Reportaj
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO

Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.

Acesta este rezumatul ediţiei 2019 a Discotecii '80, eveniment ce-şi propune să aducă anual în inima Transilvaniei fostele glorii internaţionale ale muzicii cu ”paiete şi sclipici, spadex, culori stridente, mâneci bufante şi umeri supradimensionaţi”.

 

Spectatori, de la Boc până la... Botoșani


Deşi în 2017 s-a lăsat cu acuzaţii de plagiat la adresa Sandra, Londonbeat și Fancy, biletele pentru 2018 și 2019 s-au vândut în totalitate, iar pe data de 21 a lunii trecute la Sala Polivalentă din Cluj s-a înregistrat ”sold-out”, semn că generaţia 40+ din România și-a dorit nu doar încă o seară de tinereţe, ci şi să-şi vadă idolii interzişi de comunism.


Abia s-au deschis uşile Sălii Polivalente că un val de nostalgici costumaţi, cu peruci şi accesorii specifice anilor '80, şi-au făcut loc în primele rânduri din faţa scenei. După doar câteva zeci de minute, ringul de dans a devenit neîncăpător. Peste 10.000 de participanţi este bilanţul oficial.


Printre ei inclusiv primarul Emil Boc, ocupat mai tot timpul super show – ului cu live-urile pe Facebook, dar și mai mulți botoșăneni care au făcut două zile pe drum, dus și întors, doar că să vadă live artiștii pe care cel mult îi puteau asculta în urmă cu vreo trei decenii și mai bine. Că de văzut era practic imposibil.


La 19:00, ora programată, şi-a făcut apariţia şi prezentatorul serii. După un scurt discurs de introducere, cronometrul spre călătoria în timp a început: 10, 9, 8, ...1!

 

Ce mai, o veritabilă D.I.S.C.O.


D.I.S.C.O. la Discoteca '80 Cluj! 10.000 de oameni au dansat și am fredonat melodiile trupei Ottawan, mai ales celebra piesă ”D.I.S.C.O.” A fost un concert plin de energie!


Silent Circle a entuziasmat o bună parte din public - o mulțime de oameni așteptau de ani buni să participe la un concert al lor.

 

Spectatorii au cântat alături de Milli Vanilli - și ce frumos au cântat "Stand by me"! - au dansat și s-au bucurat de vocile lor și de energia lor molipsitoare!


Senzuala Sabrina a sedus publicul cu șarmul ei! Vorba prezentatorului către publicul masculin: hai recunoașteți, câți dintre voi mai aveți încă pe undeva prin casă un poster de acum vreo 20-30 de ani din clipul ”Boy, boys, boys”?


Thomas Anders & Modern Talking band au susținut un concert memorabil la Discoteca '80 Cluj! Publicul a fost încântat să-l vadă - sau să-l revadă, după concertul din 2016 de la Cluj - pe artistul supranumit "the gentleman of music".


În pauzele lungi dintre formaţii, atmosfera a fost animată de un DJ, iar oamenii s-au îndreptat spre baruri ca să-şi astâmpere setea. Deşi cozile s-au format repede, servirea a fost ceva mai bună decât anul trecut... doar 30 de minute de aşteptare.

 

Rețeta de două milioane


În bună parte am citat mai sus din presa de prin Cluj. Dar să ne întoarcem puțin la Botoșani.


Și acum întrebarea: cum se face că la Cluj vin oameni din toată țara și plătesc între 159 și 239 lei pentru un bilet, iar la Botoșani trebuie să dea bani Primăria ca să fie aduși artiști de un asemenea calibru? La BT Arena din Cluj, construită lângă senzaționalul stadion Cluj Arena, sunt peste 7.000 de locuri pe scaune și încă vreo 2.000 pe suprafața de joc, în așa numitul ”party zone”, ceea ce înseamnă că numai din vânzările de bilete se încasează undeva la 2 milioane de lei de la oameni veniți din toată țara. Dar au fost cozi infernale la apă, sucuri, chipsuri, alune. S-au dat și accesorii specifice anilor 80, de la cravate strălucitoare la peruci crețe multicolore.


