Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Viorica Dăncilă
56.9%
Klaus Iohannis
43.1%
1. ce s-a facut cu imprumutul de 20 miliarde de euro de pe vremea lui base si boc?, ca in paralel s-au taiat salariile si pensiile ?, iar udrea facea terenuri de sport in comunitati golite de copii, parcuri la tara, gondole si alte dracovenii, care acum zac distruse2. cum pot niste oameni care in viata lor nu au creat nimic, nu au asigurat salarii, crestere economica, sa faca legi pt. firme private?, ba chiar sa diriguiasca o tara?3. de ce atata patima la ambele tabere politice, cand este clar ca sunt cu totii neputinciosi, incompetenti !, atata doar ca cei de la psd, au mai dat cate ceva si la oameni.4. nu cred ca este corect ca magnifica diaspora care a declarat ca ii este rusine cu Romania, ca raman acolo in strainatate, abandonandu-si parintii batrani aici, sa hotarasca cu mult patos social, cine sa conduca aceasta tara, daca chiar sufera alaturi de noi, sa vina acasa sa puna osul la munca, sa demonstreze ca le vor binele parintilor, ca astfel prin crestere economica sa se poata da pensii mai mari, sa se faca drumuri, etc.....
18 noiembrie 2019, 09:50
Salariatii PSD voteaza la doua maini ca-n parlament doar doar vor avea un procent mai mare in acest sondaj. Ar trebui sa nu se poata vota decat odata la aceste sondaje.
18 noiembrie 2019, 08:26
Pt. Multi dobitoci. Este dureros de adevarat ce ati scris. Manipularea este atat de mare ca au facut pe unii oameni sa creada toate tâmpeniile lor.
17 noiembrie 2019, 18:19
Țepeș,Domnule mulți dobitoci.1. Comentariul dumneavoastră este o înșiruire de propoziții și fraze scrise greșit din punct de vedere gramatical, care mai și jignesc oameni nevinovați.„..sunteti redusi mintal, egoisti din cale afara si prosti, usor de manipulat, nu degeaba suntem singurii care i mai votam din Moldova”. În momentul când ați introdus în relatarea de mai sus cuvintele SUNTEM SINGURII, rezultă că faceți parte din cei REDUȘI MINTAL, EGOIȘTI DIN CALE AFARĂ ȘI PROȘTI, UȘOR DE MANIPULAT. Până aici e bine pentru că sunteți cinstit și recunoașteți.2. „Va intereseaza doar de ce bagati in burti si ce duceti acasa, de pensia sau salariul vostru de parazit/bugetar?”Acel PARAZIT/BUGETAR la care vă referiți este învățătorul, profesorul care v-a învățat carte (nu s-a prins nimic de dumneavoastră, nu aveți inteligența în genă), este medicul care vă salvează viața, este militarul care vă apără țara, polițistul care vă asigură siguranța pe stradă, este pompierul care atunci când sunteți mort de beat, adormiți cu țigara în gură și vă ia foc (,) casa, vine și-l stinge.Deci bugetarul nu este un parazit, este un om care a învățat carte, a făcut sacrificii atât el cât și familia pentru a ajunge cineva în viață și merită un salariu sau o pensie decentă și nu jigniri pe care nu le merită. Sincer ar trebui să vă fie rușine, să intrați pe blog și să vă cereți scuze și poate ne spuneți și câte clase ați terminat.
17 noiembrie 2019, 17:24
Majoritatea celor care votati PSD, ba ca vi s au taiat salarii si n am putut tine copilul in facultate, ba ca au taiat tichete de vacanta, ba nu stiu ce, ba ca v au redus nu mai stiu ce....sunteti redusi mintal, egoisti din cale afara si prosti, usor de manipulat, nu degeaba suntem singurii care i mai votam din Moldova. Nu va este rusine sa va ganditi doar la voi si la burtile voastre? Vezi, asta e mentaliatea care trebuie sa se schimbe in Romania si speram sa dispara odata cu voi. Oare nu va ganditi ca taierile si reducerile au fost facute datorita dezastrului gasit la schimbarea guvernului si al conducerii, exact ca acuma? De ce s au taiat salarii? Pentru ca nu mai erau bani de pensii si va mureau parintii, bunicii de exemplu. Nu va trece prin minte asta? Ei v au dat, v au bagat in gat, in burti, v au marit ca sa i votati....dar de unde au luat banii? S au imprumutat, masiv cu toate ca tot in gaura cu bugetul suntem. Nu tot copiii vostrii o sa plateasca credeti, sau voi? O sa muriti cu zile fara bani de pensii? Atunci o sa va intereseze, pe cine o sa mai dati vina atunci? Oare de unde au luat banii sa va mareasca rahaturile de pensii acum si dupa aia sa mareasca preturile la orice? I au adus de acasa de la ei credeti? Nu, s au imprumutat. Va ganditi doar la voi si la binele vostru, dar voi nu vedeti incotro au indreptat tara? Nu vedeti ca va pleaca copiii si nu va vedeti nici nepotii din cauza lor? Nu vedeti ca nu avem nimici in judet si suntem printre cei mai saraci si inapoiati din tara, nu vedeti ca n avem o strada buna, sau orice strada moderna sa ne lege de civilizatie, nu vedeti ca nici un investitor nu vine sa deschida ceva sa aveti mai multe locuri de munca? Nu vedeti ca tot i ati votat, atata ani la rand ca numai rosu suntem si voi tot buda in fundul curtii o aveti, fara apa si canalizare, chiar daca i ati votat? Va intereseaza doar de ce bagati in burti si ce duceti acasa, de pensia sau salariul vostru de parazit/bugetar? Dar cu tara asta, cu copiii, nepotii sau stra nepotii vostri cum ramane? Ei de ce sa plateasca din cauza prostiei voastre? Trezirea Botosani !
