Știrea zilei
”Îngerul” de la tastatură: Botoșăneanul care a creat platforme online unicat pentru oamenii loviți de soartă – Tot am învățat singur 

Pasiunea pentru programare și dorința neîncetată de autoperfecționare, ambele combinate cu o înclinație spre ajutorarea celor aflați în nevoi, au fost ingredientele succesului pentru un tânăr din Botoșani care a creat câteva sisteme unicat ce vin în sprijinul celor bătuți de soartă. 

A început cu advertoriale


Ionuț Aionițoaie, în vârstă de 37 de ani, are studii economice, însă pe măsura expansiunii online-ului a fost tot mai atras de IT. 


Inițial a scris pentru o firmă din Suceava articole publicitare pentru diverse bloguri, care trebuiau editate și optimizate astfel încât să fie afișate cât mai sus în motoarele de căutare și să aducă beneficii clienților. 


Dar nu s-a mulțumit doar cu atât și a început să aprofundeze. A participat la o mulțime de cursuri de programare, de web design și i-a plăcut ce a văzut acolo. 


”Toate lucrurile astea le-am învățat singur de pe YouTube pentru că îmi place, este pasiunea mea”, 


Ionuț Aionițoaie, programator. 

 

Din America la Botoșani 


Cum online-ul permite lucrul de la distanță, a ajuns să muncească și pentru o companie americană specializată în cupoane și oferte. Acolo colecta practic reducerile oferite de magazinele online și le centraliza pe un singur portal. 


Încet-încet a venit timpul să își pună și la Botoșani în practică acele cunoștințe dobândite de-a lungul anilor. Și a făcut-o într-un mod cu totul special, prin proiecte de suflet. 


Cunoscându-i de ceva vreme pe Ionela și Cristian Tudose, tinerii care cu sprijinul președintelui Asociației Salvează o Inimă, Vlad Plăcintă, au pus bazele casei de bătrâni Sfântul Nicolae de la Frumușica, a aflat despre fluctuația pe care le aveau în aprovizionarea cu alimentele. Ionela și Cristian se bazau pe donații, care în unele zile erau suficiente, în altele lipseau, iar uneori chiar depășeau necesarul. 


”Atunci le-am spus că aș putea construi un program prin care oamenii să își aleagă ziua în care să poată face donații”, își amintește Ionuț Aionițoaie. 

 

Sistem unic de programare a donațiilor pentru mese 


Zis și făcut! A trecut la treabă și a construit un sistem unicat în România de rezervări pentru mese calde destinate vârstnicilor de la Casa Nicolae. 


Astfel, orice botoșănean, dar nu numai, poate alege o dată din calendar și să achite prin transfer bancar, cu cardul sau prin PayPal mâncarea pentru pensionarii de acolo, având posibilitatea de a opta între mic dejun, prânz și cină. Dacă altcineva intenționează să efectueze o donație pentru aceeași zi, însă toate mesele au fost deja asigurate, trebuie să opteze pentru o altă zi disponibilă astfel încât s-a creat o liniaritate în aprovizionare. 


Programul informatic s-a bucurat imediat de succes, campania și calendarul au reușit să strângă donații de peste 130.000 de lei în primele cinci luni după lansare. 

 

Harta ”locuințelor” oamenilor fără adăpost


Dar aceasta nu a fost singura colaborare cu Asociația Happy. Conducătorii ONG-ului se ocupau și cu asigurarea unor mese calde pentru oamenii fără adăpost și ajunseseră să cunoască foarte bine locurile din municipiul Botoșani unde nevoiașii se refugiază. Doar că acele locații nu erau știute și de majoritatea botoșănenilor care poate ar fi fost dispuși să le ofere o masa caldă. Așa că Ionuț Aionițoaie a creat o hartă prin care botoșănenii cu suflet mari pot ști unde trebuie să se deplaseze în oraș dacă vor să îi ajute cu alimente pe cei năpăstuiți de soartă. Pe același principiu a fost create și o hartă a centrelor de colectare a hainelor pentru persoanele nevoiașe din Botoșani.
 

Modul de donații pentru ”Educația salvează nația”


Fiecare se implică în viața cetății după putere, pricepere și mai ales după voință. Iar Ionuț Anițoaie a ajutat cum a știut el mai bine. Așa că a colaborat și cu Asociația Scut Botoșănean pentru care a creat un modul de donații pentru campania ”Educația salvează nația” și un altul pentru o strângere de fonduri cu diferite metode de plata.

”Toate aceste proiecte de mai sus au fost gratuite”, a precizat Ionuț Aionițoaie (foto jos, în centru, cu tricou gri complet, alături de reprezentanți Asociației Happy). 


Adică nu a solicitat vreun leu pentru realizarea lor. 

 

 

ionut aionitoaie

 

Și-a făcut propria companie


Observând succesul de care au avut parte proiectele sale online din domeniul social, Ionuț Aionițoaie și-a luat inima în dinți și a pus bazele ”Imperial Media”, propria sa companie de web design și dezvoltare. Și-a făcut o echipă de oameni creativi, care inovează în permanență și cu toții încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru o afacere pentru că, spune el, ”este imperativ pentru fiecare afacere să aibă un site web. Cu cât site-ul dvs. este mai profesionist, cu atât mai multe avantaje puteți obține”.  


A ajuns astfel să construiască siteuri web de prezentare, magazine online, să presteze servicii de design graphic și redesign site web, de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), Marketing în motoarele de căutare (SEM) Social Media Marketing, Email Marketing, Optimizarea conținutului, Link Building. 


A trecut cu ”Imperial Media” granița a 100 de website-uri construite și atunci când se plimbă prin oraș cu soția și copilul său și vede un nevoiaș are satisfacția că, pe lângă contractele comerciale cu diverse firme, a făcut ceva și ceva absolut benevol pentru cei greu încercați de soartă. 
 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Donație record la Botoșani: 180.000 de euro primiți de un ONG care salvează inimi, de la o singură persoană – VIDEO
Vlad Plăcintă: Vă rog cu lacrimi în ochi să îl salvăm pe David!

 

Căldura se ieftinește și nu prea: Populația plătește la fel, firmele trebuie să dea chiar mai mult - S-a schimbat... filozofia
Propunerile sunt înaintate dezbaterii consilierilor locali care se întrunesc astăzi în ședință ordinară.
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.3 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.