Știrea zilei
IMAGINI în premieră din interiorul Teatrului Mihai Eminescu, după ani întregi de abandon! Se lucrează inclusiv de sărbători – VIDEO & FOTO

Pentru prima dată de la reluarea lucrărilor de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu, jurnaliștii botoșăneni au avut acces în interiorul clădirii.

Iar acest lucru s-a întâmplat după șase ani în care practic în interior nu s-a lucrat aproape deloc, cu excepția intervențiilor de consolidare.

IMAGINI din interiorul teatrului 

 

Primarul Cosmin Andrei a generat vizita pe șantier urmare a largului interes arătat de botoșăneni cu privire la stadiul în care se află acest important imobil din centrul orașului.

Deși este Sfântul Andrei și zi de sărbătoare legală stabilită prin lege, muncitorii firmei D&D Construct se aflau pe șantier.

 

Se intervine la execuția fundației după ce în prealabil au fost degajate cantitățile impresionante de moloz dar și obiectele străine găsite în interior. Unul dintre inginerii de pe șantier a dat asigurări că, la această etapă, lucrările sunt în grafic.

 

„Am decapat stratul existent care a însemnat foarte mult moloz, se realizează o pernă de balast în vederea realizării zonei de fundare. Deci, pregătim zona de fundare pentru sala de spectacole. Ulterior trecem la partea de trasare”,

Ciprian Vodă, inginer D&D Construct Botoșani

 

„Ne-am dori să stăm acasă, dar...”

 

Zilnic, pe șantier se află: „În jur la 86 – 92 cam asta este media, să zicem 90 de diverse specialități, colegii cu cablurile, cu curenții slabi, electricienii, suntem noi inginerii care avem vreo șase specializări. Ne-am dori să stăm acasă, dar probabil între sărbători vom fi pe șantier, dovadă că și astăzi suntem pe șantier”.

 

Primarul Cosmin Andrei a declarat că apreciază mobilizarea exemplară a constructorului pentru care finalizarea obiectivului a devenit o provocare proprie, mai ales că vorbim despre o companie din Botoșani.

Muncitorii s-au aflat astăzi pe șantier pentru că așa s-a întâmplat și în alte zile de sărbătoare și nu pentru că a fost efectuată vizita cu presa, a mai arătat primarul.

 

„Am avut o verificare pe parcurgerea graficului de lucrări pe care-l avem pentru finalizarea acestei reabilitări a Teatrului Mihai Eminescu iar lucrările care trebuie executate nu sunt de natură să perturbe graficul general pe care-l avem și termenul pe care îl avem de respectat. Sunt anumite lucrări, dar sunt minore”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Tur vizual prin întreg teatrul 

 

După intrarea în sala principală de spectacole care arată momentan mai degrabă ca o imensă hală, inginerul de la D&D Construct a permis accesul la etajele superioare, până la partea de mansardă.

Și a explicat pe parcurs fiecare intervenție în parte. Cea mai importantă este pregătirea zidăriei, atât pe interior cât și în exterior.

 

„Pereții sunt decapați și se tencuiește. Cam astea sunt operațiunile. Până la tenciuieli pereții trebuie spălați, suflați ca să fie fără impurități, pentru că materialele pe care le vom folosi sunt materiale cu var hidraulic. Este un material care respiră mult mai bine, permite pereților o mai mare permeabilitate astfel încât să nu-i închidem. La asemenea tip de zidărie să vii cu asemenea elemente noi, am închide. Pereții trebuie să respire”,

Ciprian Vodă, inginer D&D Construct Botoșani

 

În interior vor fi elemente care nu erau în vechea clădire, inclusiv două lifturi interioare și noi spații destinate personalului administrativ sau artistic, printre care și o sală de mese.

 

„Iată că expresia «nimeni nu e profet în țara lui» nu se aplică și la Botoșani unde avem parte de un constructor foarte serios care astăzi este în grafic cu lucrările pe care le-am preconizat să le facă la Teatrul Mihai Eminescu. Vom avea aceste vizite în mod regulat pentru a informa botoșănenii și pentru a-i asigura că vom termina acest șantier așa cum ne-am asumat, până la sfârșitul anului 2023. Până acum sunt mulțumit de mobilizarea pe care am văzut-o atât din partea contractantului principal cât și a subcontractorilor și lucrările sunt în grafic”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Mai departe, Cosmin Andrei a dat asigurări că Primăria va depune toate eforturile pentru asigurarea la timp a plăților pentru lucrările efectuate, pentru a nu exista niciun fel de sincopă în finalizarea obiectivului până la 31 decembrie 2023.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Constructorul de la Teatrul Eminescu: Forța de muncă care va fi prezentă în șantier va fi de cel puțin 100 de oameni zilnicVIDEO

 

Angajată a unui spital din Botoșani, discurs cu lacrimi: La mulți ani, România, te iubim! Dar e suficient, oare? VIDEO
Primele ore ale dimineții de 1 Decembrie 2023. În oraș erau făcute ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare.Unii locuitori ai orașului erau văzuți la ferestre atârnând Drapelul Național.
Condamnări la pachet cu patronul, pentru comisarii de la Protecția Consumatorilor cu șpaga de 400 de lei
Procesul pentru infracțiuni de corupție care-i viza pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor Botoșani s-a terminat la Tribunalul Botoșani.
”3 Sud Est” și Filarmonica Botoșani, spectacol magic cu 4.000 de oameni la București: Un vis care se împlineșteVIDEO & GALERIE FOTO
Trupa care în anii 90 a pus practic bazele muzicii dance în România, și-a încheiat apoteotic turneul început în urmă cu aproape două luni. După concerte în 16 orașe din România și două reprezentații la Chișinău, ”3 Sud Est” a organizat pe 28 noiembrie un spectacol grandios la Sala Palatului.
Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Pentru demararea lucrarilor, multumim si apreciem! Avem totusi speranta ca nu vor fi folosite alte materiale decat cele originale si ca nu vom avea pereti sau tavane placate cu rigips sau alte materiale asemanatoare. De asemeni, avem speranta sa va vedem si pe santierul din Primaverii, de reconstructie a liniei de tramvai!Cu respect!
1 decembrie 2022, 09:09
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Noi interzicem cu desăvârșire folosirea petardelor de către copii. Sunt situații în țară unde copiii și-au pierdut degetele, și-au pierdut ochii. Deci părinții trebuie să fie atenți. Părinții sunt responsabili și părin ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6059 lei
CHF
Francul elveţian
5.2613 lei
GBP
Lira sterlină
5.7949 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1911 lei
XAU
Gramul de aur
300.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2995 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0452 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
-1.4 o C
Darabani
0.8 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.