Știrea zilei
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO

Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.

Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.

Șefii CJ au preluat problema de la Blândești 

 

În primă fază Dorin Birta și Bogdan Dăscălescu au convocat o ședință la sediul CJ cu ambii directori de la SC Nova Apaserv SA, Liviu Ștefan și Alin Cirimpei.

 

 

S-au interesat dacă există proiecte de investiții de anvergură privitoare la extinderea rețelei de apă care să includă și comuna Blândești.

Una dintre variante ar fi o finanțare europeană prin Programul Național de Dezvoltare Durabilă, însă vorbim despre un proiect pe termen lung.

 

Pe termen scurt, este posibilă alimentarea cu apă menajeră a locuitorilor satului Cerchejeni în principal, printr-un program guvernamental derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv „Anghel Saligny”.

Primăria are în lucru un proiect în valoare de 2 milioane de lei, pentru o aducțiune de apă cu alimentare din cele două puțuri de mare adâncime existente deja.

 

Vizită de la CJ la Primăria Blândești

 

Marți dimineață, cei doi vicepreședinți, Dorin Birta și Bogdan Dăscălescu însoțiți de Margareta Său din cadrul Direcției Investiții și Achiziții s-au deplasat la Primăria Blândești.

Au fost primiți de primarul Constantin Ciobanu, viceprimarul Constantin Pînzaru, Pansela Aramă, responsabil achiziții publice și Mihai Chirilă, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU).

 

În primă fază s-a făcut o analiză a proiectului pregătit a fi depus pe programul „Anghel Saligny” luându-se în calcul faptul că tronsonul de drum județean care a fost reabilitat recent cu fonduri europene se află în garanție și astfel nu se poate interveni pe el în următorii cinci ani.

 

S-a luat în calcul inclusiv revizuirea proiectului făcut de o firmă din Suceava, urmând a fi modificată inclusiv varianta cu amplasare de cișmele așa cum s-a gândit inițial.

 

„Problema este la cișmele că probabil s-ar putea găsi o soluție. Doar dacă vă asumați dv. la Primărie plata apei”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Aducțiune fără afectarea drumului strategic 

 

Ulterior, Dorin Birta a propus o vizită în teren în zilele următoare pentru a se analiza dacă există varianta amenajării aducțiunii eventual prin curțile oamenilor sau pe terenuri agricole, pentru a nu fi afectată structura drumului sau partea de rigole.

 

„Prin verificarea proiectului și comparându-l cu proiectul pentru drumul județean sunt unele zone unde nu corespunde proiectul executat cu ceea ce există în teren. Am stabilit împreună cu dl primar și dl viceprimar și dl vicepreședinte Dăscălescu să mai facem o deplasare împreună cu proiectantul în teren pentru a stabili cu exactitate zonele prin care vor trece conducta de aducțiune și bineînțeles branșările. Și cred după aia că se poate merge în linie dreaptă cu depunerea acestui proiect”

Dorin Birta, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Șefii Primăriei Blândești au soicitat sprijin din partea Consiliului Județean, inclusiv pentru partea de încărcare a proiectului pe site-ul Ministerului Dezvoltării, procedură care ar fi una laborioasă: „O să-i sprijinim inclusiv la ridicarea pe site-ul ministerului a proiectului, după finalizarea lui”, a promis Dorin Birta.

 

Mai mult, șefii de la CJ Botoșani le-au transmis primarului și viceprimarului că în astfel de situații coloratura politică este mai puțin importantă și acum, mai mult ca oricând colaborarea trebuie să existe din ambele părți pentru ca oamenii din Blândești să nu mai sufere.

 

În prezent, la aproximativ 100 de case din Cerchejeni Deal, Primăria duce apă menajeră de două ori pe săptămâna, aceasta fiind unica sursă de alimentare a oamenilor.

Suferă și copiii de la școlile din comunitate care utilizează apa menajeră doar pentru igienă, cea potabilă fiind cumpărată de părinți de la magazinele din sat.

Botoșănenii din Blândești trăiesc fără apă aproape de când se știu și la acest moment ar fi pentru prima dată când există implicare și speranțe că și în această comună lucrurile încep să se așeze pe făgașul normal.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Botoșani, 2023! Botoșănenii care trăiesc de când se știu fără apă! Primăria le duce cu butoiul săptămânal, cea de băut o cumpără: Suntem și noi oameni... VIDEO dramatic

 

”3 Sud Est” și Filarmonica Botoșani, spectacol magic cu 4.000 de oameni la București: Un vis care se împlineșteVIDEO & GALERIE FOTO
Trupa care în anii 90 a pus practic bazele muzicii dance în România, și-a încheiat apoteotic turneul început în urmă cu aproape două luni. După concerte în 16 orașe din România și două reprezentații la Chișinău, ”3 Sud Est” a organizat pe 28 noiembrie un spectacol grandios la Sala Palatului.
Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
Nu pot sa creeeed .In municipiul Botosani stam de 20 de ani fara apa si canalizare si pe sefi de la CJ ii intereseaza de Blandesti ?????????????
23 august 2023, 09:59
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Sinucigașii dau niște semnale de alarmă, pe care oamenii din jur le pot decodifica și trebuie să se ia măsuri imediat. Eu pe șefii lor i-aș trage la răspundere: nu își cunosc oamenii? Nu le știu problemele? Trebuie să aibă ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9681 lei
USD
Dolarul SUA
4.6029 lei
CHF
Francul elveţian
5.2648 lei
GBP
Lira sterlină
5.8001 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1236 lei
XAU
Gramul de aur
299.3672 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2586 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3052 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0248 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3895 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2043 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.9 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
-0.7 o C
Darabani
-0.9 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.