Știrea zilei
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există

Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.

Taxă care nu există, încasată de la oameni

 

Unul dintre cazuri s-a petrecut în orașul Flămânzi, unde un angajat al companiei ar fi perceput de la zeci de cetățeni o așa zisă „taxă de branșament”. Aceasta ar fi fost în valoare de 350 de lei, fiind încasată fără chitanță.

 

Practica angajatului de la Nova Apaserv pe zona Flămânzi ar fi durat mai mulți ani, până când un cetățean ar fi depus o reclamație la adresa sa și astfel ar fi ieșit la iveală înșelătoria.

 

Reprezentanții Nova Apaserv susțin că această taxă nu există în cadrul companiei și că deja oamenii legii îl cercetează pe respectivul salariat.

 

 

„Există un dosar penal deschis, cei de la IPJ ne-au solicitat anumite documente cu privire la taxa de branșare a utilizatorilor. Noi, în urma informațiilor am constituit o comisie de cercetare administrativă pentru a verifica dacă a fost prejudiciată compania”,

Alin Cirimpei, director adjunct SC Nova Apaserv SA

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au confirmat că pe numele angajatului de la „Apă” există un dosar penal pentru infracțiunea de „înșelătorie”, instrumentat de Poliția Orașului Flămânzi.

 

Bani încasați și pe... plicuri

 

Un alt caz incredibil prin prisma comportamentului este al unui fost angajat de la Nova Apaserv. Raza de acțiune a fost comuna Copălău, unde s-ar fi depistat că mai bine de jumătate din populație nu avea calitate de abonat la companie, însă beneficia de serviciile oferite.

 

Iar un fost casier, dat afară undeva în toamna anului trecut, ar fi continuat să colecteze bani de la oameni, pentru apa consumată. Banii ar fi intrat direct în buzunarul său. Le-ar fi oferit localnicilor o serie de plicuri fără nicio însemnătate, pe baza cărora făcea încasări fără facturi sau chitanțe.

 

 

Odată scoasă la iveală această situație, adevărații cititori de la Nova Apaserv s-au deplasat la Copălău pentru înregistrarea abonaților și facturarea în baza consumului înregistrate de apometre.

 

Evident că au fost întâmpinați cu reproșuri din partea oamenilor care au arătat că au plătit deja pentru apă.

 

„Ei asta spun, dar ce dovadă au, că nu au primit nicio chitanță? Oameni buni, nu mai este angajatul nostru de anul trecut, nu-i mai dați bani!”, a fost apelul lui Sorin Ciobanu, șeful Serviciului Antifraudă din cadrul Nova Apaserv.

 

De aproximativ două săptămâni, angajații Nova Apaserv au început să încaseze zilnic bani pentru apa consumată, sumele fiind de aproximativ 20 – 30.000 de lei în fiecare zi.

 

„Handicapații și cretinii de la Nova Apaserv...”

 

De cealaltă parte, primarul comunei Copălău i-a luat apărarea „falsului” încasator, despre care a arătat că într-adevăr încasează bani de la oameni, dar pentru o societate a Primăriei.

 

„Acest încasator care a fost la Nova Apaserv lucrează și pentru o societate a Primăriei care are undeva la 600 de abonați. Pentru că avem o rețea de canalizare pe care cretinii de la Nova Apaserv nu a vrut să o ia. El încasează în continuare canalizarea, înainte încasa și apa. Și discuția pleacă de acolo”,

Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău

 

În comunitate, undeva la 1.100 de oameni sunt branșați la rețeaua de apă și aproximativ 600 la canalizare.

 

„E aceeași persoană care încasează și apa și canalizarea. Încasează și acum, cum vă spuneam, handicapații și cretinii de la Nova Apaserv nu au catadicsit să ne ia canalizarea, noi am terminat-o din 2008 – 2009. Noi, nefiind licențiați, nu putem să o utilizăm, cum se întâmplă și cu Stăuceniul. Aceeași treabă, nici licențiat, eu nu pot încasa. Atunci am făcut o societate la Primărie având cu acționar majoritar Consiliul Local, văzând că nu mă descurc cu cretinii și handicapații, cum spuneam și am licențiat-o. Am angajat administrator și instalator ca să se ocupe de sistem”,

Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău

 

Primarul a mai spus că din partea Nova Apaserv i s-ar fi transmis că rețeaua nu poate fi preluată deoarece nu este profitabilă pentru companie, deși compania deține monopol pe județ pentru operarea rețelelor de apă și canalizare și prin statut era obligată să facă acest lucru.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Hoții de apă ajutați de salariați din companie, unii dați afară, alții au plecat singuri: Nu se pot întâmpla lucruri fără un sprijin din interiorVIDEO

 

Tragedie învăluită în mister: Botoșănean de 43 de ani mort fulgerător în Italia
Forțele de ordine continuă investigațiile.
Milionar botoșănean mort la New York, un fost manechin a făcut anunțul - GALERIE FOTO
Născut la Rediu, în județul Botoșani, Nelu Bălan a fost o vreme ospătar în Iași și pe timpul comuniștilor a fugit din România în Israel. De acolo a plecat în Elveția, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii, devenind o celebritate în industria ospitalității din New York.
Spitalul în care medicii își amenință pacienții că îi dau pe mâna procurorilor dacă îndrăznesc să vină cu plicul: Sun la DNA, lasă-mă în pace VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o unitate sanitară din Botoșani atențiile acordate cadrelor medicale sunt cel mult sub forma unui buchet de flori, eventual a unei ciocolate. Aceasta pentru că doctorii de aici refuză ferm cadourile la plic.
Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
stiti cine plateste TOT......cetatenii onesti
26 martie 2023, 20:18
Cea mai sfântă factură e cea electronică. Nu mă ajută cu nimic faptul că primesc factura prin postă, de la curent sau de la gaz și amețesc după ce văd cât am de plată. De plătit, cel mai ușor și cel mai sigur, la Pay Point, facilitate existenta la orice magazin din orice sat sau comuna, dacă optez neapărat pentru primirea facturii prin postă.
24 martie 2023, 16:45
De doi ani nu mai primim nici un fel de factura de la furnizor. Dacă de la celelalte companii de utilități de servicii publice primim facturi lunar, de la Nova nu mai primim în posta nici o factura. De ce?
24 martie 2023, 08:15
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR. Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9633 lei
USD
Dolarul SUA
4.6099 lei
CHF
Francul elveţian
5.0913 lei
GBP
Lira sterlină
5.7790 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3216 lei
XAU
Gramul de aur
293.6078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4361 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
14.0 o C
Bucecea
14.7 o C
Darabani
10.3 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
14.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.