Știrea zilei
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO

După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  

Vis pierdut în sute de lumini


”Iris Simfonic” s-a intitulat spectacolul organizat de Filarmonica ”George Enescu” care a umplut din nou până la refuz Casa de Cultură a Sindicatelor.


Grupul rock a început concertul cu piesa ”Ea mă minte”, iar la cea de a doua, ”Vis pierdut”, sala deja s-a aprins la modul propriu al cuvântului.


Sute de luminițe de la telefoane au creat senzația unui cer plin de stele căruia de pe pământ îi cântau Cristi, Valter și Doru, acompaniați fiind de orchestra simfonică botoșăneană.


Celebrul solist vocal, în mare formă, a interacționat pe tot parcursul show-ului cu publicul, care a cântat împreună cu artiștii de pe scenă.


Au urmat ”Să nu crezi ce-ți spun acum” și ”Casino”, după care orchestra a rămas singură și sub bagheta lui Alexandru Ilie, dirijor permanent la Opera Comică pentru Copii și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, a cântat „Sweet Child O' Mine” -  Guns N’ Roses și ”Smoke on the Water” -  Deep Purple.

 

Premieră live cu Filipisima

 

Băieții care au făcut istorie cu ”Iris” în rock-ul românesc au revenit cu ”Lady in black” by Uriah Heep, după care pe scenă a urcat și Felicia Filip.


Cu apariții în teatre lirice de renume mondial, precum “Staatsoper” din Viena, “Covent Garden” din Londra și operele din Dortmund, Toulon, Dresda, Barcelona și Rotterdam, ”Filipisima” este cea care a realizat o premieră în muzica românească, fiind prima soprană care s-a asociat cu o trupă rock.


Astfel că la Botoșani au interpretat împreună ”Baby”, ”Ultima toamnă”, ” De vei pleca” și în premieră live ”Mă întorc acasă”. A fost și un moment de răbufnire al lui Cristi Minculescu față de politicile posturilor private: ”Ați auzit această piesă la radio? Nici noi!”


În cursul săptămânii, Felicia Filip a anunțat reprezentația de la Botoșani inclusiv la Kanal D:


”Luăm un avion ca să ajungem la Botoșani, unde peste puțin timp, împreună cu Filarmonica de acolo vom susține un concert de rock simfonic și suntem așteptați cu nerăbdare și cu bucurie. Deja este sold out acolo”.

 

O ”floricică” de Iris în dar


”Pe ape”, ”Somn bizar”  și ”Strada ta” i-au făcut pe spectatori să aplaude ca la un veritabil concert rock, pentru ca, ceea ce părea a fi finalul, să fie emoționant. ”Vreți o floricică de Iris?” a întrebat Cristi Minculescu și cum răspunsul a fost un ”Daaaa” din sute de piepturi, el și colegii săi au cântat ”Floare de Iris”.


La final a ținut să mulțumească managerului Filarmonicii, Mirel Manea și impresarului artistic, Liviu Sorinel, pentru că au făcut posibil acest concert.


”Mulțumim din inimă. Vă mulțumim la fel de mult pentru că ați venit la mijloc de weekend și ați cântat așa frumos în seara aceasta alături de orchestra simfonică minunată de aici, de la Filarmonica Botoșani, condusă de nu mai puțin minunatul Alexandru Ilie. Puteți să îi aplaudați încă o dată”,


Cristi Minculescu, solist vocal.


Și-a exprimat totodată speranță că ”ne vom revedea foarte curând”.

 

”Vă arătăm muzica în toate formele ei”


În fața spectatorilor au venit și reprezentanții instituției, care dată fiind tema rock a evenimentului, au abordat ținutele vestimentare de rigoare.


”Și noi promovăm orașul alături de cei care ne sprijină: Primăria municipiului Botoșani, Consiliul Local, dl primar Cosmin Andrei, căruia îi mulțumim că tocmai a venit de la o emisiune foarte frumoasă pe un post național”,


Liviu Sorinel, impresar artistic Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.


Iar conducătorul unității municipalității botoșănene s-a adresat la rândul său publicului cu gânduri și câteva... procente edificatoare.


”Botoșani este deja un spirit, sunt convins și nu am nici un dubiu. Spun acest lucru pentru că botoșănenii sunt foarte apropiați de această filarmonică remarcabilă pentru că gradul de ocupare în sala de spectacole la concertele noastre este acum de peste 90%, față de 30% cât era în anii anteriori. Așadar, vă așteptăm în continuare la concertele noastre să vă arătăm muzica în toate formele ei și cultură pentru toate gusturile. Vă mulțumesc frumos”,


Mirel Manea, manager Filarmonica ”George Enescu” Botoșani

 

A sărit lumea de pe scaune!


Doar că surpriza a venit după piesa care de obicei încheie concertele celebrilor rockeri români. Reveniți pe scenă la bis au cântat ”(I Can't Get No) Satisfaction” - Rolling Stones și ”Highway to hell” - AC/DC.


Nimeni nu a mai stat atunci pe scaun! Toată lumea s-a ridicat, a aplaudat și a cântat. Inclusiv primarul Cosmin Andrei, venit la concert alături de soția sa, Ana-Maria.


Concertul ”Iris Somfonic” dedicat Mărțișorului și Zilei Femeii este poate și un preambul la un show de rock simfonic fără precedent la Botoșani, pe care Filarmonica ”George Enescu” îl pregătește împreună cu Prague Philharmonic Orchestra din capitala Cehiei.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Tribut Maria Tănase în spectacolul Filarmonicii, o artistă din Republica Moldova a impresionat publicul: Mulțumesc UniversuluiVIDEO & GALERIE FOTO
Iris și Felicia Filip au aprins Casa Sindicatelor, de la Beethoven la zurgălăi și ”Strada ta” - VIDEO & GALERIE FOTO

 

Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am avut o durere că nu a fost lângă mine pentru că eu am suferit niște pierderi fizice și emoționale. Și el nu a înțeles pierderea mea fizică. Dar l-am iertat și i-am iertat pe toți din viața mea. Pentru că dacă nu ier ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9640 lei
USD
Dolarul SUA
4.6302 lei
CHF
Francul elveţian
5.1284 lei
GBP
Lira sterlină
5.7480 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3014 lei
XAU
Gramul de aur
290.1652 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3397 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0306 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6665 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.3 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
17.9 o C
Ştefăneşti
14.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.