Reportaj
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO

Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.

Paznicii care „taie și spânzură”

 

S-a ajuns la situația în care accesul în instituțiile publice să fie INTERZIS. La propriu. Unele unități sunt încuiate și este nevoie de apelarea unui interfon pentru interacțiunea cu bugetarii. În altele, banalii paznicii au căpătat puteri mult peste cele ale directorilor și sunt cei care decid dacă, cum și când poate intra cineva în vreo instituție.

 

Parlamentar „sub acoperire”

 

Descrierea modului în care se lucrează în pandemie cu publicul a fost catalogată într-o primă fază drept un aparent moft al jurnaliștilor botoșăneni. Drept pentru care, pentru a se convinge de faptul că numeroasele semnale trase de Botoșăneanul sunt îndreptățite, președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, deputat în Parlamentul României, a acceptat să facă un periplu neanunțat prin instituții publice de la Botoșani. Aleatoriu, atât la directori PNL cât și PSD. 

 

În calitate de simplu cetățean, nu de președinte de partid sau parlamentar. Cu gluga de la geacă pusă pe cap și masca pe față, pentru a nu fi recunoscut. Și pentru a constata, fără vreo influență din partea altor persoane, cum se comportă funcționarii cu cetățenii și dacă există acces neîngrădit la informațiile de interes public.

 

Am pornit așadar alături de Costel Șoptică și, într-un interval de două ore, am „vizitat” șase instituții de la Botoșani.

 

(după a doua oprire, deja directorii au început să se anunțe între ei prin telefon, de vizitele liderului PNL prin instituții)

 

La ”Apele Române” lucrează doar un nene în pantaloni de trening

 

 

Prima oprire a fost la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, luni, 22 martie 2021, în jurul orei 13:00.

 

Zi de lucru, început de săptămână. Ușa încuiată. Costel Șoptică sună la interfon de mai multe ori. Apare un angajat din interior, în pantaloni de trening care s-a recomandat a fi dispecerul de serviciu.

 

Costel Șoptică: Pentru o audiență suntem

Dispecer: Nu lucrăm astăzi!

 

Costel Șoptică: De ce?

Dispecer: Suntem în acțiune cu apele, cu curățenia, cu ședințele, cu elevii...

 

Costel Șoptică: Dacă avem de făcut o notă, o reclamație, cum procedăm?

Dispecer: O reclamație? O lăsați la noi aici sau veniți mâine dimineață.

 

Costel Șoptică: Deci azi nu pot vorbi cu nimeni...

Dispecer: Numai eu sunt, dispecerul de serviciu.

 

La Inspectoratul Școlar ”accesul interzis”

 

Următoarea oprire a fost la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). Încă de cum am pătruns în curtea instituției, ne-a sărit în ochi un panou de la intrarea principală: „ACCESUL INTERZIS”.

 

 

Mai încolo, lângă accesul secundar, inspectorul școlar general Gabriel Hârtie se pregătea să plece la masă. Incursiunea „incognito” nu a mai fost valabilă, Costel Șoptică fiind lesne recunoscut. De altfel, la această instituție, comunicarea cu mass-media cel puțin s-a făcut în parametri decenți, nefiind înregistrate derapaje majore.

 

Totuși, Costel Șoptică a dorit să știe cum se face accesul publicului în instituție:

 

„Accesul pe care-l asigurați directorilor de școli sau profesorilor, în afară de ceea ce se întâmplă în online sau prin coprespondența scrisă. Dacă au nevoie să fie în contact direct cu cineva din IȘJ, dacă există un orar zilnic...”

 

Răspunsul lui Gabriel Hârtie: „Noi am stabilit încă de la începutul pandemiei și la recomandarea DSP, în fiecare zi, un interval orar prin care cei care neapărat au nevoie de prezența fizică în IȘJ pentru a depune dosare sau chiar și audiențe, sigur, sunt primiți”.

 

 

La ”Mediu” anunțurile pentru populație sunt afișate în interior, unde lumea nu poate însă intra

 

A treia oprire s-a făcut la sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM). Și aici, instituția din nou încuiată, iar interfonul singura modalitate de a intra în legătură cu cineva din interior. Costel Șoptică a sunat de două ori iar ușa s-a deschis cu un clic.

