Știrea zilei
A dispărut un partid la Botoșani, a apărut altul care atacă fățiș PSD-ul Doinei Federovici: S-a opus marilor investiții / Să nu câștige Flutur PrimăriaVIDEO

A fost înființat și a activat la Botoșani mai degrabă din umbră, fără nicio conferință de presă sau ieșire publică a liderilor, decât în extrem de rare ocazii. Și-a făcut resimțită prezența mai degrabă prin sediul din bulevard, care se dezbracă de hainele vechi și se pregătește pentru cele noi, cu numele noului partid.

(Re)start 

 

„Este aceeași provocare care a fost și în APP”, explică Răzvan Rotaru, fost deputat PSD și un apropiat la acest moment al lui Liviu Dragnea, omul care încă ar mai fi văzut drept politicianul speranță care „salvează” România, pe bucăți. Adică pe domeniile unde sistemul suferă, de la mediul economic fără măsuri sustenabile din partea statului la anumite categorii profesionale „uitate” de guvernare în celebra lege a salarizării unice din sistemul bugetar.

 

Alianța Pentru Patrie (APP) a fost partidul pe care l-a înființat Liviu Dragnea la ieșirea din închisoare. Cum instanța i-a interzis să ocupe funcții politice pentru o anumită perioadă de timp, Liviu Dragnea a condus din umbră, lumina reflectoarelor fiind ațintită pe vechiul amic, Codrin Ștefănescu.

 

Două încercări, una a reușit

 

Legătura dintre cei doi s-a rupt iremediabil în vara lui 2022 și așa a apărut Partidul România Suverană (PRS), formațiunea care s-a născut fără piedici din hârtiile instanței. Liviu Dragnea ar fi fost vizionar la fondarea noului partid și a pornit cu o dublă inițiativă: Partidul România Suverană (PRS) și Mișcarea Iubesc România.

 

A supraviețuit doar PRS. Celălalt se află în moarte clinică, după ce a fost atacat în instanță, de persoane aparent necunoscute, bănuite că ar proveni din PSD sau APP.

 

APP a dispărut la Botoșani la scurt timp. Tot Biroul Politic și-a înaintat demisia în bloc, la fel și membrii care au crezut și mai cred în Liviu Dragnea.

 

Toți așteaptă actul de naștere al noului partid pentru semnarea noilor adeziuni și tot ce decurge din acest „nou început”.

 

„Din ce am înțeles eu, cât de curând proiectul APP va fi închis la nivel de țară. Pentru că nu mai au suport, nu mai au sprijin, nu mai au oameni. Toți oamenii au plecat alături de Liviu Dragnea. Pentru el am intrat în acest proiect politic și sperăm cât mai curând să primim și noi hârtiile oficiale pentru că trebuie luate de la instanță”,

Răzvan Rotaru, lider în așteptare al PRS

 

 

Miza?

 

Liviu Dragnea încă mai poate fi o voce pe scena politică românească, susține botoșăneanul Răzvan Rotaru.

 

„Am fost sâmbătă la o ședință la București la care Liviu Dragea ne-a prezentat graficele cu audiența de la emisiunea la care a fost invitat de Crăciun. Trei milioane jumătate de oameni s-au uitat la emisiune”.

 

  • Reporter: Dar poate s-au uitat din curiozitate...

 

„Din curiozitate, necuriozitate, dar totuși vorbim de 3,5 milioane de români. Așa a spus și Liviu Dragnea: «înseamnă că mai am un cuvânt de spus în politica românească». Acum vom vedea”.

 

La Botoșani, în întreg județul Liviu Dragnea ar fi avut „alături” în jur de 600 de persoane. La nivel național, Carmen Dan, fost ministru al afacerilor interne ar urma să fie președintele noului partid, Liviu Dragnea rămâne în umbră până la jumătatea anului viitor.

 

„Dar vă spun că Liviu Dragnea, la cum este sunat și la momentul acesta de către primarii PSD, de către parlamentari PSD... Să nu uităm un lucru, o parte dintre ei nu vor mai prinde (loc eligibil pe liste la alegeri, nota red.) și atunci vor încerca să-și caute loc. Și sunt oameni care în spatele lor au și voturi. Noi la momentul acesta PRS, suntem undeva la vreo 20 și ceva foști parlamentari”,

Răzvan Rotaru, lider în așteptare al PRS

 

Ar exista persoane cu funcții de demnitate publică inclusiv de la Pro România sau ALDE care au anunțat că vor în partidul lui Dragnea. O vor face, continuă Răzvan Rotaru, în ultimele șase luni de mandat, pentru a nu-și pierde statutul de ales, fie că vorbim de viceprimari, consilieri locali sau județeni: „vor fi niște mișcări pe scena politică botoșăneană”.

 

PSD-iștii ar fi blocat modernizarea stadionului

 

Liviu Dragnea ar urma să facă și un tur al țării, inclusiv la Botoșani: „Îmi doresc această vizită la Botoșani pentru a spune ce a făcut pentru Botoșani, dar mai ales ce a vrut să facă și cum a fost împiedicat de dna președintă Federovici. Sunt lucruri obiective care puteau fi făcute și care au fost blocate. Pentru că, câștiga la acel moment PNL-ul Primăria Botoșani. Și aici vorbim de centura Botoșaniului, Stadionul Municipal, era ceva de spitale...”.

 

Continuarea interviului o puteți vedea în materialul video de mai jos.

 

Partidul România Suverană are o serie de obiective în planul de guvernare, acestea fiind făcute publice de Playtech.ro, spre finele anului 2022.

