Știrea zilei
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO

După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.

Dragoste în stil italian


... Zi în care la Casa de Cultură a Sindicatelor s-a pus în scenă ”Innamorato di te”, o seară romantică de muzică italiană la reușita căreia, pe lângă orchestra botoșăneană, și-au dat concursul artiști din Cluj, Iași și Suceava.


Iar din inima Transilvaniei a venit să încânte publicul din nordul Moldovei baritonul Florin Estefan (foto sus, primul din stânga, îmbrăcat complet în negru), nimeni altul decât managerul Operei Naționale Române din Cluj. Nu singur, ci alături de colegul său, tenorul Eusebiu Huțan.


Au început cu ”L'appuntamento”, au trecut prin ”Love in Portofino” și ”Senza fine”, au poposit la ”Carnaval la Venetia”, au ciocnit o ”Champagne”, iar apoi ”A mano a mano” au realizat că... ”Vivo per lei”.


Pe tot parcursul incursiunii muzicale prin Roma, Milano, Napoli, Veneția, Firenze și prin alte orașe încântătoare din Italia, dirijată de Vladimir Lungu și acompaniată la pian de Ovidiu Lup, pe spatele scenei, dar și pe plafonul sălii au fost proiectate imagini stilizate din mirifica peninsulă.


Un concert susținut între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii nu putea fi lipsit de ”Your love” by Ennio Morricone, de ”Mi manchi”, de ”Adagio” by Lara Fabian și, mai ales, ”Te voglio bene assai”.

 

”Un sirop cu muzică de așa natură încât oamenii să fac diabet alături de noi, așa-i de dulce”


Romantismul italian a avut parte de câteva reprize de umor românesc. Nu, nu a fost invitat din nou Horațiu Mălăele. Responsabil a fost chiar Florin Estefan, care pe lângă incontestabilele calități de bariton a dovedit și reale însușiri de actor. A binedispus spectatorii în mai multe rânduri. După ce i-a avertizat încă din start că, ”sunt o combinație fatală între un moldovean și un ardelean care vorbește mult și încet”, la final, când i s-a cerut să cânte ”O sole mio”, a răspuns că, ”îți trebuie voce pentru piesa asta”.


”Sunt alături de colegul meu sucevean... Mi-a zis că nu e bine să spun la Botoșani că e sucevean, dar mama lui e din Botoșani și poate nu ia bătaie aici”, a afirmat Florin Estefan la prezentarea colegilor, spre amuzamentul publicului.


După care a continuat cam în aceeași notă.


”Este un program pe care l-am gândit împreună cu Eusebiu undeva prin vară. Mergeam la o biserică greco-catolică din Blaj, era o întâlnire cu ceva cardinali pe acolo și eram invitați și pe drum ascultam Bocelli și treburi dintr-astea siropoase și am zis: ce fain ar fi să facem și noi un concert romantic, nu numai de operă, că astea sunt grele, e cu suferință, cu moarte, se bat, tenorul câștigă, baritonul, adică eu, totdeauna împotrivă. Și am zis: hai să facem un sirop cu muzică de așa natură încât oamenii să facă diabet alături de noi, așa-i de dulce. Și am gândit un program alături de Eusebiu, acest «Innamorato di te» și am văzut că are succes. Și sunt la Botoșani grație managerului dvs., Mirel Manea, colegul meu de suferință”,


Florin Estefan, manager Opera Națională Română Cluj.

 

„Regele jazzului la acordeon” și fiicele sale


Seara italiană a fost completată de prezența inedită a acordeonistului Emy Drăgoi, poate mai cunoscut în Franța decât în România. Și aceasta pentru că, după ce a învățat la Liceul de Artă din Ploiești, a plecat la Academia de Jazz Bill Evans din Paris, unde a studiat pianul. Aici a înregistrat mai multe albume, unul dintre ele, din 2008, fiind lansat în 32 de țări.

 

Supranumit în ”Hexagon”, „Regele jazzului la acordeon” a venit la Botoșani cu fiicele sale, Bianca și Alessia Drăgoi, care la vioară au cântat împreună cu tatăl lor ”Por una cabeza” de Carlos Gardel și ”Csardas” de Vittorio Monti. Emy Drăgoi a relevat calități parcă nebănuite ale acordeonului, reușind să încânte publicul cu ”Tarantella napoletana”.


Și pentru că am amintit de ”Por una cabeza”, trebuie să spunem că spectacolul nu a fost unul sută la sută italian. Pe lângă amintita melodie, spre finalul concertului Emy Drăgoi a cântat și ”Ciuleandra”.


”Volare”, ”Parla piu piano” și ”Il mondo” au mai făcut parte din repertoriul serii, care s-a încheiat cu bis și aplauze furtunoase pe prima dintre aceste piese și asta după ce, la prima interpretare, publicul a cântat alături de soliștii Operei Naționale din Cluj.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Seara în care Parisul s-a mutat la Botoșani - Teatru muzical în premieră pe scena de la ”Sindicat”: șansonete, pantomimă și... Moulin Rouge – VIDEO & GALERIE FOTO
Acord în capitala Cehiei pentru un spectacol unicat la Botoșani: Filarmonica din Praga va concerta în Centrul Vechi – GALERIE FOTO

 

Tragedie învăluită în mister: Botoșănean de 43 de ani mort fulgerător în Italia
Forțele de ordine continuă investigațiile.
Milionar botoșănean mort la New York, un fost manechin a făcut anunțul - GALERIE FOTO
Născut la Rediu, în județul Botoșani, Nelu Bălan a fost o vreme ospătar în Iași și pe timpul comuniștilor a fugit din România în Israel. De acolo a plecat în Elveția, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii, devenind o celebritate în industria ospitalității din New York.
Spitalul în care medicii își amenință pacienții că îi dau pe mâna procurorilor dacă îndrăznesc să vină cu plicul: Sun la DNA, lasă-mă în pace VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o unitate sanitară din Botoșani atențiile acordate cadrelor medicale sunt cel mult sub forma unui buchet de flori, eventual a unei ciocolate. Aceasta pentru că doctorii de aici refuză ferm cadourile la plic.
Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR. Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9633 lei
USD
Dolarul SUA
4.6099 lei
CHF
Francul elveţian
5.0913 lei
GBP
Lira sterlină
5.7790 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3216 lei
XAU
Gramul de aur
293.6078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4361 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.9 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
13.8 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
9.8 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.