 

O secretară a ieșit în întâmpinare și s-a interesat în ce problemă suntem acolo și ulterior și-a sunat directorul care „era ieșit” puțin. Până să apară Eugen Mateciuc câteva minute mai târziu, Costel Șoptică și-a rotit privirea prin holul instituției și a remarcat panoul plin de afișaje cu informații de tot felul care ar fi trebuit să se afle în EXTERIOR având în vedere că accesul publicului este restricționat la interior.

 

Însă, probabil cea mai sugestivă imagine a fost la ieșire:

 

 

După o scurtă discuție cu directorul care a recunoscut că are multe informații de transmis, dar că nu a mai organizat vreo conferință de presă de ani de zile, discuția s-a finalizat.

 

La ”Șomaj” e voie doar în holul mic de la intrare

 

A patra instituție la care am ajuns a fost Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Altă unitate a statului unde angajații stau baricadați în birouri, iar oamenii sunt primiți în holul mic de la intrare. Același paznic postat la ușă care interzice accesul la etajele instituției, același discurs.

 

Costel Șoptică cere să fie primit în audiență la director, alături de reporterul Botoșăneanul. Suntem conduși la etajul 1 în biroul unde se afla mai degrabă umbra lui Teodor Dimitriu.

 

Directorul AJOFM chiar prezenta imaginea unui om suferind și aproape în incapacitate de a lucra și mai ales de a coordona o instituție de anvergura AJOFM-ului.

 

„Mi-e foarte rău, domnul... mi-e foarte rău. Am făcut un RMN la creier și să văd rezultatul de ce. Mă simt foarte slăbit, mă simt foarte...”,

i-a explicat Teodor Dimitriu starea sa

 

 

A explicat faptul că jurnaliștii sunt acreditați pe lângă AJOFM și comunicarea se face prin purtătorul de cuvânt. Iar publicul, în perioadă de pandemie nu are acces la birourile angajaților, ci este primit la parter.  

 

La ”Pensii” grija paznicului e să țină de 6 pentru directori: ”vedeți că filmează”

 

Penultima oprire – clădirea în care funcționează Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Prestații și Inspecție Socială (AJPIS). Aglomerația specifică dimineții era mult diminuată, în fața instituției erau câteva persoane. Un bărbat încerca să privească prin geam dacă ghișeele din interior mai sunt funcționale.

 

Costel Șoptică a pătruns în interior unde a dat de același paznic care dirijează fluxul de cetățeni în fiecare zi. I-a oferit numărul de telefon al unuia dintre directori și l-a invitat să sune dacă dorește acces în interior.

 

 

Între timp, a început să se lamenteze asupra faptului că întreaga scenă era filmată. Și că „filmatul este interzis”. Costel Șoptică a dorit să știe de ce este filmatul interzis? Fiind vorba totuși despre o instituție publică și nu una militarizată, iar concluzia pare să fi fost că există (sau nu) un ordin prin care să nu se filmeze. Chiar și la apariția directorului adjunct Ioan Buzilă, paznicul striga în urmă: „domn director, vedeți că filmează”.

 

Ajuns în birou, directorul economic a explicat faptul că în trecut accesul în instituție atât pentru mass-madia cât și pentru cetățeni a fost fără restricții. Și comunicarea asemenea. Însă, odată cu apariția pandemiei, lucrurile s-au schimbat și aici, la fel ca în toate unitățile de stat.

 

La ”Agricultuiră” se vede doar parterul

 

Același lucru și practic aceeași discuție a fost purtată și cu Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Județene unde, la fel, botoșănenii sunt primiți în sala de la parter și preluați de funcționari care coboară din birouri.

 

 

În toate instituțiile „vizitate” procedura este identică, oamenii sunt ținuți afară și primiți în interior pe serii, funcționarii vin la parter și le preiau problemele, accesul spre etajele superioare este interzis.

 

12 luni de bătaie cruntă de joc a bugetarilor la adresa contribuabililor pe spatele cărora își iau salariile

 

Procedura totalmente de neînțeles în condițiile în care la locul unde se petrece întâlnirea cetățean – funcționar se produce o aglomerație care poate fi evitată. Iar contactul direct oricum există, iar o eventuală transmitere a virusului poate fi evitată dacă activitatea se reia la parametrii normali, cu respectarea măsurilor impuse, purtarea măștii de protecție și dezinfecția mâinilor.