17 noiembrie 2019, 13:18
Exemple din presa vremii:1. „Din document (Declarația de avere) reiese că șeful statului deține, alături de soția sa, cinci case. Imobilele au fost achiziționate în perioada 1992-2007, iar cea mai mare proprietate are o suprafață de 377 de metri pătrați”;2. „Unul dintre miliardarii-cheie ai sistemului mafiot, supranumit şi regele marmurei, Adriean Videanu, are o vilă cât şase case”;3. „Conacul baronului Dragnea se află într-o curte de 6.895 de metri pătrați, mult mai mare decât un teren de fotbal”;4. „Adrian Năstase, hoțul hoților ! O rușine pentru cei care i-au fost profesori și mentori ! Să vă aduc aminte niște privatizări: Petrom vândută cu 600.000 euro, când valoarea de piață era peste 10 miliarde euro, Petromidia dată pe degeaba lui Patriciu, ARLO Slatina, SIDEX la fel, etc. Au fost vândute sau distruse 2.300 de întreprinderi în perioada guvernării PSD/Năstase. Cine a dat pădurile României pe mâna lui Schweighofer ? Adrian Năstase și Ilie Sârbu ! Vezi și averea lui Năstase (bani, case, terenuri, apartamente)”.Am dat câte 2 ex. din fiecare parte (dreapta / stânga), numai că duminica viitoare noi nu mergem la vot pentru a vota averea acumulată legal sau ilegal de către cei 2 candidați sau membrii partidelor aflate în spatele lor ci, persoana și partidul care a făcut sau are posibilitatea de a face mult mai mult bine românilor în viitor.
16 noiembrie 2019, 16:48
Eu sunt bugetara si cand imi aduc aminte vremea PD-listilor ( actualii PNL-isti) mi se face pielea de gaina. Mi-au taiat atunci 50% din salariu, eram aproape in imposibilitatea de a-mi purta copilul la facultate, cu mari sacrificii am scos-o la capat si acum sa votez un penelist??!! Niciodata! Un om care ne sfideaza la maxim?! Un om care se vede clar ca nu tine cu romanii?! In democratie sunt mai multe partide politice , el de ce vrea sa dispara PSD? Pentru mine Iohanis este un zeflemist care nu are ce cauta in fruntea tarii. A fost 5 ani si ce a facut? Oare cat de proasta as fi sa votez cu el?? Maximum !!!
16 noiembrie 2019, 06:55
votam 6 case luate ilegal Votam investitotul in case nu in cresterea si educarea unui copil,chiar si infiat Hai la vot popor roman...
15 noiembrie 2019, 20:25
Țepeș,Un sfat pentru cei tineri care votează pentru prima sau a doua oară.“Se spune că tinerii dintr-o anumită țară s-au săturat de sfaturile și cicălelile bătrânilor și au hotărât să-i omoare pe toți urmând să ia ei frâiele țării. Zis și făcut.Unui tânăr i s-a făcut milă de tatăl său și l-a ascuns într-o peșteră de ceilalți uzurpatori, ducându-i la 2, 3 zile un castron cu mâncare și un ulcior cu apă. O țară vecină care râvnea de mult la bogățiile lor a trimis o solie și le-a cerut ca într-o săptămână să le înapoieze FRÂNGHIA DE NISIP pe care vezi doamne le-o dăduse părinților și bunicilor lor altfel le va cotropi țara și ei vor deveni stăpâni peste oameni, pământuri și bogății. Tatăl băiatului l-a observant că este îngândurat și abătut și i-a cerut să-i spună ce-l macină. Auzind cererea vecinilor (dușmanilor), bătrânul a rostit către fiul său, spunele vrăjmașilor că le înapoiați cu drag FRÂNGHIA DE NISIP, numai că (,) ca să nu fie discuții sau dubii în privința ei, să vă trimită o MOSTRĂ din cea originală. Auzind aceasta, vrăjmașul vecin s-a lăsat păgubaș și și-a dat seama că nu au fost uciși toți bătrânii țării”.Așa că dragi tineri, chiar dacă mă repet cu lozinca mea, UNDE NU ȘTIȚI, CITIȚI, UNDE NU ÎNȚELEGEȚI îNTREBAȚI.Așa o să aflați cu cine ar trebui să votați în turul 2.