Iar când aducem în discuție mii de oameni veniți de prin alte județe ale țării realizăm că nu doar organizatorii sunt câștigați, ci și hotelurile, restaurantele, benzinăriile. Cumulat, probabil că încasările orașului ca atare se dublează și bat spre un milion de euro. Și asta în afara câștigului indirect, de imagine, al orașului, care este mai greu cuantificat, deși poate că este cel mai important.

 

Câte decenii mai așteptăm până ajung și la noi anii... 80?


La noi Primăria a cheltuit direct sau indirect în acest an vreo 600.000 de lei numai cu deschiderea de la Cornișa. Ce-i drept, Cornișa Aquapark & Sports a depășit și cele mai optimiste predilecții ca public și încasări.


Dar totuși nu putem uita că la Botoșani și când se încearcă fie și organizarea unui concert cu un singur astfel de artist, Nana de exemplu, tentativa eșuează lamentabil fără sprijinul bugetului local.


Ce-i drept, Sala Polivalentă de la Cluj are trei etaje și locuri cât Stadionul Municipal de la Botoșani. ”Elisabeta Lipă” de la noi doar o singură tribună și vreo 2.000 de locuri. Chiar și cu încă vreo mie – două mii de oameni pe terenul de joc probabil că nu ar exista suficiente încasări ca firma care s-ar apuca de o asemenea afacere să își permită aducerea Sabrinei sau a lui Modern Talking. Iar la Cluj, lângă ”Polivalentă” se află un stadion ultramodern cu 30.000 de locuri, toate acoperite. La Botoșani avem un ”Municipal” cu același aer de ”oval de beton” comunist.


