Știrea zilei
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia

La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.

Liviu Dragnea s-a certat cu Codrin Ștefănescu


La nivel central a izbucnit un conflict între cei doi foști lideri social-democrați, iar Liviu Dragnea a hotărât să părăsească proiectul APP.


Strict juridic, nu a avut din ce funcție să își înainteze demisia întrucât prin condamnarea din 2019 i s-a interzis ca până în 2024 să dețină posturi de conducere în cadrul unor formațiuni politice, neavând voie nici măcar să fie simplu membru.


În schimb, cel puțin ca marketing politic, partidul fusese construit bazându-se pe notorietatea acestuia.  


Prietenia dintre Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu s-a rupt la o ședință a Comitetului Executiv al APP care a avut loc pe data de 20 august la Bacău.


Ex-președintele PSD le-a cerut atunci colegilor să nu îi mai folosească numele și imaginea în activitățile partidului, reproșându-i lui Codrin Ștefănescu faptul că ar fi controlat de un grup de oameni de afaceri și că deja negociază locurile pe lista pentru alegerile parlamentare din 2024.

 

Pârjol în teritoriu


La scurt timp, una câte una organizațiile județene APP, abia constituite, au început să se rupă de partid. Până pe 1 septembrie, 20 de filiale se retrăseseră deja din Alianța Pentru Patrie, pentru ca la jumătatea acestei săptămâni să se ajungă, potrivit liderului APP Botoșani, la aproximativ 30.


În ultima zi a lunii august, filialele care la acea dată își anunțaseră plecarea au explicat că ”majoritatea zdrobitoare a membrilor APP” au aderat la acest partid datorită lui Liviu Dragnea și, ca atare, i-au cerut acestuia ca, ”împreună cu noi și alte sute de mii de români, care ne vor urma, să construim un nou proiect politic românesc, patriotic și suveranist și care să prezinte românilor programul de salvare a țării și redobândire a suveranității naționale”.

 

”La Botoșani nu mai există APP”


La Botoșani, filiala APP a încercat practic să mai existe. Conducerea de aici a solicitat radierea organizației de la Autoritatea Electorală Permanentă, iar miercuri Răzvan Rotaru a avut programată deplasarea la bancă pentru închiderea contului.


Ex-deputatul susține că reușise să înființeze 45 de organizații locale cu un total de 700 de membri și că nimeni nu rămâne la APP.


”Majoritatea celor care au venit în Botoșani, au venit pentru Liviu Dragnea, nu au venit pentru Codrin Ștefănescu. De fapt, noi ne-am dat cu toții demisia, în bloc. Eram plecat în vacanță și am avut o discuție la telefon cu toți colegii din board și la unison au spus: ne dă demisia cu toții. La Botoșani nu mai există APP”,


Răzvan Rotaru, președinte interimar APP Botoșani.


Printre cei plecați se regăsesc inclusiv fostul deputat Tamara Ciofu și fostul prefect, președinte al Consiliului Județean și deputat Costică Macaleți.

 

razvan rotaru

 

Punct și de la capăt


Deja foștii APP-iști trebuie să înlăture panourile publicitare de prin oraș, dar și de la sediul pe care l-au închiriat în bulevardul Mihai Eminescu, în apropierea Tribunalului, Răzvan Rotaru arătând că ”așa este în politică”.


De altfel, după închiderea filialei, timp de o lună chiria va fi plătită pe persoană fizică.


Cele întâmplate nu înseamnă însă neapărat punctul final al carierei politice pentru cei implicați în APP.


La nivel central se poartă negocieri cu o altă formațiune politică la care ar putea adera majoritatea celor plecați alături de Liviu Dragnea din APP.  

 

sediu app botoani

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
PNL mai la putere decât PSD-ul la Botoșani, politicienii de la guvernare s-au purtat ca niște fecioare de Ziua Națională a României – FOTO&VIDEO

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Ura si " la gara";Ce am avut si ce.am pierdut,niște expirati gata sa se "sacrifice" ptr popor!avem destui si la alte partide cu staif, mai buni nu găsim, mai rai nu ne trebuie!
11 septembrie 2022, 07:39
Alianta Prostiei Permanente....asta ne lipsea, in rest avem de toate....
10 septembrie 2022, 22:22
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.3 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
12.7 o C
Ştefăneşti
14.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.