Vă este frică de coronavirus?
Nu
50.05%
Da
49.95%
Toată stima și respectul pentru hotărârea luată și publicată de către domnul Dr. Alin ATUDOROAE de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la ”Mavromati” privind transformarea Maternității Botoșani în spital Covid – 19 (hotărâre încă neoficială a M.S.). Știm cât de gravă este epidemia de coronavirus, dar ce ne facem stimați cetățeni, punem în pericol două (sau 99) vieți, mama și copilul (nenăscut) mutându-i într-un spital presupun, din Dorohoi și aici vorbim de persoane tinere.“Organizaţia „Salvaţi Copiii” a publicat, marţi, harta mortalităţii infantile, arătând că există „discrepanţe cronice” între judeţe, Tulcea, Botoşani şi Sălaj înregistrând cea mai mare rată a decesului bebeluşilor, iar Bucureştiul fiind locul cu cea mai mare şansă la viaţă”.“O discrepanţă se observă şi în ceea ce priveşte şansa la viaţă a copiilor care se nasc în mediul rural. În toate judeţele, cu excepţia Ilfovului, rata mortalităţii infantile este sensibil mai mare în mediul rural faţă de mediul urban, dar în Botoşani „situaţia este dramatică”: 16,6 faţă de 5,6 la mia de copii născuţi vii”.https://www.businessmagazin.ro/actualitate/harta-mortalitatii-infantile-locurile-unde-moartalitatea-infantila-a-atins-cote-alarmante-si-in-ce-judet-copiii-au-cea-mai-mare-sansa-la-viata-18788937
25 martie 2020, 21:41
Da, a inceput sa-mi fie frica, pe masura ce situatia se agraveaza de la o zi la alta, atat la noi cat si in restul Europei. Mi-e frică de moarte, ca oricărui om pacatos (nu am ajuns noi la dezvoltarea aia spirituala in privinta mortii, cunoscătorii stiu despre ce vorbesc), mi-e frică si de ce va urma privind viata noastra de zi cu zi, in orice caz, bine nu va fi. Mi-e frică si pentru copiii mei si pentru parintii mei. Cred că acum nu-mi rămane decât credinta in mila lui Dumnezeu, la cum se precipita lucrurile si la noi!!
24 martie 2020, 10:58
Dacă ei se plimbă ca mafioții domnule cetățean, dumneavoastră ca ce vă plimbați, în calitate de ce (de hoț și vă încurcă cumva), sunteți polițist sau polițist comunitar și pe timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu (patrulare) îi vedeți ? Dacă nu, atunci care este rolul dumneavoastră prin oraș. Dacă sunteți mai tânăr (să presupunem) credeți că sunteți mai sănătos și că sunteți imun la infecții ? Scuzațimă domnule cetățean, acum am observant că sunteți turmentat. Aveți grijă, Spitalul 4 pentru cei drogați sau turmentați este încă deschis, dar este plin. Sunt totuși bănci în curte pentru cazarea dumneavoastră și lanțuri dacă deveniți agresiv. Oamenii chiar dacă sunt bătrâni, sunt mai conștienți dar și mai rezistenți decât noi, încet, încet vor realiza pericolul și vor sta la casele lor.
20 martie 2020, 14:29
se plimba prin oraș ca mafioții
20 martie 2020, 13:44
Domnule Botoșănean, am stat de vorbă cu oameni în vârstă, amărâți și bolnavi. Ies pe stradă sau în parcuri din obișnuință (conștienți de riscuri) pentru că s-au săturat de singurătate, la unul i-a murit soția, la alta i-a murit soțul, alții de prea bine sau greutăți au divorțat, sunt bolnavi și le este frică să moară singuri în casă fără ca cineva să-i aprindă o lumânare la cap. În timp a apărut și anxietatea sau depresia care te omoră încet și sigur mai ales prin atacurile de panică.Un bătrân cu toată jena spunea, am cancer, sunt singur și nu știu cât voi mai trăi, dacă mă îmbolnăvesc de coronavirus mor în maxim o lună fără prea mari dureri sau chinuri pentru că are cine să mă îngrijească (carantină, spital, supraveghere medicală), ce mă fac însă cu cancerul când nici un medicament (dacă îl voi primi sau găsi în farmacii) nu-mi va alina durerea și asta e de durată.
19 martie 2020, 21:28
Normal ca ne este frica ...Ideea e ca cei in varsta , care ar trebui sa se protejeze cel mai mult, aia se inghesuie prin tranvai sau maxi - taxi, in parcuri la table . Oameni buni, stati in casa, altfel veti fi fortati de autoritati. incercati sa patrat ordinile date!
19 martie 2020, 15:35
Comentați stimați cetățeni ai orașului Botoșani, spuneți-vă ofurile și durerea, greutățile prin care treceți sau pe care le întâmpinați, învățând unul de la altul evităm situații neplăcute sau neprevăzute. Am trait timpuri grele, vin altele și mai grele și numai în liniște, pace și înțelegere le putem depăși.
