Suntem mici si naivi! Nu stim in realitate ce se intampla cu adevarat! Numai ce-I ce conduc lumea si fac cartile stiu! Ei rotesc lumea cum vor ei ! Noi doar executam ! Multi stiu doar ca respira, atat! ... E trist!
Au dreptate cadrele medicale referitor la managerul Mihalache.O arivistaPSD-Am citit că si-a sărbătorit în spital,revenirea cu șampanie,cu cățelușiiei.Ăsta întimp ce înbiserica spitalului eraslujbadeînmormântare a asistentei înbolnavita decovid dinlipsa echipamentelor de la începutul pandemiei.!
Dragă domnule redactor, cu toată stima și respectul pentru dumneavoastră și blogul pe care îl administrați prezentând spre informarea publicului din Botoșani știri diverse despre viața de zi cu zi. Dacă reprezentanții centrului comercial susțin “că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea atât a clienților cât și a angajaților”, atunci fiți amabil și dați și denumirea respectivului hypermarket. Când un cetățean de rând din neștiință, prostie, aroganță, beție a încălcat vreun punct din O.M. date de M.A.I., imediat îi apar toate dadele despre el (fotografie, localitate, nume, măsuri, etc.). Atunci să fim corecți până la capăt, a nu se publica denumirea societății, este ca și cum ai accepta zădărnicirea combaterii bolilor. Dacă activitatea (profitul) hypermarketului va fi afectată, să fie sănătos patronul. Nu punem cetățenii în pericol pentru profitul unora. S-au închis temporar societăți cu sute de muncitori trimiși în șomaj tehnic. Nu mor botoșănenii de foame, bani de-ar avea.
Domnule Dr. Radu Malancea, cu tot respectul pentru dumneavoastră și cei din sistemul de sănătate (mă refer la toate categoriile, de la femeia de serviciu, infirmieră, asistentă, medic, director de spital, etc.), ați afirmat: „Este rușinos, ce să mai cerem la restul populației”. Despre domnii (care conduc: un sector de capitală cât un oraș, un Consuliu Județean din alt oraș) pe care îi manționez mai jos ce ne puteți spune, SUNT SAU NU EXEMPLE DE CONDUITĂ PENTRU OAMENII DE RÂND ÎN SITUAȚIA ACTUALĂ ? MERITĂ RESPECTUL CETĂȚENILOR CARE I-AU VOTAT ? VOR FACE OBIECTUL VREUNUI DOSAR PENAL SAU RĂMÂN DOAR CU AMENZILE CARE NICI PE ACELEA NU LE VOR PLĂTI ? Ăștia sunt (o parte) politicienii pe care i-am ales și care ne conduc (alături de mulți politicieni care habar nu au pe ce lume trăiesc terminând o facultate la distanță la 35-40 de ani cu pretenții de atotștiutori, cu diplome și doctorate luate pe sub masă / citiți presa vremii și cea mai recentă). Marea majoritate nu au condus un colectiv de oameni sau nu au realizat nimic, sunt COPII LUI MĂMICA ȘI TĂTICU care „s-au luptat” să-i facă POLITRUCI.„ [Primarul sectorului 3 Robert Negoiță la plimbare pe bicicletă cu gagica prin parc (10.000+10.000 gagica, o nimica toată pentru ei, plăcerea contează, are primăria bani că doar no fi prost să plătească din buzunar), Șeful CJ Bihor la pescuit (5.000+10.000/2 prieteni, nu contează mărim taxele)] ”. Ăsta este exemplul personal ? Fiți MEDICUL pe care îl cunosc, respectat de toată Moldova și mulți oameni din țară poate și de peste hotare (aici nu știu), fiți alături la bine și la greu de colegii și subordonații dumneavoastră, lăsații pe politicieni cu ale lor. Întreaga lor activitate se regăsește în nivelul de trai al românilor din ultimii 30 de ani. Când va trece Covid-19, sigur or să vă găsească „ceva nereguli” pentru a avea motiv să vă înlocuiască (,) cu vreun pilos și atunci singurii susținători vor fi subordonații dumneavoastră.O zi bună și multă sănătate domnule doctor.
