Știrea zilei
Încasări istorice! Muzica bate fotbalul: Filarmonica a ajuns să aibă mai mulți spectatori la un concert decât FC Botoșani la un meci

Schimbarea profundă a repertoriului și aducerea unor nume mari din muzica românească la Botoșani constituie o rețetă a succesului financiar pentru Filarmonica ”George Enescu”. Instituția Consiliului Local Botoșani a înregistrat anul trecut cele mai mari venituri proprii din ultimii patru ani.

S-a depășit cu mult planul


Și dacă 2020 și 2021 au fost ani mai dificili din cauza restricțiilor impuse de pandemie, comparația cu 2019, ultimul an complet de libertate socială generală, arată o creștere a încasărilor proprii cu 20%.


Mai exact, anul precedent instituția a vândut biletele în sumă totală de 263.046 de lei, depășind cu mult prevederile bugetare de 150.000 de lei.


Aproape 200.000 de lei au fost făcuți în a doua jumătate a anului, după învestirea lui Mirel Manea în funcția de manager. Efectiv însă ar trebui luate în calcul doar ultimele patru luni fiindcă atunci au avut loc spectacole cu bilet.


În iulie a fost vacanță, iar în august Festivalul Instituțiilor de Cultură din Centrul Istoric, unde nu s-a plătit intrare.


Noul manager a reușit astfel să treacă într-un timp foarte scurt de obiectivul de 165.000 de lei încasări anuale pe care și-l impusese prin planul de management.

 

Nume mari, încasări mari


Spectacolul ”Carmina Burana” și cele care i-au avut capete de afiș pe Gheorghe Zamfir, Direcția 5 și Ozana Barabancea & Nicolae Voiculeț au adus o explozie a încasărilor, fiecare dintre aceste concerte fiind susținut cu o sală plină până la refuz.


Pe lângă artiștii de top care au stârnit interesul publicului botoșănean, a contat și inițiativa impresarului Liviu Sorinel de a implementa vânzarea de bilete și electronic, prin intermediul platformei ebilet.ro, lucru care a făcut ca la spectacolele Filarmonicii Botoșani să asiste spectatori din Suceava, Neamț și chiar Bistrița.

 

S-a întâmplat minunea: Mai mulți oameni la Filarmonică decât pe stadion


În acest fel s-a ajuns la situația inimaginabilă în urmă cu doar câteva luni ca la unele concerte ale Filarmonicii publicul să fie mai numeros decât la anumite meciuri ale FC Botoșani.


De exemplu, la cea mai categorică victorie a fotbaliștilor din acest campionat, 5 – 0 cu Petrolul Ploiești, au asistat 553 de spectatori pe Stadionul Municipal, pe o vreme în care, ce-i drept, temperatura a scăzut sub 0 grade.


Cu doar trei zile înainte, pe 3 februarie mai exact, Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” și Filarmonica George Enescu Botoșani au pus în scenă musicalul ”Bonjour, bonne nuit, Paris!” la care nu doar că s-au ocupat toate cele 716 locuri, ci s-a mai amplasat încă un rând de scaune.

 

”Începe marea transformare”


Pe 16 iunie 2022, după câștigarea concursului organizat de Primărie Botoșani și cu câteva zile înainte de a prelua mandatul, Mirel Manea a fost invitat la ”Botoșăneanul TV” unde declara:


”Va începe marea transformare la Filarmonica Botoșani. Vreau să îi readuc un renume internațional și să pun în practică tot ceea ce am văzut eu prin lume la cele mai mari instituții de concerte și prin urmare sunt necesari pași concreți de regândire al demersului artistic și estetic al Filarmonicii. Evident că trebuie ieșit cât mai urgent din anonimatul provincial”.


Emisiunea integrală o puteți viziona accesând materialul video de mai jos.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Acord în capitala Cehiei pentru un spectacol unicat la Botoșani: Filarmonica din Praga va concerta în Centrul Vechi – GALERIE FOTO
FAZA ZILEI: Horațiu Mălăele în fața a peste 600 de botoșăneni – Puteți să fumați sau să faceți sex, adică este liber. Dar nu să filmați - VIDEO & FOTOGALERIE

 

DUREROS: Șoferiță judecată la Botoșani pentru moartea în accident a fiicei de 9 ani
 Dosarul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie.
Prefectul a sesizat MAI-ul, sute de oameni stau în aceeași casă, primarul nu mai știe câți cetățeni are în acte: Nimeni nu-mi spune
Suspiciunea că în unele comunități populația a crescut în mod artificial a atras atenția autorităților. Prefectul Sorin Cornilă a solicitat o analiză amănunțită a acestor localități.
Blocurile sociale de la ANL Cișmea aproape gata, cetățenii din Centrul Istoric au prioritate: Nu putem risca viețile chiriașilorGALERIE FOTO
Ansamblul de locuințe sociale nou ridicate în zona ANL Cișmea este aproape de finalizare. Constructorul a reușit să realizeze finisajele exterioare, urmând ca în ultima etapă să se ocupe de intervențiile la interior.
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați
Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.
Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava
Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.
Noul stadion va fi construit pe patru nivele, cu tribune acoperite, loje VIP, parcare subterană și supraterană și spații comerciale – DETALIILE făcute publice de primar – VIDEO
După schimbul dur de replici între Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, proprietarul FC Botoșani și primarul Cosmin Andrei, edilul șef a dorit să explice public ce demersuri a întreprins pentru ca Stadionul Municipal din Botoșani să aibă parte de lucrările de modernizare care au tot fost promise de-a lungul anilor.
Se pregătește un nou sens giratoriu într-o zonă extrem de aglomerată: Este o intersecție foarte complicată VIDEO & FOTOGALERIE
Primăria Botoșani are în plan anul acesta reînființarea sensului giratoriu de la Botoșani Shopping Center, în zona showroom-ului Darex Auto. Amenajarea acestuia face parte dintr-un proiect mai larg de refacere a străzii Sucevei.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a venit special până la Botoșani pentru un spectacol al Filarmonicii – VIDEO & GALERIE FOTO
S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
Și cât a plătit pentru aceste încasări? Normal că au venit spectatori la spectacole cu nume mari, iar vedetele invitate și-au luat partea, tot mare. În final cât rămâne în bugetul Filarmonicii contează. Ce organizeză Mirel, ziaristule, nu sunt concerte, sunt spectacole, unele chiar de cabaret. Filarmonica a ajuns o instituție organizatoare de spectacole. N-ar mira pe nimeni să invite într-o zi și cntăreți de manele, să vedeți atunci încasări!
9 februarie 2023, 20:37
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.4 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
9.6 o C
Darabani
6.2 o C
Saveni
8.0 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.