Mai trebuie probabil să treacă niște ani până ce să ajungă și la Botoșani Discoteca 80, concept lansau acum cam un deceniu de ruși. Uite că au făcut și ei ceva bun pentru români. Nu pentru toți, ce-i drept.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Concertul la Botoșani al celebrului rapper Nana ANULAT după ce a picat o combinație regională
Nana n-a fost chiar... ”lonely” la Botoșani: 20.000 de oameni au sărit cu el, 100 de copii pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Marea Neagră, mon amour: hotel capcană, restaurant cu patron ”șmecher calificat”, plaja de după ”boscheți” și doamnele vesele tare – GALERIE FOTO
Da, știu că am promis acum vrei trei ani că nu mai calc pe litoralul românesc, însă mă chinuie un soi de masochism patriotic care vara aceasta m-a readus la malul Mării Negre. Dorul aventurilor pe care numai prin stațiunile constănțene le întâlnești a învins până la urmă.
REPORTAJ: Locul din Botoșani mai puțin știut de credincioși, tărâm al credinței în jurul unei icoane găsită îngropată sub un copac – VIDEO&FOTO
A treia zi de Paște este cunoscută în ortodoxie și ca „Marțea Albă” din Săptămâna Luminată. Este o zi extrem de importantă pentru credincioși și notată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Este totodată un prilej de regăsire sufletească în întâlnirea cu Dumnezeu, în lăcașurile sfinte fiind oficiate slujbe religioase.
REPORTAJ: Padocul orașului aproape plin, câinii strânși de pe străzi cu Poliția, au fost aplicate și amenzi – VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 19 februarie 2023 un copil de 10 ani era aproape sfârtecat de trei câini care evadaseră dintr-o curte. Știrea plecată de la Botoșani s-a răspândit imediat în toată țara. Un val de ură la adresa câinilor s-a făcut resimțit în municipiu, apărând și primele animale otrăvite.
REPORTAJ Școală cu paznici înarmați: Zeci de bărbați de 40 – 50 de ani învață să scrie și să citească în regim special, la Botoșani – GALERIE FOTO
Există o serie de cursuri școlare de care majoritatea botoșănenilor aproape că nu au auzit. Elevii au vârste trecute de copilărie și a adolescență, iar mare parte dintre ei abia după câteva decenii de viață învață să scrie.
REPORTAJ: Armenii de la Botoșani sărbătoresc Crăciunul în același timp cu Boboteaza, un copil a scos crucea din apa sfințită – VIDEO & GALERIE FOTO
Este mare sărbătoare în comunitatea armenilor de la Botoșani care sărbătoresc în aceste zile Nașterea Domnului Iisus Hristos dar și Boboteaza.
REPORTAJ: Educația în nordul țării prin laboratoare încropite din donații în unități cu aproape 1.000 de copii – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre cele cinci orașe ale județului unde condițiile de trai sunt împărțite între rural și urban este Ștefăneștiul, o localitate din est, poziționată pe malul lacului de acumulare Stânca Costești.
Ziua în care a plecat doamna Daniela, între lacrimile părintelui protopop și oamenii care n-au părăsit-o până la mormântul de lângă eroi – VIDEO & GALERIE FOTO
”Îmi cer iertare dacă vorbele mele sunt prea sărace și nepricepute pentru a cuprinde o viață a unui om care mult s-a străduit. În primul rând să se țină de cuvânt. Apoi să iubească și să facă cât mai mult bine”...
Copiii din școlile botoșănene aduși la ore cu „masa caldă” a Guvernului: Încercăm prin toate metodele să-i atragemVIDEO & GALERIE FOTO
Nouă unități de învățământ din județul Botoșani sunt beneficiare ale programului guvernamental „Masa Caldă”, unul introdus de câțiva ani în sistemul educațional românesc și încă aflat în testare.
Hlipiceni, inima credinței! Sute de credincioși și pelerini la una dintre cele mai impresionate slujbe: Doamne, învață-ne să ne rugămVIDEO & GALERIE FOTO
Probabil că nicicând centrul comunei Hlipiceni nu a fost într-atât de animat precum în dimineața zilei de 15 septembrie 2022 care va rămâne în memoria colectivă ca o pagină în istoria credinței creștine.
Muncitorii care părăsesc Botoșaniul fugăriți tocmai de patronii care se plâng că le mor afacerile - REPORTAJ în trenul spre munca răsplătită pe merit
