Știrea zilei
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO

Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.

Venit teoretic pentru Gheorghe Zamfir, practic pentru mai mult pentru PSD


Oficialul guvernamental și-a început turneul prin județ la Primăria Dorohoi, condusă de un PSD-ist, a continuat la Muzeul de Științe ale Naturii din același municipiu, după care a susținut o conferință de presă alături de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, ministrul Muncii Marius Budăi, deputatul Alexandra Huțu și subprefectul Paula Berențan, toți de la PSD. Apoi a plecat spre Adunarea Generală a PSD Săveni.


Nicăieri pe acest traseu nu au fost invitați președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică și nici măcar prefectul Sorin Cornilă, deși acesta din urmă este reprezentantul Guvernului în județ și ar trebui să fie prezent la orice vizită a unui oficial guvernamental.


Prezent ieri la ”Botoșăneanul TV”, deputatul Costel Șoptică a dezavuat atitudinea liderilor de la PSD, care au confiscat vizita ministrului.

 

”Prin abordarea pe care au avut-o – probabil d-na Federovici, nu cred că s-a ocupat dl Andrei – este una total greșită. Este județul nostru, al botoșănenilor. Județul nu este al PSD-ului, județul nu este al d-nei Federovici”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.

 

Ministrul pus în dificultate: ”mi se șoptește din tribune”


La întâlnirea cu presa de la CJ, reporterul Botoșăneanul l-a întrebat pe ministru despre lipsa oricărui liberal de la acțiunile sale, în condițiile în care PSD guvernează alături de PNL de un an. În acel moment Doina Federovici și Marius Budăi au început să dea din umeri dezaprobator, iar ministrul a recunoscut că, ”mi se șoptește din tribune”, după care a dat o explicație penibilă: ”organizarea o face Filarmonica”.


Aceasta în condițiile în care Filarmonica nu a avut vreun reprezentant nici măcar la amintita conferință de presă. În plus, legal este imposibil ca o asemenea instituție să decidă ca un ministru să participe la o ședință de alegeri de la PSD.

 

Budăi a încercat să o dreagă, Romașcanu a preferat calea penibilului


Realizând situația jenantă, ministrul Marius Budăi a întors-o:


”Conferința de acum este și la invitația noastră, a PSD, n-are legătură cu... ”, după care Lucian Romașcanu a reluat însă tema ridicolă cu Filarmonica, adresând apoi ironii prefectului.


Culmea este că la conferința de presă Prefectura a avut un reprezentant, însă pe subprefectul Paula Berențan, membră PSD, prefectul Sorin Cornilă, component PNL, nefiind invitat.


Vineri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc concertul aniversar ocazionat de împlinirea a 70 de ani de către Filarmonica Botoșani, „Gheorghe Zamfir și prietenii”.


Deși ocupă portofoliul culturii, Lucian Romașcanu a absolvit Facultatea de Comerț de la ASE București. Este senator social-democrat pentru al doilea mandat consecutiv și pe 28 octombrie a fost ales președinte PSD Buzău.

 

VEZI VIDEO DE LA 36.10

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: Liderul politic chinuit de Socrate, LIVE la Botoșăneanul TV – VIDEO
ACUM: Conferința de presă susținută de ministrul Culturii venit la Botoșani - FOTO&VIDEO

 

Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
Pesedeaua=hoarda de analfabeti pusi pe capatuiala
12 noiembrie 2022, 18:09
Economisti la cultura, electronisti la agricultura, educatoare la CJ, juristi la apa, fete distractive ministri sau presedinti de camere, secretari de stat de 28 de ani, sinecuristi la conducere in toate domeniile. Ne distrugem singuri.
12 noiembrie 2022, 15:28
Nu este judetul lui Federovici, e a lui Soptica, Turcanu si Virginel-cei trei titani ai perioadei prospere pe care o traversam. Federovici e buna doar la munca si nu se da in laturi de la asta. Aduce bani, face investiti in judetul in care in perioada pnl s-a furat doar. Despre Cosmin Andrei se poate spune ca a cladit tot ceea ce Flutur distrusese platind milioane de euro pt asta. Dar liberalii nu pricep. Vor pricepe la numaratul voturilor al cui este judetul.
12 noiembrie 2022, 10:18
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
 ”I-a luat Necuratul privirea. Nu e adevărat. Dacă zice dl Becali că acolo a fost fault (n.r. la duelul Tudor Băluță – Adrian Șut)… atunci face mișto de noi. Trebuie să recunoască, pentru că nu a fost fault. Nu cred c ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6717 lei
CHF
Francul elveţian
5.1335 lei
GBP
Lira sterlină
5.7103 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1436 lei
XAU
Gramul de aur
288.7148 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2740 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9996 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4665 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.2 o C
Dorohoi
18.0 o C
Bucecea
18.9 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
19.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.