15 noiembrie 2019, 16:52
Domnule EU, nu pot fi deacord cu dumneavoastră din următoarele motive:- Acum mai avem o șansă pentru că vom ști cum să-i oprim, de exemplu ca și la alegeri, nimeni nu a câștigat cu 75, 80 sau cel puțin 51% din primul tur ca să evite turul 2, așa și ei, nu vor putea fura tot, vor lua 50% (o parte sau poate toți cândva ar plăti pentru asta) dar de 50% vom beneficia și noi, astfel am duce-o mai bine fără nici un merit din partea lor sau obligații din partea noastră pentru că bogățiile țării sunt bogățiile poporului (așa ar fi normal);- Când noi, cei născuți cu mult timp înainte de 1989 nu vom mai fi, copiii de bani gata ai politrucilor (nu toți / sunt unii bine crescuți și educați, dar prea puțini) ajunși la putere cu banii și pilele lui tăticu și mămica (nu prin merite personale, studii sau realizări) vor exploata și fura cum spuneți dumneavoastră 100% aceste bogății pentru că nimeni nu îi va putea opri (vedeți zilnic la TV. sau în presă tupeul acestor inculte beizadele și dramele ce le produc fără a fi trași la răspundere), copiii noștri nu vor avea loc de ei pentru că (,) ca și părinții vor fi structurați pe grupuri de interese iar grupurile într-un cerc fără poartă de intrare pentru alții.Un mic ex. real (din presa de Sighet): - Drumul de la Sighetu-Marmației la Baia Mare (60 Km.) se face cu mașina în 2 ore (datorită serpentinelor).O firmă din Canada a venit în România și a propus să construiască o șosea cu 4 benzi (2 dus / 2 întors) săpând un tunel în munte (asigurând garanție și mentenanță pentru nu mai rețin câți ani), reducând timpul de deplasare dintre cele 2 localități la 30 max. 45 minute fără a primi nici un ban cu condiția ca tot ce găsește (mai puțin pietriș) în timpul forării să le aparțină.Statul român nu a fost deacord. A fost bine sau nu ?
15 noiembrie 2019, 13:17
este foarte bine ca nu s a explotat aurul din Rosia montana ,ca de l scotea de mult era furat Au furat ei o bucata de delta , bani de la Tel drum .
14 noiembrie 2019, 20:22
Ne-a fact de rusine, in toata lumea asta, o analfabeta, in spatele ei, PSD-istii, fac ce vor, justitia au ciuntit-o, lipsesc bani grei de la buget, au eliberat prin recursul compensatoriu, toti criminalii ....si altele. Ce sa faci cu asa mascarici ! De rusine, ar fi trebuit sa se retraga, asta ar fi cel mai bun lucru, prin care, sa-si mai spele din "pacate" !
13 noiembrie 2019, 14:45
Dumnezeu ne da dupa cat ,cum si ce cerem!..............simplu ca buna ziua!................Sa va lumineze Dumnezeu sa faceti o alegere simpla si buna!........si nu uitati: sunt cele mai simple alegeri din istoria recenta (din 89 incoace)!
