Știrea zilei
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”

Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.

Doar că nu este Ada Macovei

 

Discuțiile dintre cei care au legătură cu sistemul sau partidul indică faptul că „o persoană mult mai puternică decât Ada Macovei” a reușit să blocheze numirea sa în fruntea IȘJ Botoșani.

 

Liberalii, cu mâinile legate, ar fi transmis la București numele lui Bogdan Suruciuc ca fiind persoana propusă pentru o nouă detașare în interesul învățământului, după ce  anterioara a expirat pe 31 august 2022.

 

Sistemul de educație local, în aer?

 

Aproape ca niciodată, în ziua de miercuri, 31 august 2022, până la ora 16:00 nu venise niciun ordin pentru conducerea Inspectoratului Școlar, nici pentru cea de „general” care a iscat adevărate lupte în spatele cortinei, dar nici pentru adjuncți.

 

Aceeași situație și la Casa Corpului Didactic, unde directorul avea nevoie de o nouă detașare.

 

Practic, zbuciumul apărut la blocarea accederii Adei Macovei în funcția de inspector general a creat o situație în premieră pentru sistemul educațional județean, care de la 1 septembrie 2022, fără aceste ordine de ministru, este în aer în ceea ce privește conducerea după ce mandatele șefilor IȘJ s-au terminat..

 

Bogdan Suruciuc

 

A deranjat tocmai la vârful ministerului printr-o serie de declarații prin care a mulțumit pentru susținerea politică, deși în acest caz profesorul care conduce sistemul de învățământ botoșănean, a lăsat deoparte ipocrizia și a prezentat lucrurile exact așa cum sunt, fără o cosmetizare a realității.

 

Și nu puțini au fost cei care au gândit că această „supărare” creată la București de un articol apărut pe edupedu n-ar fi fost decât un pretext pentru revenirea Adei Macovei. Revenire care a fost anunțată oficial inclusiv la o ședință a Organizației Femeilor Liberale. Motivul real al încercării înlocuirii profesorului Bogdan Suruciuc probabil că nu va mai fi cunoscut și oricum nici nu mai contează.

 

Pentru că, după aproape două săptămâni de incertitudine cu privire la persoana care va conduce sistemul de învățământ începând cu data de 1 septembrie 2022, la București ar fi plecat propunerea Bogdan Suruciuc. Liderilor de la Botoșani li s-ar fi transmis să nu se mai obosească să o propună pe Ada Macovei, pentru că nu ar primi aviz din partea ministerului.

 

Oricine, dar nu Ada Macovei

 

Practic, acesta a fost principala sau unica condiție pentru ca liberalii să păstreze șefia Inspectoratului Școlar Județean. Iar zvonurile prin care Ada Macovei s-ar fi pregătit să revină ar fi ajuns inclusiv la urechile liderilor PSD de la Botoșani care au continuat să adopte aceeași poziție fermă.

 

„Exclus” ar fi fost cuvântul asociat cu numele celei care a condus IȘJ în două rânduri. S-ar fi ajuns la Marcel Ciolacu cu această „problemă”, care l-ar fi contactat pe Nicolae Ciucă care la rându-i a discutat cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Toți liderii de la București au cerut „liniște la Botoșani”.

 

Iar asta le-ar fi transmis liderilor PNL de la Botoșani inclusiv premierul, care a efectuat o vizită la Suceava în cursul săptămânii trecute. Vinerea trecută, la sediul PNL ar fi fost convocați atât Ada Macovei cât și Bogdan Suruciuc, fiindu-le comunicate deciziile șefilor naționali.

 

Ada Macovei ar fi anunțat că în aceste condiții părăsește Inspectoratul Școlar Județean și merge la postul de profesor metodist pe care l-a obținut la Casa Corpului Didactic (CCD) la începutul acestui an și unde încă nu a activat. Ar fi comunicat că intenționează să intre în colectiv de la data de 1 septembrie și ar fi solicitat un birou în care să lucreze.

 

Doar că între timp ar fi revenit la sentimente mai bune și ar fi decis să rămână inspector pe management educațional.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-au făcut cărțile: Ada Macovei gata să revină în funcția de inspector școlar general
Șeful educației botoșănene, dezvăluiri despre cum a ajuns inspector general: Dacă tot vorbeam de peneliști...

 

Căldura se ieftinește și nu prea: Populația plătește la fel, firmele trebuie să dea chiar mai mult - S-a schimbat... filozofia
Propunerile sunt înaintate dezbaterii consilierilor locali care se întrunesc astăzi în ședință ordinară.
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
Nu e doamna de fier ,ruginita !!! Felicitari !!
6 septembrie 2022, 02:08
Toate partidele, aceeasi mizerie cu interese personale.Politicieni fara scrupule in rezolvarea problemelor grupului.Vorbe sforaitoare la televizor, in rest... demni de tot dispretul.
1 septembrie 2022, 19:23
nu trebuie oameni educati, doar prosti cu o bruma de scoala pe care sa-i puna la munca analfabetii ajunsi vremelnic pe functii.....prietenii stiu de ce
1 septembrie 2022, 16:51
S-au terminat specialistii invatamantului botosanean cu Ada si Bogdanel. Pe bune ? Chiar nu mai are ,,domnul" deputat o sora ? Un cumnat ? Un mameluc de suflet ? Ceva ?
1 septembrie 2022, 14:53
In aceasta functie ar trebui sa ajunga un om, dedicat profesiei de dascal.In invatamint. Dar cum totul e ceva ca la piata de vechituri....Multumim din inima partidelor....
1 septembrie 2022, 14:08
Adevarul este ca mare pierdere...
1 septembrie 2022, 10:00
Când scaunul ocupat e politic, devii marionetă. România e un mare Teatru de (stat) păpuși cu filiere județene,municipale, orășenești, comunale, sătești, bine organizat, al cărui colectiv se schimbă prin rotație la fiecare patru ani. Doar repertoriul e același.
1 septembrie 2022, 09:49
Hahahahahahaha!Cine râde la urmă, râde mai bine.
1 septembrie 2022, 09:15
Dintre atâția profesori de sport, oina, alergare, tumbe, lupte, trântă, va găsi partidul unul sa conducă învățământul botosanean. Ne mai miram de ce rezultatele la învățătură sunt slabe.
1 septembrie 2022, 07:42
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.3 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.