Nu domnule Mircea, este foarte bine dacă (,) cunoașteți situația reală, asta vă dă un motiv în plus ca pe lângă măsurile impuse de OM-urile date de GR, să vă impuneți propriile măsuri igienico-sanitare, de comportament, de necesitatea de a ieși (reală) din casă sau nu și o mulțime de alte măsuri, asta dacă țineți cu adevărat la viața dumneavoastră, a familiei, părinților, rudelor, vecinilor, etc., dacă nu faceți o horă mare ca la Buzău și apoi vedem consecințele. Panică și isterie se creează (ex.) dacă stați la etajul 10 și se anunță la TV. că peste 10 secunde va fi un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, se dărâmă blocul de tot și nu mai aveți timp să ieșiți în stradă. Dacă vă anunță că va avea loc peste 15-20 minute, coborâți liniștit (dacă intrați în panică și isterie toți din bloc, atunci prea puțini veți scăpa datorită îmbulzelii, îmbrâcelii, poate vă luați și la bătaie care să coboare mai repede, peste capetele altora dacă se poate), calculat, unul după altul, astfel puteți ieși cu toți afară. Și exemplele pot continua. Aș fi vrut să vă văd în decembrie-ianuarie 1989 în București în zona Rahova, Petre Ispirescu, în față la Uzina Vulcan, pe stradă alături de mine și să vă “sufle vântul” pe la urechi de la N la S și de la E la V (neștiind de unde vine inamicul invizibil aproape ca și în ziua de astăzi, numai că atunci când te lovea nu te mai ridicai de jos). Vă trebuie sânge în instalație domnule Mircea, vorba domnului dr. Sorin Oprescu. O zi bună și mult curaj. Creșteți-vă familia frumos, prezentându-i adevărul în față indiferent cât de dureros ar fi, altfel trăiți și incitați la minciună. Nu sunteți sătul de minciunile politicienilor (parte dintre ei) ?
O întrebare pentru cei care ne conduc destinele cu sau fără a-și asuma și răspunderea în caz de eșec, chiar nu se putea transforma Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” în Unitate / Spital Covid în locul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” cum se zvonea la un moment dat, dând astfel posibilitate persoanelor cu boli oncologice (peste 8.500 după cum a prezentat ziarul dumneavoastră), adăugând pe cei cu boli hepatice, diabet, renale (dializă), etc., având dotările necesare și personalul de specialitate, asigurând bolnavilor o mică speranță de viață și așa nefericită datorită bolilor pe care le au și de care sunt siguri că nu mai scapă și cu toate acestea își pun zilnic întrebarea, DAR DACĂ ? DAR DACĂ DUMNEZEU VA FACE O MINUNE.Am transformat un spital ÎN CARE SE TRATAU OAMENI în unul în care EVENTUAL SE VOR TRATA OAMENI. O anomalie să dai prioritate minorității (presupuși viitori bolnavi) în defavoarea majorității (bolnavi confirmați). Cine va răspunde de tragedia celor din urmă care s-a petrecut, se petrece și se va petrece mult timp deacum înainte (moral dacă nu juridic). Sunt nevoiți după cum afirmați să ia drumul pribegiei, dintr-un spital în altul. „Flămând și gol, făr-adăpost, Și câine eu ți-am fost! ” Ei nu vor pământ cum, spune George Coșbuc, ci DREPTUL LA VIAȚĂ.
