Știrea zilei
Managerii spitalelor din Botoșani, AVERI modeste: Unii fără case sau mașini, alții cu economii puține și plini de datorii

Conduc unitățile sanitare din județul Botoșani însă oficial nu au o avere impresionantă. Nu dețin mașini extrem de scumpe sau multe terenuri, iar în unele cazuri au mai multe împrumuturi decât bani în cont.

Șefii instituțiilor publice sunt obligați prin lege să-și completeze declarațiile de avere în fiecare an. Managerii celor patru spitale din județul Botoșani s-au conformat întocmai și au completat documentele cu veniturile obținute în anul 2021 și bunurile pe care le dețin.

 

Nici datorii, nici economii

 

Doina Caba este la conducerea celei mai mari unități spitalicești din județul Botoșani, în speță Spitalul Județean „Mavromati”.  Președintele Consiliului Județean a semnat ordinul de numire, în luna noiembrie a anului 2020, într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar. Iar mai apoi a susținut un concurs pe care l-a promovat cu brio.

 

Economist la bază, Doina Caba este din Darabani și deține împreună cu soțul ei un apartament în orășelul din nordul județului.

 

Venitul anual încasat la Spitalul Județean „Mavromati” a fost de 128.518 lei. Soțul ei lucrează tot în acest spital și a obținut venituri în cuantum de 28.765 de lei, iar din activitățile de consultanță acordate a declarat suma de 48.000 de lei.

 

Potrivit declarației de avere, Doina Caba deține două autoturisme marca VW Golf.  Nu are terenuri, împrumuturi și nici economii.

 

 

Doar teren și ceva bani în cont

 

Cătălin Dăscălescu este singurul manager care nu a susținut încă concurs pe post. A fost numit de primarul Cosmin Andrei la conducerea Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” în luna martie a acestui an.

 

Managerul de la Spitalul de Recuperare deține împreună cu soția lui un teren de 1053 metri pătrați în comuna Curtești.

 

Oficial, la momentul completării declarației de avere, nu avea locuință și nici mașină. Are în schimb un depozit bancar în cuantum de 26.000 de lei.

 

Medic stomatolog de profesie, acesta a obținut venituri din activități independente în cuantum de 114.786 de lei.

 

Soția lui a acumulat 155.226 de lei din salariul ca medic neurolog la Spitalul de Recuperare, iar de la un cabinet privat 19.800 de lei.

 

 

Fără casă dar cu economii în cont

 

Costel Lupașcu este manager la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul reședință de județ. A susținut un concurs în urma căruia a ieșit scântei, iar problema urmează a fi tranșată definitiv în instanță.

 

Fostul deputat nu are declarate terenuri sau locuințe. Deține două autoturisme, un Audi din 2013, și un Daewoo din 2004. 

 

Are depozite bancare în cuantum de 13.289 de lei, 25.000 de euro și 7.000 de dolari. Venitul anual obținut la spitalul TBC a fost de 172.123 de lei. Soția sa a acumulat 88.000 de lei din salariul de la Consiliul Concurenței București. Tot la capitolul venituri este precizată și alocația fetiței de 2.568 de lei.  

 

 

Managerul cu cele mai multe datorii

 

Valerian Andrieș conduce spitalul din cel de-al doilea municipiu al județului. Deține un teren intravilan și două agricole. Împreună cu soția sa are o casă de locuită în satul Săucenița. Managerul de la Dorohoi are două mașini respectiv un Peugeot 508 și un Mercedes Benz.

 

Chirurgul din fruntea spitalului are mai multe depozite bancare cu o valoare totală de peste 12.600 de lei.

 

Are însă și cinci credite, inclusiv un leasing, suma totală fiind de 686.829 de lei.

 

Venitul anual încasat la spital a fost de 224.948 de lei. Soția sa este consilier la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și a obținut un salariu de 31.566 de lei.

 

La secțiunea alte venituri, Valerian Andrieș a trecut și cele două alocați alte copiilor în cuantum total de 5.078 de lei.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei

 

Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
SCHIMBARE de ultim moment la o instituție de la Botoșani – DECIZIA care a surprins angajații care au intrat în weekend cu șef nou – FOTO
Documentul a fost transmis prin poșta electronică fără ca șefii de la București să intervină suplimentar în anunțarea faptului că instituția publică de la Botoșani are un nou șef.
Marii oameni de afaceri disperați din cauza prețului aberant al energiei: Murim în chinuri / Închidem acest an într-un dezastruFOTOGALERIE
Câteva dintre cele mai mari companii din Botoșani au participat prin acționari sau directori la o întâlnire care a avut loc la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) referitoare la prețurile uriașe pe care le-a atins energia.
AUR le face cu ochiul liberalilor! Tânăr antreprenor cu „viitor pe liste”, plecare din PNL pentru partidul lui Simion – FOTOGALERIE
Sunt deja câteva săptămâni de când s-a produs ruptura prin demisia din PNL și semnarea adeziunii la AUR.
AVERILE doamnelor care ridică mâna pentru binele orașului, de la venituri din „toate părțile” la trai apropiat de anonimat
Consiliul Local Botoșani are în componență șapte doamne și domnișoare care votează alături de 16 domni pentru așa zisul bine al orașului. Este un parlament mai mic care adoptă hotărâri în locul legilor, ce se aplică doar pe plan local.
Lasă şefu că pui matale o pilă la cantina săracilor.
23 august 2022, 16:26
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Cred că astăzi mai scriem o pagină de istorie pentru prelungirea autostrăzii A7 Suceava – Botoșani. Va fi o zonă dinamică de dezvoltare între Suceava și Botoșani în perioada următoare. Eu asta o văd și în perspectiva ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.7278 lei
CHF
Francul elveţian
5.0120 lei
GBP
Lira sterlină
5.7274 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3950 lei
XAU
Gramul de aur
266.4903 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2003 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1913 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5438 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2021 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.3 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
3.7 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
3.2 o C
Ştefăneşti
4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.