Știrea zilei
80 de garaje demolate în timp record la Botoșani, Primăria anunță șantier în zonă începând cu luna aprilie – VIDEO & FOTO

În mai puțin de o lună, în zona Colegiului Național Mihai Eminescu au fost demolate 80 de garaje. Iar acest lucru s-a întâmplat fără intervenția fizică a Primăriei Botoșani.

Au mai rămas două garaje din peste 80

 

Primele discuții despre o eventuală acțiune de demolare generală a garajelor au generat luări ferme de poziții din partea locuitorilor din zonă, inclusiv amenințări.

 

Primarul Cosmin Andrei s-a menținut totuși ferm în această decizie și a continuat demersurile birocratice pentru ca zona să redevină una de utilitate publică și totodată prietenoasă cu mediul.

 

După obținerea Planului Urbanistic Zonal și al celorlalte documente tehnice, posesorii de garaje au primit notificări privitoare la activitatea de dărâmare. Să o execute ei, pe propria cheltuială, sau Primăria, cu pretenții financiare ulterioare.

 

„Suntem pe final cu termenul pe care l-am dat proprietarilor de garaje din zonă, pentru conformare, așa cum am transmis în adrese, dărâmarea garajelor. A trecut acest termen de 30 de zile și am avut plăcuta surpriză să constat că proprietarii și-au demolat singuri garajele fără a mai fi necesar să intervenim noi cu utilaje de la Primărie și să aducem zona la cota zero. Mai sunt doua garaje în acest moment și așteptăm și pentru acestea două ca să întreprindă acțiuni de demolare”

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

 

Au fost demolate garaje existente de vreo două-trei decenii în vecinătatea Colegiului Național Mihai Eminescu.

 

Doar două au rămas în picioare, în unul dintre cazuri, posesorul fiind plecat în străinătate.

 

Iar din aprilie, Primăria va deschide șantier prin firma care se ocupă de întreținerea străzilor din municipiul Botoșani.

 

Va fi reabilitată întreaga zonă atât pe partea carosabilă cât și pe cea de de amenajare a noilor locuri de parcare.

 

„Poate o rețetă de succes care a funcționat a fost faptul că le-am oferit acestor proprietari un loc de parcare, fără a mai parcurge etapele de licitație și au primit locurile de parcare la prețul minim al zonei, 207 lei, și au văzut și determinarea noastră că vom ajunge la rezultatul pe care l-am vrut cu demolarea și regenerarea urbană în zona Colegiului Mihai Eminescu”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

„Nu erau 82 de mașini în garaje”

 

În locul celor 82 de garaje vor fi amenajate locuri de parcare cu impact direct asupra străzilor adiacente care vor fi eliberate de surplusul de autoturisme.

 

„Cu siguranță, mai multe. Dar aspectul important este că vom avea mașini parcate pe acel teren care în trecut era folosit cu aceste garaje pe post de spații de depozitare. Deci chiar dacă vom avea același număr de mașini parcate, oricum este un câștig extraordinar pentru că aceste 82 de mașini sunt de pe străzile adiacente, pentru că nu erau 82 de mașini în garaje. Dar numărul de locuri de parcare este mai mare, estimat undeva la 100 de locuri de parcare și cu siguranță vor fi folosite”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Deja, în locul fostelor garaje sunt parcate autoturisme ale locatarilor din zonă sau chiar a elevilor de la Colegiul Mihai Eminescu.

 

Urmează să fie fluidizată și strada Octav Onicescu, una dintre arterele aglomerate ale municipiului.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
ULTIMUL PAS până la demolarea garajelor din Primăverii! Vot decisiv în plen, zeci de botoșăneni au anunțat că le dărâmă singuri – VIDEO

 

Tragedie învăluită în mister: Botoșănean de 43 de ani mort fulgerător în Italia
Forțele de ordine continuă investigațiile.
Milionar botoșănean mort la New York, un fost manechin a făcut anunțul - GALERIE FOTO
Născut la Rediu, în județul Botoșani, Nelu Bălan a fost o vreme ospătar în Iași și pe timpul comuniștilor a fugit din România în Israel. De acolo a plecat în Elveția, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii, devenind o celebritate în industria ospitalității din New York.
Spitalul în care medicii își amenință pacienții că îi dau pe mâna procurorilor dacă îndrăznesc să vină cu plicul: Sun la DNA, lasă-mă în pace VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o unitate sanitară din Botoșani atențiile acordate cadrelor medicale sunt cel mult sub forma unui buchet de flori, eventual a unei ciocolate. Aceasta pentru că doctorii de aici refuză ferm cadourile la plic.
Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Da,s-au daramat garajele "tovarasilor" din zona respectiva (nimic original,actiune copy-paste dupa initiativa vecinilor suceveni)...altceva,solutii pentru criza garajelor din cartierele de blocuri,vezi strazi intregi adiacente si alei dintre blocuri sufocate cu zeci de autoturisme care nu au loc de parcare ? E simplu,se pot identifica in cartierele de blocuri ale Botosaniului spatii unde se pot construi ansambluri de garaje multi-level(subteran,teran si suprateran),vezi parcarea de la Piata Mare;nu are Primaria BT fonduri pentru construirea lor? Se pot concesiona terenurile respective,iar garajele multilevel sa fie construite de firme private,care sa le si administreze.Corpul tehnic al Primariei BT ce face,doarme in papuci ?
13 aprilie 2023, 09:06
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR. Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9633 lei
USD
Dolarul SUA
4.6099 lei
CHF
Francul elveţian
5.0913 lei
GBP
Lira sterlină
5.7790 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3216 lei
XAU
Gramul de aur
293.6078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4361 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.9 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
13.8 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
9.8 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.