“Primăria Botoșani cumpără tablete pentru elevii nevoiași din municipiu” (botoșăneanul.ro).Deci se poate domnule primar, mă bucur și merită lăudată inițiativa dumneavostră, un pic de aici, puțin mai mult de dincolo, și uite așa formăm cercul faptelor bune, pentru copii, pentru viitorul lor și al nostru. Inițiativele ar trebui extinse și în alte domenii unde este cazul, nu ca și la: Primăria Răchiți unde domnul primar Bulgaru achiziționează bănci de peste 10.000 E (un alt caz Giurgiu, oare autoritățile statului în cazul primăriei Răchiți nu ar trebui să se autosesizeze) în plină criză Covid-19. De la începutul pandemiei nu a mai trecut prin satele comunei să se intereseze de nevoile bătrânilor singuri și neajutorați, va trece probabil la toamnă, la alegeri, oamenii au spus că-l primesc doar dacă are C.I. cu domiciliul pe fiecare sat în parte și Declarație pe propria răspundere aprobată de săteni, altfel este interzis din cauza simtomelor de Covid-19 pe care “le va avea” la momentul respectiv.
Domnilor consiglieri liberali, ați dat liber la achiziții fără licitații și mi se pare corect acest lucru. Nu avem timp de așa ceva în situația în care ne aflăm, totuși ați verificat în buzunarul cărui politruc se duc banii în astfel de situații (nu dumneavoastră personal ci Guvernul sau partidul din care faceți parte)? Dacă nu, întrebațil pe domnul Orban ce a constatat comisia de control trimisă la Giurgiu și din banii recuperați poate se distribuie și spre Botoșani o parte pentru achiziția de “tablete educaționale” pentru elevi. Sau dacă are “experiență” această firmă în fel de fel de mijmaguri, poate achiziționează tabletele și le donează jud. Botoșani, astfel mai rămân și cu o parte din bani.Statul a cumpărat măști în valoare de 12 milioane de euro de la o firmă care vinde alcool și tutun.Este vorba despre o firmă care vindea tutun și alcool, înființată în urmă cu aproximativ un an de zile. Aceasta avea sediul într-un sat din județul Giurgiu și se pare că ar fi vândut statului român măști chirurgicale în valoare de 12 milioane de euro, în doar câteva zile.Achiziția s-ar fi făcut prin intermediul ONAC, Oficiul Național de Achiziții Centralizate. Or fi făcut așa ceva ? Nu se poate sub conducerea PNL ? Sigur e lucrătua PSD-ului pentru ai denigra.https://www.capital.ro/dezvaluirea-momentului-statul-a-cumparat-masti-in-valoare-de-12-milioane-de-euro-de-la-o-firma-care-vinde-alcool-si-tutun-premierul-orban-a-trimis-la-sediul-acesteia-corpul-de-control.html
Domnule Mascan, dacă nu ați citit comentariul meu în întregime iau de bun sfatul dumneavoastră și vă mulțumesc pentru informare (deși nu pot să-l pun în aplicare, un om sănătos, da), dacă l-ați citit și îmi dați sfaturi la mișto, vă doresc în acestă perioadă a postului înainte de sfintele sărbători de Paște, să vă îmbolnăviți și dumneavoastră de astm, să umblați cu șpreiul în buzunar iar când vă sufocați (căutându-l să constatați că l-ați uitat acasă) și creierul nu se oxigenează, aveți atacuri de panică, amețiți și cădeți jos, atunci să vă puneți dumneavoastră masca pe figură făcută din tricou, poate vă reveniți. Înainte de a da sfaturi, căutați pe google modul și capacitatea cum și la care funcționează plămânii afectați de astm pe etape / faze. Să aveți o zi bună.
Domnule redactor (administrator de blog), cu respect vă rog să-i întrebați pe cei care au dat ordin ca începând de astăzi să purtăm obligatoriu mască de protecție în mijloacele de transport în comun, în spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice, etc.) de unde putem face rost de ele, mai precis dânșii de unde “le-au cumpărat” (cu bucata sau cu baxul) pentru a putea beneficia și noi de ele. Solicit răspuns la această întrebare pentru că sunt diagnosticat cu astm de peste 16 ani, sunt în evidența Spitalului de Pneumoftiziologie (T.B.C. / Dr. Marcu), din 6 în 6 luni mă prezint la control, sunt sub tratament cu Clenil Jet de 250 mcg pe care îl port tot timpul la mine și ca mine sunt sute poate mii de cazuri. Dacă eu mă sufoc respirând normal, cum credeți că voi putea supraviețui legat la gură cu un fular, eșarfă sau ce ne mai propun acești politicieni care au distrus tot ce a fost bun în țara aceasta. Mâine pot muri de foame pentru că sigur nu o să pot intra în magazinul alimentar pentru cele necesare. Rog prezentați comentariul meu celor ce au luat această măsură și dacă considerați că merităm un răspuns și o cale de urmat, postați răspunsul în ziarul de mâine. (Pot prezenta la nevoie Scrisorile medicale eliberate în acest sens sau poate fi verificat în evidența medicului de familie sau fișa spitalului).