Sunt deja ani la rând de când mediul de afaceri din județul Botoșani suferă din cauza deficitului de forță de muncă. Întreaga vină a căzut asupra statului sau a prezumtivilor angajați care vânează mirajul străinătății. Realitatea arată lucrurile într-o lumină diferită. Meseriașii nu mai pleacă peste granițe în căutarea respectului pentru munca lor. Trec doar granițele dintre județele țării.
REPORTAJ: Sute de oameni la Mănăstirea Vorona, ceremonial religios impresionant săvârșit de Nichifor Botoșăneanul: De acum Dumnezeu ne-a rămas și Maica Sfântă VIDEO & GALERIE FOTO
Este zi de mare sărbătoare pentru creștini. Prima sărbătoare din noul an bisericesc are loc pe 8 septembrie de Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului.
Prefectul Sorin Cornilă i-a deranjat pe „directorii fără chip”! A intrat neanunțat în birouri și a dat de lacrimi la un șef: Ne-a îmbolnăvit / Deci, plâng, dacă vreți vă spun... VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o probabilitate extrem de ridicată puțini sunt botoșănenii care cunosc abrevierile acestor instituții: OSPA, ITCSMS sau OJZ. Aceste unități de stat există și funcționează din bani publici.Și sunt conduse de directori care sunt deranjați la fața locului extrem de rar de către jurnaliști sau șefi ierarhici.
REPORTAJ din perla montană a țării, acolo unde Briliantu' României se produce la terasă, iar oamenii care aruncă gunoaie ajung în iad – GALERIE FOTO 
Au curs vara aceasta valuri-valuri-valuri articolele, postările și indignările aferente despre ceea ce se întâmplă pe litoral, de la carnea expirată de acum câțiva ani și până la parcarea de o sută de lei pe zi din Mamaia. Bineînțeles, neuitând de episodul cu băiatul care și-a transferat celebritatea de la TV în online și a reușit să trezească la viață o țară cum nu au putut să o facă nici măcar prețurile aberante la gaze, electricitate și carburanți. 
REPORTAJ în județ! Chipul pe care-l arată războiul! Botoșani primește ucraineni cu ochii în lacrimi: Vin, se uită... nu pun mâna pe nimic, sunt foarte traumatizațiVIDEO & GALERIE FOTO 
Țara noastră a devenit un pansament al suferinței pentru zecile de mii de ucraineni care ne-au trecut deja granițele și care au statut de refugiat. Războiul și-a arătat fața la Botoșani prin valul de oameni care fac cunoștință cu noi cu lacrimi în ochi și înconjurați de copii și bagaje. 
Instituția de la Botoșani cu ușa aproape întotdeauna închisă! În interior, o profesie moare încet, ultimii „doctori ai pământului” lucrează mai degrabă din pasiune – GALERIE FOTO
Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA). Există o astfel de instituție la Botoșani, (mai puțin cunoscută sau chiar deloc) și vizitată preponderent de persoanele care dezvoltă afaceri în domeniul agricol. Însă numai dacă sunt obligate, în demersul birocratic.
Bătrânul Măr care a făcut minuni ”odihnește” lângă gard, Sfinte Moaște ascunse de Securitate în zidul bisericii: De ce nu iei oasele acelea să le arunci în pârâu? - GALERIE FOTO
Botoșanii sunt asemenea unui tărâm încă nedescoperit, cu minuni purtate din gură în gură de pustnici sau de pelerinii care, an de an, bat potecile dintre mănăstiri.
REPORTAJ în Ucraina! CreaFuture a ajuns la Cernăuți într-un proiect cu educație non-formală, laborator de creativitate și legende cu străzi măturate cu trandafiri – FOTO & VIDEO
Cernăuți – Ucraina. Vineri, 18 iunie 2021, o zi frumoasă cu un soare arzător, diferit de cel care se ascunde după norii încărcați de ploaie ai municipiului Botoșani. Într-un cotidian alert, echipa de implementare a proiectului a ajuns în acest frumos oraș al țării vecine pentru mai multe momente de interes într-un parteneriat educațional, cu rezultate în ambele țări.
Drumul de aproape 100 de milioane de euro reparat cu ceremonii, primar ”omorât” și soț de primăriță pus la zid. Pentru că... ”oamenii sunt pe primul loc”VIDEO & GALERIE FOTO
Agitând în mână o mască, primarul de Todireni se plimbă de colo-colo prin bifurcația Trușești - Răuseni și privește în gol spre drumul de unde nu vine nimeni. Sigur, ”drum” este prea mult spus pentru chestia aceea care, când o privești, îți dă impresia că ai mai degrabă șanse să termini de numărat oile când suferi de insomnie decât gropile din așa-zisa șosea.