 

Ce obiective are Partidul România Suverană

 

PRS urmărește exclusiv obiective politice, potrivit programului, statutului şi principiilor adoptate de partid. Dragnea a spus că formațiunea sa politică susține strategia de afirmare şi de apărare a intereselor României în structurile europene, euroatlantice şi internaţionale. De asemenea, promovează politica externă a statului consacrată dezvoltării relaţiilor pe baze echitabile cu toate statele, îndeosebi cu ţările vecine.

 

Ajutor pentru agricultură

 

În emisiunea TV, Liviu Dragnea a prezentat o parte din programele partidului său de anul acesta și următorul. Astfel, pentru agricultură, PRS dorește un program de înființare a comunităților agricole sociale: „Minim cinci asociați, maxim 50. Domiciliul să fie în zona rurală. Toți trebuie să fie angajați la această societate agricolă. Guvernul va aloca bani gratuit. 10.000 euro pe an pentru fiecare asociat timp de 25 de ani, pe baza unui business plan. Ministrul Agriculturii se va ocupa de plan, o să detaliem în perioada următoare”.

 

Pe lista Partidului România Suverană este inclus și „un program pentru redarea demnității profesionale: medici, avocați, profesori. Redarea demnității pentru cei care lucrează în Ordine Publică și siguranță națională. Mă refer, în special, la cei care lucrează în Ministerul de Interne și în Ministerul Apărării”.

 

Plan pentru familiile tinere și sărace

 

Dragnea are două progame pentru familii (tinere și sărace): „Peste 30 de familii sunt în zona de sărăcie. 2,2 milioane de familii sunt în acestă zonă, după datele mele. Pentru cei care au sub 2000 lei net, pe fiecare membru de familie, se vor aloca câte 5000 de euro în primele zile ale anului, pentru a-și face un plan de familie”. Iar cuplurile tinere cu copii și fără copii, dar care nu sunt căsătorite de mai mult de trei ani, vor primi o sumă de 150.000 euro pentru construcția de locuințe, este o altă promisiune din programul noii formațiuni politice.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 

 

DUREROS: Șoferiță judecată la Botoșani pentru moartea în accident a fiicei de 9 ani
 Dosarul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie.
Prefectul a sesizat MAI-ul, sute de oameni stau în aceeași casă, primarul nu mai știe câți cetățeni are în acte: Nimeni nu-mi spune
Suspiciunea că în unele comunități populația a crescut în mod artificial a atras atenția autorităților. Prefectul Sorin Cornilă a solicitat o analiză amănunțită a acestor localități.
Blocurile sociale de la ANL Cișmea aproape gata, cetățenii din Centrul Istoric au prioritate: Nu putem risca viețile chiriașilorGALERIE FOTO
Ansamblul de locuințe sociale nou ridicate în zona ANL Cișmea este aproape de finalizare. Constructorul a reușit să realizeze finisajele exterioare, urmând ca în ultima etapă să se ocupe de intervențiile la interior.
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați
Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.
Adolescent de 17 ani violat toată noaptea în pădurea Rediu de un bărbat din Suceava
Un băiat din Botoșani a fost victima unei agresiuni sexuale care s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 21 martie 2023.
Noul stadion va fi construit pe patru nivele, cu tribune acoperite, loje VIP, parcare subterană și supraterană și spații comerciale – DETALIILE făcute publice de primar – VIDEO
După schimbul dur de replici între Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, proprietarul FC Botoșani și primarul Cosmin Andrei, edilul șef a dorit să explice public ce demersuri a întreprins pentru ca Stadionul Municipal din Botoșani să aibă parte de lucrările de modernizare care au tot fost promise de-a lungul anilor.
Se pregătește un nou sens giratoriu într-o zonă extrem de aglomerată: Este o intersecție foarte complicată VIDEO & FOTOGALERIE
Primăria Botoșani are în plan anul acesta reînființarea sensului giratoriu de la Botoșani Shopping Center, în zona showroom-ului Darex Auto. Amenajarea acestuia face parte dintr-un proiect mai larg de refacere a străzii Sucevei.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a venit special până la Botoșani pentru un spectacol al Filarmonicii – VIDEO & GALERIE FOTO
S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
A scos capul si Gulutza! Obraznic, tupeist, cu gandul la tocat frunza la caini pe bani multi. Mars, potaie!
1 februarie 2023, 16:33
Domnu Razvan, matale concret, ce stii sa faci?, ai vreo meserie, ai facut ceva la viata dumitale?, care sunt realizarile?, ca vad ca numai de pulitica te tii, domne, daca asta e politica, care este scopul dumitale in viata?, sau vrei ca macaleit, frasanica, doinita sa traiesti numai din vorbe palavre, poze si buimaceala prostimii?...uitati unde ati adus tara, alde voi, expertii in orice, numai ca nu se pricep la nimic,decat sa lehaiasca si tara e vanduta 100 %
1 februarie 2023, 13:59
Domnul Rotaru si domnul Dragnea, ca sa nu aiba un soc major, ar trebui sa studieze cum se fac in mod tehnic in Romania audientele TV. Efectiv, s-au uitat la emisiunea pe care se bazeaza sperantele partidului vreo 350 de oameni...
1 februarie 2023, 10:10
Aceleaşi lichele PSD-iste, cu nimic mai breji decât Doiniţa sau Cosminel.
1 februarie 2023, 08:29
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.4 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
9.6 o C
Darabani
6.2 o C
Saveni
8.0 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.