Știrea zilei
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO

Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.

Veneția ”made in Botoșani”


În unele scări din fosta ”Aleea Teilor”, în spatele turnurilor de pe amintita arteră mai exact, apa a cucerit subsolurile.


Locatarii povestesc că s-a blocat canalizarea de pe stradela paralelă cu Primăverii și că de atunci una după alta scările s-au umplut de apă la demisol.


Plină cu excremente și tot felul de resturi, apa care în unele cazuri a ajuns la zeci de centimetri reprezintă un real pericol de infecție, mai ales că temperaturile nu sunt tocmai proprii mijlocului iernii.


Unii botoșăneni care locuiesc în zonă susțin că subsolurile tocmai au fost curățate anul trecut, unele blocuri fiind de altfel marcate din nou de autorități drept adăposturi antiaeriene. Care acum însă adăpostesc doar apa.

 

Venit, văzut, nerezolvat, plecat


Luni, în jurul orei 11:00, la câteva minute după ce reporterul Botoșăneanul s-a deplasat în zonă, a ajuns și o echipă de la SC Nova Apaserv SA.


Doi muncitori, unul cu o pereche de cizme de cauciuc în mâini, au intrat într-un bloc din Elie Radu 14, din vecinătatea Direcției Silvice, acolo unde inundația s-a produs mai aproape în timp, pe 13 ianuarie spun oamenii.


Înainte de a intra în subsol au aprins o lanternă și când au văzut câtă apă este au făcut cale întoarsă, susținând că nu este treaba lor, fiindcă au crezut că doar s-a spart o țeavă, așa că trebuie să vină ”băieții de la canalizare”.


”Alooo! Șefu', de unde curge apa asta?” a insistat Gheorghe Sava, un pensionar care locuiește la parterul amintitei scări.


”De la încălzire, este o țeavă de la încălzire”, a venit răspunsul.


După care au plecat, spunându-le în viteză locatarilor ieșiți afară că s-ar fi spart o țeavă de la încălzire. Oamenii le-au strigat că nu mai au țevi de încălzire în bloc deoarece toate apartamentele s-au debranșat de la SC Modern Calor SA, însă nu i-au mai întors din drum pe instalatori.


Totodată, oamenii arătau că au reclamat în mai multe rânduri problema la asociațiile de proprietari 15 – 22, de unde li s-a răspuns că s-a sunat la SC Nova Apaserv SA, dar degeaba.

 

O locatară relata că partenerul său de viață a încercat să coboare la subsol, însă nivelul apei este mai ridicat decât cizmele pe care le are:


”Soțul s-a dus, că are lumină trasă, s-a dus să vadă despre ce este vorba. Eu pot să vă bag lumină, să vedeți, dar e nenorocire, dacă nu aveți echipament, nu aveți cum intra. Soțul voia să intre, să oprească apa aici”.

 

”Nova” ar fi aflat abia pe 16 ianuarie  


I-am contactat și noi pe reprezentanții SC Nova Apaserv SA, care ne-au răspuns însă că nu li s-a adus la cunoștință problema din ”Elie Radu”.


”Eu știu că au fost niște probleme pe Primăverii 15 și imediat am trimis echipă acolo. Îmi trebuie o adresă exactă ca să confrunt cu cele pentru care am fost apelat eu și am trimis echipă. Dacă nu, trebuie să văd în dispecerat. De asta nu am știut, o să trimit”


Radu Fegher, inginer șef adjunct SC Nova Apaserv SA.


Ulterior, am fost sunați de două ori de la SC Nova Apaserv SA, ni s-a cerut adresa exactă și ni s-a comunicat că ”mâine la prima oră”, adică astăzi, o echipă va fi prezentă la fața locului pentru rezolvarea problemei.

 

Inundație și la turnuri


Apa a început însă să inunde și blocurile turn, subsolul scării cu agenție loto la parter fiind o combinație de apă, nămol și gunoi menajer, de la pachete de țigări la doze de bere.


Vasile Abouriței, șeful de scară, povestea că a făcut demersurile necesare pentru rezolvarea problemei, însă ne este mai greu să credem că a sunat chiar unde trebuie atât timp cât i-am spus de vreo trei ori că suntem de la ziar și el credea în continuare că noi suntem de la SC Nova Apaserv SA: ”Ați văzut ce este acolo?! Rezolvați-o!”


Cam asta s-a întâmplat ieri. Ce poate fi mai greu de redat în cuvinte este mirosul pestilențial de la parterul unor blocuri, asta în condițiile în care unele subsoluri dispun de guri generoase de aerisire.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Prefectul s-a dus la stația de epurare arsă, brusc au început să apară și șefii care ar trebui să rezolve problema – GALERIE FOTO
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE

 

DUREROS: Șoferiță judecată la Botoșani pentru moartea în accident a fiicei de 9 ani
 Dosarul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie.
Prefectul a sesizat MAI-ul, sute de oameni stau în aceeași casă, primarul nu mai știe câți cetățeni are în acte: Nimeni nu-mi spune
Suspiciunea că în unele comunități populația a crescut în mod artificial a atras atenția autorităților. Prefectul Sorin Cornilă a solicitat o analiză amănunțită a acestor localități.
Blocurile sociale de la ANL Cișmea aproape gata, cetățenii din Centrul Istoric au prioritate: Nu putem risca viețile chiriașilorGALERIE FOTO
Ansamblul de locuințe sociale nou ridicate în zona ANL Cișmea este aproape de finalizare. Constructorul a reușit să realizeze finisajele exterioare, urmând ca în ultima etapă să se ocupe de intervențiile la interior.
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați
Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.
Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava
Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.
Noul stadion va fi construit pe patru nivele, cu tribune acoperite, loje VIP, parcare subterană și supraterană și spații comerciale – DETALIILE făcute publice de primar – VIDEO
După schimbul dur de replici între Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, proprietarul FC Botoșani și primarul Cosmin Andrei, edilul șef a dorit să explice public ce demersuri a întreprins pentru ca Stadionul Municipal din Botoșani să aibă parte de lucrările de modernizare care au tot fost promise de-a lungul anilor.
Se pregătește un nou sens giratoriu într-o zonă extrem de aglomerată: Este o intersecție foarte complicată VIDEO & FOTOGALERIE
Primăria Botoșani are în plan anul acesta reînființarea sensului giratoriu de la Botoșani Shopping Center, în zona showroom-ului Darex Auto. Amenajarea acestuia face parte dintr-un proiect mai larg de refacere a străzii Sucevei.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a venit special până la Botoșani pentru un spectacol al Filarmonicii – VIDEO & GALERIE FOTO
S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.4 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
9.6 o C
Darabani
6.2 o C
Saveni
8.0 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.