Știrea zilei
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO

Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.

Unul dintre cei mai temuți avocați ai Moldovei

 

 

Este activă în Baroul Iași de 25 de ani și este unul dintre avocații faimoși ai României, cu procese de răsunet în care a reprezentat vedete, politicieni sau interlopi. De aproximativ un deceniu a fost numită „avocata diavolului” după ce i-a apărat în instanță pe cei mai periculoși interlopi ai României, printre care și Ion Clămparu, numit de Traian Băsescu drept „cel mai periculos interlop din Europa”, dar și membri ai Clanului Cordunenilor.

 

Un avocat care și-a legat numele și de dosarul „Revoluției din 1989” dar și de cazul celebru al lui Florin Morariu, eroul atacului terorist de la Londra din 2017. L-a apărat și pe politicianul Andrei Năstase, un lider politic din Republica Moldova, procesele fiind purtate împotriva președintelui Igor Dodon.

 

În cursul zilei de ieri, 24 august 2023, a avut o primă întâlnire cu familia Alexandrei Ivanov, iar cu o seară înainte a participat la protestul din fața Maternității, în memoria Alexandrei. A plâns alături de familie și a rezonat cu durerea celor care au fost zguduiți de moartea fetei.

 

În continuare redăm un interviu realizat de redacția Botoșăneanul cu foarte cunoscuta avocată ieșeană:

 

 

„Personal nu am văzut niciodată, dar niciodată ce am putut vedea aseară”

 

 

„Voi prelua toate procedurile judiciare, dosarul se află în faza de urmărire penală, el este anchetat de către Poliția din Botoșani. Vom fi chemați în câteva zile la audieri, mă refer strict la membrii familiei Alexandrei. O familie care, de fapt va face depoziții de martor pentru moment. Alexandra, până în ultimul moment a cerut ajutor fraților și părinților ei și sper să demareze ancheta, să fie într-un ritm cât mai alert. Sunt bucuroasă că am văzut în toată această tragedie un licăr de speranță, oamenii s-au solidarizat fără precedent. Personal nu am văzut niciodată, dar niciodată ce am putut vedea aseară în stradă, în fața Maternității. Oameni care purtau tricouri cu fotografia Alexandrei, purtau mesaje «România, trezește-te», purtau icoane. Erau copii, erau oameni care din respect pentru memoria Alexandrei, purtau doliu.

 

Troiță pentru Alexandra în curtea Maternității

 

„Am înțeles că se va face o troiță acolo, în curtea Maternității, în amintirea Alexandrei și toate gesturile acestea arată că nimic nu este pierdut. Că deși, aparent suntem atât de jos pe scara umanității și ni se poate întâmpla un asemenea lucru, să fim într-o instituție unde trebuie să fie protecție și mor ca pe front, fără drept de apel. Rămâne însă speranța că totuși ne vom trezi și ne vom solidariza. Am vorbit cu dna ministru a familiei, m-am despărțit de dumneaei în urmă cu câteva minute. Mi-a dat foarte multă încredere, a lăcrimat sincer și în cunoștință de cauză pentru că venise de la întâlnirea cu familia Alexandrei. A promis un ajutor efectiv din partea ministerului și am cerut sprijinul dnei ministru să contactăm deopotrivă Ministerul Sănătății, de fapt chiar pe dl ministru, legăturile să fie cât mai directe și să avem astfel consecințe în fapt”.

 

„Ne este foarte frică ca sistemul să nu ne răpună, chiar asta vorbeam cu dna ministru, m-a încurajat, mi-a mulțumit că lupt pentru familie, mi-a spus să am grijă ca sistemul să nu ne înfrângă, pentru că în sistemul juridic este ca și în sistemul de sănătate. Știți cum e, îi vedeți pe doctori cum când se îmbolnăvesc, fug în străinătate, aceeași problemă o avem și noi, cei care suntem înăuntrul sistemului judiciar, rotițele sistemului nu funcționează întotdeauna perfect”. 

 

„Sper că nimic nu va acoperi această mizerie umană”

 

„Eu însă sper să nu acopere acest caz de malpraxis Medicina Legală, se vede din avion, de pe Planeta Marte că este un caz de malpraxis, că nu și-au făcut datoria nici medicii și nici asistentele. A cerut, repet, ajutor Alexandra până în ultimul moment, sunt martori colegele de salon, martori vor fi membrii familiei cărora le trimitea până în ultimul moment mesaje cu strigăte de ajutor: «mă doare, nu mai pot, nu mai pot. M-au dat afară din birou, nu pot și nu știu cu cine să iau legătura». Sigur, lucrurile acestea nu pot rămâne așa, sper că nimic nu va acoperi această mizerie umană, dincolo de încadrări în drept ale faptelor abominabile”.

