ŞTIRIASTĂZI, 11:07Din secretele ”umbrelor munţilor”, cu un botoșănean cercetaș: Asta e meseria care ne place / Am făcut adăposturi, instrucţie pe schiuri .Taberele de instrucție sunt adevărate laboratoare de încercări. Aici, în tabere, militarii convieţuiesc, învaţă să lucreze ca un tot unitar şi să supravieţuiască în toate condiţiile, oricât de vitrege. Nu ştim câţi dintre noi ar lasă confortul de acasă pentru un pat de cetină, pentru a sta mult timp ascuns, camuflat, cu foarte puține discuții, toate uneori în frig, chiar ger sau noroi și multă ploaie. Şi totuşi, ei, cercetaşii, îşi iubesc meseria! Este adevărat că mulţi nu rezistă sacrificiilor profesiei, scrie presamil.ro.Sunt supranumiți ”umbrele munţilor”.FRUMOS ȘI REALIST MATERIALUL PREZENTAT. AM ÎNSĂ O ÎNTREBARE. CÂND AM COMENTAT LA MATERIALUL PREZENTAT PE BLOG DE DUMNEAVOASTRĂ INTITULAT: „Instituțiile de forță îngenuncheate de George Simion și ai lui: Turneul sfidător din Botoșani făcut cu încălcarea legii, tolerat rușinos de ”oamenii legii”, NU AȚI VRUT SĂ-MI PUBLICAȚI MATERIALUL DEȘI ERA BINE DOCUMENTAT ȘI CU EXEMPLE CONCRETE DE CE AU FĂCUT BINE POLIȚIȘTII CĂ AU STAT ÎN BANCA LOR. ȘI EI CA ȘI NOI SUPORTĂ ACELEȘI RIGORI ALE LEGILOR ȘI REGULAMENTELOR MILITARE. CITIȚI MATERIALUL DE ATUNCI ȘI TRAGEȚI CONCLUZIILE PRIN COMPARAȚIE.Notă: Iar dacă de curiozitate o să căutați la întrebarea din SONDAJ din luna iunie sau iulie anul trecut, într-un comentariu v-am spus cu subiect și predicat că prin luna noiembrie decembrie ministrul Ap. de atunci în persoana domnului Ciucă, va ajunge prim ministru. Daci v-am spus cu 3-4 luni înaine. Oare de unde știam ?
Pe cei care sustin ca este necesar telefonul mobil lapurtator, ii intreb ei au avut telefon mobil in timpul orelor? Atatea generatii au crescut fara acces nelimitat la informatii prin aplicatii mobile si slava Domnului au facut scoala! Cu cat va implicati mai mult in scoala si cereti socoteala profesorilor pentru notele copiilor dumneavoastra cu atat veti avea parte de copii gen Victoras Necula cu acces la absolut orice si client al puscariei ! Lasati profesorii sa-si fac treaba chiar daca sunt mai severi , ca sa nu aveti surpriza sa va intretineti copilul ba si nepotii pana la adanci batraneti !
Pt Cetatean : Pe dv. nu v-a sunat de la scoala copilul niciodata , inseamna ca e un caz fericit . Pe altii ii mai suna . Stiti ca sunt copii cu diabet , care au aplicatie pe telefon, sa le monitorizeze cresterea insulinei ? Stiti cati profesori nu suna daca copilul are o problema ? Stiti cati profesori cred ca doar se prefac si nu suna acasa, ii trimite la cabinet unde le da un paracetamol si de acolo pleaca mai mult rau decat bine ? Daca tot avem telefoane , de ce sa nu le folosim ? Inainte nu erau, acum sunt si trebuie folosite ! Daca profesorii se tem de inregistrari , atunci sa faca bine si sa se comporte cum trebuie ! Copiii care fac bullyng, vor face cu sau fara telefoane , asta e clar . Cine creste acasa un nesimtit, asa v-a fi pana la capat .
De ce sa nu fie permisa ? Sa poata face profesorii ce vor cu elevii ? Sa-i tina in genunghi la ore, sa faca ei ce vor ? Chiar daca nu ar fi permis, tot as da copilului ceva de inregistrat in caz ca vreo dezaxata sau vreun dezaxat de profesor ar mai face ceva pe acolo . Mai bine profesorii s-ar axa mai mult pe metode de invatarea anumitor pedagogii si sa predea copillor, ca nimeni nu ia examenul acum fara sa faca pregatire in particular ! Si dupa ce fac pregatire, tot profesorul de la clasa isi insuseste laudele . Rusine ! Vor numai in particular sa exceleze !
Cred ca intrebarea e prost pusa. In ziua de azi e cam imposibil ca o persoana sa nu aiba asupra sa comunicatorul. Problema e daca sa fie permisa folosirea acestora in ore. Iar pentru folosirea abuziva (de exemplu filmarea glumelor proaste) cred ca exista reguli si regulamente, ajungandu-se pana la dosare penale.
Bullyngul nu se rezolva cu telefonul. Ce face politia de promitate? Copilul meu, in pauza, trebuie sa se pregateasca ptr ira ce vine, nu sa stea pe net sa faca tik tok-ri. Copilul meu nu m-a sunat niciodata de la scoala
Asa se vede gradul nostru de civilizatie, intr-o tara digitalizată, cu pericole eminete peste tot, spunem NU unui tel. mobil, care poate tine legatura intre copil si familie? De regula tel. sunt inchise in gheozdanele de 40 Kg. iar in pauze copii transmit acasa mesaje sau invers. Unde ar fi problema?
Pentru cei care nu sunt de acord, i-as intreba ce cred daca vreun copil de-al lor ar fi victima unui atac sau a unei glume proaste cu consecinte urate? Ati auzit de BULLYING???
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...