Pentru a convinge cu adevărat populația orașului Botoșani de pericolul ucigaș ce ne pândește și atacă din întuneric, propun spre analiză modificare mesajului transmis zilnic prin megafoane de către mașinile PRATS Cornișa. Solicit aceasta deoarece mesajul transmis (nu știu cine la conceput) și auzit din apartamente, case, pe stradă de către noi pare sinistru, insuflă groază și teamă, pentru cei în vârstă care stau de mult timp închiși în case le adâncește stare de anxietate, depresie, panică, nu este un mesaj care să ne ridice moralul, să ne facă mai încrezători în noi, în viitor, nu aduce a îndemn privind respectarea celor prezentate ci mai degrabă o obligație și asta aduce frustrare în rândul populației și ură la adresa politicului considerat ca singurul vinovat de ceea ce ni se întâmplă (lucru parțial eronat).Propunerea mea ar fi, ca pe fundalul cântecului Vino Doamne de Valeriu Strian (Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i lumineze sufletul), actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botoșani sau artiști să scrie niște cuvinte de suflet la adresa poporului român care să fie rostite de un „bunic”, „o viitoare mamă”, „un copil” care-și cere dreptul la viață (cuvinte care să exprime realitatea zilelor noastre, dar care să ne înduioșeze, să ne înflăcăreze, să ne dea speranțe, să ne facă să vrem să luptăm cu adevărat împotriva acestui ucigaș invizibil, nu să ne înspăimânte). Frica aduce panică și haos în loc de ordine și disciplină. Este doar o propunere.
Păcat că nu ați publicat ultimul meu comentariu (cel puțin în seara aceasta), schimbând întrebarea (de ce oare ?). Viața are prioritate și nu poate fi evaluată nici în bani, nici în aur sau mai știu eu ce, totuși dintre un tânăr și un bătrân (citiți cazurile din Italia), medicul deși nu este Dumnezeu a decis că tânărul are prioritate.Nu credeți că mamele și copiii din Botoșani au prioritate nu la situația de a alege între viață și moarte (nu s-a ajuns până acolo) ci între condiții optime și adecvate (construite și dotate) în acest scop și găsirea altei locații pentru tratarea celor cu infecții coronavirus. Încercând să le rezolve pe amândouă, s-ar putea să eșueze în ambele. Regretele nu-și vor mai avea rostul. Cei care vor hotîrâ vor trăi în chin și amărăciune toată viața și își vor pune întrebarea, și dacă am greșit prin decizia luată ?Cât despre întrebare, cred că nu își are rostul. Și cel mai puțin pregătit (om simplu, vorba noastră) știe adevărul. Spuneți-mi o situație gravă care adusă la cunoștința populației, nu ar crea panică în rândul acesteia, motiv pentru care se dau doar informații simpliste cu tentă convingătoare. (dacă s-ar comunica oficial și cu dovezi clare că urmează un cutremur, un alt caz Cernobâl aproape de noi, fisurarea barajului de la Bicaz care ar spulbera sate și orașe întregi). Cum ar reacționa populația.„Fake News”: Cu 80 de ani în urmă o emisiune radio șoca America. Ştirile false nu sunt o noutate. O dovedeşte o emisiune de teatru radiofonic, având la bază romanul lui H. G. Wells "Războiul lumilor". (https://www.dw.com/ro/fake-news-cu-80-de-ani-%C3%AEn-urm%C4%83-o-emisiune-radio-%C5%9Foca-america/a-46090331)
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...