18 martie 2020, 23:02
ALO, ALO, liniște tovarăși, stați la locurile voastre, ALO. (vă mai aduceți aminte îndemnurile tov. N.C. de la balconul / et. 1 de unde s-a adresat pentru ultima data românilor). Acum mă adresez eu vouă, ALO, ALO, unde sunteți domnilor “Cetățean”, “Eu”, “Victor / cel viteaz”, “Kosta / zis vrăjeală” când țara, politicienii, lumea întreagă este în panică datorită coronavirus și se iau măsuri drasdice și care, dacă mai durează va duce economia lumii implicit a României într-un colaps economic. Ascult domnilor viteji.
8 martie 2020, 20:36
Pentru domnii Kosta / „vrăjeală politică” și (în special) pentru Victor (marele „Victor Viteazul”), o întrebare: Ce părere aveți despre declarația președintelui S.U.A. ? Aștept răspuns.„Ce să vezi! Aseară au rămas mască toți "teroriștii" bunului simț, când au transmis știrea că președintele, nu al nostru, ci al americanilor, le-a recomandat yankeilor să-și facă provizii de alimente și de apă pentru 2 săptămâni, în eventualitatea că vor fi nevoiți să nu iasă din casa din cauza iminentei pandemiei cu coronavirus”. (https://www.huhurez.com/2020/03/niciun-politician-roman-nu-avut-curajul.html)Pentru Victor, în cazul în care te îmbolnăvești, nu mai ieși din casă, dacă ești de la țară, alimentele și apa le primești pe hornul sobei, dacă ești de la oraș, le primești prin tunelul de aerisire de la baie pentru a nu-i infecta și pe cei sănătoși. Dar nu vei mai primi grătar și bere ci mâncare de regim. Atenție, vitejia cere sacrificii nu vorbe.
5 martie 2020, 19:56
Vrajeala politica..e o gripa normala.
5 martie 2020, 09:39
Victor, nu ai logică nici în gândire, nici în exprimare. Ai dreptate, mortalitatea este foarte, foarte, foarte mică (,) ca și mintea ta de bibilică. Viteji ca tine am mai văzut. Scrie cel puțin corect din punct de vedere gramatical [oricum trebuie, nu, oricum tre / pe mine dacă mă BAGĂ în carantină, nu, eu dacă mă BANGĂ în carantină / o consider concediu (carantina, că la ea te referi), nu, îl consider concediu]. Oricum de la bere ești injectat, scuzați, infectat. Ești ridicol. Ți s-a pus o întrebare pe o temă destul de gravă pentru tine, soția, copiii, părinții tăi, rudele tale și tu ești pus pe miștouri. Îmi dau seama ce atitudine ai lua dacă unul dintre ei ar fi în situația (întrebarea) pusă de domnul redactor sau administratorul de blog.
28 februarie 2020, 00:35
Las-o incet epe asta de sub mine. Daca esti bolnavior ia medicatie. Nu va mai ingramaditi prin marketuri sa cumparati tot pateul ca vreau si eu sa-mi ramana. Fereasca Dumnezeu de o problema grava ca va mancati intre voi. Mortalitatea e foarte, foarte, foarte mica si oricum tre sa muriti intr-o zi, nu mosteneste nimeni pamantul. Eu daca ma banga in carantina il consider concediu de 2 saptamani. Gratar si bere. Eu si cu toti prietenii mei infectati.
27 februarie 2020, 20:57
Cred că și domnul Eu și domnul Cetățean, nu spun adevărul. Aș vrea să-i pun pe amândoi să locuiască într-o cameră împreună cu persoane infectate cu virusul hepatitei A, B, C, D și E, persoane infectate cu HIV și SIDA sau TBC și indiferent de modul de transmitere, să folosească anumite obiecte în comun, să respire același aer, să întrețină relații și de altă natură (neprotejați, că de..., nu le este frică) etc. Nu mai vorbesc de coronavirus pentru care deocamdată nu este nici un tratament comparativ cu celelalte. În plus, de moarte ne este frică tuturor. În fața morții și a durerii, tuturor ne este frică și plângem indiferent dacă ești om de rând, președinte, rege sau împărat (mai puțin criminalii și cei cu boli mintale care nu sunt conștienți de ceea ce fac). Totuși, marele dușman al poporului român în momentul de față nu este coronavirus ci clasa politică prin acest joc mizerabil pe care îl fac. Cei ce suferă suntem noi. Euro/rate crește/cresc, prețurile, sărăcia, lipsa locurilor de muncă, analfabetismul, condiții de sănătate precare, astea extermină poporul român. De pe urma coronavirus să spunem că mor 1.000, 10.000 de persoane, ceea ce face însă clasa politică în momentul de față se numește genocid. Lipsă totală de respect față de fiecare categorie socioprofesională, față de copii (alocații), tineri (locuri de muncă/șomaj), bătrâni (pensii), etc. Și vor votul nostru iar ei joacă poker.
27 februarie 2020, 17:22
Fara panica! Astfel ne omoram intre noi...nu ne omoara virusul !
27 februarie 2020, 01:52
Mi- e frica de diversiunile agresive ale clanurilir (găștilor) politice.
26 februarie 2020, 17:02
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.6 o C
Dorohoi
18.0 o C
Bucecea
19.8 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.