon la un apel ulterior.

 

Am solicitat un punct de vedere și din partea DSPSA, în baza unei solicitări transmisă în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Până la publicarea acestui articol, nu am primit vreun răspuns.

 

Verbal, am încercat în trecut în mai multe rânduri să îl contactăm pe Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, însă fără a putea avea un dialog civilizat.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Medicul veterinar dat afară de la DSPSA a revenit la serviciu: Pregătește plângeri penale pentru colegi
Umilință pentru comisia trimisă de Consiliul Local pentru a scoate documente dintr-o direcție a Primăriei, directorul a strălucit prin absență - VIDEO

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
locul de medic veterinar, la stat...la stat degeaba pe la padoc, e f.bine platit, de asta sare domnul gardul sa mearga cu japca la servici...:):)
5 mai 2022, 16:53
Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în această instituție. Domnule primar, vă rog să luați atitudine față de acest Țurcanu!Este moșia lui această unitate subordonată CL?
5 mai 2022, 11:54
,,Turcanu taie si spanzura in ograda lui, nimeni nu are ce sa-i faca, nici primarul, nici militia, nici procuratura, toti e prieten cu el, chiar si cei penali' Bravo Turcanu , felicitari, esti cel mai tare din parcare...de la cornisa, esti pe drumul cel bun spre decadere!
5 mai 2022, 10:30
A făcut parte din comisie și jurista instituției,dar punctul ei de vedere a fost ignorat de comisie și de penalul în funcție de conducere .
5 mai 2022, 09:17
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.0 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
13.2 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.