Știrea zilei
IMAGINI în premieră din interiorul Teatrului Mihai Eminescu, după ani întregi de abandon! Se lucrează inclusiv de sărbători – VIDEO & FOTO

Pentru prima dată de la reluarea lucrărilor de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu, jurnaliștii botoșăneni au avut acces în interiorul clădirii.

Iar acest lucru s-a întâmplat după șase ani în care practic în interior nu s-a lucrat aproape deloc, cu excepția intervențiilor de consolidare.

IMAGINI din interiorul teatrului 

 

Primarul Cosmin Andrei a generat vizita pe șantier urmare a largului interes arătat de botoșăneni cu privire la stadiul în care se află acest important imobil din centrul orașului.

Deși este Sfântul Andrei și zi de sărbătoare legală stabilită prin lege, muncitorii firmei D&D Construct se aflau pe șantier.

 

Se intervine la execuția fundației după ce în prealabil au fost degajate cantitățile impresionante de moloz dar și obiectele străine găsite în interior. Unul dintre inginerii de pe șantier a dat asigurări că, la această etapă, lucrările sunt în grafic.

 

„Am decapat stratul existent care a însemnat foarte mult moloz, se realizează o pernă de balast în vederea realizării zonei de fundare. Deci, pregătim zona de fundare pentru sala de spectacole. Ulterior trecem la partea de trasare”,

Ciprian Vodă, inginer D&D Construct Botoșani

 

„Ne-am dori să stăm acasă, dar...”

 

Zilnic, pe șantier se află: „În jur la 86 – 92 cam asta este media, să zicem 90 de diverse specialități, colegii cu cablurile, cu curenții slabi, electricienii, suntem noi inginerii care avem vreo șase specializări. Ne-am dori să stăm acasă, dar probabil între sărbători vom fi pe șantier, dovadă că și astăzi suntem pe șantier”.

 

Primarul Cosmin Andrei a declarat că apreciază mobilizarea exemplară a constructorului pentru care finalizarea obiectivului a devenit o provocare proprie, mai ales că vorbim despre o companie din Botoșani.

Muncitorii s-au aflat astăzi pe șantier pentru că așa s-a întâmplat și în alte zile de sărbătoare și nu pentru că a fost efectuată vizita cu presa, a mai arătat primarul.

 

„Am avut o verificare pe parcurgerea graficului de lucrări pe care-l avem pentru finalizarea acestei reabilitări a Teatrului Mihai Eminescu iar lucrările care trebuie executate nu sunt de natură să perturbe graficul general pe care-l avem și termenul pe care îl avem de respectat. Sunt anumite lucrări, dar sunt minore”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Tur vizual prin întreg teatrul 

 

După intrarea în sala principală de spectacole care arată momentan mai degrabă ca o imensă hală, inginerul de la D&D Construct a permis accesul la etajele superioare, până la partea de mansardă.

Și a explicat pe parcurs fiecare intervenție în parte. Cea mai importantă este pregătirea zidăriei, atât pe interior cât și în exterior.

 

„Pereții sunt decapați și se tencuiește. Cam astea sunt operațiunile. Până la tenciuieli pereții trebuie spălați, suflați ca să fie fără impurități, pentru că materialele pe care le vom folosi sunt materiale cu var hidraulic. Este un material care respiră mult mai bine, permite pereților o mai mare permeabilitate astfel încât să nu-i închidem. La asemenea tip de zidărie să vii cu asemenea elemente noi, am închide. Pereții trebuie să respire”,

Ciprian Vodă, inginer D&D Construct Botoșani

 

În interior vor fi elemente care nu erau în vechea clădire, inclusiv două lifturi interioare și noi spații destinate personalului administrativ sau artistic, printre care și o sală de mese.

 

„Iată că expresia «nimeni nu e profet în țara lui» nu se aplică și la Botoșani unde avem parte de un constructor foarte serios care astăzi este în grafic cu lucrările pe care le-am preconizat să le facă la Teatrul Mihai Eminescu. Vom avea aceste vizite în mod regulat pentru a informa botoșănenii și pentru a-i asigura că vom termina acest șantier așa cum ne-am asumat, până la sfârșitul anului 2023. Până acum sunt mulțumit de mobilizarea pe care am văzut-o atât din partea contractantului principal cât și a subcontractorilor și lucrările sunt în grafic”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Mai departe, Cosmin Andrei a dat asigurări că Primăria va depune toate eforturile pentru asigurarea la timp a plăților pentru lucrările efectuate, pentru a nu exista niciun fel de sincopă în finalizarea obiectivului până la 31 decembrie 2023.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Constructorul de la Teatrul Eminescu: Forța de muncă care va fi prezentă în șantier va fi de cel puțin 100 de oameni zilnicVIDEO

 

Un tânăr de 24 de ani a încercat să violeze o elevă de 14 ani în toaleta unei pizzerii din Botoșani
Incidentul grav a avut loc la finele săptămânii trecute, iar victimă este o fată de 14 ani din Botoșani. Agresorul care are 24 de ani se află deja în spatele gratiilor.
A dispărut un partid la Botoșani, a apărut altul care atacă fățiș PSD-ul Doinei Federovici: S-a opus marilor investiții / Să nu câștige Flutur PrimăriaVIDEO
A fost înființat și a activat la Botoșani mai degrabă din umbră, fără nicio conferință de presă sau ieșire publică a liderilor, decât în extrem de rare ocazii. Și-a făcut resimțită prezența mai degrabă prin sediul din bulevard, care se dezbracă de hainele vechi și se pregătește pentru cele noi, cu numele noului partid.
Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Pentru demararea lucrarilor, multumim si apreciem! Avem totusi speranta ca nu vor fi folosite alte materiale decat cele originale si ca nu vom avea pereti sau tavane placate cu rigips sau alte materiale asemanatoare. De asemeni, avem speranta sa va vedem si pe santierul din Primaverii, de reconstructie a liniei de tramvai!Cu respect!
1 decembrie 2022, 09:09
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„E o anomalie aici, este pus în interior apometrul. A fost fraudat și violat, fizic s-a acționat asupra lui iar consumurile nu au mai fost înregistrate. Așa cum vorbeam și cu alți colegi, o familie consumă în jur de 10 mc pe ...
hainedevis.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8900 lei
USD
Dolarul SUA
4.5374 lei
CHF
Francul elveţian
4.9461 lei
GBP
Lira sterlină
5.5142 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4694 lei
XAU
Gramul de aur
275.1252 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2419 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2700 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1666 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3863 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6571 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.2 o C
Dorohoi
-1.3 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-3.4 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.