Știrea zilei
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO

S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.

Iar DSPSA...

 

Din nou, este vorba despre Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din subordinea Consiliului Local Botoșani.

 

Medicul veterinar Mihai Maxim a fost scos de la padocul municipal de o mulțime de oameni: o comisie constituită la nivelul DSPSA și un echipaj de Poliție Locală.

 

Verificat dacă este la muncă de Revelion

 

Doctorului i s-a desfăcut contractul de muncă pe motive disciplinare. I s-au făcut mai multe referate de șefii direcți prin care s-a notat faptul că nu a fost la serviciu în perioada 23 decembrie – 31 decembrie 2021.

 

Adică, ultimele două săptămâni din an, când au fost sărbătorile de iarnă. În referate este consemnat faptul că nu a fost la padoc în zilele de 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 3 ianuarie 2022 și alte câteva. Pentru absențele nemotivate doctorul Maxim a fost trimis în comisia de disciplină, fiind cercetat de către o comisie formată din două persoane (Ovidiu Dumitraș și Remus Șaramet).

 

Șase referate l-au vizat pe medicul câinilor comunitari.

 

La final a fost încheiat un raport: „rezultatul cercetării disciplinare prealabile este consemnat în raportul de cercetare nr. 2028/21.02.2022 și susține că fapta salariatului Maxim Mihai de a absenta de la serviciu în perioada 23.12.2021 – 31.12.2021 constituie abatere disciplinară”.

 

Dat afară după șase referate 

 

Prin decizie semnată de conducere, doctorului i s-a desfăcut contractul de muncă undeva spre finele lunii trecute. Doar că luarea la cunoștință s-a dovedit a fi mai dificilă.

 

Medicul a continuat să se prezinte la locul de muncă.

 

Pentru a-l trimite acasă, conducerea DSPSA a constituit o comisie care să-i înmâneze decizia. Și a fost solicitată și Poliția Locală.

 

„Au fost chemați cei de la Poliția Locală să-mi aducă la cunoștință că eu nu mai am ce căuta la padoc pentru că ei au luat la cunoștință de o decizie prin care eu am fost dat afară, începând cu data de 21 aprilie 2022, pe care eu nu am primit-o decât astăzi (4 mai 2022, n.r.). Eu astăzi am primit această decizie. Eu nu știu de unde Poliția Locală știe cu o zi înainte că eu nu voi mai lucra pentru DSPSA. Și ei au venit acolo, au abuzat de funcție, că dacă mai vin îmi dau amendă. Bineînțeles că m-am dus la serviciu, numai că m-au întâmpinat cei de la DSPSA și mi-au dat decizia astăzi dimineață (ieri - n.r.) și am făcut ce trebuia acolo, cu inventarul și am predat”,

Mihai Maxim, fost medic la padocul municipalității

 

Conflictul deschis dintre medicul Mihai Maxim și conducerea DSPSA este deja de notorietate, între cele două părți existând o sumedenie de reclamații la diverse instituții ale statului, inclusiv plângeri penale.

 

„Eu practic am fost și sunt incomod și am cerut clarificări cu privire la autorizarea medicului care prestează activități veterinare la padoc, pe care nu le-am primit”,

Mihai Maxim, fost medic la padocul municipalității

 

Angajatul care a sărit gardul să meargă la serviciu

 

Șeful Poliției Locale Botoșani a explicat de ce a fost necesară prezența unui echipaj pentru înlălurarea unui salariat de la locul de muncă, fost sau actual.

 

„În dimineața zilei de 3 mai, orele 8:15, șeful de serviciu din cadrul DSPSA, dl Corduneanu Eduard, a dat telefon la Poliția Locală și a solicitat sprijin pentru menținerea ordinii și liniștii publice în cadrul padocului unde un fost angajat a sărit gardul în perimetrul padocului și desfășoară activități neautorizate și tulbură ordinea și liniștea publică în zonă. Drept pentru care, conform prevederilor art. 6, lit. f și h, în care se spune că Poliția Locală asigură protecția personalului din unitatea administrativ teritorială și asigură paza obiectivelor, s-a deplasat un echipaj pentru a verifica cele sesizate. Într-adevăr, acolo era un fost angajat care a spus că refuză să ia la cunoștință de faptul că nu mai are dreptul să desfășoare activități profesionale în cadrul DSPSA”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală

 

Cel care a cerut ajutorul polițiștilor, șeful Direcției Intervenții Edilitare, Eduard Corduneanu, a refuzat categoric orice dialog privitor la ceea ce s-a întâmplat pe data de 3 mai 2022, când a fost contactat telefonic de Botoșăneanul.

 

„Nu sunt purtătorul de cuvânt al instituției. Deci, nu sunt în măsură să vă dau nicio relație”, a spus Eduard Corduneanu, care a întrerupt mai apoi convorbirea și nu a mai răspuns la telefon la un apel ulterior.

 

Am solicitat un punct de vedere și din partea DSPSA, în baza unei solicitări transmisă în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Până la publicarea acestui articol, nu am primit vreun răspuns.

 

Verbal, am încercat în trecut în mai multe rânduri să îl contactăm pe Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, însă fără a putea avea un dialog civilizat.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Medicul veterinar dat afară de la DSPSA a revenit la serviciu: Pregătește plângeri penale pentru colegi
Umilință pentru comisia trimisă de Consiliul Local pentru a scoate documente dintr-o direcție a Primăriei, directorul a strălucit prin absență - VIDEO

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
locul de medic veterinar, la stat...la stat degeaba pe la padoc, e f.bine platit, de asta sare domnul gardul sa mearga cu japca la servici...:):)
5 mai 2022, 16:53
Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în această instituție. Domnule primar, vă rog să luați atitudine față de acest Țurcanu!Este moșia lui această unitate subordonată CL?
5 mai 2022, 11:54
,,Turcanu taie si spanzura in ograda lui, nimeni nu are ce sa-i faca, nici primarul, nici militia, nici procuratura, toti e prieten cu el, chiar si cei penali' Bravo Turcanu , felicitari, esti cel mai tare din parcare...de la cornisa, esti pe drumul cel bun spre decadere!
5 mai 2022, 10:30
A făcut parte din comisie și jurista instituției,dar punctul ei de vedere a fost ignorat de comisie și de penalul în funcție de conducere .
5 mai 2022, 09:17
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.2 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-2.9 o C
Ştefăneşti
-0.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.