 

Așa însă, zeci de oameni se îmbulzesc la ușile instituțiilor și sunt ținuți acolo zeci de minute sau chiar ore bune, fără respectarea vreunei norme anti Covid, o adevărată bătaie de joc la adresa contribuabililor care ajung să plătească lefuri unor bugetari care se baricadează în birouri, dar care uită de măsurile anti Covid atunci când protestează pentru mărirea salariilor sau când organizează chefuri chiar în unitățile statului pe care le țin încuiate.

 

Grea viața de parlamentar sub acoperire: Fiind instituții publice, știm cu toții că nu este interzis

 

 

„A fost o zi plină, cum vă spuneam și adineauri, am așa un sentiment la mijloc, pe de o parte se lucrează cu publicul, pe de altă parte, vezi în instituții cum accesul se face efectiv apăsând pe un buton, vine cineva în 5 sau 10 minute. Afișarea se face la interior, v-am spus și vă repet, un om simplu cum are el acces la informațiile de interes public? Dacă dvs. ca și presă aveți un acces nu neapărat îngrădit, dar greoi din ce am văzut astăzi.

 

Inclusiv eu, chiar dacă sunt persoană publică și sunt cunoscut, de acum nu putem spune că nu sunt cunoscut, am avut probleme, nu neapărat de acces cât accesul la informație, în sensul în care sunt șefi de instituții care se eschivează sub, de acum a devenit o modă, acele comunicate de presă. Nu știu ce să înțeleg, nu sunt în stare să vorbească liber, nu știu să vorbească liber, nu au informația la ei, nu sunt lăsați.

 

După cum ați văzut, am remarcat și eu că sunt unii care nu vă lasă să filmați, unde spun că de ce nu vă lasă, m-au întrebat dacă aveți o aprobare ca să filmați (râde, nota red). Ori acolo fiind instituții publice, știm cu toții că nu este interzis”.

 