”Zare de vânzare”, locul din Botoșani care s-a născut dintr-un MIRACOL: Și peste toată ecuația asta este Dumnezeu – GALERIE FOTO
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
DARUL unui preot pentru cei loviți de soartă: Locul unde oamenii străzii sunt îmbrăcați, spălați, tunși și fac și masaj – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
Cat de lipsit de inteligenta, rationament si logica sa fii incat sa compari Botosaniul cu Clujul vietii ?Abia are curaj Bucurestiul si Constanta sa concureze cu ei .... dar prostia e mare ...si nu ! , nu e vina noastra ca botosaneni, este vina cui a fost prim-ministru si a bagat tara in rahat pana in gat... astfel toate fondurile s-au dus in vest, in timp ce in est, ni se da mumu
14 ianuarie 2020, 12:42
Așa este cănd nu mai încapi sa faci cultură de Țurcanu/Flutur si Cornișa lor. Acum se uită ca milogii la Cluj cum fac aia 2 milioane pe seara. La expertiza altora, care chiar se pricep, nu ca ei, care cred că le știu pe toate. Au privatizat primaria. Macar să vanda ceva de calitate. Desigur, pesedeii sunt exact la fel. Nici Macaleti la județ nu da nici doi bani pe cultura. Turismul cultural, turismul ecumenic, muzeele, galeriile de arta, sunt total necunoscute. Astia se duc la liceul de arta in Botosani doar sa voteze, nu îi intereseaza pe ei dotarile... Bine ca se duc la Sandra la Cluj. Circ si nostalgie. Cand o sa mearga la Ateneul Roman la Festivalul Enescu ( Enescu, cu care se tot lauda) trecem în alta dimensiune. Toate sunt bune in felul lor, si muzica disco, si opera, si pictura si literatura, si sculptura, dar astia nu fac nimic. Nimeni nimic. Botosaniul a încăput demult pe mana unor parveniti si tupeisti care se zbat in mizerie politică si interese marunte.
21 octombrie 2019, 19:51
"Câte decenii mai așteptăm până ajung și la noi anii... 80?" Primăria Bt nu a terminat de reparat teatrul cu bani de la UE şi matale visezi la discoteci de 10.000 de fomişti? Teatrul e de 500 de locuri şi marii noştri primari l-au făcut Zob şi Zdub.
19 octombrie 2019, 19:43
Cum poti sa compari Botosaniul cu Clujul?Penibil.
19 octombrie 2019, 13:12
Așa este cănd nu mai încapi sa faci cultură de Țurcanu/Flutur si Cornișa lor. Acum se uită ca milogii la Cluj cum fac aia 2 milioane pe seara. La expertiza altora, care chiar se pricep, nu ca ei, care cred că le știu pe toate. Au privatizat primaria. Macar să vanda ceva de calitate. Desigur, pesedeii sunt exact la fel. Nici Macaleti la județ nu da nici doi bani pe cultura. Turismul cultural, turismul ecumenic, muzeele, galeriile de arta, sunt total necunoscute. Astia se duc la liceul de arta in Botosani doar sa voteze, nu îi intereseaza pe ei dotarile... Bine ca se duc la Sandra la Cluj. Circ si nostalgie. Cand o sa mearga la Ateneul Roman la Festivalul Enescu ( Enescu, cu care se tot lauda) trecem în alta dimensiune. Toate sunt bune in felul lor, si muzica disco, si opera, si pictura si literatura, si sculptura, dar astia nu fac nimic. Nimeni nimic. Botosaniul a încăput demult pe mana unor parveniti si tupeisti care se zbat in mizerie politică si interese marunte.
19 octombrie 2019, 10:28
Fie se acceptă, fie nu, la Botoșani nu se consumă cultură. Nici nu se face. Nu exista apetit decat pentru cateva concerte ieftine cu pseudoartiști ca Bitman si Smiley, etc, care traiesc din banii primariilor din țara. Cand bugetul primariei pentru cultura si sport ( si cam tot merge la sport) este de 150.000 lei anual, cu se poate spune ca este sustinuta cultura? Cand o sa fie 3% din buget...mai discutam, cand o sa avem investitii in sali de concerte, de spectaole, expozitii, galerii, ...cand o sa existe politici de atragere a tinerilor, nu de migrare a acestora o sa vedem altceva. Culmea este ca tocmai cultura ar putea fi punctul forte de relansare a acestui oras si judet, dar cum sa priceapa saltimbancii ce oconduc. Niste pigmei care fac un caz si din aceea ca merg la Cluj la niste spectacole banale.
19 octombrie 2019, 10:05
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
4.0 o C
Dorohoi
5.1 o C
Bucecea
5.0 o C
Darabani
4.6 o C
Saveni
4.6 o C
Ştefăneşti
6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.