 

Un singur dosar aflat în cercetare, un singur proces

 

„Există o singură anchetă, ele nu pot fi divizate și un singur dosar. S-au sesizat din oficiu autoritățile, a fost și o plângere făcută a familiei, sigur că vom veni cu elemente probatorii și cu solicitări din partea apărării calificate. Prin mine, ca avocat. Există un astfel de dosar, nu vor fi două, trei dosare sau două, trei anchete. Sigur că voi asigura asistența juridică pe tot parcursul procedurilor judiciare. Deocamdată suntem în faza de urmărire penală, este ceea ce noi numim anchetă, anchetă pe care o face Poliția Botoșani”.

 

„Vom vorbi de daune uriașe”

 

„Vor fi în cadrul aceluiași proces, ei vor veni, se vor constitui părți civile, vor spune ce pretenții au, daune morale, daune materiale. Vom solicita răspunderea și antrenarea polițelor de asigurare ale medicilor pentru malpraxis și inclusiv a spitalului. Și vom vorbi de sume uriașe pentru că, sigur, viața până la urmă nu are preț, dar dacă este să aibă un preț, trebuie să aibă un preț care să ne atragă atenția tuturor că nu putem rămâne imuni. Sigur, nu se va putea repara nimic din ceea ce s-a stricat. Vor rămâne trei copii orfani, punct. O viață suprimată, punct. Victime colaterale, punct. Dar sigur că și despăgubirile noastre nu vor fi simbolice, în niciun caz, chiar am încurajat familia în acest sens”.

 

Cazul Alexandrei poate fi un declick pentru sistemul judiciar care implică sistemul sanitar în contextul în care cazurile de malpraxis....

 

„Sunt o «cenușăreasă» a sistemului, ele există și de fapt nu există și se pierd și oamenii nu pot să-și pună experți parte și experți parte nu prea luptă împotriva propriului lor sistem. Și nu poți să înfrângi spiritul de castă al doctorilor și Colegiul Medicilor este un «bau-bau», dar totuși nu este... Și, sigur, lucrurile sper să se trezească la realitate. Îmi spunea chiar fratele Alexandrei, dacă se întâmpla lucrul acesta în America sigur aveam demiteri, aveam scuze publice și aveam oferte de la asiguratori ca să repare eventual primele forme ale tragediei, primele ecouri ale tragediei. Și o să vedeți că vor fi multe”.

 

„Cu cine să discuți? Toți sunt cadavre vii”

 

„Copiii deja întreabă de mama lor. Dna ministru chiar spunea că a vorbit cu Direcția Copilului să asigure asistență psihologică întregii familii. Da, este și aceasta o mare problemă și sigur, vor urma. Pentru că vor fi și consecințe financiare, vă dați seama, când dispare un membru de familie, sănătatea psihică a familiei cum se schimbă. Și povestea cu cei trei copii. Părinții sunt praf, da? Cu frații abia aveam ce discuta. Soțul este un «mort-viu». Cu cine? Cine? A venit o prietenă din Iași, Oana (prietena cea mai bună a Alexandrei - n.r.) cu care reușesc să țin lanțul discuțiilor, care este, așa, mai vrednică și se ridică peste ceilalți. Cu cine să discuți? Toți sunt cadavre vii. Deci este o supărare care nu se poate acoperi nici în timp”.

 

Familia a luat legătura cu celebra avocată

 

„Cred că a lucrat spiritul Alexandrei și familia m-a căutat prin intermediul unei prietene, trebuia cumva să fiu într-un alt colț al țării și uitați că ceva m-a făcut, de aia v-am și zis că spiritul Alexandrei m-a chemat la ea. Pentru că să știți, eu am venit fără pretenții financiare, când m-am întâlnit cu dna ministru a Familiei am plâns amândouă și să știți că am plâns aseară în stradă. Am plâns azi dimineață când le-am ascultat povestea și când am citit mesajele. Este de-a dreptul înduioșător, a murit un boboc de fată și au rămas trei copii”.

 

„Ce e cu noi, încotro o luăm? Mă tot întreb cum putem să fim așa unii cu alții, atât de răi și de nepăsători. De răi, pentru că au fost cereri de ajutor din partea Alexandrei, i-am citit mesajele și credeți-mă, dacă vi le reproduc nu veți putea dormi foarte multe zile. Înduioșător. Absolut tragic că putem fi atât de jos pe scara umanității. Să ne fie rușine că, chiar și într-un procent foarte mic există printre noi semeni și dacă s-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopați, să avem o mare rușine”.