13 noiembrie 2019, 08:44
Domnule Radu, astea sunt comentarii de doi bani.Nu spun că înainte a fost mai bine sau mai rău, că acum este mai bine sau mai rău, spun doar următoarele:Între doctrina comunistă (comunism adevărat până la perfecție) și religia creștină există o mare legătură.Comunismul (dau un ex. pe înțelesul dumneavoastră) înseamnă o grămadă de cartofi în mijlocul satului de unde astăzi, capul familiei își ia atât cît îi trebuie pentru el, soție și copii, peste trei zile la fel și tot așa în continuare).Religia creștină (dorința Domnului nostru Iisus Hristos), dăi omului atât cât are nevoie, atât cât poate duce și nimic mai mult.Comunism / Nicolae Ceaușescu.Înainte de Revoluția din 1989, dictatorul Nicolae Ceaușescu avea ”planuri mari” pentru România, numai că pe multe dintre ele nu le-a mai putut realiza.În decembrie, Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost prinși, judecați și executați, la Târgoviște, iar România a reintrat în democrație.Potrivit celor din anturajul său, Nicolae Ceaușescu intenționa să deschidă… o Bancă Mondială la București. Ar fi urmat ca banca să aibă sediul chiar în Casa Poporului, fiind vorba despre parteneriat cu China, Egipt, Iran, Libia, țările arabe din Golf, plus alte țări în curs de dezvoltare, printre care și Iugoslavia.Nicolae Ceaușescu dorea să finanțeze economiile emergente din Africa și Orientul Mijlociu. Totodată, dictatorul preconiza ridicarea României la statut de putere internațională prin exploatarea rezervelor imense de aur și de metale rare.Leul românesc (ca valoare) se apropia încet dar sigur de dolarul american.Întreb: De ce oare România nu exploatează rezervele de aur și metale grele de la Roșia Montană, nu putem sau nu ni se dă voie ?
12 noiembrie 2019, 20:07
Domnule antimizeriepsd, cine gândește ca dumneavoastră că îi este rușine cu faptul că s-a născut în Moldova sau Botoșani înseamnă că are o gândire îngustă, limitată [întrebați-vă bunicii sau străbunicii de ce nu s-au mutat în Teleorman, la Cluj sau altă localitate din țară (în perioada când în Moldova era FOAMETEA cum spun bătrânii / ar fi fost un motiv plauzibil) și atunci erați cetățean al Țării Românești sau Ardealului / Țara de dincolo de pădure].Acum ați fi fost mândru, dar nu e târziu totuși, dațivă foc la casă, ștergețivă din minte tot ceea ce a fost bun sau rău, frumos sau urât, uitați de amintirile din copilărie și plecați “la copii, în altă parte”. Va fi mai bine oare ?Cât despre copiii dumneavoastră, întrebații de curiozitate ce înseamnă “Ce rușine de județ” ?.Ce legătură există între votul dat de POPULAȚIE (cetățenii cu drept de vot din jud. Botoșani), cu JUDEȚ (unitate administrative-teritorială în România, ca mod de organizare / în trecut-raion ca ex.) ?Votează cumva teritoriul în locul populației și le este rușine de acest teritoriu / județ ? Dacă da, revin la ce am afirmat mai sus cu scuzele de rigoare în ambele cazuri “gândire îngustă, limitată”. Asta este când nu vrei să înveți carte.
12 noiembrie 2019, 19:38
e trist...ne intoarcem in comunism, unde dupa ce infometezi si izolezi oamenii ,cand le dai 1 l de ulei si telenovele la tv cred ca l-au prins pe dumnezeu de picior....
12 noiembrie 2019, 15:36
Până ieri mi-era ruşine să spun că-s din Moldova însă acum mi-e ruşine să spun că-s din Botosani!!! Copiii mei, care locuiesc în altă parte, mi-au zis: "Ce ruşine de judeţ!!"
12 noiembrie 2019, 11:35
ȚepeșCristina, înainte de a critica aș vrea să te întreb dacă ai televizor în casă, dacă da, atunci spune-mi când a-i deschis ultima dată televizorul și a-i văzut în direct cum votează parlamentarii.Și la ei votul este secret, dar ei votează cu bilele la vedere pentru a demonstra stăpânilor cât de credincioși sunt, ăla pentru unii este momentul adevărului pentru că în rest viața lor este o minciună (averi nejustificate, amante, copii cu fițe, ei sunt cei care atunci când încalcă legea pune mâna pe telefon și sună la pila X, Y sau Z, tu când greșești suporți consecințele, uneori și nevinovată, la ei este “Dosar Politic”).Niciodată părerea ta sau a altuia nu-mi va hotărâ votul doar dacă ai argumente solide cu dovezi.Votul meu se va duce către cel ce a făcut ceva pentru mine și familia mea, pentru comunitate, pentru Moldova, pentru România în general.
11 noiembrie 2019, 15:03
oare cat de prost poti sa fi ,sa votezi Dancila.... cred ca MAXIM, ne meritam soarta...
11 noiembrie 2019, 13:25
Hai, lasa vrajeala si lamentarile. Votul este personal si secret. Votezi cu cine doresti, asta inseamna libertate si democratie. Sau tu vrei sa ne inveti pe cine sa punem stampila ca sa fie democratia cum vrei tu?
11 noiembrie 2019, 11:44
Mai exista o speranta pentru Romania, atata timp cat nu voteaza numai moldovenii, ca altfel e vai de noi.
11 noiembrie 2019, 10:12
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.6 o C
Dorohoi
18.0 o C
Bucecea
19.8 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.