Știrea zilei
Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE

Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.

A fost odată PDL!

 

Amintirea PDL la Botoșani a fost menținută cumva „vie” prin fostul sediu din Aleea Maxim Gorki care a găzduit o sumedenie de evenimente politice, de la conferințe de presă la pregătirea unor alegeri de toate tipurile.

 

În vara anului trecut, printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cosmin Andrei, fosta casă pedelistă care era utilizată ca sediu secundar al actualului PNL Botoșani a trecut în administrarea Primăriei, fiind preluat de la SC Locativa SA. Aceeași hotărâre stipula că se reziliază și contractul de închiriere în vigoare iar argumentul întregului demers a constat în faptul că o primărie poate acorda un singur sediu pentru un partid, în vederea desfășurării activității.

 

La jumătate de an distanță, clădirea în care funcționa și un cabinet parlamentar a fost eliberată cu totul.

 

Iar din bugetul pe 2023 au fost alocate fonduri pentru lucrări de modernizare.

 

„După preluarea clădirii din Maxim Gorki am alocat finanțarea necesară reabilitării acestui imobil care se află într-o stare de degradare, pentru a fi folosit conform destinației pe care am decis-o atunci când am făcut solicitarea de preluare și anume sediul Direcției de Dezvoltare a Primăriei, astfel încât să putem elibera spații de la Casa Cărții pentru celelalte servicii ale noastre pentru că în acest moment colegii lucrează în condiții improprii”,

Cosmin Andrei, primar

 

Din sediu de partid, birouri pentru Primărie

 

Se intenționează ca până în vara acestui an să fie efectuate lucrările de modernizare, care constă în învelitoare nouă și igienizarea spațiilor din interior.

 

În acest fel urmează să fie pusă în valoare o clădire din patrimoniul orașului.

 

„Va fi licitație pentru aceste lucrări. Clădirea fiind în patrimoniul Primăriei, noi nu avem un serviciu de reabilitare imobile așa cum au cei de la Locativa, echipă proprie cu care mai fac anumite lucrări la imobilele pe care le au în gestiune”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Preluarea fostului sediu PDL a deschis calea spre noi analize privitoare la astfel de imobile ale Primăriei utilizate de formațiuni politice.

 

Și, acolo unde există suspiciuni că sunt sedii în care nu este desfășurată activitate, municipalitatea ar folosi toate pârghiile pentru redobândirea lor.

 

„Dacă ne permite legislația, da. În acest moment cred că mai potrivit ar fi ca acele partide să ne returneze clădirile și aici mă refer la PRM care are un imobil generos care nu este reabilitat și pentru care plătesc chirie, iar activitatea nu mai este la fel de intensă cum a fost când au avut cele mai bune rezultate în alegeri. Dar legea nu permite în acest moment și poate ar fi trebuit o modificare legislativă prin care să putem acorda sedii doar partidelor parlamentare”,

Cosmin Andrei, primar

 

Politica de subzistență 

 

Liderul Partidului România Mare (PRM) – Filiala Botoșani, formațiune practic inactivă în spațiul public, în anii fără alegeri, a rămas Valeriu Apetrei, văzut recent pe la AUR.

 

Deși nu are o activitate politică intensă, liderul PRM susține că sediul din cartierul Bucovina este totuși folosit de membrii de partid.

 

„Mereu suntem noi, trecem, venim... Nu suntem acum. La noi nu sunt bani la partid ca să stea în permanență. Noi nu primim fonduri, nimic. Noi suntem cu autoadministrare, autogospodărire, auto... Din cotizații, noi strângem cotizațiile, dacă avem sediul și-l întreținem din cotizații cu toate plățile la zi, înseamnă că nu-și permite nimeni să dea niște bani degeaba”,

Valeriu Apetrei, președinte PRM

 

 

PRM ar urma să revină pe scena politică locală începând cu luna mai a acestui an, unul preelectoral, promite președintele de la Botoșani.

 

Valeriu Apetrei susține că partidul pe care-l conduce numără în jur de 500 de membri cotizanți în întreg județul și că în 2024 dorește să se regăsească pe listele de alegeri, probabil în alianță cu alte formațiuni. Cât despre sediul de partid, refuză să se gândească la varianta în care l-ar preda Primăriei Botoșani. Ba mai mult, s-a gândit să-l cumpere: „Am vrut să-l cumpărăm prin 2020, dar nu am reușit. Poate, pe la anul reușim să-l cumpărăm”.

 

600 de lei pe lună,

achită PRM Botoșani chirie lunară către Locativa

 

În urmă cu 20 de ani, în această clădire a funcționat Inspectoratul de Stat pentru Persoane cu Handicap, structură care funcționa separat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

De-a lungul anilor au tot fost înregistrate solicitări din partea mai multor filialele politice de la Botoșani pentru sedii de la Primărie, însă acestea nu au fost onorate, întrucât municipalitatea nu mai are imobile pentru această destinație.  

 

Printre partidele neparlamentare care au sedii de la Primărie se regăsesc: PMP, ALDE și PRM.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-a votat: PSD-iștii i-au lăsat pe liberali fără fosta casă a PDL-iștilor
ACUM: PNL-iştii îşi încep campania la fostul sediu al PDL - FOTOGALERIE
Flutur după ședința cu scântei: Colegii din vechiul PNL au fost cu 30 mai mulți decât cei din fostul PDL

 

DUREROS: Șoferiță judecată la Botoșani pentru moartea în accident a fiicei de 9 ani
 Dosarul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie.
Prefectul a sesizat MAI-ul, sute de oameni stau în aceeași casă, primarul nu mai știe câți cetățeni are în acte: Nimeni nu-mi spune
Suspiciunea că în unele comunități populația a crescut în mod artificial a atras atenția autorităților. Prefectul Sorin Cornilă a solicitat o analiză amănunțită a acestor localități.
Blocurile sociale de la ANL Cișmea aproape gata, cetățenii din Centrul Istoric au prioritate: Nu putem risca viețile chiriașilorGALERIE FOTO
Ansamblul de locuințe sociale nou ridicate în zona ANL Cișmea este aproape de finalizare. Constructorul a reușit să realizeze finisajele exterioare, urmând ca în ultima etapă să se ocupe de intervențiile la interior.
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați
Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.
Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava
Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.
Noul stadion va fi construit pe patru nivele, cu tribune acoperite, loje VIP, parcare subterană și supraterană și spații comerciale – DETALIILE făcute publice de primar – VIDEO
După schimbul dur de replici între Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, proprietarul FC Botoșani și primarul Cosmin Andrei, edilul șef a dorit să explice public ce demersuri a întreprins pentru ca Stadionul Municipal din Botoșani să aibă parte de lucrările de modernizare care au tot fost promise de-a lungul anilor.
Se pregătește un nou sens giratoriu într-o zonă extrem de aglomerată: Este o intersecție foarte complicată VIDEO & FOTOGALERIE
Primăria Botoșani are în plan anul acesta reînființarea sensului giratoriu de la Botoșani Shopping Center, în zona showroom-ului Darex Auto. Amenajarea acestuia face parte dintr-un proiect mai larg de refacere a străzii Sucevei.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a venit special până la Botoșani pentru un spectacol al Filarmonicii – VIDEO & GALERIE FOTO
S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.