Știrea zilei
Nervi grei de la funcția de prefect, vărul Flutur a băgat liberalii botoșăneni în ședință: De ce mai primesc telefoane?

După ce s-a întâlnit miercuri cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, Gheorghe Flutur a avut o întrevedere și cu liderii PNL Botoșani. Ședința s-a desfășurat în cabinetul prefectului și a avut ca temă principală tocmai bătălia care se poartă în organizație pe această funcție.

”Să respectăm democrația de partid!”


Președintele CJ Suceava, care este și prim-vicepreședinte național al PNL, s-a arătat contrariat de faptul că este contactat în continuare de unii capi ai filialei de la Botoșani pentru a bloca înlocuirea lui Dan Nechifor sau pentru a impune o altă persoană în această funcție.


”Să respectăm democrația de partid”, a fost îndemnul lui Gheorghe Flutur, care a amintit faptul că Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a votat deja susținerea lui Sorin Cornilă pentru ocuparea acestui post.


Hotărârea a fost adoptată încă de la începutul lunii octombrie a anului trecut, iar Gheorghe Flutur i-a întrebat pe liberalii prezenți la ședință ”de ce mai primesc telefoane?”


Și-a exprimat nedumerirea și față de faptul că, în ciuda deciziei din BPJ, unii liberali au făcut intervenții pe cont propriu și la București pentru nerespectarea acesteia și rămânerea în funcție a lui Dan Nechifor sau nominalizarea altei persoane decât Sorin Cornilă.

 

Unde-s foștii pedeliști?


Culmea este că în acea ședință restrânsă Gheorghe Flutur și-a exprimat nemulțumirea și față de atitudinea vărului său, Cătălin Flutur, care ar fi încercat blocarea schimbării prefectului.


De altfel, prim-vicepreședintele PNL a întrebat unde se află actualul consilier local și a fost informat că este plecat în concediu, în Dubai.


Gheorghe Flutur a întrebat și de ce lipsește Cristian Achiței, unul dintre cei prezenți răspunzându-i că a fost invitat și nu cunoaște motivele pentru care nu a venit la întrunire.


”Atunci ne supărăm”, a fost reacția lui Gheorghe Flutur.

 

Mulțumiri lui Dan Nechifor


Acesta le-a transmis liberalilor să se liniștească și să se alinieze în spatele ”lui Costel” (Costel Șoptică – președintele PNL Botoșani – n.r.) și să înceteze orice acțiune privitoare la schimbarea prefectului care nu respectă hotărârea aprobată de BPJ.


La final, Gheorghe Flutur chiar i-a strâns mâna lui Dan Nechifor, căruia i-a mulțumit pentru activitatea depusă ca prim reprezentant al Guvernului în județ, exprimându-și totodată dorința ca acesta să rămână în continuare în echipa liberalilor.


Doar că actualul prefect a replicat că se va întoarce la Fisc pe un post de funcționar public și nu va putea activa decât ca simplu membru PNL.


De altfel, la ședință a luat parte și succesorul desemnat al lui Dan Nechifor, consilierul județean Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Alături de deputatul Costel Șoptică, la întâlnire au participat primarii orașelor Flămânzi – Dan Oloieriu, Darabani – Alin Gârbaci, Ștefănești – Florin Buțura, Mihai Eminescu – Verginel Gireadă și Păltiniș – Costel Romanescu.


Când Gheorghe Flutur și-a exprimat consternarea pentru meciurile din PNL Botoșani s-a făcut liniște, mai ale că unul dintre cei prezenți la ședință s-a dat peste cap pentru a impune alt prefect decât cel votat în BPJ.

 

De ce atâta înverșunare pentru această funcție


Unii lideri proveniți din fostul PDL și alții din actualul ALDE, care va fuziona însă cu PNL, încearcă din octombrie, de la nominalizarea lui Sorin Cornilă, blocarea accederii acestuia pe post.  


Miza înlocuirii prefectului este una uriașă pentru ex-primar întrucât relația pe care o are cu Dan Nechifor a constituit o centură de siguranță pentru fostul edil șef. Astfel, unele hotărâri ale Consiliului Local pe care social-democrații reușeau să și le impună chiar dacă nu au majoritatea, erau atacate de prefect în instanță, blocând astfel aplicarea lor. Valul de atacuri asupra hotărârilor privitoare la SC Eltrans SA, acolo unde liberalii dețineau postul de director, este un exemplu în această privință.


Ei bine, numirea unui alt prefect ar putea însemna startul inițierii hotărârilor referitoare la destructurarea SC Locativa SA, condusă de Cătălin Flutur și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement, în fruntea căreia se află Eugen Țurcanu, doi ex-PDL-iști care sunt directorii acestor unități încă de la înființarea lor.