Costel Șoptică a dat asigurări că se va gândi la cele trăite și văzute în scurtul periplu prin instituțiile de la Botoșani. Și că va discuta și cu prefectul Dan Nechifor. Și că va căuta soluții pentru ca accesul la informațiile de interes public să fie totuși, liber.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Prefectul Sorin Cornilă i-a deranjat pe „directorii fără chip”! A intrat neanunțat în birouri și a dat de lacrimi la un șef: Ne-a îmbolnăvit / Deci, plâng, dacă vreți vă spun... VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o probabilitate extrem de ridicată puțini sunt botoșănenii care cunosc abrevierile acestor instituții: OSPA, ITCSMS sau OJZ. Aceste unități de stat există și funcționează din bani publici.Și sunt conduse de directori care sunt deranjați la fața locului extrem de rar de către jurnaliști sau șefi ierarhici.
REPORTAJ din perla montană a țării, acolo unde Briliantu' României se produce la terasă, iar oamenii care aruncă gunoaie ajung în iad – GALERIE FOTO 
Au curs vara aceasta valuri-valuri-valuri articolele, postările și indignările aferente despre ceea ce se întâmplă pe litoral, de la carnea expirată de acum câțiva ani și până la parcarea de o sută de lei pe zi din Mamaia. Bineînțeles, neuitând de episodul cu băiatul care și-a transferat celebritatea de la TV în online și a reușit să trezească la viață o țară cum nu au putut să o facă nici măcar prețurile aberante la gaze, electricitate și carburanți. 
REPORTAJ în județ! Chipul pe care-l arată războiul! Botoșani primește ucraineni cu ochii în lacrimi: Vin, se uită... nu pun mâna pe nimic, sunt foarte traumatizațiVIDEO & GALERIE FOTO 
Țara noastră a devenit un pansament al suferinței pentru zecile de mii de ucraineni care ne-au trecut deja granițele și care au statut de refugiat. Războiul și-a arătat fața la Botoșani prin valul de oameni care fac cunoștință cu noi cu lacrimi în ochi și înconjurați de copii și bagaje. 
Instituția de la Botoșani cu ușa aproape întotdeauna închisă! În interior, o profesie moare încet, ultimii „doctori ai pământului” lucrează mai degrabă din pasiune – GALERIE FOTO
Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA). Există o astfel de instituție la Botoșani, (mai puțin cunoscută sau chiar deloc) și vizitată preponderent de persoanele care dezvoltă afaceri în domeniul agricol. Însă numai dacă sunt obligate, în demersul birocratic.
Bătrânul Măr care a făcut minuni ”odihnește” lângă gard, Sfinte Moaște ascunse de Securitate în zidul bisericii: De ce nu iei oasele acelea să le arunci în pârâu? - GALERIE FOTO
Botoșanii sunt asemenea unui tărâm încă nedescoperit, cu minuni purtate din gură în gură de pustnici sau de pelerinii care, an de an, bat potecile dintre mănăstiri.
REPORTAJ în Ucraina! CreaFuture a ajuns la Cernăuți într-un proiect cu educație non-formală, laborator de creativitate și legende cu străzi măturate cu trandafiri – FOTO & VIDEO
Cernăuți – Ucraina. Vineri, 18 iunie 2021, o zi frumoasă cu un soare arzător, diferit de cel care se ascunde după norii încărcați de ploaie ai municipiului Botoșani. Într-un cotidian alert, echipa de implementare a proiectului a ajuns în acest frumos oraș al țării vecine pentru mai multe momente de interes într-un parteneriat educațional, cu rezultate în ambele țări.
Drumul de aproape 100 de milioane de euro reparat cu ceremonii, primar ”omorât” și soț de primăriță pus la zid. Pentru că... ”oamenii sunt pe primul loc”VIDEO & GALERIE FOTO
Agitând în mână o mască, primarul de Todireni se plimbă de colo-colo prin bifurcația Trușești - Răuseni și privește în gol spre drumul de unde nu vine nimeni. Sigur, ”drum” este prea mult spus pentru chestia aceea care, când o privești, îți dă impresia că ai mai degrabă șanse să termini de numărat oile când suferi de insomnie decât gropile din așa-zisa șosea.
”Zare de vânzare”, locul din Botoșani care s-a născut dintr-un MIRACOL: Și peste toată ecuația asta este Dumnezeu – GALERIE FOTO
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
DARUL unui preot pentru cei loviți de soartă: Locul unde oamenii străzii sunt îmbrăcați, spălați, tunși și fac și masaj – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
Acesti politicieni au mari responsabilitati pe care le indeplinesc partial, foarte partial.Nu merge tara de la sine cum cred ei. Politicienii asteapta multe sa primeasca putere, glorie, bani, dar ar trebui sa se gandesca ce fac ei pentru tara.
23 martie 2021, 18:07
Măsuri vor fi luate cu aceşti indivizi care îşi bat joc de popor? Mai ales ăsta de la pensii? Umblă omul după pensie şi e trimis la plimbare. Cine trimite la plimbare caricaturile astea de la stat?
23 martie 2021, 17:39
Verificați și la Casa Corpului Didactic că și acolo e totul închis iar personalul începând cu orele 12 pleacă acasă!
23 martie 2021, 16:05
Nea Costică, cel care le ține de frică. Bravo bravo domn Costică.
23 martie 2021, 13:45
Decât să piardă timpul de pomană făcân-o pe spionul, mai bine se bătea în Parlament, pentru Bugetul județului, care e unul de rahat.Sunt curios ce se va schimba, după plimbarea lui!
23 martie 2021, 12:17
adevarul e ca e bataie de joc, pandemia i-a facut sa se ascunda dupa ea mai bine, stai ca prostul la usa sa vina cineva sa deschida si vine maria sa portarul care te pune la punct ca un sef, bataie de joc.........asa si la banci, bataie de joc, nesimtitii, nu stiu pe ce iau leafa, mergeti sconcsilor in privat si vezi cum se munceste pe branci si sambata pt 1500 lei
23 martie 2021, 12:16
A vrut să știe cum guvernează, sau a rămas cu cv-uri pe birou?
23 martie 2021, 10:25
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.3 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.