A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Nu știu / nu mă interesează
12.5%
Nu
12.5%
Da
75%
Mi-am pus speranțe, dar degeaba. Când jucătorul dă cu stângul în dreptul și își trimite mingea în propria poartă, ce mai poți spune ? Doar atât. „Patronul e vinovat!”. Schimb canalul, mă enervez și revin la meci. 2-0. Bravo! Așa băieți! Țineți-o bine, ca să vedeți de unde vine!
24 noiembrie 2023, 22:13
Ce nu a putut face acasă, face în deplasare. FC Botoșani bate Petrolul, obține prima victorie din campionat și aduce 3 puncte mari, cadou pentru domnul IFTIME.
24 noiembrie 2023, 15:39
Sunt de acord cu cele prezentate de către domnul Leo Kohut că trebuie executate controale la operatorii economici pentru a evita munca la negru sau etc., etc., dar până la un anumit punct, acolo unde dânsul solicită protecție pe timpul controalelor. Asta ce ar însemna, ca la fiecare control pe care îl face ITM-ul, pentru fiecare persoană, IPJ să numească, câte un polițist care să le fie gardă de corp. Păi, acel polițist are stabilite clar atribuțiuni în fișa postului și nicidecum paza și protecție fiecărui funcționar public cu atribuții de control. Atunci haideți să punem câte un polițist și la Președinții de asociații de locatari care au atribuțiuni / puterea conform Legii nr. 194/2018 (lege emisă cu multe lacune) de a-mi intra în casă fără mandat emis de judecător, mai ceva decât un polițist. Ai o funcție pe care ți-ai dorit-o, atunci asumă-ți și riscurile. Un polițist care oprește în trafic un bețiv, drogat sau fiu de fițe o mai ia și peste ochi dacă nu este vigilent. Riscul meseriei pentru care ești plătit cu SALARII ȘI „PENSII SPECIALE”. Haideți să numim o grupă de polițiști și la Balul Oamenilor de Afaceri ca să nu se ia la ceartă sau bătaie de la premii sau alte dispute (asta ca o glumă).
23 noiembrie 2023, 12:17
Cu scuzele de rigoare. Vreau să-i spun domnului Constantin Calimandriuc, mare sculă la „Ambulanță” care contestă pensionarii militari / MApN, că în cei 31 de ani de muncă a stat la căldurică în „Ambulanță” sau în clădirea SJA fără a fi nevoit să meargă la trageri, aplicații, tabere, câte o zi sau noapte, o săptămână până la două luni în Poligonul Copălău, Mălina / Galați sau Capu Midia / Constanța prin arșiță, vânt, ploaie sau viscol. „Harnașamentele” cu care urcă dânsul în spate până la etajul 4 (ca și cum toți bolnavii stau la etj. 4), nu se compară cu ranița, armamentul și celelalte materiale din dotarea militarului (Soldat-gradat voluntar sau cadru) care depășesc cu mult 40 kg. Nu participă la inundații, deszăpezire sau alte calamități naturale. Când îi este înzăpezită „Furgoneta”, solicită TAB-urile sau tehnica Armatei. Vorbește de PENSIE SPECIALĂ, dar nu prea știe cu ce se mănâncă. Pensia militarilor se numește PENSIE MILITARĂ DE STAT (să citescă titlul Legii nr. 223/2015). Toți civilii vorbesc de pensii speciale (mă refer la militari), fără a ști că LEGEA este încadrată în categoria LEGILOR SPECIALE și nu pensia în sine. Am fost cadru militar 36 de ani cu o vechime cumulată (cu grupe de muncă de peste 51 ani), am ieșit la pensie la 55 de ani și am o pensie în plată de 4.010 lei. Câtă pensie ar lua șoferul de pe ambulanță, asistenta, etc. domnule Constantin Calimandriuc ? Și nu a fost la trageri, aplicații, tabere, nu a stat prin arșiță, vânt, ploaie sau viscol. Înainte de a vorbi și a face propagandă negativă, mai citiți legea sau informați-vă. În caz de război (de când a început războiul din Ucraina am fost chemat de două ori la CMJ pentru verificare / mobilizare) mă prezint la unitate și pornesc la luptă. Dumneavoastră ce faceți ? Știu. Poduri sunt destule (podul casei, cel din fața porții sau cel de peste râu). Am uitat un lucru esențial. NU CONFUNDAȚI STUDIILE ȘI PREGĂTIRE MILITARILOR CU ALE DUMNEAVOASTRĂ.
22 noiembrie 2023, 19:41
Da, nu exista un dialog in acest sens si ar trebui, caci unii, fara altii nu se poate.Insa, lucrul dracului, abia asteapta DNA sa faca cate un dosarel la fiecare, de o parte si de alta, pt trafic de influenta, pt conflict de interese,cetc, abia asteapta sa te lucreze in stilul cunoscut, cu catuse, ani de procese ca sa te scoata vinovat de ceva.Romania demicratica este puscarie curata.La Bruxelkes exista lobby, o sumedenie de firmebsi oameni din asta traiesc, la noi ca la nebuni. Abia asteapta sa te incalece.Dar inca o data, va spun, oamenii de afaceri sunt baza unei comunitati, trb sprijiniti, trb resoectati pt ca acestia contribuie, creeaza locuri de munca.
21 noiembrie 2023, 20:29
Nu înțeleg de ce parte dintre politicienii tineri care la revoluția din Decembrie 1989 încă făceau la oliță sau nu știau să-și tragă pantalonii, nu vor să asculte de sfaturile celor cu experiență în acest domeniu (politic) sau cel de afaceri. Mulți dintre ei au ajuns pe funcții importante în structurile statului fără a avea un Carnet de muncă sau au încheiat vreun contract de muncă. Nu muncă, nu experiență dar sunt pe funcții unde au pretenția uneori să le pupi mâna. În unul dintre subiectele prezentate se vede clar cum un personaj nu vrea să facă loby între un om de afaceri și un politician. O fi din invidie, o fi din răutate, doar dânsul știe.Vrei prosperitate în orașul pe care îl conduci, dar nu conlucrezi cu mediul de afaceri, cei care, dacă ar tripla salariile la angajați ți-ar aduce prin taxe, impozite, impozite pe venit salarial, cheltuieli / consum populației, deci, ți-ar aduce la primărie un buget destul de substantial cu care să-ți realizezi proiectele propuse. Cred că acest Bal al Oamenilor de Afaceri ar trebui să aibă 3 părți:1. Participarea tuturor societăților care trebuie să se încadreze într-un anumit barem. Prezentarea afacerilor / profit în anul precedent și acordarea premiilor aferente;2. Ce și-ar dori oamenii de afaceri de la politicieni și politicienii de la oamenii de afaceri (fiecare au interese / obligații: per societate / angajați; per Primărie, CJ. / cetățeni). Este singurul loc în care se pot întâlni toți, afaceri / politic;3. Un șpriț, o friptură, dans și voie bună FĂRĂ RANCHIUNĂ.
20 noiembrie 2023, 13:52
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Sinucigașii dau niște semnale de alarmă, pe care oamenii din jur le pot decodifica și trebuie să se ia măsuri imediat. Eu pe șefii lor i-aș trage la răspundere: nu își cunosc oamenii? Nu le știu problemele? Trebuie să aibă ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9681 lei
USD
Dolarul SUA
4.6029 lei
CHF
Francul elveţian
5.2648 lei
GBP
Lira sterlină
5.8001 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1236 lei
XAU
Gramul de aur
299.3672 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2586 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3052 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0248 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3895 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2043 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
-0.5 o C
Darabani
-0.8 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.