 

În materialul video de mai jos puteți urmări interviul integral acordat pentru Botoșăneanul de avocatul Gianina Poroșnicu:

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Guvernul alocă 50.000 de lei pentru familia Alexandrei
„Dreptate pentru Alexandra”, ministrul Familiei se implică în cazul care a zguduit România: NU i-a obligat nimeni să munceascăVIDEO

 

”3 Sud Est” și Filarmonica Botoșani, spectacol magic cu 4.000 de oameni la București: Un vis care se împlineșteVIDEO & GALERIE FOTO
Trupa care în anii 90 a pus practic bazele muzicii dance în România, și-a încheiat apoteotic turneul început în urmă cu aproape două luni. După concerte în 16 orașe din România și două reprezentații la Chișinău, ”3 Sud Est” a organizat pe 28 noiembrie un spectacol grandios la Sala Palatului.
Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
banii pentru despagubiri trebuie luati de la doctori, nu din bugetul statului, doctorii vinovati sa raspunda cu averile personale....
28 august 2023, 12:09
In spitalul judetean botosani, personalul medical a cerut bani chiar si de la pacienti care sunt angajati ai spitalului.Ar merita sa plateasca cu varf si idesat toti “Monstrii” care prin indiferenta si coruptie au facut sa moara pacienti cu zile!Sper ca cea numita “Avocata Diavolului” sa aduca iadul in vietile voastre mizere de medici “cersetori”!
25 august 2023, 23:03
De fapt , rectific ,irina casa pariuriloe profi, au aparut deja lingaii din sistem cu comentariile . Sunteti de toata mila , numai oameni nu va puteti numi .
25 august 2023, 20:17
Am inteles ca aceasta avocata de renume ca a aparat interlopi cred datorita banilor de care dispuneau acestia , acu a fost platita de un om de afaceri din Botosani sa se ocupe de acest caz ,in varianta ca doamna va cere despagubiri uriase din care se va stabili si pe ce suma se bazeaza ca o va incasa. Din contra daca acesta tragedie a impresionato trebuia sa se ofere din oficiu pentru ai sustine in instanta.
25 august 2023, 20:09
Cetateanul , da , este imens daca reusesc sa-i suspende activitatea lui pitrop .
25 august 2023, 20:09
Doamna avocat va câștiga niste bani. De la familia Alexandrei. În rest, să auzim de bine.
25 august 2023, 19:58
Casa pariurilor , esti lingaul de serviciu ?
25 august 2023, 19:54
Peste cativa ani, doamna avocat va afla si oficial ca "fapta nu exista", desi ea stie ca nu exista ceea ce abereaza.
25 august 2023, 12:15
Vom vedea la urma cine castiga din meciul gasca de derbedei bauti si drogati, platiti sa injure ,scuipe ,loveasca versus personalul corect,onest, venit sa asigure serviciul normal in institutia amintita mai sus.
25 august 2023, 10:50
NU AM AER / PSD / DOINA
25 august 2023, 09:10
Reclama naiva făcuta de cei care habar nu au cu se maninca dreptul. Si ce o sa faca? Naveta Iasi - Botoşani? Instanta va decide, in baza probelor, evident. poate vorbi avocatul pana leșina.
25 august 2023, 09:09
Pai si cui cereti daune uriase? Firmelos de asigurare.... spitalului?......ca ....nu pot sa le spun medici.... celor care nu si-au facut treaba nu cred ca puteti.... in cel mai fericit caz pentru omenire, le va fi suspendat dreptul de prcatica..... si vor face 6 luni de....munca in folosul comunitatii...
25 august 2023, 08:05
Peste tot se intampla la fel. Medicii de garda intervin doar pe urgente cand asistentii indraznesc sa i deranjeze. In rest, daca esti internat pe o sectie, la un anumit dr. in zilele libere medicul de garda nici nu se uita la bolnavi si asta se intampla de vineri pana luni dim
25 august 2023, 07:48
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Sinucigașii dau niște semnale de alarmă, pe care oamenii din jur le pot decodifica și trebuie să se ia măsuri imediat. Eu pe șefii lor i-aș trage la răspundere: nu își cunosc oamenii? Nu le știu problemele? Trebuie să aibă ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9681 lei
USD
Dolarul SUA
4.6029 lei
CHF
Francul elveţian
5.2648 lei
GBP
Lira sterlină
5.8001 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1236 lei
XAU
Gramul de aur
299.3672 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2586 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3052 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0248 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3895 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2043 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
-0.5 o C
Darabani
-0.8 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.