 

PSD-iștii: oricine, numai Nechifor nu


Sunt proiecte pe care social-democrații nici nu le-au inițiat de când au preluat conducerea Primăriei Botoșani și pentru că erau convinși că și chiar dacă reușesc să obțină girul Consiliului Local, Prefectura le-ar fi atacat în instanță și nu ar fi putut să le aplice.


Ori tema schimbării prefectului a fost abordată se pare și la întâlnirea pe care lidera județeană a PSD a avut-o cu omologul sucevean de la PNL. Și asta în condițiile în care, nemulțumiți de atacarea de către prefect a bugetului pentru drumuri al CJ pe 2021 și a mai multor hotărâri ale Consiliului Local inițiate de primarul Cosmin Andrei, social-democrații ar fi transmis la negocierile privind împărțirea funcțiilor de conducere la Prefectură, că sunt de acord să primească PNL postul de prefect doar cu condiția ca Dan Nechifor să fie înlocuit.


Iar Gheorghe Flutur le-ar fi dat de înțeles că schimbarea se va produce, posibil chiar săptămâna viitoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Val de demiteri în rândul prefecților și subprefecților, s-au făcut și mai multe numiri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Tragedie învăluită în mister: Botoșănean de 43 de ani mort fulgerător în Italia
Forțele de ordine continuă investigațiile.
Milionar botoșănean mort la New York, un fost manechin a făcut anunțul - GALERIE FOTO
Născut la Rediu, în județul Botoșani, Nelu Bălan a fost o vreme ospătar în Iași și pe timpul comuniștilor a fugit din România în Israel. De acolo a plecat în Elveția, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii, devenind o celebritate în industria ospitalității din New York.
Spitalul în care medicii își amenință pacienții că îi dau pe mâna procurorilor dacă îndrăznesc să vină cu plicul: Sun la DNA, lasă-mă în pace VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o unitate sanitară din Botoșani atențiile acordate cadrelor medicale sunt cel mult sub forma unui buchet de flori, eventual a unei ciocolate. Aceasta pentru că doctorii de aici refuză ferm cadourile la plic.
Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
I-as trimite pe toti in Dubai si as aduce aduce altii care au lucrat ceva util, au experienta minimum 10 ani si nu au furat.
22 ianuarie 2022, 17:55
am impresia ca unii crapa de ciuda ca prin schimbarea lui nechifor, le cad scaunele, wauuu, devin chiar someri si cum nu stiu nika sa faca decat datul cu gura, e jale ba
22 ianuarie 2022, 17:15
Poate te sună "băse"Sau poate "nuți"p.s pentru oi
22 ianuarie 2022, 13:37
Nu vă este rușine?Băsiști,i aia care ați pupat și pupați dosul.Acum sunteți "liberali"?Serios....niște zdrențe curviștine....zdrențe....Toți informatori și membri comuniști!!!!Oamenii mureau în spitale fără tratament, iar tu aveai rezerva și mâncare de la restaurant ptr că erai "medic"Marș!Vii tu acum și faci ordine?Mută oile de pe munte!Acum nu mai scrii nimic pentru Elena Udrea?Eu la 14 ani am ieșit în Piața Revoluției, tu ai fost ascuns prin "grajuduri" cu unul cozmâncă (ăla de la Talpa)
22 ianuarie 2022, 13:35
soptica și cățelul cornila sunt mana în mana cu PSD. Asta e realitatea, de asta se și vrea impunerea gusatului la prefectura...
22 ianuarie 2022, 13:00
Eujeeen!!! Unde ești capi tuti capi??? Hai treci in particular javra ordinara.
22 ianuarie 2022, 12:01
Curvarsareala PSD-PNL pe banii nostri.Asta votează prostimea. Niste nulități care după ce se vad vedete încep să nu mai încapă unul de altul.Culmea, acuma stau bot la bot, mâine se spurca pe la televiziuni și în presa. Iar noi suportăm acești nesimțiți care li se pare ca ei pot decide soarta oamenilor, cand ei nici pe a lor nu o au clară și nu o decid corect.Duduia Federovici cu scoala vieții, având doar golani analfabeti pe lângă ea, nu-i convine de cei cu scoala.Incet, încet, aceasta elimină toti adevărații intelectuali, iar Botosani va fi sub dominația de gașca făcuți unul și unul pe același calapot. Șoferi, metrese, menajere, fufe care sa-i cante osanele.Federovici = Elena Ceaușescu
22 ianuarie 2022, 11:24
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR. Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9633 lei
USD
Dolarul SUA
4.6099 lei
CHF
Francul elveţian
5.0913 lei
GBP
Lira sterlină
5.7790 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3216 lei
XAU
Gramul de aur
293.6078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4361 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
14.0 o C
Bucecea
14.7 o C
Darabani
10.3 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
14.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.